Dobrodošli v PRENOVLJENI SPLETNI TRGOVINI. Za vas smo s 1.10. popolnoma prenovili spletno stran www.salonpohistva.si .
Poleg že tako najnižjih cen so na voljo številni novi modeli pohištva. Preverite našo ponudbo.
×
Cart0Item(s)

V košarici ni nobenega izdelka.

Product was successfully added to your shopping cart.

Politika varstva osebnih podatkov

Zahvaljujemo se vam za obisk naših spletnih strani. Varstvo vaših osebnih podatkov nam je zelo pomembno, zato vam zagotavljamo tudi vašo pravico, da sami odločate o uporabi svojih podatkov. Ta politika zasebnosti ureja zbiranje, hrambo in obdelavo osebnih podatkov, ki jih upravljavec zbira od uporabnikov.

KAZALO

  1. Upravljavec osebnih podatkov in kontaktni podatki
  2. Katere osebne podatke obdelujemo
  3. Pravne podlage za obdelavo osebnih podatkov
  4. Nameni obdelave osebnih podatkov
  5. Kako dolgo hranimo vaše osebne podatke in kaj se z njimi zgodi potem
  6. Prostovoljnost posredovanja podatkov in posledice neposredovanja
  7. Kdo ima dostop do vaših osebnih podatkov
  8. Kakšne pravice imate v zvezi z osebnimi podatki, kako lahko prekličete privolitev za obdelavo in kakšne so posledice preklica
  9. Postopek uveljavljanja pravic
  10. Piškotki

Upravljavec osebnih podatkov in kontaktni podatki

Ta politika velja za obdelavo (uporabo) katerihkoli osebnih podatkov, ki ga izvaja družba Furnitura d.o.o. (upravljavec) ali ki se izvaja v imenu upravljavca.

Podatki o upravljavcu:
FURNITURA d.o.o.
Plemljeva ulica 2
1210 Ljubljana Šentvid
Matična številka: 3727556000
Telefon: 01 5005 194
E-pošta: prodaja@salonpohistva.si

Pooblaščena oseba v zvezi z varovanjem osebnih podatkov vam je dosegljiva na office@salonpohistva.si

Katere osebne podatke obdelujemo

Pridobljeni podatki, ki jih hrani upravljavec zbirke osebnih podatkov:

  • Podatki o identiteti: ime, priimek, elektronski naslov. Podatki o identiteti poslovnih uporabnikov vključujejo tudi naziv podjetja in davčno številko oziroma številko zavezanca za DDV. Številko zaveznaca za DDV hranimo tudi za fizične osebe, ki poslujejo kot zaveznaci za DDV. Te podatke lahko vidite in urejate preko menuja Moj račun.
  • Podatki, ki jih potrebujemo za izpolnitev pogodbe in dostavo kupljenega blaga (telefonska številka, naslov za dostavo, naslov za izdajo računa, predmet nakupa, cena, način plačila, datum plačila, podatki o reklamacijah, podatki o izdanem računu, podatki o plačilih ).
  • Podatki o uporabi naših spletnih strani (kliki na povezave, porabljen čas, zadnji ogledi izdelkov) in podatki glede odziva na naša e-poštna sporočila (ali je bilo sporočilo odprto, na katere povezave ste kliknili);
  • Pretekla povpraševanja.
  • Tehnični podatki: za zagotavljanje varnosti in dokazljivosti se pri oddaji naročila zbirajo tudi IP naslovi. Zbiramo tudi podatke o operacijskem sistemu, brskalniku, lokaciji vaše naprave, vrsti naprave s katero dostopate na našo stran in podobno. Posameznemu uporabniku je ob začetku obiska dodeljen sejni piškotek za identifikacijo in spremljanje nakupovalne košarice. Furnitura d.o.o. lahko na uporabnikov računalnik shrani tudi druge piškotke, kot so identifikacijska številka uporabnika v šifrirani obliki (za prepoznavanje uporabnika ob naslednjem obisku) in piškotki sistemov Google Analytics (analiza obiskov spletne strani). Sejni piškotki se v pomnilnik strežnika shranjujejo le za čas trajanja obiska in se izbrišejo po eni uri neaktivnosti, trajni piškotki pa so shranjeni na računalniku obiskovalca 2 leti, potem postanejo neaktivni.

Pravne podlage za obdelavo osebnih podatkov

Vaše osebne podatke lahko obdelujemo na naslednjih pravnih podlagah:

  • kadar je to potrebno za izpolnitev naših zakonskih obveznosti (npr. izdaja računov za kupljeno blago);
  • kadar je obdelava vaših osebnih podatkov potrebna za sklenitev in izpolnitev pogodbe, ki ste jo sklenili z nami ali ker ste od nas želeli ponudbo;
  • kadar ste za obdelavo svojih osebnih podatkov podali privolitev za obdelavo za posamezen namen obdelave, pri čemer imate vedno pravico, da dano privolitev prekličete (npr. za prilagojeno obveščanje o naši ponudbi, ki temelji na oblikovanju profilov);
  • kadar imamo za obdelavo vaših osebnih podatkov zakonit interes (primer bi lahko bil: ko vam pošljemo e-pošto v primeru, da ste zapustili nakupovalno košarico na naši spletni strani brez dokončanja nakupa).

Nameni obdelave osebnih podatkov

Vaše osebne podatke lahko uporabljamo za enega ali več navedenih namenov:

  • komuniciranje z vami glede zagotavljanja naših storitev ter odgovarjanja na vaša povpraševanja;
  • sklenitev pogodbe in izpolnitev obveznosti, ki izhajajo iz sklenjene pogodbe;
  • tržno komuniciranje (pošiljanje e-pošte, navadne pošte in SMS sporočil);
  • tržno komuniciranje na podlagi prilagojenih oz. individualiziranih ponudb in sporočil, na oblikovanja uporabniških profilov oziroma razvrščanja v skupine, od katerih lahko vsaka prejema tržno komunikacijo z drugačno vsebino. Pri oblikovanju profilov spremljamo tudi posameznikovo aktivnost (kot npr. čas, ki ga posameznik preživi na določeni vsebini, katere vsebine ga zanimajo in odpiranje e-poštnih sporočil) ter frekvenco in vrednost preteklih nakupov;
  • za uveljavljanje kakršnihkoli pravnih zahtevkov in reševanje sporov;
  • za statistične analize o prodaji našega blaga in o uporabi naših spletnih strani;
  • prikazovanje prilagojenih oglasov na oglaševalskih platformah (Google in Facebook).
  • V kolikor boste z nami komunicirali preko kateregakoli družbenega omrežja bomo vaše podatke lahko uporabili tudi za to, da vam preko istega družbenega omrežja posredujemo marketinška sporočila skladno s pogoji in dovoljenji, ki ste jih dali upravitelju družbenega omrežja.

Kako dolgo hranimo vaše osebne podatke in kaj se z njimi zgodi potem

Osebne podatke, ki jih obdelujemo na podlagi vaše privolitve, hranimo trajno oz. do preklica te privolitve z vaše strani.

Podatke o izdanih računih hranimo 10 let od izdaje.

Podatke, ki si potrebni za sklenitev in izpolnitev pogodbe med vami in nami, hranimo še 5 let od izpolnitve pogodbe (dobave blaga).

Po poteku roka hrambe osebne podatke učinkovito izbrišemo ali anonimiziramo, kar pomeni, da jih obdelamo na tak način, da jih nikakor ni več mogoče povezati z vami oziroma ji pripisati vam.

Prostovoljnost posredovanja podatkov in posledice neposredovanja

Posredovanje osebnih podatkov je prostovoljno. Osebnih podatkov nam niste dolžni posredovati, vendar pa v primeru, da jih ne posredujete, ne more prejeti določenih storitev oziroma z nami skleniti pogodbe. Kateri podatki so taki, da njihovo neposredovanje povzroči navedene posledice, bomo navedli vsakič, ko bomo od vas pridobivali osebne podatke.

Kdo ima dostop do vaših osebnih podatkov

Vaših osebnih podatkov ne posredujemo in ne omogočamo seznanitve z njimi tretjim osebam (izven družbe Furnitura d.o.o. razen tistim, ki imajo z nami sklenjeno pisno pogodbo, na podlagi katere izvajajo določena opravila v zvezi z obdelavo podatkov in so dolžni spoštovati zakonodajo glede obdelave in varstva osebnih podatkov (t.i. pogodbeni obdelovalci). Pogodbeni obdelovalci, ki jim posredujemo osebne podatke, so:

  • ponudniki storitev marketinga;
  • izvajalci storitev dostav;
  • ponudniki pošiljanja e-poštnih sporočil;
  • ponudniki pošiljanja SMS sporočil;
  • računovodski servis.

Pogodbeni obdelovalci smejo osebne podatke obdelovati zgolj v okviru naših navodil in osebnih podatkov ne smejo obdelovati za lastne namene. Zavezani so, skupaj s svojimi zaposlenimi, k varovanju zaupnosti vaših osebnih podatkov.

Pogodbeni obdelovalci osebnih podatkov ne iznašajo v tretje države (izven držav članic Evropskega gospodarskega prostora – to so članice EU ter Islandija, Norveška in Liechtenstein).

Upravljavec lahko posreduje osebne podatke digitalnim oglaševalskim platformam (Google, Facebook, LinkedIn in podobno) in uporablja njihove piškotke, ki upravljavcu omogočajo oblikovanje bolj natančnih segmentov, prikazovanje targetiranih oglasov in ponovno trženje. S tem uporabnik dobi bolj relevantne oglase na teh platformah s strani upravljavca. Pri tem gre lahko za iznos podatkov pogodbenemu obdelovalcu izven EU.

Kakšne pravice imate v zvezi z osebnimi podatki, kako lahko prekličete privolitev za obdelavo in kakšne so posledice preklica

Glede svojih osebnih podatkov imate naslednje pravice:

  • da od nas kadarkoli zahtevate:
    • potrditev, ali obdelujemo vaše osebne podatke;
    • dostop do osebnih podatkov in naslednje informacije: namene obdelave; vrste osebnih podatkov; uporabnike ali kategorije uporabnikov, ki so jim bili ali jim bodo razkriti osebni podatki, zlasti uporabnike v tretjih državah ali mednarodnih organizacijah; predvideno obdobje hrambe osebnih podatkov ali, če to ni mogoče, merila, ki se uporabijo za določitev tega obdobja; obstoj avtomatiziranega sprejemanja odločitev, vključno z oblikovanjem profilov ter razloge zanj kot tudi pomen in predvidene posledice take obdelave za vas;
    • eno (brezplačno) kopijo osebnih podatkov v obliki, ki jo določite sami (če je zahteva podana z elektronskim sredstvom za komunikacijo in ne zahtevate drugače, se kopija zagotovi v elektronski obliki); za dodatne kopije, ki jih zahtevate, lahko zaračunamo razumno pristojbino ob upoštevanju stroškov;
    • popravek netočnih osebnih podatkov;
    • omejitev obdelave, kadar:
      • oporekate točnosti osebnih podatkov, in sicer za obdobje, ki nam omogoča preveriti točnost osebnih podatkov;
      • je obdelava nezakonita in nasprotujete izbrisu osebnih podatkov ter namesto tega zahtevate omejitev njihove uporabe;
      • osebnih podatkov ne potrebujemo več za namene obdelave, pa jih vi potrebuje za uveljavljanje, izvajanje ali obrambo pravnih zahtevkov;
    • izbris vseh osebnih podatkov (pravica do pozabe), če so izpolnjene predpostavke iz člena 17 Splošne uredbe o varstvu podatkov, predvsem pa v primeru, kadar prekličete privolitev za obdelavo osebnih podatkov;
    • izpis osebnih podatkov v strukturirani, splošno uporabljani in strojno berljivi obliki, s pravico, da te podatke posredujete drugemu upravljavcu, ne da bi vas mi pri tem ovirali;
    • prenehanje uporabe osebnih podatkov za namene neposrednega trženja, vključno z oblikovanjem profilov;
    • da za vas ne velja odločitev, ki temelji zgolj na avtomatizirani obdelavi, vključno z oblikovanjem profilov če so izpolnjene predpostavke iz člena 22 Splošne uredbe o varstvu podatkov.
  • pravico, da zoper nas vložite pritožbo pri Informacijskem pooblaščencu, če menite, da obdelava vaših osebnih podatkov krši Splošno uredbo o varstvu podatkov.

Upravljavec bo vašo željo po preklicu upošteval in najkasneje v 15 dneh dosledno uredil preklic soglasja z nameni obdelave osebnih podatkov.

Postopek uveljavljanja pravic

Svoje zahteve, ki se tičejo uveljavljanja pravic v zvezi z osebnimi podatki lahko naslovite v pisni obliki na katerikoli kontakt, ki je naveden na vrhu tega dokumenta pod Upravljavec osebnih podatkov in kontaktni podatki.

Za potrebe zanesljive identifikacije v primeru uveljavljanja pravic v zvezi z osebnimi podatki lahko od vas zahtevamo dodatne podatke, ukrepanje pa lahko zavrnemo le v primeru, da dokažemo, da vas ne moremo zanesljivo identificirati.

Na vašo zahtevo s katero uveljavljate svoje pravice v zvezi z osebnimi podatki, moramo odgovoriti brez nepotrebnega odlašanja in najpozneje v enem mesecu od prejema vaše zahteve.

Piškotki

Spletna stran SalonPohistva.si za svoje delovanje uporablja piškotke. Piškotki so majhne datoteke, ki se naložijo na uporabnikov računalnik in so potrebne za pravilno delovanje spletne strani in boljšo uporabniško izkušnjo.

V skladu z novim Zakonom o elektronskih komunikacijah (ZEKom-1) se ob prvem obisku vse uporabnike obvesti o uporabi piškotkov oz. se od njih pridobi soglasje za uporabo piškotkov.

Piškotki, ki jih uporabljamo

Tipi piškotkov Ime piškotkov Namen
Spletna stran frontend Vzpostavitev uporabniške seje. Uporabniška seja se ob neuporabi spletne trgovine izbriše takoj, ko zapustite spletno stran. V primeru uporabe (dodajanje izdelkov v košarico, registracija itd.) se seja shrani za 60 minut..
Google Analytics _utma
_utmb
_utmc
_utmz
Piškotki se uporabljajo za zbiranje informacij o uporabi naše spletne strani. Informacije se zbriajo v anonimni obliki. Zbrane informacije uporabljamo izključno za izboljšavo uporabniške izkušnje.
Google Maps APISID
HSID
NID
PREF
SID
SAPISID
SSID
khcookie
Piškotke uporablja Google za shranjevanje uporabnikovih preferenc in informacij ob obisku strani, ki vsebujejo Google Maps.
Spletna stran ow_cookie_notice Prikazovanje obvestila o piškotkih. Piškotek se nastavi ob kliku na gumb za zaprtje obvestila o piškotkih.
Facebook datr
highContrastMode
locale
reg_fb_gate
reg_fb_ref
wd
Piškotke uporablja Facebook za sledenje uporabnikov ob obisku strani, ki vsebujejo Facebook (všeč mi je, facebook obrazi).

Onemogočenje piškotkov

Uporabniki se lahko odlociijo, ali želijo omogočiti uporabo piškotkov oz. uporabo katerih piškotkov želijo omogočiti. Nastavitve piškotkov lahko uporabniki nadzirajo in spreminjajo v spletnih brskalnikih. Informacije o tem kako spreminjati nastavitve piškotkov za različne brskalnike so na voljo na spodnjih povezavah:

 

Izključitev vseh piškotkov bo onemogočila pravilno delovanje spletne trgovine SalonPohistva.si.

Spletna stran SalonPohistva.si uporablja piškotke, ki omogočajo delovanje spletne trgovine, boljšo uporabniško izkušnjo in enostavnejši nakup. Z uporabo spletne strani soglašate s piškotki. Več informacij