Cart0Item(s)

V košarici ni nobenega izdelka.

Brezplačno svetovanje
Ogled izbranih vzorcev
Možnost izrisov prostorov
Kvalitetne vzmetnice

Kakovostne vzmetnice

Na Salonpohistva.si vam nudimo največjo izbiro visoko kakovostnih vzmetnic vodilnih blagovnih znamk po garantirano najnižji ceni v Sloveniji. Za popolno sprostitev po napornem delu je zelo pomembna prava izbira vzmetnice. Pokličite nas saj vam naši izkušeni svetovalci z veseljem pomagajo pri izbiri vaše vzmetnice. Na zalogi imamo številne vzmetnice, če pa jih nimamo na zalogi pa vzmetnico v najkrajšem čas izdelamo za vas. Smo prva spletna trgovina s pohištvom že od leta 2010. Zagotovite si vzmetnico, ki vam bo zagotovila miren in kvaliteten spanec.

Product was successfully added to your shopping cart.

Vzmetnice vseh vrst in dimenzij za popolno udobje med spanjem - Izberite svojo novo vzmetnico

Izdelki v kategoriji kakovostne vzmetnice

Izdelki 1 - 36 od skupno 91 izdelkov

 1. 1
 2. 2
 3. 3

Izdelki 1 - 36 od skupno 91 izdelkov

 1. 1
 2. 2
 3. 3

Več o naših vrhunskih vzmetnicah

Vzmetnice v naši ponudbi so skrbno izbrane, saj našim zvestim strankam ves čas želimo ponuditi le najboljše – najvišjo kakovost za garantirano najnižjo ceno, a le do te mere, da kakovost izdelkov ne trpi.

Premišljeno izbrana vzmetnica bo življenje podnevi in ponoči naredila bolj vedro, vitalno in nasmejano. A kakšno izbrati, da se bo popolnoma prilegala vašim željam, potrebam in zahtevam?

Dobro izbrana vzmetnica je vstopnica v brezskrben spanec

Prednost najboljše vzmetnice je v tem, da se v celoti prilega vašemu telesu in vašemu življenjskemu slogu. Neglede na lastnosti vašega telesa, morebitnih zdravstvenih posebnosti in tega, ali si posteljo delite še s kom ali v njej kraljujete sami, se mora vzmetnica prilegati vam – in ne obratno! V trenutku, ko se ji pričnete prilagajati vi – kolikor je to sploh mogoče – je zagotovo čas za njeno menjavo ali za začasno izboljšanje s pomočjo nadvzmetnice ali posteljnega nadvložka.

Kakovostno ležišče in vzmetnica sta najboljši par

Ker je vzmetnica del ležišča oziroma postelje, je pred njenim nakupom več kot smiselno proučiti značilnosti vašega ležišča – njegove mere, material, barvo. Nekatere postelje, kot na primer t. i. boxspring postelje, vsebujejo vzmetnico že znotraj celotnega ležišča.

Kakšno vzmetnico izbrati?

Najmanj težav je z določanjem dimenzije vzmetnice, več pa jih povzroča vprašanje, ali izbrati klasično, lateks, ortopedsko, žepkasto vzmeteno ali vzmetnico iz spominske pene? Naj ima eno ali večconsko jedro? Iz kakšnega materiala naj bo in kako trda? Naj ima snemljivo prevleko ali ne? Kaj pa nadvzmetnica – je potrebna zraven? Vzmetnica katerega proizvajalca je najkakovostnejša? Ali obstajajo slovenske vzmetnice? Kako najhitreje in varno priti do svoje nove vzmetnice? Bi pred nakupom proučili spletni forum o vzmetnicah ali raje poklicali za nasvet najboljšega spletnega trgovca pohištva? Pred nakupom nove vzmetnice se vprašanja kar nizajo...

Kakšna je idealna trdota vzmetnice?

Vzmetnice se razlikujejo tudi glede na trdoto. Kakšna je najboljša? Mehka, trda ali srednje trda? Univerzalnega odgovora na to vprašanje ni, obstajajo pa strokovni napotki, ki bodo izbiro zagotovo olajšali.

Stopnja trdosti vzmetnice se označuje s črko H. Oznaka H1 označuje mehko ležišče, H2 srednje trdo, H3 pa kompaktno oziroma trdo ležišče. Mehko vzmetnico se – če ni drugih težav ali zahtev – priporoča osebam, ki imajo največ do 70 kilogramov, srednjo ljudem, ki imajo manj kot 90 kilogramov, težjim od tega pa se priporoča tršo.

Izbira vzmetnice je odvisna tudi od načina spanja

Način posameznikovega spanja je poleg njegove telesne teže in višine ključni dejavnik pri izbiri ustrezne vzmetnice. Nekdo, ki običajno spi na trebuhu, ne bi smel imeti mehkega ležišča. V ledvenem delu se jedro vzmetnice namreč lahko upogne tako, da povzroča bolečine v hrbtenici. Za tistega, ki največkrat spi na boku, je smiselna mehkejša vzmetnica, da ga le-ta objame tako, da ne pride do bolečin v kolkih ali neprijetnosti zaradi drevenečih rok.

Eno ali večconsko jedro?

Kakšna je sploh razlika med enim in drugim? Zaradi ergonomskega prilagajanja telesu je jedro vzmetnice lahko razdeljeno na več področij oziroma con, ki individualno podpirajo dele telesa glede na različno obremenitev in so različnih trdot – 5-conska ima na primer pet različnih con. Značilno za vzmeti v posamezni coni je, da so enake trdote.

Zagotovo se odraslim priporoča vzmetnica z večconskim jedrom, saj je le tako zagotovljena zadostna podpora telesu, medtem ko večconsko ležišče ni smiselno za otroke, saj imajo določen čas rasti ledveni del le v enem predelu ležišča. Ob prehodu v najstniško dobo, če ne že prej, je dobro razmisliti o zamenjavi enoconskega ležišča za večconskega.

Glavna modela vzmetnic: bonnell ali z žepkastim vzmetenjem

Obstajata dva osnovna tipa vzmetnic, in sicer s t. i. bonell in z žepkastim vzmetenjem. Skupno jima je to, da imata oba v jedru vzmeti, razlikujeta pa se po različnih penah in materialih, ki te vzmeti obdajajo, ter po načinu razporejanja teže.

Glavna značilnost t. i. bonnell vzmeti je ta, da imajo na sredini manjši premer kot na obeh koncih, med seboj pa so povezane z okroglimi spiralami. To jim omogoča, da se teža na njih razporedi ploskovno. Znane so po dobrem razmerju med kakovostjo in ceno, obenem pa so izjemno zračne, vzdržljive ter enostavno prenosljive. So najbolj poznan način vzmetenja, ki se ponaša z dolgo življenjsko dobo.

Za vzmetnice z žepkastim vzmetenjem je značilno, da izjemno dobro podprejo telo, hkrati pa poskrbijo za udobno in kakovostno spanje. Za razliko od tradicionalnih bonell vzmeti so žepkaste vzmeti med seboj popolnoma neodvisne, kar omogoča še boljše prileganje telesu in točkovno razporeditev teže. Žepkasto vzmetenje deluje tako, da se odzivajo samo tiste vzmeti, na katere se pritiska, kar pomeni, da se na taki vzmetnici ne čuti premikanja partnerja in/ali otrok. Ključ za dolgotrajnost takšne vzmetnice je kakovostna izbira pene, ki obdaja vzmeti.

Kraljestvo vzmetnic

Vzmetnic je več vrst. Najbolj poznane in priljubljene razvrščamo v pet kategorij:

 1. klasične,
 2. ortopedske,
 3. žepkaste,
 4. lateks vzmetnice,
 5. vzmetnice iz spominske pene.

Klasične vzmetnice

Klasična vzmetnica ali t. i. bonnell vzmetnica je izraz za vzmetnico z žičnatim jedrom. Vzmeti klasične vzmetnice so med seboj povezane s spiralno žico tako, da tvorijo togo jedro, ki se ga občuti kot nekoliko trše ležišče. Primerne so predvsem za ljudi, ki jim najbolj ustreza trše ležišče, hkrati pa iščejo rešitev po ugodnejši ceni. Bonnell oziroma klasične vzmetnice so primerne za ljudi, ki večino časa spijo na trebuhu.

Ortopedske vzmetnice

Ortopedska vzmetnica je splošen izraz za ležišče, ki je narejeno tako, da telesu da ustrezno podporo s tem, da zmanjšuje pritisk na točke, kjer se telo stika z ležiščem. Teža telesa se na takšni vzmetnici enakomerno porazdeli na celotno ležišče – predvsem pa v predelu vratu, hrbtenice in bokov, ki so med spanjem največkrat žarišča bolečine. Primerne so predvsem za ljudi, ki jih pestijo bolečine, za osebe, ki okrevajo po poškodbah, za starejše, športnike ali vsakogar, ki mu ortopedsko ležišče ustreza.

Žepkaste vzmetnice

Žepkaste vzmetnice imajo v notranjosti sistem žepkastega vzmetenja. To ima veliko prednost, saj se takšna vzmetnica lahko telesu kar najbolje prilagodi. Na voljo so v različnih stopnjah trdote in materialih. Nekatere vsebujejo tudi mikrovzmeti, ki se zaradi svoje majhnosti še bolj prilagodijo posameznikovemu telesu. Osnovni modeli žepkastih vzmetnic imajo okoli vzmeti poliuretansko peno, tisti bolj posebni pa lateks, spominsko, elastično ali HR-peno. Nekatere žepkaste vzmetnice imajo lahko vrhnji sloj iz kokosovih vlaken, kar še doda prestiž naravnega in poveča spalno udobje.

Lateks vzmetnice

Lateks vzmetnice imajo jedro iz žepkastega vzmetenja, okoli imajo pa lateks in občasno tudi kakšno drugo vrsto pene. Lateks je sestavni del smole drevesa kavčukovca. Prednosti lateks vzmetnice so njena zračnost, preprečevanje pregrevanja telesa, ne povzroča preležanin, je protibakterijska in odporna na pršice. Posebej priporočljiva je za alergike. Ker lateks nase veže vlago, se ga odsvetuje tistim, ki imajo v prostoru povišan nivo vlage.

Vzmetnice iz spominske pene

Vzmetnice iz spominske pene imajo jedro iz žepkastega vzmetenja, okoli katerega je spominska pena ali kombinacija spominske in neke druge pene. Spominska pena objame telo in ga greje, zato jo priporočamo vsem, ki jih ponoči zebe. Vzmetnice iz spominske pene so na voljo v treh različnih trdotah in so odlična izbira za vse, ki imajo težave s hrbtenico, kolki in vratom.

Vas ponoči zebe ali vam je vroče?

Če ste med tistimi, ki vas ponoči zebe, lahko to težavo rešite z nakupom vzmetnice iz spominske pene, saj je le-ta material, ki izredno dobro zadržuje toploto.

Če pa ste med tistimi, ki jim je vroče tudi ponoči, vam bodo bolj ustrezali modeli iz lateksa ali hladno valjane pene.

V primeru, da niste ne na strani vročekrvnežev, ne na strani zmrzljivcev, naj bo izbira tipa vzmetnice prilagojena značilnostim vašega telesa in vašemu življenjskemu slogu.

Najbolj iskani proizvajalci vzmetnic

Najbolj iskane so vrhunske vzmetnice Meblo JOGI ter bolj poceni vzmetnice znamke Perfect Martas, sledijo pa še vzmetnice znamk BIOS, DLuks, Lineaflex, Optimo in Dormeo vzmetnice. Slednjih pri nas sicer ne prodajamo, kajti naša vizija vključuje poleg dobre kakovosti tudi cenovno dostopnost.

Najbolj prodajan model vzmetnice

Pravzaprav sta na tržišču najbolj iskana kar dva modela vzmetnic, in sicer žepkasta vzmetnica s kokosom Perfect Cocolife Hard in Meblojogi vzmetnica Relax Dream. Obe sta na voljo v številnih dimenzijah, dodana pa jima je snemljiva pralna prevleka, ki ustreza tudi alergikom.

Vzmetnica Perfect Cocolife Hard ima na zgornji strani plast iz kokosovih vlaken, kar zaradi naravnosti materiala ponuja več zračnosti in res udoben spanec. Gre za večconsko žepkasto vzmetnico, ki najbolj navdušuje ljubitelje srednje trdih in trdih ležišč.

Meblo jogi vzmetnica Relax Dream predstavlja ekskluziven 5-conski tip žepkasto vzmetenega ležišča, ki mu je dodana poliuretanska pena, ki nemoteno zagotavlja udoben spanec. Ta vzmetnica zazna vsak vaš premik in se mu ustrezno odziva. Lahko rečemo, da ta jogi z razlogom nosi ime Relax Dream.

Vzmetnice po meri – vseh dimenzij

Vzmetnice so na voljo v različnih standardnih dimenzijah. Posebnost Meblo vzmetnic je, da jih je mogoče naročiti v vseh nestandardnih dimenzijah oziroma po želji. Ker znotraj naše ponudbe ni standardne vzmetnice 80x160, je lahko vaša vzmetnica 160x80 narejena po naročilu. Za več informacij oziroma ponudbe glede katere koli željene dimenzije vzmetnice nas pokličite na telefonsko številko 070 458 517 ali nam pišite na e-naslov: prodaja@salonpohistva.si.

Vzmetnice 80x200

Vzmetnica 80x200 je najbolj primerna za osebo, ki spi sama, in se pri spanju ne premetava. Ob izbiri primerne trdote je primerna tudi za otroke.

Vzmetnice 90x190

Vzmetnica 90x190 si deli lastnosti svoje predhodnice zgoraj. Je sicer nekoliko širša in prav toliko krajša, a to ne spremeni njene ciljne skupine.

Vzmetnice 90x200

Vzmetnica 90x200 je nekoliko udobnejša različica za spanje ene osebe - odraslega ali mladostnika. Med vzmetnicami za enega gre za najbolj prodajan izdelek.

Vzmetnice 100x200

Za tiste, ki potrebujejo nekoliko več prostora ali imajo dinamičen tip spanca, bo najboljša izbira vzmetnica 100x200, ki je nekoliko širša od vzmetnice standardne dimenzije za osebo, ki spi sama. Takšna vzmetnica predstavlja popolno udobje za enega.

Vzmetnice 120x200

Vzmetnica 120x200 je namenjena tistim, ki obožujejo kraljevski spanec, med katerim radi raztegnejo vse okončine. Z njo bo zadovoljen tudi starš, ki spi sam, a se k njemu ponoči občasno pritihotapi otrok.

Vzmetnice 140x200

Za pare, ki živijo asketsko, ali za posameznike, ki živijo izjemno udobno, bo vzmetnica 140x200 odlična izbira. Predstavlja tudi dobro rešitev v primeru manjše zakonske spalnice.

Vzmetnice 160x200

Vzmetnica 160x200 je standardna dimenzija zakonskih postelj. Je izjemno prostorna za udoben spanec para, hkrati pa zasede srednje veliko prostora, tako da ohrani zračnost spalnice.

Vzmetnice 180x200

Za razkošne spalnice oziroma par, ki pri spanju potrebuje več prostora, bo vzmetnica 180x200 najboljša rešitev. Pri nakupu bodite pozorni, kakšno želite – klasično ali z žepkastim vzmetenjem, zaradi katerega ne boste čutili partnerjevega premetavanja ponoči.

Jogi za otroke

Ker so otroci od odraslih manjši in lažji, potrebujejo drugačno ležišče. Smiselno je, da je le-to enoconsko in dovolj veliko. Standard otroških ležišč predstavljajo vzmetnice 120x60, 140x70 in 160x80. Dobro je vedeti, da pretrda ležišča za otroke niso priporočljiva, saj se zaradi njihove manjše teže takšno ležišče ne more povsem prilegati njihovemu dinamičnemu spanju.

Kaj pa dodatno udobje?

Nadvložki za posteljo lahko poskrbijo še za večje udobje med spanjem. Z njimi lahko za krajši čas odložite tudi nakup nove vzmetnice. Vendar pa nadvložek za posteljo ni edina stvar, ki spanju lahko doda za več udobja in ugodja. Piko na i lahko predstavlja tudi snemljiva in pralna prevleka za vzmetnico, kakovosten vzglavnik, čudovita posteljnina iz naravnih materialov, prosojne zavese, nežna barva sten v spalnici in ostali drobni detajli.

Kdaj je čas za menjavo vzmetnice?

Ker v postelji preživimo približno tretjino svojega življenja, je vzmetnico priporočljivo zamenjati vsakih sedem do devet let. Osem let je namreč povprečen čas, v katerem se vzmetnica obrabi, s tem pa se poslabšata kakovost in globina spanca. Vedno je dobro o menjavi vzmetnice premisliti tudi ob spremembi telesne teže, spalnih navad, selitvi ali menjavi postelje.

Zbudite se naspani!

Poskrbite, da se zbudite naspani in nasmejani. Kakovostna vzmetnica je zagotovo eden od ključnih razlogov za dober spanec, na vas pa je, da se v posteljo odpravite pravočasno. V prvi trgovini spletnega trgovca pohištva v Sloveniji lahko svojo novo vzmetnico kupite kar preko spleta. Furnitura ima v primerjavi z drugimi spletnimi trgovinami pohištva veliko prednost! Vzmetnice in druge izdelke si pred nakupom lahko ogledate in preizkusite v živo v Furniturinem showroomu v BTC-ju v Ljubljani. Usposobljeno osebje vam bo brezplačno svetovalo in skupaj z vami našlo najboljšo spalno rešitev za vas. Vedno jih za idejo, nasvet ali mnenje lahko pokličete preko telefona (070 458 517) ali jim pišete na e-naslov: prodaja@salonpohistva.si.  Privoščite si vrhunsko vzmetnico, ki vas bo popeljala v sladke sanje.

Najpogostejša vprašanja pri izbiri in nakupu vzmetnice

Kako izbrati pravo vzmetnico?

Da bo nakup vzmetnice čim bolj pravilen smo za vas pripravili kratka navodila za izbiro prave vzmetnice:

 1. Določite budget, ki ste pripravljeni investirati za novo vzmetnico. Visoka cena nujno ne pomeni tudi dobro vzmetnico. Po drugi strani pa se skušajte izogibati tudi cenenim izdelkom zato predlagamo da vzmetnico dimenzije 90x200 odštejete vsaj 130€.
 2. Trdoto vzmetnice določite glede na pozicijo spanja in vašo težo. V kolikor spite na boku izberite mehkejšo vzmetnico, kot če spite na hrbtu. Prav tako za spanje na trebuhu izbirajte trše vzmetnice. Pozicijo spanja najlažje določite tako, da se spomnete v kateri poziciji se zjutraj zbudite.
 3. Telesna konstitucija in teža. V kolikor ste lažji od 75 kg praviloma izbirajte mehkejše vzmetnice. V kolikor je vaša teža med 75 in 90 kg izbirajte srednje do trde vzmetnice. Za ljudi težje od 90 kg predlagamo trde oziroma dodatno ojačane vzmetnice.
 4. Vprašajte svetovalca. Naši izkušeni svetovalci vam bodo prihranili nevšečnosti, ki jih boste lahko imeli z izbiro napačne vzmetnice. Pokličite nas na 070 458 517 ali nam pišite na prodaja@salonpohistva.si in pomagali vam bomo izbrati pravo vzmetnico za vas.

Ali lahko pri vas preizkusim vzmetnico?

V našem Showroomu na Letališki 32j v Ljubljani imamo razstavljene izbrane najbolj prodajane modele vzmetnic meblojogi(r) in PerfectMatras. V showroomu Furnitura boste tako lahko vzmetnico preizkusili pred nakupom, hkrati pa boste lahko vzmetnico kupili po 100% garantirani najnižji ceni. Naši izkušeni svetovalci vam bodo pomagali izbrati pravo vzmetnico. Showroom je odprt od ponedeljka do četrtka med 8h in 18h ter v petek med 8h in 15h.

Katere tipe vzmetnic poznamo?

Vzmetnice v osnovi delimo glede na material, ki ga uporabljamo v jedru vzmetnice to je večinoma bodisi pena ali pa vzmeti. V želji po nudenju čim boljše podpore in udobja pri spanju je šel razvoj vzmetnic naprej, zato so se čez leta na trgu uveljavili naslednji tipi vzmetnic:

 • Vzmetnice z žepkastimi vzmetmi - jedro so prilagodljive žepkaste vzmeti ki se kombinirajo z raznimi materiali (pena, lateks, spominska pena, kokos,...)
 • Ležišča iz pene so narejena v celoti iz pene. Lahko se kombinirajo različne vrste pen
 • Klasične vzmetnice oziroma bonnel vzmetnice imajo za osnovo vzmeti in so precej toge
 • Lateks ležišča je v celoti narejeno iz lateksa
 • Hibridne vzmetnice za jedro uporabljajo tako vzmeti kakor tudi peno.

Kako izbrati pravo trdoto vzmetnice?

Priznamo, to je morda eden najtežjih korakov pri nakupu vzmetnice. Težko je oceniti po 5 minutah ležanja na vzmetnici če je trdota prava, da boste brezskrbno spali celo noč. Če niste zagotovo prepričani ali želite zelo trdno ali zelo mehko vzmetnico, vam priporočam, da poiščete nevtralno trdnost oziroma vzmetnico z malo tršim jedrom. Ankete so pokazale, da 85 % ljudem odgovarjajo vzmetnice stopnje trdnosti 6 od 10 na lestvici trdnosti (kjer je 10 najbolj trdna). Verjetnost, da ste v tej skupini, je velika. V kolikor niste prepričani pa pokličite naše izkušene svetovalce na 070 458 517 ali nam pišite na prodaja@salonpohistva.si in pomagali vam bomo izbrati pravo vzmetnico za vas.

Kakovostne vzmetnice: Ne prezrite naših nasvetov, idej, priporočil...

100% garancija NAJNIŽJE CENE

Privarčujte, saj za vso pohištvo garantiramo najnižjo ceno v Sloveniji

Ekspresna dostava 1-3 dni

Največja ponudba hitro dobavljivega pohištva. Pohištvo prejmete kjerkoli v Sloveniji že v roku 1-3 dni.

Vračilo blaga v roku 365 dni

Nakupujte brezskrbno saj lahko izdelke vrnete v roku 365 dni od prejema in vrnili vam bomo kupnino.

Obročno plačilo

Nudimo Leanpay, obročno plačevanje preko spleta do 48 mesecev