Cart0Item(s)

V košarici ni nobenega izdelka.

Brezplačno svetovanje
Ogled izbranih vzorcev
Možnost izrisov prostorov
Posteljno letveno dno vseh dimenzij

Posteljno letveno dno vseh dimenzij

Product was successfully added to your shopping cart.

Letveno dno

Izdelki v kategoriji posteljno letveno dno vseh dimenzij

25 izdeklov

25 izdeklov

Najboljša posteljna dna za odličen spanec

Posteljno dno je, kadar gre za kakovost spanja, večkrat spregledan element. A pravzaprav je ravno od njega odvisno, kako se bosta vzmetnica oziroma ležišče prilegala telesu med spanjem. Še največkrat nas pri skrbi za spanec očara čudovita postelja ali prekrasen posteljni okvir, pomemben nakup posteljnega dna pa se zgodi kar tako mimogrede brez pravega zavedanja.

Formula za popolno spanje

Spanje je odvisno od mnogih dejavnikov. A če se pogleda nanj tehnično, bo popolno spanje mogoče, če se upošteva spodnjo formulo:

Dobro spanje = Ustrezno izbrano posteljno dno + kakovostna vzmetnica/ležišče + lepa in stabilna postelja

Ker se potrebe, želje in okus ljudi med seboj lahko zelo razlikujejo, je dobro in smiselno za prav vsakega od zgornjih elementov formule vzeti čas in preučiti svoj življenjski slog ter morebitne zdravstvene posebnosti.

Zakaj je smiselno izbrati ustrezno posteljno dno?

Posteljno dno je ključno za tri stvari, in sicer uporaba dobrega posteljnega dna:

 1. nasploh omogoča boljše spanje,
 2. lajša bolečine in nelagodja med spanjem zaradi fizičnih težav,
 3. podaljšuje življenjsko dobo vzmetnice, ki se zaradi tega manj obrabi.

Kako izbrati dobro letveno dno zase?

Posteljno dno je najbolje izbrati premišljeno in opraviti individualen nakup. Upoštevanje vseh morebitnih zdravstvenih in drugih specifik oziroma želja bo nakup precej olajšalo, hkrati pa zagotovilo, da vam nakup ne bi še dolgo potem povzročal nezadovoljstva.

Pri izbiri posteljnega dna se je pomembno ozirati tudi na vrsto svoje vzmetnice oziroma svojega ležišča, saj se različne vrste vzmetnic oziroma ležišč drugače obnesejo, če ležijo na fiksnem ali fleksibilnem letvenem dnu.

Za penasta ležišča in klasične vzmetnice s t. i. bonell vzmetmi je dovolj klasičen fiksen posteljni pod, kot je na primer model RK 25 FIX, za vzmetnice z žepkastim vzmetenjem pa je izjemno pomembno, da ležijo na fleksibilnem posteljnem podu, ki se lahko res dobro prilagodi vzmetem.

Kdaj se poveča udobje letvenega dna?

Ob pravilni izbiri posteljnega dna velja splošno pravilo, da se njegovo udobje poveča s številom letvic. Torej pri nakupu letvenega dna pregovor, da je manj več, ne pride prav. V naši spletni trgovini lahko najdete letvena dna z različnim številom letvic: od 25 do kar 42!

Letvena dna so različnih vrst

Na tržišču je mogoče najti različna posteljna dna. Posteljna dna delimo na dve kategoriji: fiksna in fleksibilna. Fleksibilna posteljna dna se naprej delijo še na navadna fleksibilna letvena dna ter na dvižna letvena dna. Vsako od njih lahko predstavlja dober nakup, če le vemo, kaj in zakaj kupujemo.

Klasično fiksno letveno dno

Večina ljudi, ki nima posebnih težav, za spanje uporablja običajno fiksno letveno dno različnih dimenzij (letveno dno 80x200, letveno dno 100x200, letveno dno 160x200, letveno dno 180x200 itd.). Do dimenzije postelje 140x200 se navadno uporablja enojni pod, za večje postelje pa je bolje, da se zaradi večje nosilnosti uporabi dva posamezna poda (na primer dimenzije 80x200 ali 90x200).

Takšno posteljno dno je primerno za postelje, ki vsebujejo klasične oziroma tradicionalne vzmetnice z bonell vzmetenjem, prav tako pa je takšno letveno dno primerno za vse vrste penastih ležišč.

Kljub temu, da samo ime nakazuje, da gre za fiksen, nepremičen in tog pod, temu ni tako, saj se konstrukcija zaradi vpetih gibljivih letvic izredno lepo odziva na pritisk. Naprednejša fiksna letvena dna imajo na primer gibljivo vpete vzmetne letvice v posebne elastične kape, ki letvenemu dnu dodajajo vrednost. Nekatera imajo v ledvenem delu nameščene tudi drsnike, ki omogočajo uravnavanje trdote. Tak je na primer posteljni pod Moba TW Fix Special, ki je kljub temu, da je fiksen, primeren prav za vse vrste vzmetnic oziroma ležišč.

Funkcionalno fleksibilno posteljno dno

Če imamo vzmetnico s priljubljenim žepkastim vzmetenjem, je izjemno pomembno, da izberemo gibljiv oziroma fleksibilen posteljni pod (posteljno dno za žepkasta ležišča), ki ima to sposobnost, da se z lahkoto prilagaja gibanju vzmeti, medtem ko spimo. Običajno imajo takšni modeli v ledvenem delu regulatorje trdote, s katerimi je mogoče posteljni pod prilagoditi tako, da je malenkost trši ali mehkejši – odvisno od tega, kaj nam ustreza.

Fleksibilna in tudi preostala posteljna dna je mogoče najti za enojne (vzmetnice 90x200 in druge) ali zakonske postelje (vzmetnice 180x200 in druge).

Dvižno posteljno dno za popolno udobje spanca

Dvižno letveno dno predstavlja najbolj prestižno obliko v tej kategoriji. Med seboj se razlikujejo po tem, da se lahko dvignejo ročno ali z motorjem. Nekatera dvižna letvena dna se lahko dvignejo samo pri vzglavju, druga pri vzglavju in vznožju oziroma na druge načine.

Tudi v naši ponudbi lahko najdete izvrstno električno dvižno posteljno dno. To je posteljni pod Moba TW GN Motor, ki je električno nastavljiv in je primeren za najzahtevnejše kupce. Ta posteljni pod ima poseben upravljalnik, s katerim je mogoče nastaviti različne položaje za tilnik, glavo, stegna in noge. Gre za trajnostni produkt, ki v fazi mirovanja ne porablja električnega toka, kar pomeni dodaten prihranek. Pred nakupom tega poda je potrebno preveriti, da postelja nima predala.

Sicer pa so dvižni posteljni podi primerni za vsakogar, ki si želi popolno izkušnjo spanja, še najbolj pa za tiste, ki jih pestijo različne zdravstvene težave. Posebej so namenjeni bolnikom z refluksom ter tistim, ki potrebujejo dodatno razbremenitev hrbtenice ali drugih delov telesa.

In kakšno ležišče je najbolj primerno za takšno posteljno dno? Za dvižno letveno dno je najbolj primerno penasto ležišče ali pa nižja vzmetnica, in sicer zato, da ne pride do poškodbe vzmetnice. Vzmeti se namreč ne morejo tako upogibati kot pena, če posteljno dno močno dvignemo.

Izberite posteljno dno ustrezne dimenzije

Kakovostna posteljna dna – neglede na to, ali gre za fiksna ali fleksibilna – je mogoče najti v vseh dimenzijah. V naši ponudbi je na voljo:

 • posteljno dno 70x200 (tudi 70x190),
 • posteljno dno 80x200 (tudi 80x190),
 • posteljno dno 90x200 (tudi 90x190),
 • posteljno dno 100x200 (tudi 100x190),
 • posteljno dno 120x200 (tudi 120x190),
 • posteljno dno 140x200 (tudi 140x190).

Prav vsa posteljna dna v naši spletni trgovini imajo kar dve leti garancije.

Ste vedeli, da imamo pri nas odličnega proizvajalca letvenih podov?

V Sloveniji imamo odličnega proizvajalca letvenih podov, ki se ponaša s kar 22-letno tradicijo. Podjetje Moba izdeluje najkakovostnejše izdelke na področju specializiranega pohištva za spalnice in se uvršča med vodilne slovenske proizvajalce posteljnih podov. Vsi njihovi izdelki so narejeni iz visokokakovostnega slovenskega lesa. Podjetje Moba je eden od naših preverjenih dobaviteljev, s katerim že dolgo sodelujemo, saj se je izkazalo, da so prav njihova letvena dna med strankami dosegala zadovoljstvo najvišje stopnje.

Kaj je še potrebno za kakovostno spanje?

Če kakovostno pohištvo, vključno s pravilno izbiro posteljnega dna, poskrbi za dobro tehnično plat spanja, pa je za dober spanec potrebno v spalnem prostoru vzpostaviti prijetno vzdušje, ki lahko vsebuje uporabo nežnih zaves, prijetno pobarvane stene, čudovito posteljnino, primerno osvetlitev in dekoracijo. Posebej pomembno pa se je za dober spanec v posteljo odpraviti pravočasno.

Trpežno letveno dno je najhitreje, najceneje in varno kupiti kar na spletu!

V teh sodobnih in hitrih časih, ko je vsaka minuta dragocena, je svoj nakup najlažje in najhitreje z nekaj kliki opraviti kar preko spleta. V naši spletni trgovini so nakupi ekspresni, povsem varni in z dodano vrednostjo, ki je ni mogoče zaslediti pri drugih spletnih trgovcih pohištva. Smo namreč prva spletna trgovina pohištva v Sloveniji z največ izkušnjami in največ opravljenimi nakupi. Stranke se zadovoljno vračajo k nam zaradi odlične izbire kakovostnega modernega pohištva ter mnogih ugodnosti, ki jih ponujajo naši nakupi. Prav za vse izdelke vam ponujamo možnost obročnega odplačevanja, možnost vračila v roku 365 dni ter hitro dobavo in dostavo. Pogosto vas razvajamo tudi z brezplačno poštnino in mnogimi akcijskimi ponudbami, zaradi katerih je naše sodobno pohištvo dostopno res širokemu krogu ljudi. Na voljo je tudi možnost 3D-izrisov različnih prostorov. Nekatere izdelke, materiale in kataloge pa si lahko ekskluzivno ogledate tudi v živo v našem Showroomu v BTC-ju v Ljubljani, kar nakup na naši spletni strani dela le še varnejši in privlačnejši.

Ob nakupu letvenega dna ali drugega pohištva za dom, pisarno in vrt nas za informacije glede redno osvežene ponudbe, uporabne ideje oziroma predloge lahko vedno pokličete na telefonsko številko: 070 458 517 ali nam pišete na e-naslov: prodaja@salonpohistva.si – z veseljem se vam bomo posvetili in z vami našli najboljšo rešitev. Naša strokovno usposobljena ekipa vas pričakuje!

Najpogostejša vprašanja pri izbiri in nakupu posteljnega dno

Ali nujno potrebujem posteljno dno?

Posteljno dno je ključni element saj brez njega postelje ne morete uporabljati (vzmetica bi padla na tla). Letveno dno daje oporo in vpliva na končni občutek trdnosti ležišča med spanjem.

Kakšna dimenzija posteljnega dna je primerna za mojo posteljo?

Za postelje širine do vključno 140cm potrebujete posteljno dno v enem kosu enake dimenzije. Za postelje večje širine potrebujete:

 • Postelja 160cm = 2x posteljni pod širine 80cm
 • Postelja 180cm = 2x posteljni pod širine 90cm
 • Postelja 200cm = 2x posteljni pod širine 100cm

Kako namestim posteljno dno?

Namestitev je izjemno enostavna. Posteljni pod samo položite v izbrani okvir in že je pripravljen na uporabo.

Kakšno posteljno dno potrebujem za žepkasto vzmetnico?

Za žepkaste vzmetnice je priporočljivo, da ima posteljni pod čim manjši razmak med posameznimi letvicami ter da je fleksibilen. V ponudbi imamo s tem razlogom tudi modele z večjim številom letvic. Za svetovanje pri izboru modela se lahko obrnete na naše izkušene svetovalce, ki vam bodo na telefonski številki 070 458 517 z veseljem pomagali.

Ali imate mojo dimenzijo na zalogi?

Ko v okencu “dimenzije” izberete željeno dimenzijo se vam spodaj avtomatsko izpiše dobavni rok. Za izdelke na zalogi ta rok znaša 1-3 dni, za vse ostale pa 12-16 dni. Za vsa dodatna vprašanja in pomoč pri naročanju so vam naši svetovalci na voljo na telefonski številki 070 458 517.

Ali bo moje posteljno dno prišlo že sestavljeno?

Posteljni pod do vas pride že sestavljen. Vam preostane le to, da ga vzamete iz škatle in položite v okvir. Vaš posteljni pod je tako pripravljen da nanj položite vzmetnico.

Posteljno letveno dno vseh dimenzij: Ne prezrite naših nasvetov, idej, priporočil...

100% garancija NAJNIŽJE CENE

Privarčujte, saj za vso pohištvo garantiramo najnižjo ceno v Sloveniji

Ekspresna dostava 1-3 dni

Največja ponudba hitro dobavljivega pohištva. Pohištvo prejmete kjerkoli v Sloveniji že v roku 1-3 dni.

Vračilo blaga v roku 365 dni

Nakupujte brezskrbno saj lahko izdelke vrnete v roku 365 dni od prejema in vrnili vam bomo kupnino.

Obročno plačilo

Nudimo Leanpay, obročno plačevanje preko spleta do 48 mesecev