Dnevna soba je osrednji prostor, v katerem preživimi večji del dneva. Je središče celotnega dogajanja, ko smo sami, pa tudi takrat, ko sprejemamo prijatelje, znance ali sorodnike. Zato je zelo pomembno, kako se v dnevni sobi počutimo, pri tem pa je zelo pomembna tudi njena opremljenost.

Osnovno pohištvo, ki ga običajno srečamo v vsaki dnevni sobi, so sedežne garniture, dnevni regali, klubske mizice, naslonjači in počivalniki, knjižne police in omare. Posebno vzdušje pa pričarajo številni dodatki, s katerimi vnesemo v prostor dodatno svežino.

 Preproge za vsako dnevno sobo

Med najbolj priljubljenimi dodatki, ki jih praktično najdemo v vsaki dnevni sobi, so preproge. Le te so na voljo v različnih materialih, dimenzijah, oblik in načinu tkanja. Zato vam je na voljo nešteto možnosti različnih kombinacij, s katerimi boste popestrili dnevno sobo in ji s primerno preprogo dodali posebno vzdušje.

Preproge pa nimajo le dekorativne funkcije, ampak so tudi pomemben funkcionalen dodatek. Z njimi ustvarite bolj topel prostor, saj so pomemben toplotni izolator. Ko sedite na sedežni garnituri ali počivalniku, dajejo vašim stopalom prijeten občutek mehkobe in toplote, zaradi česar je sedenje veliko bolj udobno.

TV regal za minimalistično opremljeno dnevno sobo

Ker je danes moderen slog z minimalistično opremo vse bolj priljubljen, so tudi velike omare in regali iz številnih dnevnih sob praktično izginili. Kljub temu pa vseeno potrebujete nek dodaten element na katerega boste postavili televizor. Nekateri sicer televizor s posebnimi nosilci pritrdijo na steno, kljub temu pa še vedno potrebujete prostor za avdio-video sistem, ki danes ne sme manjkati v nobeni dnevni sobi. Odlična rešitev temu predstavljajo različni TV regali.

Na voljo so vam TV regali različnih dimenzij in oblikovnih zasnov. Ponudba je resnično zelo pestra, zato smo prepričani, da boste našli sebi najbolj primernega. TV regal pa ima lahko tudi dvojno funkcijo. Če ga ne boste uporabili za televizor, ga lahko izkoristite tudi za nizko komodo, ki bo prav tako popestrila prostor.

Praktične odlagalne površine

Podobno kot v drugih bivalnih prostorih, je tudi v dnevnih sobah dobrodošla odlagalna površina v takšni ali drugačni obliki. Monotonost sten boste razbili z različnimi visečimi policami, ki tako poskrbijo za dodaten prostor. Tovrstne police so namenjen manjšim obremenitvam, zato so idealen prostor za slike ali dodatno dekoracijo.

Odlagalno površino na tleh predstavljajo različni tabureji. To so manjši stolčki, ki so običajno prevlečeni z različnimi materiali oziroma tkaninami. Možnosti barvnih odtenkov je ogromno, zato izbiro lahko dejansko prilagodite svojim željam. Tabure vam lahko služi kot dodatek vaši sedežni garnituri, na katerega lahko položite noge, ali pa vam služi kot dodatno sedišče v primeru številčnejših obiskov.

Tabureji pa vam lahko koristijo tudi v druge namene. Zelo dobra njihova lastnost je ta, da imajo nekateri izmed njih na vrhu poseben pokrov. To omogoča, da lahko v njih shranimo razne predmete, revije in druge drobnarije, ki jih želimo skriti našim očem.

Dekorativne blazine in vzglavniki nudijo dodatno udobje

Razne večnamenske blazine so v zadnjem času zelo popularne. Na eni strani nudijo moderen in edinstven dizajn, na drugi strani pa so tudi izjemno praktične. So lep dekorativni dodatek, ki ga lahko uporabite za stol, ležišče ali počivalnik. Podobno je tudi z vzglavniki. Le ti vam nudijo udobno sedenje na sedežni garnituri, podporo za vrat in glavo ali pa jih uporabite kot naslonjalo za roke pri branju.

Na voljo so vam v različnih barvah, med katerimi boste zagotovo našli sebi najbolj primerno. Prav tako lahko izbirate med različnimi materiali. Pri tem bodite pozorni na njihovo vzdrževanje. Še najbolje je, da je zunanji sloj snemljiv in pralen v pralnem stroju, saj vam bo to bistveno olajšalo njihovo vzdrževanje.Stenske ure niso zgolj le uporaben dodatek

Stenska ura že dolgo ni več namenjena le spremljanju dnevnega časa, ampak je vse bolj pomemben dekorativni dodatek v našem domu. Stenska ura se pritrdi na eno izmed sten v prostoru. Glede na to, da je dnevna soba središče dogajanja v stanovanju, je samoumevno, da bomo stensko uro namestili tudi v dnevni sobi.

Danes so vam na voljo različne stenske ure. Izbirate lahko med različnimi oblikami in slogi. Lahko se odločite za modernejši slog, bolj tradicionalen, ali pa za starinski slog stenske ure. Izbira je seveda odvisna predvsem od trenutnega sloga vaše notranje opreme. Zanimive so stenske ure, kjer imate dodatno možnost okvirjev za slike. Tako lahko v njih shranite svoje najljubše spomine, ki vam bodo tako vsak dan na ogled.

S svetili si pričarajte posebno vzdušje v dnevni sobi

Osnovna funkcija različnih svetil je, da nam zagotavljajo primerno svetlobo takrat, ko nam naravna svetloba več ne zadošča. Običajno imamo na sredini dnevne sobe svetilko, ki nam daje splošno osvetlitev prostora. V tem primeru lahko izbiramo med visečimi svetili ali pa tistimi, ki se pritrdijo tik ob strop.

Za popestritev in poživitev prostora pa lahko z različnimi svetili dosežemo še posebne efekte. V ta namen lahko svetila namestimo na steno. Ena možnost je, da jih postavimo nad sedežno garnituro in nam tako omogočajo dodatno svetlobo, ko beremo. Druga možnost pa je, da jih namestimo na primer na stene ob slikah, komodah ali televiziji.

Posebna skupina svetil je namenjena ambientalni osvetlitvi, ki so izključno namenjena temu, da pričarajo v prostoru posebno vzdušje. Tovrstna svetila lahko postavimo na tla ali različne dele prostora.

Dekorativni dodatki dajo dnevnim sobam piko na i

Razni manjši dekorativni dodatki pripomorejo k temu, da se bomo v dnevni sobi dobro počutili. Prostor lahko tako dodatno poživimo z zavesami, ogledali, dekorativnimi figurami ali drugimi okrasnimi predmeti. Na stene lahko obesimo svoje najljubše fotografije ali pa se odločimo za kakšno umetniško delo. Pri tem ne pozabimo na zelene rastline, ki poskrbijo za dodatno svežino in v prostor prinesejo delček narave.

V primeru, da želite še kakšen nasvet, ali pa pomoč pri izbiri ustreznih dekorativnih dodatkov za dnevno sobo, nas kontaktirajte preko kontaktnega obrazca, e-maila info@salonpohistva.si ali telefona 01 5005 194 in z veseljem vam bomo pomagali. 

Skupaj z vami ustvarjamo dom