Kakovostno spanje je izjemno pomembno za regeneriranje vašega organizma, vračanje vitalnosti, lepote, sposobnosti koncentracije ter spomina, skratka za vaše zdravje.
Zaradi vsega naštetega je zelo pomembno, na kakšni vrsti ležišča spite. Pomembno je, da je obremenitev posameznih delov vašega telesa na vseh delih sklepov povsem enaka. Vaše ležišče ali vzmetnica bi morala zato biti zasnovana tako, da lahko vaši hrbtenici zagotavlja največjo možno sprostitev. 

Nekoč se je veliko pisalo o tem, da je najbolj kakovostno ležišče tisto, ki je najbolj trdo. Vendar pa sta spanje in počitek na ležišču, ki se vaši hrbtenici ne prilagaja povsem, lahko zelo nemirna.

Raziskave so pokazale, da se na neprimerni vrsti ležišča na noč obrnete tudi do 55-krat. Če pa spite na primernem ležišču, se boste obrnili le največ do 15-krat.

V današnjem prispevku pa se želimo osredotočiti predvsem na to, kateri položaj pri spanju je sploh pravilen. Morda boste nad dejstvi, ki vam jih bomo navedli presenečeni, morda pa se držite ravno tega, kar vam bomo zaupali.

 


Optimalen položaj vašega telesa med spanjem

Morda se premalo zavedate, da vam optimalen položaj med spanjem v veliki meri zagotavlja, da so vaša pljuča zelo dobro preskrbljena z zrakom. Prav tako je zmanjšan pritisk na pljuča in srce. Kolena in kolki so pri optimalnem položaju povsem razbremenjeni.

Za povsem nemoteno regeneracijo telesa med spanjem sta temeljnega pomena preprečevanje motenj v krvnem in limfnem sistemu ter usklajevanje živčnih impulzov. Strokovnjaki vam bodo kot idealen položaj med spanjem predstavili tisti položaj, ki je usmerjen na položaj na boku ali pa na hrbtu. Morda tega do sedaj še niste preizkusili in se boste morali na nov položaj privaditi. Vsekakor se vam to izjemno splača, saj bo vaš spanec veliko bolj kakovosten.

Pretrdo/premehko/optimalno ležišče

Pretrdo ležišče se ne prilega obliki vaših bokov in ramen. Posledično se vaša hrbtenica ne more zadosti pogrezniti v udoben in prijeten položaj.
Premehko ležišče telo preveč globoko pogrezne v ležišče. Hrbtenica je posledično upognjena.
Optimalno ležišče se povsem prilagaja obliki vaših bokov in ramen. Posledično ima vaša hrbtenica optimalno podporo.


Najboljši položaj za spanje

Hrbtni položaj velja za najboljšo vrsto položaja med spanjem.
Ležišče mora biti relativno mehko, posteljni pod pa nastavljiv.

Sicer pa je za vas izdelano ležišče tisto, ki lahko povsem zadostuje vašim specifičnim potrebam po udobju ter odličnem počutju. Zavedajte se, da je izbira ležišča vaša dolgotrajna investicija v zdravje in tudi za vašo prihodnost.

Za vas je torej najboljše tisto ležišče, ki povsem odgovarja vašemu telesu, potrebam in na sploh stilu oziroma načinu življenja. Na trgu lahko izbirate med ležišči iz visokokakovostnih materialov izjemno priznanih proizvajalcev. Mi vam v tem primeru ponujamo ležišča proizvajalca mebloJOGI®.

V primeru, da želite še kakšen nasvet, ali pa pomoč pri izbiri primernega ležišča, nas kontaktirajte preko kontaktnega obrazca, e-maila info@salonpohistva.si ali telefona 01 5005 194 in z veseljem vam bomo pomagali. 

Skupaj z vami ustvarjamo dom