Tukaj je VIKEND AKCIJA!
Izkoristite GRATIS dostavo za vsa naročila.
Samo še .
Cart0Item(s)

V košarici ni nobenega izdelka.

Brezplačno svetovanje
Ogled izbranih vzorcev
Možnost izrisov prostorov
Kakovostne vzmetnice

Kakovostne vzmetnice

Vzmetnice vseh vrst in dimenzij za popolno udobje med spanjem - Izberite svojo novo vzmetnico

Garantirano najnižje cene Garantirano najnižje cene
Strokovno svetovanje pri izbiri Strokovno svetovanje pri izbiri
Hitra dobava že od 3 dni Hitra dobava - 1 dan za zalogo

Vzmetnica igra pomembno vlogo pri tem, ali se bomo zjutraj zbudili naspani. Toda katero vzmetnico izbrati? Izbira vzmetnice mora biti individualno prilagojena posamezniku glede na njegovo telesno težo, položaj pri spanju, ter morebitne alergije. Najmanj težav je z določanjem dimenzije vzmetnice, več pa jih povzroča vprašanje katero vzmetnico izbrati? Izbirate lahko med naslednjimi vrstami vzmetnic:

 • Bonel klasično vzmetnico - ki ponuja enakomerno podporo po celotni površini in so običajno trše, kar je dobro za ljudi, ki spijo na hrbtu
 • Žepkasto vzmetnico - Žepkaste vzmetnice so odlična izbira za pare, saj zmanjšujejo prenos gibanja. Prav tako so dobre za ljudi z bolečinami v hrbtu, saj ponujajo ciljno podporo.
 • Lateks - Odlične so za alergike, saj so naravno odporne na pršice in plesen
 • Otropedsko vzmetnico - so običajno trše in zagotavljaljo dobro podporo vašega telesa. Na to vprašanje pa vam bodo odgovorili naši prijazni in izkušeni svetovalci.
<

Priljubljene velikosti:

Product was successfully added to your shopping cart.

Kakovostne vzmetnice

Vzmetnice do -50 Vzmetnice do -50%

Izdelki v kategoriji kakovostne vzmetnice

Izdelki 1 - 36 od skupno 62 izdelkov

 1. 1
 2. 2

Izdelki 1 - 36 od skupno 62 izdelkov

 1. 1
 2. 2

Nasveti in vodič za izbiro prave vzmetnice

Vzmetnice in ležišča v naši ponudbi so skrbno izbrane, saj našim zvestim strankam ves čas želimo ponuditi le najboljše – najvišjo kakovost in oporo za garantirano najnižjo ceno, a le do te mere, da kakovost izdelkov ne trpi. Premišljeno izbrana vzmetnica bo življenje podnevi in ponoči naredila bolj vedro, vitalno in nasmejano. A kakšno izbrati, da se bo popolnoma prilegala vašim željam, potrebam in zahtevam?

Prednost najboljših vzmetnic je v tem, da se v celoti prilega vašemu telesu in vašemu življenjskemu slogu. Neglede na lastnosti vašega telesa, morebitnih zdravstvenih posebnosti in tega, ali si posteljo delite še s kom ali v njej kraljujete sami, mora vzmetnica vam nuditi podporo.

1. Kakovostne vzmetnice in ležišča sta najboljši par

Ker je vzmetnica del ležišča, je pred njenim nakupom več kot smiselno proučiti značilnosti vašega ležišča – njegove mere, material, barvo. Nekatere postelje, kot na primer t. i. boxspring, vsebujejo vzmetnico že znotraj celotnega ležišča.

2. Kakšno vzmetnico izbrati?

Najmanj težav je z določanjem dimenzije, več pa jih povzroča vprašanje tipa ležišč, ali izbrati klasično ležišče, lateks ležišče, ortopedsko, z žepkastimi vzmetmi ali vzmetnico iz spominske pene? Naj ima ležišče eno ali večconsko jedro? Iz kakšnega materiala naj bo in kako trda? Naj ima snemljivo prevleko ali ne? Kaj pa nadvzmetnica – je potrebna zraven? Vzmetnica katerega proizvajalca je najkakovostnejša? Ali obstajajo slovenske? Kako najhitreje in varno priti do svoje nove? Bi pred nakupom proučili spletni forum o vzmetnicah ali raje poklicali za nasvet najboljšega spletnega trgovca pohištva?

3. Kakšna je idealna trdota vzmetnice?

Vzmetnice in ležišča se razlikujejo tudi glede na trdoto. Kakšna je najboljša? Mehka, trda ali srednje trda? Univerzalnega odgovora na to vprašanje ni, obstajajo pa strokovni napotki, ki bodo izbiro zagotovo olajšali in vam pomagali izbrati udobje, ki ste ga iskali.

Stopnja trdosti se označuje s črko H. Oznaka H1 označuje mehko ležišče, H2 je srednje trda, H3 pa kompaktno oziroma trdo ležišče. Mehko vzmetnico se – če ni drugih težav ali zahtev – priporoča osebam, ki imajo največ do 70 kilogramov, srednjo ljudem, ki imajo manj kot 90 kilogramov, težjim od tega pa se priporoča tršo.

4. Izbor vzmetnice je odvisen tudi od načina spanja

Način posameznikovega spanja je poleg njegove telesne teže in višine ključni dejavnik pri izboru ustrezne spalne podlage. Nekdo, ki več časa spi na trebuhu, ne bi smel imeti mehkega ležišča. V ledvenem delu se jedro vzmetnice namreč lahko upogne tako, da povzroča bolečine v hrbtenici. Za tistega, ki več časa spi na boku, je smiselno mehkejše ležišče, da ga le-ta objame in nudi podporo, da ne pride do bolečin v kolkih ali neprijetnosti zaradi drevenečih rok.

5. Eno ali večconsko jedro?

Kakšna je sploh razlika med enim in drugim? Zaradi ergonomskega prilagajanja telesu je jedro ležišča lahko razdeljeno na več področij oziroma con, ki individualno podpirajo dele telesa glede na različno obremenitev in so različnih trdot – 5-conska ima na primer pet različnih con. Značilno za vzmeti v posamezni coni je, da so enake trdote.

Zagotovo se odraslim priporoča vzmetnica z večconskim jedrom, saj je le tako zagotovljena zadostna podpora vašega telesa, medtem ko večconsko ležišče ni smiselno za otroke, saj imajo določen čas rasti ledveni del le v enem predelu ležišča. Ob prehodu v najstniško dobo, če ne že prej, je dobro razmisliti o zamenjavi enoconskega ležišča za večconskega.

6. Glavna modela vzmetnic: bonnell ali z žepkastimi vzmetmi

Obstajata dva osnovna tipa vzmetnic, in sicer s t. i. bonell in z žepkastim vzmetenjem. Skupno jima je vzmetenje, razlikujeta pa se po različnih penah in materialih ter po načinu razporejanja teže.

Glavna značilnost t. i. bonnell vzmetenja je ta, da imajo na sredini manjši premer kot na obeh koncih, med seboj pa so povezane z okroglimi spiralami. To jim omogoča, da se teža na njih razporedi ploskovno. Znane so po dobrem razmerju med kakovostjo in ceno, obenem pa so izjemno zračne, vzdržljive ter enostavno prenosljive. So najbolj poznan način vzmetenja, ki se ponaša z dolgo življenjsko dobo.

Za žepkaste vzmeti je značilno, da več kot dobro podpre telo, hkrati pa poskrbi za udobno in kakovostno spanje. Za razliko od tradicionalnega Bonnel vzmetenja je žepkasto vzmetenje med seboj popolnoma neodvisno, kar omogoča še boljše prileganje telesu in točkovno razporeditev teže. Žepkasto vzmetenje deluje tako, da se odzivajo samo tiste vzmeti, na katere se pritiska, kar pomeni, da se na taki vzmetnici ne čuti premikanja partnerja in/ali otrok. Ključ za dolgotrajnost takšnega ležišča je kakovostna izbira pene.

7. Vrste vzmetnic

Vzmetnic je več vrst. Najbolj poznane in priljubljene razvrščamo v pet kategorij:

   1. Klasične vzmetnice.

    Klasična ali t. i. bonnell vzmetnica je izraz za vzmetnico z žičnatim jedrom. Vzmeti klasičnih vzmetnic so med seboj povezane s spiralno žico tako, da tvorijo togo jedro, ki se ga občuti kot nekoliko trše ležišče. Primerne so predvsem za ljudi, ki jim najbolj ustreza trše ležišče, hkrati pa iščejo rešitev po ugodnejši ceni. Bonnell vzmetenje je primerno za ljudi, ki več časa spijo na trebuhu.
   2. Ortopedske vzmetnice.

    Ortopedska vzmetnica je splošen izraz za ležišče, ki je narejeno tako, da telesu da ustrezno podporo s tem, da zmanjšuje pritisk na točke, kjer se telo stika z ležiščem. Teža telesa se na takšni vzmetnici enakomerno porazdeli na celotno ležišče – predvsem pa v predelu vratu, hrbtenice in bokov, ki so med spanjem največkrat žarišča bolečine. Na voljo so predvsem za ljudi, ki jih pestijo bolečine, za osebe, ki okrevajo po poškodbah, za starejše, športnike ali vsakogar, ki potrebuje ustrezno podporo.
   3. Žepkaste vzmetnice.

    Žepkasta vzmetnica ima v notranjosti sistem z žepkastim vzmetenjem. To ima veliko prednost, saj takšna vzmetnica lahko telesu nudi dobro oporo. Na voljo so v različnih stopnjah trdote in materialih. Nekatere vsebujejo tudi mikrovzmeti, ki se zaradi svoje majhnosti še bolj prilagodijo posameznikovemu telesu. Osnovni modeli žepkastih vzmetnic imajo okoli vzmetenja poliuretansko peno, tisti bolj posebni pa lateks, spominsko, elastično ali HR-peno. Nekatere vzmetnice z žepkastim vzmetenjem imajo lahko vrhnji sloj iz kokosovih vlaken, kar še doda prestiž naravnega in poveča spalno udobje.
   4. Lateks vzmetnice.

    Lateks ima jedro iz žepkastega vzmetenja, okoli imajo pa lateks in občasno tudi kakšno drugo vrsto pene. Lateks je sestavni del smole drevesa kavčukovca. Lateks zagotavlja  zračnost, preprečevanje pregrevanja telesa, ne povzroča preležanin, je protibakterijska in odporna na pršice. Posebej priporočljiva je za alergike. Ker lateks nase veže vlago, se ga odsvetuje tistim, ki imajo v prostoru povišan nivo vlage.
   5. Spominska pena.

    Spalna podlaga iz spominske pene ima jedro iz žepkastega vzmetenja, okoli katerega je spominska pena ali kombinacija spominske in neke druge pene. Spominska pena objame telo in ga greje, zato jo priporočamo vsem, ki jih ponoči zebe. Vzmetnice iz spominske pene so na voljo v treh različnih trdotah in so odlična izbira za vse, ki imajo težave s hrbtenico, kolki in vratom.

8. Vas ponoči zebe ali vam je vroče?

Če ste med tistimi, ki vas zebe, lahko to težavo rešite z nakupom ležišča iz spominske pene, saj je le-ta material, ki izredno dobro zadržuje toploto.

Če pa ste med tistimi, ki jim je vroče tudi med spanjem, vam bodo ustrezale vzmetnice iz lateks materialov ali hladno valjane pene.

V primeru, da niste ne na strani vročekrvnežev, ne na strani zmrzljivcev, naj bo izbira tipa vzmetnice prilagojena značilnostim vašega telesa in vašemu življenjskemu slogu.

9. Najbolj iskani proizvajalci vzmetnic

Najbolj iskane so vrhunske vzmetnice Lume Home ter bolj poceni znamka Perfect Martas, sledijo pa še preostale znamke, ki so na voljo v naši spletni trgovini -  BIOS, DLuks, Lineaflex in Optimo

10. Najbolj prodajani modeli vzmetnic

Pravzaprav sta na tržišču najbolj iskana kar dva modela vzmetnic, in sicer žepkasta vzmetnica s kokosom Perfect Cocolife Hard in Lume Home vzmetnica Relax Dream. Obe sta na voljo v številnih dimenzijah, dodana pa jima je snemljiva pralna prevleka, ki ustreza tudi alergikom.

Vzmetnica Perfect Cocolife Hard ima na zgornji strani plast iz kokosovih vlaken, kar zaradi naravnosti materiala ponuja več zračnosti in res udoben spanec. Gre za večconsko žepkasto vzmetnico, ki najbolj navdušuje ljubitelje srednje trdih in trdih ležišč.

Lume Home vzmetnica Relax Dream predstavlja ekskluziven 5-conski tip žepkasto vzmetenega ležišča, ki mu je dodana poliuretanska pena, ki zagotavlja vaše udobje. Ta vzmetnica zazna vsak vaš premik in se mu ustrezno odziva. Lahko rečemo, da ta vzmetnica z razlogom nosi ime Relax Dream.

11. Vzmetnice po meri – vseh dimenzij

Vzmetnice in ležišča so na voljo v različnih standardnih dimenzijah. Posebnost Lume Home vzmetnic je, da jih je mogoče naročiti v vseh nestandardnih dimenzijah oziroma po želji. Ker znotraj naše ponudbe ni standardne vzmetnice 80x160, je lahko vaša vzmetnica 160x80 narejena po naročilu. Za več informacij oziroma ponudbe glede katere koli željene dimenzije vzmetnice smo vam na voljo na telefonski številki 070 458 517 ali nam pišite na e-naslov: prodaja@salonpohistva.si.

   1. Vzmetnice 80x200

    Ležišče 80x200 je najbolj primerna za osebo, ki spi sama, in se pri spanju ne premetava. Ob izbiri primerne trdote je primerna tudi za otroke.

   2. Vzmetnice 90x190

    Ležišče 90x190 si deli lastnosti svoje predhodnice zgoraj. Je sicer nekoliko širša in prav toliko krajša, a to ne spremeni njene ciljne skupine.

   3. Vzmetnice 90x200

    Ležišče 90x200 je nekoliko udobnejša različica za spanje ene osebe - odraslega ali mladostnika. Med vzmetnicami za enega gre za najbolj prodajan izdelek.

   4. Vzmetnice 100x200

    Je primerna za tiste, ki potrebujejo nekoliko več prostora ali imajo dinamičen tip spanca, bo najboljša izbira ležišče 100x200, ki je nekoliko širša od standardne dimenzije za osebo, ki spi sama. Takšna vzmetnica predstavlja popolno udobje za enega.

   5. Vzmetnice 120x200

    So namenjene tistim, ki obožujejo kraljevski spanec, med katerim radi raztegnejo vse okončine. Z njo bo zadovoljen tudi starš, ki spi sam, a se k njemu občasno pritihotapi otrok.

   6. Vzmetnice 140x200

    Na voljo za pare, ki živijo asketsko, ali za posameznike, ki živijo izjemno udobno, bo ležišče 140x200 odlična izbira. Nudijo tudi dobro rešitev v primeru manjše zakonske spalnice.

   7. Vzmetnice 160x200

    Je ležišče standardnih dimenzij zakonskih postelj. Zagotavlja udoben spanec para, hkrati pa zasede srednje veliko prostora, tako da ohrani zračnost spalnice.

   8. Vzmetnice 180x200

    Za razkošne spalnice, ki nudijo prostornost in udobje. Pri nakupu bodite pozorni, kakšno želite – klasično ali z žepkastim vzmetenjem, zaradi katerega ne boste čutili partnerjevega premetavanja ponoči.

   9. Vzmetnica za otroke

    Ker so otroci od odraslih manjši in lažji, potrebujejo drugačno ležišče in drugačno oporo. Smiselno je, da je le-to enoconsko.

12. Kaj pa dodatno udobje?

Nadvložki za posteljo nudijo še večje udobje in oporo med spanjem. Z njimi lahko za krajši čas odložite tudi nakup novega ležišča. Vendar pa nadvložek za posteljo ni edina stvar, ki spanju doda več udobja in ugodja. Piko na i predstavlja tudi snemljiva in pralna prevleka za vzmetnico, kakovosten vzglavnik, čudovita posteljnina iz naravnih materialov, prosojne zavese, nežna barva sten v spalnici in ostali drobni detajli.

13. Kdaj je čas za menjavo?

Ker v postelji preživimo približno tretjino svojega življenja, je ležišče priporočljivo zamenjati vsakih sedem do devet let. Osem let je namreč povprečen čas, v katerem se vzmetnica obrabi, s tem pa se poslabšata kakovost in globina spanca. Vedno je dobro o menjavi spalne podlage premisliti tudi ob različnih spremembah - telesna teža, spalne navade, selitve ali menjava postelje.

Zbudite se naspani!

Poskrbite, da se zbudite naspani in nasmejani. Kakovostne vzmetnice in ležišča so zagotovo eden od ključnih razlogov za dober spanec, na vas pa je, da se v posteljo odpravite pravočasno. V prvi trgovini spletnega trgovca pohištva v Sloveniji lahko svojo novo vzmetnico kupite kar preko spleta, saj imamo na voljo širok izbor vzmetnic. Furnitura ima v primerjavi z drugimi spletnimi trgovinami pohištva veliko prednost! Vzmetnice in druge izdelke si je pred nakupom možno ogledati in preizkusiti v živo v Furniturinem showroomu v BTC-ju v Ljubljani. Usposobljeno osebje vam bo na voljo in vam bo brezplačno svetovalo ter skupaj z vami našlo najboljšo spalno rešitev za vas. Vedno jih za idejo, nasvet ali mnenje pokličite preko telefona (070 458 517) ali jim pišete na e-naslov: prodaja@salonpohistva.si.  Privoščite si vrhunsko vzmetnico, ki vas bo popeljala v sladke sanje.

Najpogostejša vprašanja pri izbiri in nakupu vzmetnice

Kako izbrati pravo vzmetnico?

Da bo nakup vzmetnice čim bolj pravilen smo za vas pripravili kratka navodila za izbiro prave vzmetnice:

 1. Določite budget, ki ste pripravljeni investirati za novo vzmetnico. Visoka cena nujno ne pomeni tudi dobro vzmetnico. Po drugi strani pa se skušajte izogibati tudi cenenim izdelkom zato predlagamo da vzmetnico dimenzije 90x200 odštejete vsaj 130€.
 2. Trdoto vzmetnice določite glede na pozicijo spanja in vašo težo. V kolikor spite na boku izberite mehkejšo vzmetnico, kot če spite na hrbtu. Prav tako za spanje na trebuhu izbirajte trše vzmetnice. Pozicijo spanca najlažje določite tako, da se spomnete v kateri poziciji se zjutraj zbudite.
 3. Telesna konstitucija in teža. V kolikor ste lažji od 75 kg praviloma izbirajte mehkejše vzmetnice. V kolikor je vaša teža med 75 in 90 kg izbirajte srednje do trde vzmetnice. Za ljudi težje od 90 kg predlagamo trde oziroma dodatno ojačane vzmetnice.
 4. Vprašajte svetovalca. Naši izkušeni svetovalci vam bodo prihranili nevšečnosti, ki jih boste mogoče imeli z izbiro napačne vzmetnice. Pokličite nas na 070 458 517 ali nam pišite na prodaja@salonpohistva.si in pomagali vam bomo izbrati pravo vzmetnico za vas.

Ali je mogoče pri vas preizkusiti vzmetnico?

V našem Showroomu na Letališki 32j v Ljubljani imamo na voljo najbolj prodajane modele vzmetnic Lume Home in PerfectMatras. V showroomu Furnitura vam bo omogočen preizkus pred nakupom, hkrati pa boste lahko vzmetnico kupili po 100% garantirani najnižji ceni. Naši izkušeni svetovalci vam bodo pomagali izbrati popolno vzmetnico. Showroom je odprt od ponedeljka do četrtka med 8h in 18h ter v petek med 8h in 15h.

Katere tipe vzmetnic poznamo?

Vzmetnice v osnovi delimo glede na material, ki ga uporabljamo v jedru vzmetnice to je večinoma bodisi pena ali pa vzmeti. V želji po nudenju čim boljše podpore in udobja pri spanju je šel razvoj vzmetnic naprej, zato so se čez leta na trgu uveljavili naslednji tipi vzmetnic:

 • Vzmetnice z žepkastimi vzmetmi - jedro so prilagodljive žepkaste vzmeti ki se kombinirajo z raznimi materiali (pena, spominska pena, kokos,...)
 • Ležišče iz pene je narejena v celoti iz pene. Možnost kombiniranja različnih vrst pen.
 • Klasične vzmetnice oziroma bonnel vzmetnice imajo za osnovo vzmetenje in so precej toge
 • Lateks ležišča je v celoti narejeno iz lateksa
 • Hibridne vzmetnice za jedro uporabljajo vzmetenje kakor tudi peno.

Kako izbrati pravo trdoto vzmetnice?

Priznamo, to je morda eden najtežjih korakov pri nakupu vzmetnice. Težko je oceniti po 5 minutah ležanja na vzmetnici če je trdota prava, da boste brezskrbno spali celo noč. Če niste zagotovo prepričani ali želite zelo trdno ali zelo mehko vzmetnico, vam priporočam, da poiščete nevtralno trdnost oziroma vzmetnico z malo tršim jedrom. Ankete so pokazale, da 85 % ljudem odgovarjajo vzmetnice stopnje trdnosti 6 od 10 na lestvici trdnosti (kjer je 10 najbolj trdna). Verjetnost, da ste v tej skupini, je velika. V kolikor niste prepričani pa pokličite naše izkušene svetovalce, ki vam nudijo strokovno pomoč. Pokličete jih na 070 458 517 ali nam pišite na prodaja@salonpohistva.si in pomagali vam bomo izbrati pravo vzmetnico za vas.

Kakovostne vzmetnice: Ne prezrite naših nasvetov, idej, priporočil...

100% garancija NAJNIŽJE CENE

Garancija NAJNIŽJE CENEPrivarčujte, saj za vso pohištvo garantiramo najnižjo ceno v Sloveniji

Ekspresna dostava 1-3 dni

Ekspresna dostavaNajvečja ponudba hitro dobavljivega pohištva. Pohištvo prejmete kjerkoli v Sloveniji že v roku 1-3 dni.

Vračilo blaga v roku 365 dni

Vračilo blaga v roku 365 dniNakupujte brezskrbno saj lahko izdelke vrnete v roku 365 dni od prejema in vrnili vam bomo kupnino.

Obročno plačilo

Obročno plačiloNudimo Leanpay, obročno plačevanje preko spleta do 48 mesecev