Predstavili vam bomo trende, ki narekujejo, kako naj izgleda sodobna kuhinja. Ugotovili boste, da je čas, da se osredotočite tudi na preproste dodatke oziroma majhne spremembe, ki bodo kuhinji dali velik kos veselja. Če boste želeli v prostor vnesti še piko na i, boste morali dobro premisliti, kako prebarvati tudi njene stene. Vsak vaš korak pri opremljanju tega prostora bo moral biti narejen z veliko mero previdnosti in premišljenosti. Če boste upoštevali prav vse naše trendovske nasvete, vam zagotavljamo, da boste postali lastniki najlepše in najbolj moderne kuhinje, ki se bo ponašala z izjemno funkcionalnostjo. Standardne postavitve kuhinj in kuhinjskih blokov, najboljših proizvajalcev, kot so tudi kuhinje Jela, že sledijo predstavljenim trendom. 

1. Namesto omaric namestite police iz stekla, lesa ali kovine 

Eden od novejših trendov, ki je povezan z opremljanjem kuhinje, je smiselnost razporejanja prostora za shranjevanje. Še ne dolgo nazaj so bile najbolj priljubljene velike in zakrite omare. Namesto tega v kuhinjo namestite police iz stekla, lesa ali kovine, ki vam je najljubša. Na njih lahko shranjujete krožnike, posodo in tudi rože. Več prostora za shranjevanje lahko pridobite tudi s kuhinjo z otokom.

2. V prostor vključite vintage stil 

Če želite, da bo vaša kuhinja res nekaj posebnega, potem vanjo nikakor ne pozabite vključiti vintage stila. Priporočamo vam uporabo brušenega, naravnega kamna, organsko bazaltnih ploščic, posebne vrste osvetljave in lesa. Za piko na i, vanjo na primerna mesta namestite še pletenine. Ena od opcij so tudi rustikalne kuhinje.

3. Bodite artistični in drzni

Barvno preproste kuhinje niso več v trendu, zato lahko mirno postanete nekoliko bolj drzni. Barvni dodatki naj bodo sicer minimalni, kljub temu naj poskrbijo za dovolj veliko mero popestritve. Priporočamo vam uporabo barvnih sedežev oziroma stolov. Drzne barve lahko namestite tudi na vsaj eno od sten. Prebarvate lahko tudi kuhinjske omare. Te so lahko modre, sprano zelene, rjave ali v barvi po vašem okusu. Ne priporočamo pa vam uporabo rdeče barve, ker bi se v kuhinji lahko slabše počutili.

4. V prostor vključite naravo

V kuhinji povečajte uporabo lesa in tako vanjo vključite naravo. Ljudje v resnici ves čas hrepenimo po povezovanju z zunanjim svetom, naravo. Prostori, kjer osrednjo vlogo igra les, vedno izžarevajo mir in poskrbijo za harmoničnost.

5. Vrnite se k osnovam 

Pri opremljanju kuhinje poskrbite, da bo v njej vključenih veliko naravnih materialov. Pri tem imamo v mislih predvsem kamen, les, ladijski pod in juto. Tovrstni materiali so bili pri ljudeh v preteklosti zelo priljubljeni, še danes pa jih lahko občudujete v starih hišah, predvsem na podeželju.

 

6. Uporabite lovsko zeleno barvo 

Med večjimi aktualnimi barvnimi trendi je uporaba lovsko zelene barve. Z njo lahko v kuhinji dosežete pridih klasičnosti, razkošja in topline. Vzporedno z njo uporabite les in usnjene ročaje na predalih. Priporočamo še olivno barvo, ki lahko najbolje nadomesti lovsko zeleno.

7. Vključite še kovinsko črno barvo 

Kovinsko črna barva je postala že kuhinjska klasika. Vendar pa se pri tem držite načela, manj je več. V črni barvi naj bo na primer samo štedilnik ali pa z njo obrobite bele ali oker omare.

8. Skrijte nekatere osnovne funkcionalne površine 

Velike omare v vaši kuhinji naj postanejo skrite votline. Njihova notranjost pa naj navdušuje pristaše organizacije in ljubitelje kuhanja. V kolikor vam kuhinje iz standardne ponudbe ne ustrezajo si privoščite kuhinjo po meri.

9. Kuhajte kar na pultu 

Hrano lahko pripravite kar na pultu. Nanj lahko postavite posodo in hrano ter jo še termično obdelate. Z opuščanjem kuhalne površine iz kovine boste poskrbeli še za ohranitev skladnosti in neprekinjenosti vrhnje plošče.

10. Poskrbite za razkošje v sijaju

Izberite si kateri koli kovinski sijaj. Priporočamo žametno mat črno, zlato ali rose zlato barvo. Lahko izberete več kot pa samo eno vrsto kovino. Med seboj jih kombinirajte z ustreznimi dodatki in kovinskimi policami. Tople barve armatur naj dopolnjujejo drzne vzorce površin. Odlične barvne kombinacije najdete pri kuhinjah Jela Jagodina.

11. Kuhinjske površine izkoristite do popolnosti

Poskrbite, da bo umivalnik v vaši kuhinji prijazen do vas, predvsem kar se tiče maksimalnega izkoristka prostora in organiziranosti pri sami pripravi hrane. Rezalna deska, rešetke v nivojih, robna cedila ter podobno naj združujejo pomemben del kuhinjske opreme. Odlično funkcionalne in uporabne so lahko tudi manjše in mini kuhinje.

12. Namestite viseča svetila 

V kuhinji lahko pravo vzdušje pričarajo še odlično izbrana viseča svetila nad kuhinjskimi površinami. Z njimi boste zaokrožili popoln videz sodobne kuhinje.

V primeru, da želite še kakšen nasvet, ali pa pomoč pri izbiri vaše sanjske kuhinje, nas kontaktirajte preko kontaktnega obrazca, e-maila info@salonpohistva.si ali telefona 01 5005 194 in z veseljem vam bomo pomagali. 

Skupaj z vami ustvarjamo dom!

Ne spreglej tudi naslednjih novic in nasvetov o kuhinjah:

- Nasvete in ideje za opremljanje kuhinje

- Kako do kuhinje po naročilu

- Načrtovanje sanjske kuhinje

- Popolna obnova / prenova kuhinje od A do Ž