Cart0Item(s)

V košarici ni nobenega izdelka.

Product was successfully added to your shopping cart.

SPLOŠNI POGOJI POSLOVANJA

Spletni salon pohištva SalonPohistva.si je spletna trgovina, ki jo upravlja podjetje Furnitura d.o.o, v nadaljevanju ponudnik oz. upravitelj. Splošni pogoji spletnega salona pohištva SalonPohistva.si so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot-UPB2) in na podlagi priporočil GZS. Svetujemo vam, da pred uporabo spletne trgovine pazljivo preberete spodaj navedene splošne pogoje poslovanja. Z uporabo spletne strani www.SalonPohistva.si izrazite svoje strinjanje z navedenimi pogoji poslovanja. Če se s pogoji ne strinjate, vas prosimo, da ne uporabljate spletne trgovine SalonPohistva.si. Upravitelj spletnega salona pohištva SalonPohistva.si Furnitura d.o.o. si pridržuje pravico do spremembe pogojev poslovanja spletnega salona pohištva SalonPohistva.si kadarkoli. O spremembah splošnih pogojev poslovanja bojo uporabniki obveščeni na spletnih straneh spletnega salona pohištva SalonPohistva.si.
Z registracijo oz. izvršitvijo nakupa vsak obiskovalec spletnega salona pohištva SalonPohistva.si postane hkrati tudi uporabnik oziroma kupec. Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje spletne trgovine SalonPohistva.si, pravice uporabnika ter poslovni odnos med ponudnikom in kupcem.

 

Kupec

Kupci v spletnem salonu pohištva SalonPohistva.si so lahko fizične in pravne osebe. Fizične osebe pri nakupu dodatno varuje Zakon o varstvu potrošnikov. Uporabniki jamčijo za skladnost podatkov podanih pri registraciji in v procesu nakupa. Družba si v primeru kupčevih napak, zlorab ali kršitev pridržuje pravico do uveljavljanja zahtevkov za nastalo škodo.

 

Dostopnost informacij (povzetek zakonodaje)

Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije:
a) identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, številka registra)
b) kontaktne naslove, ki omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon)
c) bistvene značilnosti blaga oziroma storitev (vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami)
d) dostopnost izdelkov (vsak izdelek ali storitev, ki je v ponudbi na spletni strani naj bi bil dostopen v razumljivem roku)
e) pogoje dostave izdelka ali izvršitve storitve (način, kraj in rok dostave)
f) vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano ali že vsebujejo davke in stroške prevoza
g) način plačila in dostave
h) časovno veljavnost ponudbe
i) rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop; poleg tega tudi o tem, če in koliko stane kupca vračilo izdelka
j) pojasnjen mora biti postopek ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci

 

POTEK NAKUPA

1. Oddaja naročila Kupec izbere želen izdelek s klikom na gumb Dodaj v košarico. To dejanje kupca preseli na stran Košarica kjer lahko z spremembo števila v polju Količina ponovno spremenili število kosov posameznega izdelka, ki bi ga rad naročil (informacije v Košarici se osvežijo s klikom na gumb Posodobi košarico). V kolikor želi kupec nadaljevati z nakupovanjem klikne na gumb Nadaljujte z nakupovanjem. V kolikor želi kupec izvršiti nakup mora klikniti na gumb Na blagajno. To dejanje kupca preseli na stran Blagajna, kjer se registrirani uporabniki, v kolikor že niso prijavljeni v že obstoječ uporabniški račun, prijavijo. Novi uporabniki imajo možnost izbire, da nakup izvedejo na dva načina: Nakup kot gost (uporabniški račun se ne ustvari) in Nakup z registracijo (ustvari se uporabniški račun). V naslednjih korakih (Informacije o plačniku, Informacije o dostavi, Način dostave, Način plačila) kupec vnese vse podatke o plačniku, naslovu dostave, načinu dostave in načinu plačila. Po vnosu vseh podatkov je v sklepnem koraku Pregled naročila kupcu omogočen še zadnji pregled naročila in vseh stroškov. Nakup lahko kupec zaključi s klikom na gumb Oddaj naročilo.

 

2. Naročilo sprejeto Po oddaji naročila kupec prejme obvestilo po elektronski pošti, da je naročilo sprejeto. Na tem koraku ima kupec eno uro časa za preklic naročila, nato gre naročilo v nadaljnjo obravnavo. Registriranim uporabnikom so na spletni strani ponudnika vselej dostopni izčrpni podatki o statusu in vsebini naročila.

3. Naročilo potrjeno Če kupec naročila ne prekliče, gre naročilo v nadaljnjo obdelavo. V kolikor se kupec odloči za plačilo po predračunu bo ponudnik kupcu praviloma še isti dan po elektronski pošti poslal predračun. Naročilo bo šlo v nadaljnjo obdelavo šele ob zaznavi plačila. V kolikor se kupec odloči za spletni kredit Summit Leasing bo šlo naročilo v nadaljno obdelavo, ko se kredit odobren s strani Summit Leasing-a. Ponudnik nato v roku dveh delovnih dni naročilo pregleda, preveri dobavljivost naročenih artiklov in naročilo potrdi oziroma z razlogom zavrne. Ponudnik lahko za preverjanje podatkov ali zagotavljanja točnosti dobave pokliče kupca na njegovo kontaktno telefonsko številko. Ob potrditvi naročila ponudnik obvesti kupca po elektronski pošti o predvidenem roku dostave. Pogodba o nakupu naročenih artiklov med kupcem in ponudnikom je na tej stopnji nepreklicno sklenjena.

4.1 Blago odpremljeno V kolikor se uporabnik odloči za dostavo naročenega blaga na izbrani naslov, ponudnik v dogovorjenem roku blago pripravi, odpošlje in o tem po elektronski pošti obvesti kupca. Ponudnik v omenjenem elektronskem sporočilu pouči kupca tudi o politiki vračila blaga, kam se lahko obrne v primeru zamude pri dostavi in kam se lahko obrne v primeru pritožbe.

4.2 Blago pripravljeno za osebni prevzem Če ste se odločili za možnost osebnega prevzema naročenega blaga vas v tem elektronskem sporočilu obvestimo, da je naročeno blago nared za osebni prevzem.

Kupoprodajna pogodba (naročilo) je v elektronski obliki shranjena na strežniku ponudnika. En izvod te pogodbe se pošlje kupcu preko elektronske pošte, po izvedenem uspešnem naročilu. Dostop do te pogodbe kasneje potrošniku omogoči ponudnik, potrošnik lahko izvod/kopijo te pogodbe naroči preko maila na naslov prodaja@salonpohistva.si . Ponudnik nato ta izvod pošlje potrošniku po pošti v pisni obliki, ali pa v elektronski obliki na željen mail naslov potrošnika.

PLAČILO

Način plačila

Trenutno spletni salon pohištva SalonPohistva.si omogoča naslednje oblike plačevanja:

 • Plačilo z gotovino po povzetju. Plačilo po povzetju je možno samo za naročila v skupni vrednosti do 300 EUR.
 • Po predračunu oz. z nakazilom na transakcijski račun upravitelja spletne trgovine SalonPohistva.si, podjetja Furnitura d.o.o., SI56 1010 0005 3016 897 pri Banka Koper d.d.. Plačilo izvedete na osnovi prejetega elektronskega sporočila oz. predračuna. Pri plačilu obvezno navedite točen sklic in nam tako omogočite, da informacijo o plačilu avtomatično prenesemo v naš informacijski sistem in si tako zagotovite hitrejšo izvedbo.
 • Plačilo s kartico ali s kartico na obroke

MasterCard  Visa  Visa Electron  Maestro  Activa  American Express

Diners

 • Plačilo s pomočjo storitve Kredit 1,2,3. Storitev je na voljo za komitente vseh bank.  Je enostavna saj se vse uredi v naših poslovnih prostorih brez obiska banke. Znesek kredita znaša od 250,00 EUR do največ 4.000,00 EUR.  Maksimalna doba odplačevanje je 36 mesecev.  Za odobritev kredita potrebujemo naslednje dokumente: veljavni osebni dokument, davčno številko, veljavno Maestro ali Visa plačilno bančno kartico, zadnjo plačilno listo ali zadnji pokojninski odrezek, bančni izpisek za zadnji mesec pred odobritvijo kredita. za več informacij kliknite kredit 1, 2, 3.
 • Plačilo na obroke - spletni kredit Summit Leasing. Storitev je na voljo za komitente vseh bank.  Je enostavna saj vse potrebno uredite kar preko spleta, brez obiska banke ali naše poslovalnice. Znesek kredita znaša od 125,00 EUR do največ 1.300,00 EUR.  Doba odplačevanje je od 4 do 24 mesecev (v primeru posebnih akcij je lahko najdaljša doba odplačevanja manjša od 24 mesecev).  Za podrobnejše informacije kliknite Spletni kredit Summit Leasing.
 • Proračunski uporabniki z naročilnico in eRačunom. Po prejemu naročila bomo kupcu po elektronski pošti poslali predračun za izdajo naročilnice. Vaše naročilo bomo potrdili na podlagi prejete naročilnice. Naročilnico nam pošljite po navadni pošti ali skenirano po elektronski pošti. Ob dobavi blaga vam bomo izdali tudi eRačun. 

Obročno plačevanje

Diners

Lastniki kartice Diners se lahko odločijo za hiter in enostaven nakup na do 12 obrokov. Vsi pogoji obročnega odplačevanja z Diners kartico so predmet dogovora med izdajateljem kartice in uporabnikom. Spletna trgovina SalonPohistva.si za obročno plačevanje ne zaračunava obresti.

American express

Lastniki kartice American Express se lahko odločijo za hiter in enostaven nakup na obroke. Vsi pogoji obročnega odplačevanja z American Express kartico so predmet dogovora med izdajateljem kartice in uporabnikom. Spletna trgovina SalonPohistva.si za obročno plačevanje ne zaračunava obresti.

Visa Electron

Lastniki kartice Visa Electron lahko nakup na obroke opravite hitro in preprosto pri čemer ne potrebujete nobene dodatne dokumentacije. Po plačilu s kartico na svoj mobilni telefon prejmete sporočilo SMS. Nanj morate najpozneje v 30 minutah od opravljenega plačila odgovoriti s povratnim sporočilom SMS in sami izbrati, v koliko obrokih (od 2 do 12) želite poravnati nakup. Najnižji znesek nakupa, ki ga želite poravnati na obroke ni določen, najvišji znesek pa je odvisen od vašega razpoložljivega limita na kartici. Vsi pogoji obročnega odplačevanja z Visa Electron kartico so predmet dogovora med izdajateljem kartice in uporabnikom.

Splošni pogoji Spletnega kredita Summit Leasing

V primeru, da ste izbrali način plačila Spletni kredit Summit Leasing se z oddajo naročila strinjate s pogoji spletnega kreditiranja, ki so:

 • Zahtevek za odobritev spletnega kredita izpolnjujem v svojem imenu in ne za drugo osebo. 
 • Z oddajo zahtevka jamčim za točnost in resničnost podatkov. 
 • Dovoljujem, da Summit Leasing Slovenija d.o.o. moje osebne podatke, ki so potrebni za pridobitev kredita, pridobi, uporablja in obdeluje, skladno z Zakonom o varstvu osebnih podatkov, za namen svojega rednega poslovanja in da za namen presoje kreditne sposobnosti preveri moje podatke pri drugih finančnih organizacijah (banke, hranilnice, zavarovalnice ipd.) in v Sisbon-u (Slovenski informacijski sistem bonitet fizičnih oseb). 
 • Za namen zavarovanja kredita pri zavarovalnici družbi Summit Leasing Slovenija d.o.o. dovoljujem, da moje osebne podatke, s katerimi razpolaga, posreduje v obdelavo zavarovalnici zaradi poizvedbe in pridobitve njenega soglasja o prevzemu rizika po zavarovalni pogodbi in samo izvajanje zavarovalne pogodbe; Zavarovalnici Sava d.d. pa dovoljujem, da moje tako pridobljene osebne podatke obdeluje z namenom zavarovanja mojega kredita. 
 • Strinjam se, da bom ob prevzemu blaga osebno zagotovil svoj osebni dokument in omogočil identifikacijo ter predložil morebitne druge zahtevane dokumente za odobritev kredita.  
Summit Leasing Slovenija d.o.o.:
 • Se zavezuje, da podatkov, pridobljenih na osnovi zahtevka za odobritev spletnega kredita, ne bo posredoval neupravičenim drugim osebam. Podatki se bodo uporabljali le za namen sklenitve in izvajanja pogodbe o kreditu in za namene, določene z Zakonom o varstvu osebnih podatkov. 
 • Izjavlja, da z izpolnitvijo zahtevka za odobritev spletnega kredita še ni odobren. V primeru zavrnitve zahtevka Summit Leasing Slovenija d.o.o. ni dolžan pojasnjevati svojih odločitev.


Za podrobnejše informacije kliknite Spletni kredit Summit Leasing.

 

Varnost plačevanja s kreditnimi karticami

Za varnost plačevanje s kreditnimi karticami je z novim sistemom izvajanja spletnih plačil popolnoma odveč. Nov sistem spletnega plačevanja omogoča, da se podatki o plačilni kartici vnašajo izključno na varnih straneh banke. Do vpisanih teh podatkov mi kot trgovec nimamo dostopa oz. vpogleda. V primeru izbire plačila s plačilnimi karticami boste zato preusmerjen na varne spletne strani, ki jih upravlja procesni center Activa in Banka Koper s katero imamo sklenjeno pogodbo o sprejemu kartic.

Novost predstavljata storitvi varnega spletnega plačevanja Verified by Visa in MasterCard SecureCode, ki omogočata, da lahko z uporabo vaše plačilne kartice vsak spletni nakup dodatno zaščiti ter z uporabo varnostnih protokolov sistema 3DSecure. V Sloveniji so storitvi Verified by Visa in Mastercard SecureCode podprle vse banke sistema Activa pa tudi nekatere druge slovenske banke.

Imetnikom plačilnih kartic nudimo trenutno najvarnejše spletno poslovanje, neodvisno od vrste kartice.

Mastercard SecureCode         Verified By Visa

Cene

Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo v naprej določene veljavnosti. Cene veljajo v primeru plačila z zgoraj navedenimi načini plačila, pod zgoraj navedenimi pogoji. Kljub naporom, da bi zagotovili ažurne in točne podatke, se lahko zgodi, da je podatek o ceni napačen. V primeru neažurirane cene ali v primeru, da se cena artikla spremeni med obdelavo naročila, bo ponudnik kupcu omogočil odstop od nakupa, hkrati pa bo ponudnik kupcu ponudil rešitev, ki bo šla v obojestransko zadovoljstvo.
Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je nepreklicno sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo (kupec prejme elektronsko sporočilo o statusu Naročilo potrjeno). Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za ponudnika kot za kupca.

Vse cene so v EUR in vsebujejo DDV, razen če je izrecno napisano drugače. Spletna cena je cena po kateri so izdelki na voljo ekskluzivno kupcem spletne trgovine SalonPohistva.si.  Kupec spletne trgovine Salonpohistva.si postenete ob oddaji naročila preko spletne košarice na spletnem mestu www.salonpohistva.si . Redna cena velja za uporabnike, ki želijo opraviti nakup v naši poslovalnici, mimo spletne košarice. 

DOSTAVA in DOBAVNI ROKI

Trudimo se da so izdelki naročeni v spletnem salonu pohištva SalonPohistva.si dobavljeni v najkrajšem možnem času. Dostavo opravljamo po celotnem območju Republike Slovenije in Republike Hrvaške. Na izrecno željo naročnika lahko preverimo tudi možnost in stroške dostav tudi za druge države. Skupaj z dobavitelji in našimi logističnimi partnerji si prizadevamo da bi bili naročeni izdelki dobavljeni na najbolj optimalnen način. Za dostavo paketov skrbijo naši pogodbeni partnerji DPD in Bona J. Del dostav opravimo tudi v  v sodelovanju z dobavitelji.

Predlagamo, da takoj ob dostavi ob prisotnosti dostavljalca preverite blago. V primeru poškodovanega blaga je potrebno skupaj z dostavljalcem podpisati reklamacijski zapisnik oz zapisnik o poškodovani pošiljki. Kasnejše reklamacije glede poškodovanega blaga ali prevzete količine prevozniki upoštevajo le izjemoma in jih tudi naše podjetje ne more rešiti ali upoštevati. 

Dostavljavci naročene izdelke dostavljajo do vhoda objekta na izbranem naslovu. Dostava na izbrano mesto v vašem stanovanju, hiši ali pisarni in namestitev izdelka niso vključeni v ceno. Ne pozabite, da morate biti ustrezno pripravljeni za prenos večjih in težjih izdelkov v višja nadstropja stanovanjskih zgradb in zagotoviti pomoč. Kjer je ob nakupu izdelka vključena brezplačna montaža je dostava in prenos izdelkov na izbrano mesto v vaši hiši ali stanovanju brezplačna.


Stroški dostave

Strošek dostave se zaračunava glede na skupno težo naročenih izdelkov na enem naročilu in glede na državo dostave. Stroški dostave znotraj države so enotni ne glede na kraj, izjema so le hrvaški otoki.  V primeru, da je volumenska teža večja od dejanske, se zaračuna volumenska teža. Volumenska teža se preračunava po faktorju 1 m3 = 200 kg. V nekaterih primerih (primer vzmetnice) je obračunska teža nekoliko nižja od dejanske teže naročila. V spodnji tabeli so opisani primeri stroškov dostave, vendar lahko zaradi specifike posameznih artiklov dejanski strošek odstopa od spodaj navedenih primerov. Dejanski strošek dostave lahko pred oddajo naročila preverite v košarici. 

 

Teža

Kategorije izdelkov

Informativna cena dostave za področje Slovenije z DDV*

Informativna cena dostave za področje celinskega dela Hrvaške z DDV*

Informativna cena dostave za področje otokov na Hrvaškem z DDV*

do 20 kg

Ležišča do širine 100 cm, posteljni podi,  police, obešalniki, posoda, kozarci, manjše preproge, pisarniški stoli, otroški stoli, barski in jedilni stoli, sedalne vreče, stenske nalepke, svetila, odeje, vzglavniki, posteljni nadvložki,  manjši žari, domofoni.

3,79 EUR

5,19 EUR

7,79 EUR

do 60 kg

Ležišča širša od 100 cm, poličniki in regali, manjše omare in omarice, komode, pisalne in računalniške mize, manjše postelje, manjši počivalniki, klubske mize, nočne omarice, manjše jedilne mize, multifunkcijski kavči,  večji pisarniški stoli in fotelji, večje preproge, večji žari, električni posteljni podi.

5,79 EUR

13,90 EUR

19,79EUR

do 150 kg

Omare, dvosedi, postelje z vzmetnicami in nekatere večje postelje, počivalniki, masažni fotelji, manjši kopalniški sestavi, večje jedilne mize, dnevni regali, manjše otroške sobice

7,79 EUR

25,19 EUR

37,79EUR

nad 150 kg

Spalnice, kuhinje, otroške sobe sestavi, sedežne garniture, večje garderobne omare, trosedi, večji kopalniški sestavi, kamini, večje dnevne sobe.

9,79 EUR

47,19 EUR

70,70 EUR

-

Za vsa naročila katerih vrednost presega 500,00 EUR, ali za artikle ki so označeni z oznako »Brezplačna dostava«

BREZPLAČNO

 * Točen izračun cene dostave lahko preverite v košarici.

 

Brezplačna dostava

Dostava naročenega blaga je brezplačna pri naročilih v skupni vrednosti 500 EUR ali več. Dostava je prav tako brezplačna za izdelke, ki so označeni z znakom za brezplačno dostavo oz. če je ob hkratnem naročilu večih izdelkov kateri od njih označen z znakom za brezplačno dostavo.

 

Naslovi za dostavo

Spletni salon pohištva SalonPohištva.si vam omogoča da so vam naročeni izdelki dostavljeni na naslove, ki niso identični vašemu domačemu naslovu. Tako vam lahko naročeno blago dostavimo npr. na vikend ali v službo. Alternativne naslove lahko nastavite v vašem osebnem računu pod rubriko Upravljanje z naslovi. Med različnimi naslovi za dostavo lahko izbirate na Blagajni v koraku Informacije o dostavi oz. če alternativnega naslova še nimate ustvarjenega le-tega na tej točki ustvarite.

 

Dobavni roki

Dobavni roki navedeni na straneh izdelkov so informativni in izražajo okviren čas v katerem so izdelki dobavljeni iz strani naših dobaviteljev in nato dostavljeni končnemu kupcu. O predvidenem dobavnem roku je kupec obveščen ob potrditvi naročila s strani ponudnika v elektronskem sporočilu Naročilo potrjeno. Izdelki, ki so označeni z Na zalogi gredo na pot običajno še isti dan.

Ob hkratnem naročilu večih izdelkov, ki imajo npr. različne dobavne roke, si ponudnik pridržuje pravico poslati blago v večih pošiljkah. S pošiljanjem v večih pošiljkah za kupca ne nastanejo nikakršni dodatni stroški.

 

Osebni prevzem

Izdelke, kupljene v spletni spletni trgovini SalonPohistva.si, lahko brez dodatnih stroškov prevzamete tudi osebno v prostorih upravitelja spletne trgovine SalonPohistva.si, podjetja Furnitura d.o.o., v Ljubljani na naslovu Plemljeva ulica 2, 1210 Ljubljana - Šentvid med delavniki v času delovnega časa med 8:00 in 16:00 uro. Naročeno blago lahko prevzemete šele takrat, ko je le-to pripravljeno za prevzem. Ko je naročeno blago nared za prevzem, vas o tem obvestimo preko elektronske pošte.

 

BREZPLAČNA MONTAŽA

Za artikle, ki so označeni z znakom za brezplačno montažo, je montaža in dostava brezplačna. Montažo običajno vrši usposobljeni pogodbeni izvajalec, kar zagotavlja da bo pohištvo sestavljeno hitro in kvalitetno. 

VRAČILO BLAGA

V skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot-UPB2),ima potrošnik pri pogodbah, sklenjenih na daljavo pravico, da v 14 dneh od prevzema blaga podjetju  sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo zato treba navesti razlog za svojo odločitev. Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od pogodbe, je neposreden strošek vračila blaga. 

O nameravanem vračilu nas prosim obvestite na e-mail prodaja@salonpohistva.si. 

Obrazec za odstop od pogodbe artiklov je uporabnikov na voljo tukaj.

Potrošnik mora blago vrniti v 30 dneh od sporočenega namena o odstopu od pogodbe. Vračilo plačil mora podjetje opraviti takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa v 14 dneh po prejemu sporočila o odstopu od pogodbe. 
Predlagamo,da kupec blago vrne nepoškodovano in v nespremenjeni količini, razen če je blago uničeno, pokvarjeno, izgubljeno ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv potrošnik.

 

Predlagamo, da blago pred montiranjem pregledate in ugotovite ali vam dejansko ustreza. V kolikor boste blago montirali in se kasneje odločili za vračilo, bomo lahko zoper kupca uveljavljali povračilo za zmanjšanje vrednosti blaga. Prav tako kupcem svetujemo, da blago vračajo v originalni embalaži in nepoškodovano, saj bomo v primeru ugotovitve zmanjšanje vrednosti blaga ,zoper kupca uveljavljali povračilo za zmanjšanje vrednosti blaga.

Razen če sta se pogodbeni stranki dogovorili drugače, potrošnik nima pravice do odstopa od pogodbe:

- pri pogodbah, katerih predmet je blago, ki je bilo izdelano po natančnih navodilih potrošnika, ki je bilo prilagojeno njegovim osebnim potrebam, ki zaradi svoje narave ni primerno za vračilo, ki je hitro pokvarljivo ali kateremu je že potekel rok uporabe

- pri pogodbah o dobavi avdio ali video posnetkov ali računalniških programov, če je potrošnik odprl varnostni pečat (če pečata ni, velja če je kupec odpakiral originalno embalažo).


Če naročilo izvede pravna ali fizična oseba, ki opravlja pridobitno dejavnost, ne glede na njeno pravnoorganizacijsko obliko ali lastninsko pripadnost, zanjo določila tega poglavja ne veljajo. Vaše zahtevke za vračilo blaga bomo v teh primerih obravnavali individualno in pri tem v največji možni meri upoštevali vse razloge in okoliščine ter možnosti, ki nam jih zagotavljajo naši dobavitelji. 

POŠKODOVANO BLAGO

V primeru vidne poškodbe embalaže, ali blaga mora biti reklamacija kupca ponudniku ali dostavni službi podana ob prejemu blaga. Kupec takega blaga ni dolžen sprejeti in lahko pošiljko zavrne. V primeru, da je paket fizično poškodovan, v njem manjka vsebina ali kaže znake odprtja, ali so izdelki v paketu poškodovani, kupec pa je tak paket vseeno prevzel, mora kupec sprožiti postopek reklamacije pri dostavni službi ali pri ponudniku. Poskrbeli bomo, da bo reklamacija rešena v najkrajšem možnem času. Kupcu priporočamo, da paket pred prevzemom pregleda in preveri vsebino v navzočnosti dostavljača. Ponudnik ni dolžan sprejeti odkupninskih pošiljk ali pošiljk, ki ne ustrezajo ponudnikovim splošnim pogojem poslovanja.

REKLAMACIJE (stvarna napaka in garancija)

Stvarna napaka

Reklamacijo iz naslova stvarne napake lahko potrošnik uveljavlja za vsak kupljeni izdelek, ki ima garancijo ali garancije nima. Tako lahko potrošnik zaradi napake na izdelku, za katerega je bila dana garancija, uveljavlja pravice iz stvarne napake, enako pa se odloči lahko tudi takrat, ko ne želi uveljavljati garancijo za izdelek, za katerega je bila dana garancija.
Iz naslova stvarne napake lahko potrošnik napako reklamira pri prodajalcu in to v roku 2 mesecev od odkritja stvarne napake, oziroma v roku 2 let, ko je bilo blago prevzeto s strani kupca.
Potrošnik lahko zahteva po lastni izbiri : Odpravo napake, Vračilo plačanega zneska v sorazmerju z napako, Zamenjavo blaga ali Vračilo plačanega zneska
Pri uveljavljanju pravic iz tega naslova mora potrošnik trgovcu v obvestilu o napaki natančneje opisati napako in prodajalcu omogočiti, da izdelek pregleda. Če napaka ni sporna, mora trgovec čim prej, najkasneje pa v roku 8 dni, ugoditi potrošnikovemu zahtevku. Če pa o napaki obstaja spor, mora trgovec v roku 8 dni podati potrošniku pisen odgovor.
Napaka je stvarna:

1. če stvar nima lastnosti, ki so potrebne za njeno normalno rabo ali za promet;

2. če stvar nima lastnosti, ki so potrebne za posebno rabo, za katero jo kupec kupuje, ki pa je bila prodajalcu znana oziroma bi mu morala biti znana;

3. če stvar nima lastnosti in odlik, ki so bile izrecno ali molče dogovorjene oziroma predpisane;

4. če je prodajalec izročil stvar, ki se ne ujema z vzorcem ali modelom, razen če je bil vzorec ali model pokazan le zaradi obvestila.

Garancija

Garancijo lahko potrošnik uveljavlja za izdelke, za katere je obvezna garancija kot jo določa Pravilnik o blagu, za katerega se izda garancija za brezhibno delovanje (UL RS, št. 14/12).
Če blago, za katero je izdaja garancije obvezna, ne deluje brezhibno ali nima lastnosti, navedenih v garancijskem listu ali oglaševalskem sporočilu, lahko potrošnik najprej zahteva odpravo napak. Če napake niso odpravljene v skupnem roku 45 dni od dneva, ko je proizvajalec, prodajalec ali pooblaščeni servis od potrošnika prejel zahtevo za odpravo napak, mora proizvajalec potrošniku brezplačno zamenjati blago z enakim, novim in brezhibnim blagom.
Če proizvajalec v roku 45 dni od prejetja blaga ne popravi ali ne zamenja blaga z novim, lahko potrošnik razdre pogodbo ali zahteva znižanje kupnine.

VAROVANJE OSEBNIH PODATKOV

Več o varovanju osebnih podatkov najdete tukaj (Politika varstva osebnih podatkov)

Piškotki

Spletna stran SalonPohistva.si za svoje delovanje uporablja piškotke. Piškotki so majhne datoteke, ki se naložijo na uporabnikov računalnik in so potrebne za pravilno delovanje spletne strani ter boljšo uporabniško izkušnjo. Več o piškotkih si preberete tukaj

V skladu z Zakonom o elektronskih komunikacijah se ob prvem obisku na uporabnikov računalnik naložijo le piškotki, ki so nujni za delovanje spleten strani. Spletna stran SalonoPohistva.si uporablja le piškotke, ki so nujni za delovanje spletne strani.

Odveza odgovornosti

Ponudnik se po svojih najboljših možnostih trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njegovih straneh. Kljub temu, pa se lahko lastnosti artiklov, njihova dobavljivost in cena spremenijo tako hitro, da ponudnik ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru, bo ponudnik kupca obvestil o spremembah in mu omogočil preklic naročila ali zamenjavo naročenega artikla.


Pritožbe in spori

 • Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov.
 • V primeru pritožb, sporov, težav, se kupec na ponudnika lahko obrne na telefonsko številko 01 5005 194, ali po elektronski pošti na prodaja@salonpohistva.si. Pritožba se odda prek e-poštnega naslova prodaja@salonpohistva.si. Postopek obravnave pritožbe je zaupen.
 • Ponudnik bo v petih delovnih dneh potrdil, da je prejel pritožbo, sporočiti kupcu, kako dolgo jo bo obravnaval in ga vseskozi obveščati o poteku postopka.
 • Ponudnik se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. To je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato si ponudnik prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

Izvensodno reševanje potrošniških sporov

Podjetje Furnitura d.o.o. skladno z zakonskimi normativi ne priznava nikakršnega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov.


Podjetje Furnitura d.o.o. kot ponudnik blaga in storitev, ki se ukvarja s spletno trgovino na območju RS, na svoji spletni strani objavlja elektronsko povezavo na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS). Platforma je na voljo potrošnikom na elektronski povezavi https://webgate.ec.europa.eu/odr/main/index.cfm?event=main.home.show&lng=SL.


Navedena ureditev izhaja iz Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov, Uredbe (EU) št. 524/2013 Evropskega parlamenta in Sveta o spletnem reševanju potrošniških sporov ter spremembi Uredbe (ES) št. 2016/2004 in Direktive 2009/22/ES.


Pravno obvestilo  

Spletni salon pohištva SalonPohistva.si in vsi podatki, slike in grafika prikazana na spletni strani so last podjetja Furnitura d.o.o. in so zaščiteni z Zakonom o avtorskih pravicah in jih ni dovoljeno reproducirati ali uporabljati, brez predhodnega pisnega dovoljenja. Blagovne znamke in logotipi priznanih podjetij so njihova last.

Podatki o prodajalcu se nahajajo pod rubriko O podjetju, kjer so navedeni vsi kontakti za komunikacijo v zvezi z vsemi členi pogojev poslovanja.

Spletna stran SalonPohistva.si uporablja piškotke, ki omogočajo delovanje spletne trgovine, boljšo uporabniško izkušnjo in enostavnejši nakup. Z uporabo spletne strani soglašate s piškotki. Več informacij