Pripravili smo VIKEND AKCIJO!
Izkoristite GRATIS dostavo za vsa naročila!
Samo še .
Cart0Item(s)

V košarici ni nobenega izdelka.

Brezplačno svetovanje
Ogled izbranih vzorcev
Možnost izrisov prostorov
Majhne in mini kuhinje

Majhne in mini kuhinje

Product was successfully added to your shopping cart.

MAJHNE IN MINI KUHINJE TER MINI KUHINJSKI BLOKI

Izdelki v kategoriji majhne in mini kuhinje

29 izdeklov

29 izdeklov

VEČ O MAJHNIH IN MINI KUHINJAH

Ste ljubiteljski kuhar, majhna kuhinja pa vam ne omogoča dovolj prostora za kuharske podvige? Kljub prostorski stiski se vam ni potrebno odpovedati kuhinji, ki nudi vso potrebno osnovno opremo.

Tudi manj je lahko več

Mini kuhinje so prav tako kakovostne in estetsko privlačne kot velike kuhinje, obenem pa vsebujejo vso opremo, potrebno za kuhinjska opravila. Običajno se uporabljajo v garsonjerah ali manjših stanovanjih, na vikendih ali v študentskih domovih. Ključni dejavnik pri nakupu mini kuhinje je optimalen izkoristek prostora, ki omogoča dovolj prostora za shranjevanje hrane, kozarcev in krožnikov, jedilnega pribora ter drugih kuhinjskih pripomočkov. Za shranjevanje hrane priporočamo namestitev »izvlečnih shramb«, predalov, polic, skritih v omare, do katerih lahko enostavno dostopate do hranil, po uporabi pa jih enostavno pospravite nazaj. Zaradi majhnosti lahko mini kuhinja hitro deluje prenatrpano, zato priporočamo uporabo različnih organizatorjev jedilnega pribora, krožnikov in drugih predmetov v kuhinji.

Alternativna rešitev za manjše prostore – ideje za mini kuhinje

Mini kuhinje za garsonjere in manjša stanovanja so cenovno najbolj ugodna varianta, ki ne zavzame veliko prostora. So funkcionalne, saj vsebujejo vse potrebno za delovanje. Klasično mini kuhinjo sestavljajo enojno korito, kuhalna površina z dvema ploščama in manjši hladilnik, ki je načeloma vgrajen pod pultom. Pri opremljanju bodite pozorni, da ne pretiravate s številom kuhinjskih aparatov, saj s tem onemogočite dodaten prostor za shranjevanje.

Moderna mini kuhinja je izjemno funkcionalna, ima dobro izkoriščen prostor, veliko predalov in polic v omari za lažjo organizacijo. Pri Furnituri boste našli mini moderne kuhinje v svetlih barvah in visokem sijaju, ki optično povečajo prostor.

Mini kuhinje se odlično obnesejo tudi v poslovnih prostorih in pisarnah, kjer smo načeloma še bolj omejeni s prostorom. Pisarniška mini kuhinja je odlična alternativa za vse, ki si ne predstavljate delovnega dneva brez skodelice jutranje kave. Oblikovanje tovrstnih kuhinj ni prezahtevno, saj potrebujemo manj komponent kot pri klasični kuhinji. Pomembno je le, da imamo zagotovljene vse osnovne elemente, kot so dovolj velika kuhinjska plošča, pomivalno korito in pomivalni stroj. Prav tako moramo imeti vsaj 40 cm delovne površine za pripravo obrokov in osnovne dodatne aparate, kot so grelnik vode, aparat za kavo in mikrovalovna pečica.

Mini kotna kuhinja

V kolikor zaradi pomanjkanja prostora linijska kuhinja ne pride v poštev, se lahko odločite za mini kotno kuhinjo. Ne pozabite na osnovne kuhinjske aparate, kot so enojno korito, kuhalna plošča in hladilnik. Priporočamo, da izberete svetle barve elementov, ki optično povečajo prostor. Za manjše kuhinje izberite manjše vgradne kuhinjske aparate, ki zavzamejo manj prostora. Zaradi kompaktne velikosti so mini kuhinje enostavne za čiščenje, prav tako so te poceni, saj pri opremljanju zahtevajo manj elementov.

Dimenzije mini kuhinje

Prvi korak k načrtovanju mini kuhinje je natančno merjenje razpoložljivosti prostora. Sledi določanje pozicije odtoka, elektrike, raznih oken in vrat, ki omejujejo naš prostor za kuhinjo. Med najbolj poznanimi so linijske kuhinje, ki v dolžino merijo 260 cm, ter mini kotne kuhinje. Priporočamo nestandardne, manjše aparate, ki zavzamejo manj prostora, da lahko v kuhinjo vstavimo vse, kar potrebujemo. Ožji kuhinjski elementi od 15 do največ 60 cm so bolj priporočljivi, saj omogočajo postavitev več različnih elementov.

Preprečite prenatrpanost z mini blok kuhinjami

Mini kuhinjski bloki so cenovno najbolj ugodna rešitev, ki ne zavzamejo veliko prostora. Mini blok kuhinje so primerne za garsonjere, manjša stanovanja, vikende in študentske domove. Vsebujejo vse osnovne elemente in omogočajo dodaten prostor za shranjevanje. Furniturina ponudba mini kuhinj ponuja različne modele mini blok kuhinj, ki so na voljo v različnih barvah.

Cena mini kuhinj

Kot omenjeno so mini kuhinje cenovno ugodne, saj ne vsebujejo veliko kuhinjskih elementov in imajo pravilom posledično manjše kuhinjske aparate. Cene mini kuhinj so odvisne tudi od postavitve. Linijske kuhinje so načeloma cenejše od kotnih kuhinj. Manj linijskih kuhinjskih elementov in manjši aparati so recept za cenovno ugodno mini kuhinjo! Poceni mini kuhinja z aparati vas čaka v Furniturini ponudbi, kjer lahko izbirate med kakovostnimi mini kuhinjami.

Mini kuhinje po meri

V primeru, da vam dizajni in dimenzije že oblikovanih mini kuhinjskih blokov ne ustrezajo, lahko naročite kuhinjo po meri in v vašo novo kuhinjo vnesete svojo kreativnost in svoje želje. Pri Furnituri je mogoč nakup mini kuhinje po elementih. Pri izbiri, ustrezni postavitvi in izbiri materialov in barv ter aparatov vam je za pomoč na voljo izkušena prodajna ekipa. Naši strokovnjaki so za vas dosegljivi po telefonu (070 458 517), e-pošti (prodaja@salonpohistva.si) ter preko kontaktnega obrazca. Za lažjo predstavo pa vam je na voljo Showroom na Letališki 32j, kjer vam bodo svetovalci izdelali 3D izris mini kuhinje.

Poleg mini kuhinj in kuhinj po meri imamo v ponudbi tudi:

Pogosta vprašanja o mini kuhinjah

Kako urediti majhno kuhinjo?

Pri nakupu mini kuhinje moramo najprej natančno izmeriti prostor, določiti lokacijo odtoka, elektrike, vrat, oken in ostalih prostorskih omejitev. Na podlagi izmer se najprej odločimo za postavitev, torej ali bomo imeli linijsko ali kotno kuhinjo. Nato implementiramo osnovne elemente, kot so korito, kuhalna plošča in hladilnik. V kolikor imamo dovolj prostora, lahko dodamo še pečico ali pomivalni stroj. Kuhinje ne smemo prenatrpati z raznimi kuhinjskimi aparati, da nam bo ostalo dovolj prostora za shranjevanje in vsaj 40 cm delovne površine.

Koliko stane mini blok kuhinja?

Cena blok kuhinje je odvisna od števila in vrste kuhinjskih elementov, od materialov ter od velikosti in količine kuhinjskih aparatov. Najcenejša blok kuhinja v naši ponudbi, ki ne vsebuje kuhinjskih aparatov, stane manj kot 200 eur. Pri izbiri kuhinjskih aparatov priporočamo aparate srednjega cenovnega razreda, ki imajo veliko daljšo življenjsko dobo od cenovno najugodnejših aparatov.

So v ceno kuhinje vključeni aparati?

Pri nas lahko naročite mini kuhinjo z aparati po ugodni ceni, saj vam pri nakupu kuhinje nudimo garantirano najnižjo ceno na kuhinjske aparate. Na naši spletni strani imamo izključno kuhinje brez aparatov, saj je na trgu ogromno kuhinjskih aparatov, ki se razlikujejo po ceni, barvi in funkcijah. Za ponudbo kuhinje z aparati se lahko obrnete na našo prijazno prodajno ekipo, ki je dosegljiva preko telefona, maila, kontaktnega obrazca in v Showroomu.

Kakšen je dobavni rok mini kuhinje?

Dobavni rok je odvisen od posamezne linije, saj imamo v ponudbi več proizvajalcev kuhinj z različnimi dobavnimi roki. Nekatere kuhinje so dobavljive v roku nekaj delovnih dni, na nekatere je potrebno počakati 20—40 dni, najdaljši rok dobave pa je do 60 dni. Kuhinje po meri imajo načeloma daljši rok dobave od že urejenih sestavov, ki so objavljeni na naši spletni strani.

Lahko naročimo mini kuhinjo po meri?

V kolikor vam že urejeni sestavi mini blok kuhinj ne ustrezajo, se lahko odločite za nakup kuhinje po meri oziroma po elementih. Izbirate lahko med številnimi posameznimi elementi različnih dimenzij in sestavite mini blok ali kotno kuhinjo po meri, ki se bo najbolje podala v vaš dom. Za ponudbo se obrnite na našo strokovno prodajno ekipo.

Majhne in mini kuhinje: Ne prezrite naših nasvetov, idej, priporočil...

100% garancija NAJNIŽJE CENE

Privarčujte, saj za vso pohištvo garantiramo najnižjo ceno v Sloveniji

Ekspresna dostava 1-3 dni

Največja ponudba hitro dobavljivega pohištva. Pohištvo prejmete kjerkoli v Sloveniji že v roku 1-3 dni.

Vračilo blaga v roku 365 dni

Nakupujte brezskrbno saj lahko izdelke vrnete v roku 365 dni od prejema in vrnili vam bomo kupnino.

Obročno plačilo

Nudimo Leanpay, obročno plačevanje preko spleta do 48 mesecev