Tukaj je VIKEND AKCIJA!
Izkoristite GRATIS dostavo za vsa naročila.
Samo še .
Cart0Item(s)

V košarici ni nobenega izdelka.

Brezplačno svetovanje
Ogled izbranih vzorcev
Možnost izrisov prostorov
Moderni otroški pogradi

Moderni otroški pogradi

Product was successfully added to your shopping cart.

Varni, privlačni in moderni otroški pogradi odlične kvalitete - Izberite si najljubšo pograd posteljo

Naši pogradi ne ponujajo samo prijetnega prostora za počitek vaših malčkov, ampak tudi vzpodbujajo njihovo domišljijo in ustvarjalnost. Zasnovani so tako, da omogočajo maksimalni izkoristek prostora, obenem pa zagotavljajo udoben in zaseben kotiček za vsakega otroka.

Izdelava iz kvalitetnih in trpežnih materialov, ter pomožne ograjice bodo poskrbele za varen in nemoten počitek vaših malčkov.

Otrok potrebuje tudi kvalitetno otroško vzmetnico, ki jo lahko izberete iz naše ponudbe.

Izkoristite brezplačno dostavo pri vseh nakupih nad 500€, ter hitri dobavni rok.

Izdelki v kategoriji moderni otroški pogradi

Izdelki 1 - 36 od skupno 40 izdelkov

 1. 1
 2. 2

Izdelki 1 - 36 od skupno 40 izdelkov

 1. 1
 2. 2

Izberite svoj sanjski pograd med modernimi pogradi v naši ponudbi

Iščete praktično in funkcionalno rešitev za manjšo otroško sobo ali spalni prostor, ki bo namenjen večjemu številu ljudi? Vrhunski pograd bo poskrbel za to! A preden se odločite za nakup tega domiselnega izuma, priporočamo, da se spoznate z značilnostmi in ponudbo pogradov, ki vas ne bodo razočarali.

Pograd ima mnogo prednosti – jih poznate?

Pograd postelje nudijo široko paleto prednosti, zaradi katerih se mnogi ljudje odločajo zanje že vrsto let, sploh pa zadnje pol stoletja.

1. Idealna rešitev v manjših spalnih prostorih

Kadar v otroški sobi ali spalnici ni dovolj prostora za ločeni postelji oziroma postelje, bo pograd poskrbel, da bo v sobi dodaten prostor, kjer bodo vsi udobno spali, hkrati pa bo v njej ostalo še dovolj prostora za igranje in učenje ali druge aktivnosti – odvisno od tega, ali gre za otroške sobe ali spalni prostor za odrasle ljudi.

2. Zagotavljajo varen spanec in dajejo občutek intime

Pograd je običajno sestavljen iz ležišč v dveh nivojih, kar tistemu, ki spi na posameznem nivoju – zgoraj ali spodaj – dodaja še poseben občutek zasebnosti. Poleg tega so pogradi zasnovani tako, da je tudi spanje na zgornjem delu povsem varno, saj za to poskrbita ustrezna višina in morebitna varnostna ograja oziroma ograjica v primeru pograda za otroke. Delno to nalogo prevzamejo tudi lestev ali stopnice ob strani.

3. Dolgotrajna in uporabna rešitev

Ob ustrezni izbiri materiala in dizajna je pograd mogoče imeti skoraj večno. Najboljša izbira je masiven les v kombinaciji z modernim ali brezčasnim videzom. Lahko se zgodi, da bo v družini potoval iz roda v rod in tako dobil tudi neprecenljivo čustveno vrednost.

4. Spanje, branje, učenje in igranje na enem mestu

Na trgu je velik izbor pogradov – mogoče je dobiti tudi take, ki ne omogočajo le varnega in prijetnega spanca, temveč tudi branje, učenje in igranje. Na primer pograd s toboganom ali pograd s stopnicami, dodano pisalno mizo in drugimi praktičnimi rešitvami.

5. Pograd z omaro ali predalom za shranjevanje in še več prostora

Kadar v otroški sobi ali spalnici res ni prostora za vse, kar potrebujemo, kadar je prostor za shranjevanje oblek, knjig, igrač, posteljnine in drugih vsakdanjih stvari omejen ali je premalo prostora za dodatno ležišče, se je smiselno poslužiti drugačnih praktičnih rešitev. Pograd postelja tudi v ekstremnih izzivih na področju opremljanja doma ne bo razočarala. Pograd z omaro, kotni pograd, pograd s predalom za shranjevanje ali s predalom, ki vsebuje dodatno ležišče, lahko odlično reši večino prostorskih zagat.

6. Moderen videz, ki prostoru doda sodoben pridih

Večina pogradov je resnično v koraku s časom, zato izjemno lepo popestrijo prostor. Nekateri se prav zaradi njihovega privlačnega modernega izgleda odločijo za nakup, tudi če se ne srečujejo s prostorsko stisko. A dodaten prostor, ki prav zaradi pograda nastane oziroma ostane, je prav lahko izkoristiti za razgibalni kotiček, kotiček za sproščanje, branje ali ustvarjanje.

Kratka zgodovina pogradov

Čeprav je začetek njihovega pojava težko točno določiti, naj bi se prve postelje pojavile že v starem Egiptu, kajti prav Egipčani so bili tisti, ki so jih začeli najprej izdelovati. Iz njih so se kasneje razvili sedaj poznani pogradi. Sicer pa so prve postelje oziroma vsaj nekaj podobnega njim bile zgrajene iz lesenega okvirja in napolnjene z mehko vsebino iz naravnih materialov, kot je na primer bombaž, preja ali seno. Prve postelje so bile najprej namenjene višjemu sloju družbe, kasneje pa so po vsem svetu postale nekaj običajnega.

Pogradi, ki izhajajo iz klasične postelje, domnevno segajo v čase srednjega veka, ko je revnejše prebivalstvo skušalo prihraniti uporaben prostor svojih bivališč. Kasneje so zaradi praktičnosti pogradi postali priljubljeni v vojski, potem pa se je njihova priljubljenost iz stoletja v stoletje večala. Največji vzpon so dosegli v osemdesetih in devetdesetih letih prejšnjega stoletja, ko so bili prikazani v mnogih priljubljenih filmih in televizijskih oddajah. Ta trend se ohranja še danes oziroma narašča iz leta v leto.

Vrste pogradov

Večina ob besedi pograd pomisli na klasičen dvonivojski pograd za dve osebi, a razvoj pohištvene industrije in praktičnih rešitev za dom je zadnja desetletja zelo napredoval, tako da je na trgu mogoče najti tudi pograd za enega, tri ali celo več oseb.

Domiseln pograd za enega

Pograd za enega običajno spada med otroške postelje. Zgoraj je prostor za udobno otroško ležišče, pod njim, kjer naj bi bil prostor za spodnje ležišče, pa je prazen prostor, v katerem so lahko samostojna ali vgradna pisalna miza ter omarice (glejte razkošen enojni pograd Max 4), prisrčen prostor za sedenje (pograd Victor), lahko pa je ta prostor prazen in namenjen igranju, tako kot otroku omogoča otroška postelja hiška – enoležiščni sanjski pograd hiška Dream.

Klasičen pograd za dva

Običajni pogradi za otroške sobe ali druge spalne prostore so klasični in namenjeni spanju dveh oseb na dveh različnih nivojih – spodaj in zgoraj. Na voljo je tudi kotni pograd za dva, ki bo zadostil vsem vašim spalnim potrebam ter okusu oziroma nudili prijetno in varno nočno zavetje vašim otrokom.

Razkošen pograd za tri osebe

Pogradi za tri so lahko sestavljeni kot dvonivojski pograd, ki ima spodnje ležišče nekoliko širše, lahko pa se tretje oziroma dodatno ležišče izvleče iz posteljnega predala, tako kot to omogočajo pograde 200x90 z izvlečnim predalom znamke Rico. Oboje je odlična rešitev, kadar si sobo delijo trije otroci, včasih pa si tak pograd omislijo tudi družine z enim otrokom oziroma enostarševske družine z dvema otrokoma. Krasen primer elegantne rešitve za tri predstavlja otroška soba Colombini Ereser C14, pri kateri je spodnji del pograda širok kar dobrih 130 centimetrov in tako predstavlja popolno spalno udobje za več oseb.

Kakšen moderen pograd izbrati?

Predvsem je modro izbirati med pogradi, ki bodo glede na kakovost in izgled lahko dolgo služili vašemu domu, vašim potrebam ter okusu oziroma nudili prijetno in varno nočno zavetje vašim otrokom.

Otroške sobe s pogradom

Največkrat se pogradi znajdejo prav v otroški sobi. Včasih zaradi večje prostornosti otroške sobe, včasih pa si ga otroci izberejo sami, saj so sodobni pogradi za otroke res praktičen, estetski in privlačen produkt. Otroke še posebej privlačijo pogradi s toboganom ali pogradi s stopnicami, v katerih so predali za igrače, knjige in druge potrebščine. Nekateri otroški pogradi in postelje oponašajo videz avtomobilov ali pravljičnih svetov, zato ni čudno, da se otroci zlahka zaljubijo vanje.

Klasična otroška postelja ali pograd za otroke?

Kadar so otroške sobe res velike in v njej spi le en otrok, je najbolje izbrati običajno enonivojsko posteljo. V prvih letih je to običajno postelja 140x70 ali 120x60, kasneje pa se jo zamenja za večje ležišče. Če gre za manjšo otroško ali mladinsko sobo, ki je namenjena dvema, trem ali celo štirim otrokom in je treba maksimalno izkoristiti prostor pa je pograd brez dvoma najboljša možna izbira. Včasih razmere zahtevajo celo postavitev dveh pogradov. In k sreči ta možnost obstaja! Vsekakor pa pred nakupom preverite velikost in nosilnost svoje izbire – najsi gre za klasično posteljo ali za pograd.

Opozorilo: Priporočeno je, da zgornje ležišče uporablja otrok star več kot šest let. Otrok, ki že utrjeno in samostojno hodi, ima lahko ležišče na spodnjem delu pograda, pred tem pa se malčkom priporoča drugačno ležišče.

Kdo naj spi na vrhu?

Kadar na pogradu spijo otroci, naj na vrhu načeloma spi starejši otrok, razen če nima določenih posebnosti. Starejši otroci so običajno že nekoliko spretnejši od mlajših, tako da jim ne bo predstavljalo težav povzpeti se na vrh. Če na pogradu spijo odrasli, je najbolj smiselno, da spodaj spi tisti, ki ima morebitne zdravstvene težave ali večjo telesno težo. Sicer pa je vse stvar dogovora.

Pogradi za odrasle

Pogradi so seveda primerni tudi za spanje odraslih, vsaj če so njihove dimenzije dovolj velike in če to dopušča njihova nosilnost. Mnoge počitniške nastavitve jih zadovoljno uporabljajo, prav tako dijaški in študentski domovi ter nekatere sobe za goste. Na trgu je mogoče najti tudi zakonski pograd, ki ima v spodnjem nivoju prazen prostor za posedanje ali omare, zgornji del pa je namenjen skupnemu ležišču.

Idealna rešitev za hostle, hotele in planinske domove

Pogosto tudi različne turistične nastanitve spalne prostore izjemno priročno in lepo lahko uredijo prav s pomočjo pogradov. Pogradi s stopnicami ali pogradi z omaro lahko počitniškemu prostoru za spanje še dodajo dodano vrednost in njegovim vedno menjajočim se uporabnikom na poti ponudijo prijetno, varno in udobno spanje.

Kateri material je najbolj priporočen?

Iz prakse naših kupcev se je izkazalo, da se najbolje obnese pograd iz masivnega lesa ali v kombinaciji z mediapanom. Zelo popularni so tudi pogradi v kombinaciji mediapana in oplemenitenih ivernih plošč, ki so zaradi nekoliko manjše nosilnosti bolj primerni za otroke. Sicer so na trgu na voljo tudi kovinski pogradi, ki predstavljajo bolj kratkoročno in začasno rešitev. Če iščete dolgotrajno, varno in moderno rešitev za svoj dom, ob upoštevanju zgornjega napotka zagotovo ne boste zgrešili.

Različne standardne dimenzije in pogradi po meri

Mnogi proizvajalci pohištva ponujajo tudi pograd po meri, še bolj pogosta pa je možnost, da si sami izberete njegovo barvo. Sicer pa so standardne naslednje dimenzije:

 • pograd 80x190,
 • pograd 80x200,
 • pograd 90x200,
 • pograd 120x200,
 • pograd 140x200,
 • pograd 160x200.

Otroški pogradi imajo pogosto nosilnost do 70 kilogramov, na kar bodite pozorni pri nakupu.

Dodatki in lastnosti, ki pogradu dodajajo vrednost

Za izboljšanje funkcionalnosti prostora je mogoče najti pograde brez podposteljnega predala, s predalom za shranjevanje, s predalom, ki vključuje dodatno ležišče, nekateri imajo pod ali ob postelji še omare, stopnice s predali, tobogan ali drug uporaben dodatek. Mnogi klasični pogradi imajo tudi izjemno dobro lastnost: brez težav se dajo razstaviti v dve samostojni enonivojski ležišči, kar pride izredno prav ob preurejanju doma ali ob selitvi v večji prostor.

3 top pogradi za vsak dom – po izbiri naših kupcev

Resda imajo, kot pravi znan pregovor, vsake oči svojega malarja, a uporabnost govori sama zase. Hit med pogradi v naši ponudbi so že več let naslednji trije:

 1. Pograd Carino 190x80 s predalom in gratis ležišči ter posteljnim podom. Močna masivna konstrukcija je na voljo v treh različnih modnih barvah: beli, grafit in naravni barvi bora.
 2. Edinstveno oblikovan in zasnovan pograd, ki mu priljubljenost ves čas narašča, je Max 2. Zaobljene linije, ki pograd naredijo še bolj varen za uporabo, in resnično dostopna cena za takšen dizajn in kakovost, vam bosta olajšala odločitev izbire.
 3. Izjemno razkošen in uporaben v vsaki otroški sobi, kjer spita dva ali trije, pa je pograd Maxim, ki je na voljo kar v petih različnih barvah – v modri, roza, beli, grafit in zeleni! Vsebuje tudi široke stopnice s predali za shranjevanje in velik podposteljni predal, kar mu še dviguje uporabno vrednost.

Masivni pogradi po ugodni ceni – hitro naročilo kar preko spleta

Največjo ponudbo modernih, udobnih in masivnih pogradov lahko najdete pri nas na spletu. Privoščite si udobje nakupovanja in svoj pograd po izbiri kupite le z nekaj kliki! Zagotavljamo vam garantirano najnižje cene za najvišjo kakovost, varno plačilo in hitro dostavo. Naše svetovalce lahko pred nakupom vedno kontaktirate za nasvet po telefonu: 070 458 517 ali preko e-naslova: prodaja@salonpohistva.si, svoj izbor pograda in ostalega pohištva pa si lahko pred nakupom še v živo ogledate v butičnem showroom salonu.

Najpogostejša vprašanja pri izbiri in nakupu otroškega pograda

Kakšna je nosilnost zgornje in spodnje postelje?

Podatek o nosilnosti je napisan pri vsakem izdelku v opisu na spodnjem delu strani. Pogradi, ki imajo dve različni dimenziji postelj imajo navadno tudi različni nosilnosti posamezne postelje. Spodnja ima praviloma večjo. Niste prepričani kakšno nosilnost ima željen pograd? Pokličite nas na 070 458 517 in razjasnili bomo dvome.

Lahko pograd naročim v poljubni barvi?

V ponudbi imamo široko paleto barv, če pa želite kakšno izmed neobičajnih barvnih različic pa vam lahko po naročilu pripravimo sestav priznanega italijanskega proizvajalca Colombini. Tako imate na voljo res široko barvno paleto, ki bo zagotovo popestrila vsako sobo.

Kakšni so dobavni roki pogradov, ki jih imate v ponudbi?

Ponujamo večje število modelov različnih dobaviteljev z različnimi roki izdelave. Večinoma so pogradi hitro dobavljivi v roku 10-21 dni oziroma 15-30 dni, nekaj modelov pa je celo na zalogi. Za sestave po meri je čakalna doba nekoliko daljša, na vaš naslov so lahko dostavljeni v roku 20-40 dni. Za pripravo ponudbe nas pokličite na 070 458 517 ali pa nam pišite na prodaja@salonpohistva.si.

Moderni otroški pogradi: Ne prezrite naših nasvetov, idej, priporočil...

100% garancija NAJNIŽJE CENE

Garancija NAJNIŽJE CENEPrivarčujte, saj za vso pohištvo garantiramo najnižjo ceno v Sloveniji

Ekspresna dostava 1-3 dni

Ekspresna dostavaNajvečja ponudba hitro dobavljivega pohištva. Pohištvo prejmete kjerkoli v Sloveniji že v roku 1-3 dni.

Vračilo blaga v roku 365 dni

Vračilo blaga v roku 365 dniNakupujte brezskrbno saj lahko izdelke vrnete v roku 365 dni od prejema in vrnili vam bomo kupnino.

Obročno plačilo

Obročno plačiloNudimo Leanpay, obročno plačevanje preko spleta do 48 mesecev