Pokličite
01 5005 194

Poslovni najem pohištva

Morda želite odpreti nove poslovne prostore ali pa želite prenoviti obstoječe pisarne, pa nimate sredstev za to? Lahko vam pomagamo! 

Nudimo vam poslovni najem pohištva za vse oblike pravnih oseb. Leasing pisarniškega pohištva je relativno nova ideja in ni dvoma, da je zelo privlačna možnost.  Še posebno v današnjih težkih gospodarskih razmerah podjetja pogosto počakajo s prenovo ali v celoti se izognimo tovrstnih izdatkov, da bi zaščitili likvidnost podjetja. S poslovnim najemom lahko na enostavne način pridete do novega pohištva in se izognite vseh likvidnostnih težav.  Celoten postopek pridobitve leasinga za kupljeno pohištvo je pri nas je zelo hiter in enostaven. Poleg standardne ponudbe pisarniškega pohištva v spletni trgovini SalonPohistva.si, imamo v ponudbi širok asortiman pisarniških stolov, konferenčnih stolov, pisalnih miz, predalnikov in omar, vrtnega pohištva in sestavov pisarn. Kontaktirajte nas in svetovalec vam bo pomagal izbrati pravo rešitev za vas.

Akcija pisarniško pohištvo

Prednosti poslovnega najema pohištva

 • Za vse oblike pravnih oseb (d.o.o., d.n.o., k.d., s.p., d.d., zavodi, šole, javne ustanove)
 • Za nakupe od 500€ neto naprej
 • Možnost odplačila od 12 do 60 mesecev
 • Brez pologa in plačila DDV vnaprej
 • Mesečna anuiteta se ne spreminja in je vedno enaka
 • Odločitev o odkupu, zamenjavi, vračilu šele po koncu obdobja
 • Financiranje uredimo še isti dan, odobritev traja do 2 uri za zneske do 25.000 EUR
 • Polog od 10 do 30%
 • Vse opravite na enem mestu kar preko spleta, brez dodatnih poti. 
 • Potrebujete le podatke o podjetju.

Kako poteka postopek najema pohištva?

 • Izberite pohištvo. Izberete lahko med izdelki pisarniškega pohištva v SalonPohistva.si ali kontaktirajte našega svetovalca za široko dodatno ponudbo pohištva.
 • Pošljite osnovne podatke o podjetju in pripravili vam bomo ponudbo za poslovni najem.  Izpolnite kontaktni obrazec.
 • Podpis pogodbe. V kolikor se s ponudbo strinjate podpišete pogodbo in nakažete morebitni polog
 • Dobava pohištva. Mi vam dostavimo pohištvo na vašo lokacijo.
 • Pričnete s plačevanjem najemnine v obliki mesečnih obrokov za poslovni najem
 • Odločitev za odkup. Po koncu poslovnega najema se odločite za odkup, vračilo ali zamenjavo.

Kaj je poslovni najem pohištva oz. operatvni leasing ?

Poslovni najem oz. operativni leasing je oblika financiranja nakupa, kjer leasingodajalec kupi predmet leasinga po izbiri leasingojemalca in mu ga da v uporabo. Pri operativnem leasingu lahko leasingojemalec postane lastnik predmeta po plačilu 5% - 10% neto financirane vrednosti po koncu leasing obdobja, oziroma se mu daje možnost za odkup med celotnim trajanjem leasinga.

Komu je namenjen poslovni najem pohištva?

Oblika poslovnega najema pohištva je namenjena vsem oblikam pravnih oseb ( d.o.o., d.n.o., k.d., s.p., d.d., zavodi, šole, javne ustanove), ki z investiranjem v osnovna sredstva skrbijo za svojo konkurenčnost, bančne kredite pa uporabljajo kratkoročno za obratna sredstva.

Zakaj poslovni najem oz. operativni leasing?

Pri poslovnem najemu razen mesečnih stroškov leasinga (mesečne anuitete) ni nobenih drugih stroškov, kar kapitalsko strukturo v bilanci ne slabi, ampak jo ohranja. Po drugi strani pa krepi konkurenčni položaj podjetja na trgu, saj leasingojemalec predmet leasinga uporablja in tako ustvarja dodano vrednost. DDV se pri operativnem leasingu ne financira vnaprej, temveč se plačuje mesečno ob anuitetah. Vhodni DDV se obračunava na mesečni ravni.

Podjetje ima na trgu možnost pridobitve tudi finančnega leasinga. Slabost le tega je, da Leasingojemalec knjiži predmet leasinga v osnovna sredstva, istočasno se knjiži celotna vrednost predmeta leasinga kot obveznost. Knjiženje v sredstva in obveznosti negativno vpliva na kapitalno strukturo v bilanci podjetja. Odnos med kapitalom in obveznostmi slabi tudi finančno sposobnost podjetja (kreditna sposobnost, slabšanje bonitetne ocene….). Leasingojemalec pri finančnem leasingu knjiži amortizacijo in stroške leasinga, kar negativno vpliva na poslovni izid in na bonitetno oceno, kreditno sposobnost, itn.

 

Spletna stran SalonPohistva.si uporablja piškotke, ki omogočajo delovanje spletne trgovine, boljšo uporabniško izkušnjo in enostavnejši nakup. Z uporabo spletne strani soglašate s piškotki. V redu Več informacij