Dejstvo je, da prespimo skoraj tretjino svojega življenja. Takšna količina spanja je celo nujno potrebna za dobro zdravje in počutje. To velja tako za odrasle kot mladostnike ter najmlajše družinske člane. Kljub temu pa sama količina spanja še daleč ni edini kriterij za kakovosten spanec.

Ključno vlogo pri tem ima zagotovo tudi primerno ležišče. In ker za svoje otroke želite le najboljše, smo za vas pripravili nekaj odličnih in uporabnih nasvetov, kako izbrati optimalno otroško ležišče zanje.


Otroci se med spanjem fizično in psihično razvijajo

Pričelo se je novo šolsko leto, ki prinaša nešteto obveznosti. Da jim otroci lahko dovolj učinkovito sledijo, potrebujejo počitek in kakovosten spanec. Če otroci spijo premalo, to lahko povzroči posledice – pri telesnem in kognitivnem razvoju otroka. Dokazano je, da se otroci med spanjem psihično in fizično razvijajo, zato jim je treba zagotoviti čim boljše pogoje za kar se da dober spanec. Nakup kakovostne in primerne otroške vzmetnice je zato vedno odlična naložba.

Ogledala-v-predsobi

Ne nazadnje so zaspani mladostniki in najstniki veliko bolj izpostavljeni tveganim oblikam vedenja. Pomanjkanje spanja namreč lahko zelo vpliva na razpoloženje in vedenje. Posledice pa vsekakor vplivajo tudi na učne sposobnosti in na koncu tudi na šolski uspeh.


Izberite ležišče, ki raste skupaj z otrokom

Precej dejavnikov torej vpliva na sam proces spanje in seveda na to, kako spočiti se bomo zbudili. Najpomembnejši dejavnik pa je brez večjih pomislekov zagotovo vrsta ležišča, ki ga med spanjem uporabljamo. Ker je izbira ustreznega ležišča odlična naložba za prihodnost, nikakor ne smete iskati kompromisov. Potrebno je namreč izbrati ustreznega; takšnega, ki bo z vašim otrokom rastel.

Pri izbiri ustreznega otroškega ležišča posebno pozornost namenite udobju ter vzdržljivosti. Vzmetnica za otroka mora prenesti vsakodnevno uporabo, obenem pa mora ponujati učinkovito optimalno oporo. Kakovostna ležišča so v notranjosti jedra trda, zato dobro podpirajo hrbtenice. Na površini pa so mehka, da se lahko oblikujejo po telesu ter ga podprejo v vseh točkah povsem enakomerno. Enakomerna je tudi sama prekrvavitev. Vse omenjeno omogoča manj obračanja in prebujanja, kar pa pomeni bolj miren spanec in sprostitev.

V kolikor ste pristaš slovenskih proizvodov, ne prezrite ponudbe otroških ležišč slovenskega proizvajalca Meblo.


Splošna priporočila za zdravo spanje otrok

V prvi vrsti poskrbite, da bo vaš otrok imel dovolj spanja. Njegovi starosti primerno določite uro, ob kateri naj hodi vsak dan spat. Strokovnjaki priporočajo, da je to pred deveto uro zvečer. Prav tako določite, ob kateri uri mora zjutraj vstajati.


Stalni čas večernega uspavanje in jutranjega prebujanja vzdržujte tako ob delavnikih kot tudi ob koncih tedna. Pred spanjem in ponoči naj se otroci izogibajo svetli luči; zjutraj pa naj bodo izpostavljeni močni dnevni svetlobi. Iz otroške sobe odstranite vse elektronske naprave, omejite tudi čas njihove uporabe zvečer pred spanjem.

V kolikor raziskujete o, ali kupujete novo vzmetnico, obvezno preberite tudi: Najboljša vzmetnica zate.

--

Če želite, da vam pri izbiri otroškega ležišča pomagamo mi, smo vam vedno na voljo preko kontaktnega obrazca, e-maila info@salonpohistva.si ali nas pokličite na 070 458 517.

Skupaj z vami ustvarjamo dom!