Ker je kakovost spanja v precej veliki meri odvisna tudi od vzmetnice, je dobro, da veste, kdaj vam takšen kos opreme dobro služi, prav tako pa tudi, kdaj je čas za zamenjavo nove. Ležišče že po samo nekaj letih uporabe lahko povsem izgubi svojo funkcionalnost. Sami tega morda ne opazite direktno, zato morate biti pozorni na tipične znake, ki vam narekujejo nakup nove vzmetnice.

Če na svojem ležišču čutite vdolbine ali vzmeti, to vsekakor pomeni, da je jogi utrujen in dotrajan. Znaki obrabe se prav tako kažejo v natrgani tkanini in povešanju. Med spanjem neredko čutite premikanje partnerja. Slednje pomeni, da je vaše ležišče izgubilo ustrezno podporo, prav tako tudi svojo čvrstost. Za novo ležišče pa je treba ne nazadnje poskrbeti tudi tedaj, kadar je starejše od sedmih let. Sami materiali vam namreč zaradi prevelike obrabe ne omogočajo več opore v zadostni meri.


Zamenjava vzmetnice zaradi higienskih vzrokov

Je vaš spanec v zadnjem času precej nemiren in je za vami kar nekaj neprespanih noči? Za takšen pojav je lahko krivo marsikaj. Pršice, znoj, odmrla koža, neprimerna temperatura v spalnici, slab zrak, preveč tople odeje in posteljnina, dotrajan vzglavnik – vse to so lahko razlogi za manj kakovosten ali povsem nekakovosten spanec.

Presenetil vas bo podatek, da se lahko v sedem let starem ležišču nabere kar nekaj deset milijonov pršic. V tem času se v njem nabere okoli sedem litrov znoja. Prav vsako noč pa v ležišču konča približno gram in pol odmrle kože – v sedmih letih se takšne kože nabere za kar 4 kilograme.

Pozorni morate biti tudi na samo temperaturo prostora. Najustreznejša temperatura za mirnejši spanec je nekje med 14 in 23 stopinjami Celzija. Prostor je prav tako treba redno in dosledno zračiti. S tem omogočite idealno vlažnost; nekje med 40 in 60 %. Posteljnino na ležišču je treba prilagoditi letnemu času. Uporabljajte samo kakovostne naravne materiale, ki vam zagotavljajo dovolj miren in učinkovit spanec. Ne nazadnje ima pri spanju sila pomembno vlogo tudi vzglavnik. Njegova priporočena doba je nekje do 3 leta. Po tem času pa ga je treba nujno zamenjati.


Različni tipi ležišč

Pri izbiri novega ležišča vam je na voljo kar nekaj tipov. Ležišča iz pene se praviloma odlično prilagajajo uporabnikom. Dajejo ustrezno oporo. Žepkasta ležišča oziroma vzmetnice nudijo točkovno prilagajanje naprednih žepkastih vzmeti. Te zagotavljajo blaženje pritiska na telo. Dobrodošla izbira so tudi ležišča iz lateksa ter hibridna ležišča.

Lateks je zelo elastičen ter zračen. Ti dve lastnosti omogočata popolno prilagoditev vašemu telesu pa tudi spalnemu položaju. S hibridno vrsto ležišča pa boste poskrbeli za edinstveno spalno izkušnjo ter za celostno prilagajanje vsem položajem pri spanju.


Svet vrhunskih vzmetnic po dostopni ceni

Pri nas v Furnituri želimo svojim kupcem le najbolje pri opremljanju njihovega doma. Ravno zato vam ponujamo številne brezplačne izjemno koristne nasvete. Najverjetneje ste izvedeli veliko novega o vzmetnicah. Še posebej so vas presenetila nekatera dejstva oziroma znaki, ki kažejo na to, da je čas za zamenjavo vašega ležišča. Čeprav je vaše ležišče navzven po nekaj letih videti še sila uporabno, pa veste, kaj vse se lahko skriva v njem in kako to vpliva na kakovost vašega spanja in počitka.


Vabimo vas v svet vrhunskih vzmetnic, ki si jih lahko zagotovite po sila ugodni ceni. V salonpohistva.si vam nudimo največjo izbiro visokokakovostnih vzmetnic vodilnih blagovnih znamk v več kot 30 dimenzijah (za vsako višino) in 6 različnih trdotah (za vsako težo)– garantirano po najnižji ceni v Sloveniji.

V kolikor raziskujete o, ali kupujete novo vzmetnico, obvezno preberite tudi: Najboljša vzmetnica zate.

--


Če želite, da vam pri izbiri vzmetnice pomagamo mi, smo vam vedno na voljo preko kontaktnega obrazca, e-maila info@salonpohistva.si ali nas pokličite na 070 458 517.

Skupaj z vami ustvarjamo dom!