VELIKA POLETNA RAZPRODAJA
Izkoristite popuste do -80% in EKSPRESNO dostavo.
Več o ponudbi >>>
Cart0Item(s)

V košarici ni nobenega izdelka.

Brezplačno svetovanje
Ogled izbranih vzorcev
Možnost izrisov prostorov
Mladinske in otroške postelje

Mladinske in otroške postelje

Product was successfully added to your shopping cart.

Otroške postelje

Otroško pohištvo do -40% Otroško pohištvo do -40%

Izdelki v kategoriji mladinske in otroške postelje

Izdelki 1 - 36 od skupno 115 izdelkov

 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4

Izdelki 1 - 36 od skupno 115 izdelkov

 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4

Otroške postelje za mirno, varno in sladko spanje

Otroška postelja je eden od pomembnejših kosov pohištva v vsaki otroški sobi, saj le kakovosten počitek in spanec poskrbita za otrokov uravnotežen razvoj ter dovolj energije za igranje, raziskovanje, učenje in spoznavanje sveta ter vsega, kar je z njim povezano. Od tega, kako dobro je otrok naspan – pa naj bo dojenček, malček, šolar ali mladostnik – je posredno odvisna tudi energija med družinskimi člani. Nenaspan ali slabo naspan otrok, pogosto tudi odrasel, v družinsko dinamiko običajno prinese nejevoljo, ki se rada seli tudi na ostale člane. Prav zato je izbira ustrezne otroške postelje, ki vključuje kakovostno otroško vzmetnico ali ležišče, pomembna bolj, kot se zdi na prvi pogled.

Postelja za otroke mora biti najprej varna

Varnost je ena od najpomembnejših lastnosti dobre otroške postelje, ob tem ni nujno, da je sinonim zanjo le otroška postelja z ograjo. Tudi trdna zasnova, kakovostno izdelan posteljni pod in ustrezni materiali so pri tem izredno pomembni, saj bo le takšna postelja lahko otroku služila dolgo časa, včasih celo od prvih dni do vstopa v najstništvo ter morda celo kasneje.

Kakšna otroška postelja je vredna nakupa?

Otroška postelja mora biti zasnovana tako, da se popolnoma prilega potrebam otrokovega spanja. Ob tem so pomembne naslednje stvari:

 1. Postelja za otroke mora biti ustrezne dimenzije. Otroške posteljice so na primer precej manjše od klasičnih. Poleg tega, da otroška postelja ustreza najprej otrokovi velikosti, je pomembno tudi to, da ustreza dimenzijam otroške sobe. Z manjšo posteljo ne bo težav, a večja postelja v miniaturni otroški sobi zna povzročiti slabo voljo in iskanje drugih rešitev.
 2. Varnost je pomemben del vsake otroške postelje. Ob tem je pomembno razmisliti tudi, ali je primernejši nakup nizke otroške postelje ali bo boljša izbira nakup višje otroške postelje, kot je na primer klasičen ali enojni pograd.
 3. Material otroške postelje mora biti kakovosten, prav tako barve ne smejo biti zdravju škodljive. Odlična izbira so masivne postelje, pri katerih ni bojazni, da bi imele premajhno nosilnost – sploh če pogosto zaspite zraven otroka tudi vi.
 4. Otroška postelja naj bo estetskega dizajna in prilagojena otrokovim željam, vsaj če je dovolj star, da lahko izrazi svoj pogled.
 5. Otroška postelja naj bo kakovostna, a izbrana razumno po dostopni ceni, saj otrok hitro raste in je zamenjava otroške postelje prej ali slej neizbežna. Pri nas je pogosta akcija otroške postelje oziroma otroških postelj. Včasih je znižan samo določen model, včasih pa tudi celoten segment otroških postelj.

Postelje za otroke od rojstva do najstništva

Včasih ena in ista otroška postelja spremlja otroka od rojstva do najstniških dni ali celo v odraslo dobo, še večkrat pa otrok do vstopa v svet odraslih zamenja dve do tri postelje. Otroška postelja dimenzije 120x60 ali 140x60 je običajno prva postelja vsakega otroka, vsaj če prve mesece ne spi v pleteni posteljni košarici ali zibelki za novorojenčke. Otroška postelja 140x70 ali 120x60 otroka varno spremlja prvih nekaj let, potem pa je čas za nakup nove udobne otroške postelje.

Odlično rešitev lahko na otroški postelji predstavlja posebej dodana otroška ograjica, kot je na primer ograjica za posteljo Kiki OK120, ki bo poskrbela za večjo varnost med spanjem manjšega otroka na večji postelji. Prav z ograjico je mogoče klasični postelji podaljšati čas uporabe, saj jo lahko malček udobno uporablja že kmalu po tem, ko dobro shodi.

Klasične in domiselne otroške postelje vseh vrst

Pri preverjenih ponudnikih je mogoče najti res čudovite otroške postelje, ki bodo očarale vsakega odraslega, otrokom, ki bodo na njih spali, pa zagotovile nemoten ter krepčilen spanec. Izbirate lahko med klasičnimi posteljami ter posteljami, ki jim je dodana še kakšna od praktičnih lastnosti, kot so na primer prostor za igranje v postelji v obliki hiške, shranjevalni prostor v podposteljnem predalu ali dodatna možnost za spanje na izvlečnem ležišču.

Kakovostne klasične otroške postelje

V otroških sobah se še vedno najpogosteje znajdejo klasične otroške postelje, ki so običajno iz masivnega lesa, krasi pa jih nevtralen dizajn, ki omogoča, da se njihova uporaba lahko podaljša pozno v čas odraščanja.

Primer dobre klasične otroške postelje je otroška postelja Meda, ki je na voljo v beli barvi ter naravni barvi lesa. Mogoče pa je izbirati med tremi različnimi velikostmi.

Praktične otroške postelje s predalom za shranjevanje

Izredno praktična rešitev, ki omogoči več prostora za shranjevanje igrač, oblačil, knjig, posteljnine ali drugih stvari, je otroška postelja s predalom. Izjemno funkcionalna in brezčasna je na primer otroška postelja Carino s predalom, ki v ceni vključuje tudi brezplačen posteljni pod in ležišče. Ta model je res kakovosten, saj je izdelan iz masivnega borovega lesa, poleg tega pa je mogoče izbirati med različnimi barvnimi kombinacijami: belo, modro-sivo in sivo-roza.

Otroške postelje z dodatnim ležiščem

Za redno spanje mlajšega od otrok ali občasnih obiskov, kot so babice, dedki ali otrokovi prijatelji oziroma prijateljice, bo odlično poskrbela otroška postelja z dodatnim ležiščem. Le-to je narejeno kot izredno močan izvlečni predal, v katerem je vzmetnica. Otroška postelja Rico 90x200 je krasen primer te udobne in praktične postelje, ki sobi po koncu spanja spet vrne prostornost in zračnost. Gre za posteljo najvišje kakovosti, ki je na voljo kar v petih različnih barvah. Tudi tej postelji brezplačno pripada trden posteljni pod ter vzmetnica, kar posteljo dela še privlačnejšo in dostopnejšo. Njena nosilnost je 70 kilogramov, kar večini otrok omogoča uporabo pozno v najstniška leta, saj je njena velikost dovolj velika tudi za spanje odrasle osebe. Zgornje ležišče je dimenzij 200x90, spodnji predal pa je primeren za vzmetnico dimenzije 190x80 centimetrov.

Čarobne otroške postelje hiška

Otroška postelja hiška je res nekaj posebnega, otroci pa jo zaradi njene izvirne zasnove obožujejo, saj jim poleg udobnega spanja nudi prijetno zavetje za igranje, branje in sanjarjenje.

Trpežna, a estetsko lepa sta modela Domi in Domi 1, ki sta na voljo v kar 12 različnih barvah, Domi pa vključuje tudi priročen predal za shranjevanje otrokovih potrebščin.

Model otroške postelje hiša Beti je izjemno domiseln, saj jo je mogoče prekriti z nežno tančico ali tkanino s pravljičnim potiskom, kar ji bo še dodalo pravljičnost, privlačnost in igrivost.

Otroška postelja Klara pa predstavlja nekoliko netipičen nizek primer postelje v obliki hiške.

Otroška postelja Lodge pa ponuja prav posebno doživetje, ki spominja na spanje pod palmami na plaži, model Totem pa spanje z Indijanci – seveda v šotoru.

Večina odraslih bi, če bi bila še enkrat v čevljih otroka, zagotovo izbrala prav takšno posteljo, ki združuje sladko spanje in videz hiške.

Čudovite in varne posteljice za dojenčke

Posteljice za dojenčke morajo biti prav posebej zasnovane, da dojenčku omogočajo varnost najvišjega nivoja in spanje najboljše kakovosti. Primeri nakupa varne otroške posteljice predstavljajo modeli Jessy, Kaja, Vivan in Kelly, ki so na voljo v beli barvi oziroma v modni kombinaciji z lesom ter sivim odtenkom.

Postelje za najstnike

Postelje za najstnike so običajno modne in samosvoje. Še najbolje se v mladinskih sobah obnesejo klasične postelje, ki si jih mladostniki popestrijo z zanimivo posteljnino, blazinami ali nalepkami.

Rešitve za spanje več otrok v manjši otroški sobi

Včasih je otroška soba manjša in zato potrebuje izvirne rešitve za prijetno spanje, včasih pa je soba prostorna, a si jo delita več kot dva otroka. Takrat bo prav prišel otroški pograd ali celo postavitev dveh hkrati. Dobro lahko v primerih prostorske stiske služi tudi pograd z izvlečnim ležiščem, ki omogoča spanje kar trem otrokom hkrati.

Za spanje enega otroka v manjši sobi, ki zahteva napredne rešitve, pa je izredno praktičen enojni sanjski pograd Dream, ki ima zgoraj ležišče, v spodnjem delu, kjer imajo klasični pogradi spodnje ležišče, pa ima priročen prostor za igranje ter čudovito omaro s policami za oblačila, knjige ali igrače.

Na voljo so različne dimenzije in dizajni

Otroške postelje so na voljo v različnih igrivih modernih dizajnih, ki sobo še bolj popestrijo. Na voljo so:

 • otroške postelje 120x60 centimetrov,
 • otroške postelje 140x70 centimetrov,
 • otroške postelje 160x80 centimetrov,
 • otroške postelje 180x80 centimetrov,
 • otroške postelje 190x80 centimetrov,
 • otroške postelje 90x200 centimetrov,
 • otroške postelje 120x200 centimetrov,
 • otroške postelje 140x200 centimetrov.

Kaj pa barva otroške postelje?

Barva otroške postelje je v začetku predvsem odvisna od okusa in želj staršev, ker se otroci še ne znajo sami izraziti. Kadar želimo minimalistično, brezčasno ali nevtralno posteljo, ki bo otroku lahko dolgo služila, je najboljša izbira bele postelje za otroke oziroma takšne z barvo lesa. V zadnjih letih so tudi v otroških sobah izredno priljubljeni elementi pohištva v kombinaciji bele barve in lesa.

Kadar želimo posteljo bolj približati otroku, lahko izberemo tudi bolj specifične barve oziroma takšne, ki so največkrat všeč dekletom oziroma fantom. Včasih pa je lahko izbira bolj nevtralne barve postelje za otroke tudi izredno zanimiva, če jo kombiniramo z živahno pobarvanimi ali dekoriranimi stenami otroške sobe.

Ljubke otroške postelje za dekleta

Večina deklic obožuje čudovite dekliške stvari, med njimi je lahko tudi lično zasnovana postelja, ki s svojo barvo ali posebnimi detajli sporoča, da na njej spi prava princesa. Največkrat gre za postelje roza barve ali takšne, ki vsebujejo dekliški domišljijski potisk oziroma detajle srčkov in drugih pozitivnih simbolov. Primer res krasnih dekliških postelj prestavljajo roza otroška postelja Dreamy Vila, otroška postelja Strumfeta in čudovita skoraj kraljevska postelja Julia.

Živahne otroške postelje za fante

Fantje imajo običajno radi najraje modro ali zeleno barvo, skoraj praviloma pa obožujejo vozila vseh vrst. Fantovski modeli postelj predstavljajo otroška postelja Luki z motivom avtomobila, lokomotive ali piratov, otroška postelja Dreamy Formula ter model Filip, ki prav tako vsebuje motiv avtomobila, ali pa klasična modna postelja Strumf.

Kam v otroško sobo jo postaviti?

Postelja za otroke naj bo postavljena na varno mesto, kjer ni prepiha. Torej ne pod okno ali v bližini vrat, kjer je možnost poškodb večja. Dobro je, da je otroška postelja postavljena ob steno, saj to otroku daje večji občutek varnosti med spanjem, kot če bi bila postavljena kar sredi prostora.

Zakaj se nakup otroške postelje preko spleta vedno najbolj splača?

Trend zadnjih let je nakup pohištva za dom, pisarno in vrt kar preko spleta. Tudi postelje za otroke in ostali pohištveni elementi za otroško sobo so najhitreje vaši ravno z nekaj kliki.

Spletni salon Furnitura omogoča varen, hiter in cenovno ugoden nakup kakovostne postelje za otroke, ob tem pa ponuja kup ugodnosti. Med njimi so možnost plačila na obroke, možnost vračila v roku 365 dni, pogosta brezplačna dostava in privlačne akcijske ponudbe, poleg tega pa še poglobljeno strokovno svetovanje Furniturinega osebja, brezplačni nasveti, možnost 3D-izrisa ter ekskluzivna možnost ogleda večine izdelkov, materialov in katalogov v živo v Showroomu v BTC-ju v Ljubljani.

Osebje prve spletne trgovine s pohištvom v Sloveniji vam je vedno na voljo za vprašanja glede rešitev za dom oziroma redno osvežene ponudbe vrhunskega pohištva po dostopnih cenah. Pokličite na telefonsko številko: 070 458 517 oziroma pišite na e-naslov: prodaja@salonpohistva.si, da skupaj najdemo najboljšo idejo oziroma rešitev za spanje vašega otroka. Seveda je še bolje, če nas obiščete v Ljubljani. Veseli vas bomo!

Najpogostejša vprašanja pri izbiri in nakupu mladinske in otroške postelje

Otrok je prerasel staro posteljo zato iščemo novo, kakšne dimenzije imate v ponudbi?

V naši ponudbi lahko najdete posteljne okvirje naslednjih dimenzij:

 • 60x120
 • 80x140
 • 80x160
 • 80x180
 • 80x190
 • 90x200
 • 120x200
 • 140x200
 • 160x200
 • 180x200

Je sestava postelj zahtevna?

Sestava ni zahtevna, v kompletu prejmete natančna navodila in vse dele, ki jih za sestavo potrebujete. Povežemo vas lahko tudi z izkušenimi monterji s katerimi so naše stranke v preteklosti že uspešno sodelovale. Pokličite nas na 070 458 517 in z veseljem vam bomo pomagali :)

Imate v ponudbi tudi ustrezne vzmetnice?

Seveda, ob nakupu nove postelje je obenem tudi najboljši čas za menjavo stare vzmetnice za novo. V naši ponudbi lahko najdete vzmetnice različnih tipov. Razlikujejo se po sestavi jedra, zunanjih plasti in trdoti. Za mlajše običajno priporočamo mehkejše bolj udobne vzmetnice, ki hrbtenici v času razvoja dajejo ustrezno podporo. Za svetovanje in pomoč pri izbiri lahko pokličite naše svetovalce na 070 458 517.

Mladinske in otroške postelje: Ne prezrite naših nasvetov, idej, priporočil...

100% garancija NAJNIŽJE CENE

Garancija NAJNIŽJE CENEPrivarčujte, saj za vso pohištvo garantiramo najnižjo ceno v Sloveniji

Ekspresna dostava 1-3 dni

Ekspresna dostavaNajvečja ponudba hitro dobavljivega pohištva. Pohištvo prejmete kjerkoli v Sloveniji že v roku 1-3 dni.

Vračilo blaga v roku 365 dni

Vračilo blaga v roku 365 dniNakupujte brezskrbno saj lahko izdelke vrnete v roku 365 dni od prejema in vrnili vam bomo kupnino.

Obročno plačilo

Obročno plačiloNudimo Leanpay, obročno plačevanje preko spleta do 48 mesecev