Cart0Item(s)

V košarici ni nobenega izdelka.

Brezplačno svetovanje
Ogled izbranih vzorcev
Možnost izrisov prostorov
Postelje in posteljni okvirji

Postelje in posteljni okvirji

Product was successfully added to your shopping cart.

Moderne enojne in zakonske postelje ter posteljni okvirji vseh vrst, materialov in dimenzij. Izberite svojo novo posteljo

Izdelki v kategoriji postelje in posteljni okvirji

Izdelki 1 - 36 od skupno 157 izdelkov

 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5

Izdelki 1 - 36 od skupno 157 izdelkov

 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5

Kakovostne postelje vseh vrst in za vsakogar

Brez postelje si že dolgo ne znamo predstavljati svojega življenja. Čas spanja na seniku je že davno mimo, čeprav se v počitniški izkušnji še vedno prileže. Če so bila včasih ležišča in postelje preproste in večkrat namenjene spanju precejšnjemu številu ljudi, je sodobna postelja oblikovana tako, da se kar najbolj prileže potrebam posameznika oziroma posameznice: postelja za enega, zakonska postelja, otroška postelja, pograd, dvižna postelja, masivna postelja, francoska postelja, zložljiva postelja, postelja po meri ter celo postelja iz palet.

Dobra postelja je podaljšek lepih sanj, slaba pa...

Kakovostna postelja s premišljeno izbrano vzmetnico je vstopnica v dober spanec, zato je pred nakupom nove postelje vedno modro preučiti svoje potrebe, želje, značilnosti in velikost spalnice ter ponudbo postelj na trgu. Moderne postelje imajo običajno značilnosti dobre postelje, v katero je vredno investirati, kajti slaba postelja oziroma takšna, ki nam zaradi takšnih ali drugačnih razlogov ne ugaja, res ni vredna nakupa - iz več razlogov. V prvi vrsti je to slab vpliv na splošno počutje, dolgoročno pa tudi na zdravje. Ne, nakup neustrezne postelje in posteljnega okvirja se res na splača!

Katere postelje in posteljni okvirji so najbolj priljubljeni?

Moderne spalnice vključujejo običajno eno od naslednjih vrst postelj: leseno, oblazinjeno, boxspring posteljo, kovinsko različico ali kakšno od priljubljenih funkcionalnih rešitev, ki običajno združuje več možnosti uporabe, kot na primer postelja s predali, izvlečna postelja z vzmetnico ali kombinacija sedežne garniture z ležiščem.

Klasične lesene postelje

Lesena postelja velja za najbolj klasično. Je tudi prva postelja, ki se je pojavila v zgodovini – vse ostale različice z nadgradnjo so prišle kasneje. Lesene postelje so zaradi svoje uporabnosti in tudi cenovne dostopnosti med bolj priljubljenimi posteljami. Mogoče jih je dobiti v različnih dizajnih in barvah, najpogosteje pa so iz različnega masivnega lesa, mediapana ali oplemenitenih ivernih plošč.

Med najbolj prodajanimi modeli lesenih postelj, ki jih ponuja naša vsak dan posodobljena spletna trgovina, so:

 • postelja Meda, ki je na voljo v treh različnih dimenzijah in dveh barvah;
 • moderna postelja Michigan, ki jo je mogoče dobiti kot enojno ali kot manjšo zakonsko posteljo, in sicer v treh različnih barvah;
 • preprosta postelja Lisa, ki je na voljo v dveh barvah in različnih dimenzijah ter ima nosilnost do 120 kilogramov;
 • masivna postelja Artemida iz smrekovega lesa, ki izžareva posebno naravno lepoto in udobje, pa je namenjena predvsem ljubiteljem narave in vsega naravnega.

Udobne oblazinjene postelje

Oblazinjena postelja je postelja z dodano vrednostjo. Oblazinjene ima nekatere ali vse svoje stranice, kar povečuje njeno udobnost in praktičnost. Predvsem oblazinjen zaglavni del predstavlja posebno prednost, saj omogoča res prijetno sedenje na postelji, hkrati pa postelji daje posebno mehkoto.

Oblazinjene postelje znamke Perfect Martas so na primer na voljo v številnih barvah in dimenzijah, prav tako je mogoče izbirati med različnimi tkaninami. Zanje je značilno, da so nekoliko višje, da imajo delno ali popolnoma oblazinjen posteljni okvir ter da vsebujejo dvižni sistem posteljnega poda, pod njim pa prostoren predal za shranjevanje, ki ima običajno nosilnost kar 70 kilogramov, kar omogoča, da se vanj popravi lahko res veliko stvari.

Za vse oblazinjene postelje je tudi značilno, da nimajo vključenih vzmetnic, kar predstavlja svojevrstno prednost, saj si stranka lahko posebej izbere vzmetnico, ki ji popolnoma ustreza glede na velikost, težo, zdravstveno stanje in življenjski slog.

Na naši spletni strani je mogoče najti res udobne in kakovostne oblazinjene postelje, med njimi so najbolj priljubljene oblazinjena postelja Pilate z dvižnim mehanizmom, oblazinjena postelja Brik, ki je na voljo v kar 80 različnih modelih, ter moderna oblazinjena postelja Terre, ki je sinonim za udobje.

Vsi modeli oblazinjenih postelj znamke Perfect Martas imajo v ceno vključene standardne kromirane nogice, mogoče pa je naročiti tudi povišane črne nogice, ki so dovolj visoke, da robotski sesalec lahko brez težav doseže in počisti prostor pod posteljo.

Razkošne boxspring postelje

Boxsping postelja je kraljica med posteljami, saj jo odlikujeta luksuz in udobje prve stopnje. Najboljše boxspring postelje so iz kakovostnih tkanin, mogoče pa jih je dobiti v najrazličnejših barvah in velikostih. Zanje je značilno, da so izjemno visoke, kar jim še dodaja praktičnost. Po njih najpogosteje posegajo najzahtevnejši kupci, tisti, ki jim je udobje na prvem mestu, ter starejši, ki jim višje postelje predstavljajo boljšo kakovost spanca.

Med najbolj priljubljene boxspring postelje spada model Marlon, ki je na voljo v kar 28 različnih barvah ter različnih dimenzijah. Mogoče jo je naročiti v trpežni tkanini ali umetnem usnju. Vsebuje dva kar priročna predala za shranjevanje, vzmetnico ter penast nadvložek, ki poskrbi za dodatno udobje med spanjem. Gre za unikaten model, ki ga je mogoče prilagoditi skoraj vsem željam posameznika ter potrebam spalnega prostora.

Elegantne in trpežne kovinske postelje

Kovinska postelja običajno spada med poceni postelje ter poceni spalnice oziroma vsaj takšne z dostopnejšo ceno. Posteljni okvir iz kovine je izjemno trpežen in preprost za vzdrževanje, kar je njihova prednost, ki omogoča dolgotrajno uporabo.

Med kovinske postelje za zahtevnejše kupce ali tiste s prav posebno vizijo spadajo ročno kovane postelje iz železa, ki jih pogosto krasijo čudovito zaobljene linije in unikaten dizajn.

Kovinski posteljni okvir je dobra rešitev pri opremljanju preprostejših turističnih obratov ali prostorov, kjer se gostje oziroma uporabniki hitro menjajo (hostli, planinske koče, študentski domovi …).

Funkcionalna postelja v omari

Postelje v omari so zanimiva in funkcionalna rešitev, sploh kadar se en prostor uporablja za več različnih namenov. Na primer podnevi kot prostorna dnevna soba, ponoči pa kot udobna spalnica. Naša spletna trgovina se lahko pohvali z vertikalno zložljivo posteljo nemškega dizajna (postelja Juist), ki ji je dodano letveno posteljno dno. Takšna postelja bo sploh manjšim stanovanjem prinesla svobodo in zračnost, njena domiselnost pa bo navdušila vsakogar, ki jo bo videl.

Moderne postelje so na voljo v različnih dimenzijah

Postelja naj se posamezniku kar najbolj prilega. Danes takšne res ni težko najti, saj je v ponudbi na voljo res ogromno izbire in različnih možnosti – tudi kar se dimenzij tiče. A kakšno dimenzijo izbrati in zakaj?

Zakonske in enojne postelje za v vsako spalnico

Pred nakupom postelje se je treba najprej vprašati, koliko oseb bo na njej spalo. Ena, dve ali – na primer v primeru družine z majhnimi otroki – celo več oseb? Postelje do širine 120 centimetrov so običajno namenjene spanju ene osebe, tiste s širino 140 centimetrov ali več pa spanju para oziroma dveh oseb.

Postelje 90x200

Postelja 90x200 predstavlja standardno dimenzijo postelje za udobno spanje ene osebe. Pogosta je tudi v mladinskih in otroškoh sobah. Včasih jo nadomešča nekoliko ožja različica z merami 80x200 ali nekoliko krajša različica z merami 90x190 centimetrov. Vse omenjene dimenzije predstavljajo udobno enojno posteljo, ki bo posamezniku nudila dovolj prostora za varno in prijetno spanje.

Postelje 120x200

Postelja 120x200 ima običajno lastnika oziroma lastnico, ki ima dinamičen spanec, in zato potrebuje večjo spalno površino. Takšne postelje pogosto izberejo tudi ljubitelji resničnega udobja, ki najraje spijo sami.

Postelje 140x200

Postelja 140x200 predstavlja odlično rešitev za manjšo spalnico. Pogosto jo uporabljajo tudi pari, ki spijo umirjeno in med spanjem ne potrebujejo dodatnega prostora. Na voljo je veliko različnih dizajnov in barv postelje s takšnimi merami.

Postelje 160x200

Postelja 160x200 spada med klasične dimenzije zakonske postelje, ki se najpogosteje znajde v spalnicah. Je prostorna ter ravno prav velika, da jo je mogoče spraviti tudi v nekoliko manjše spalnice, hkrati pa omogoča udoben spanec.

Postelje 180x200

Postelja 180x200 je za tiste, ki jim standardne dimenzije zakonskih postelj ne odgovarjajo. To je precej velika postelja za dva, ki vsakemu, ki spi na njej, omogoča prijeten spanec. Seveda je ob tem potrebna tudi izbira prave vzmetnice!

Postelje 200x200

Postelja 200x200 je postelja z velikim P. Zaradi svoje ekstremne velikosti ponuja udoben in prostoren spanec za dva ali več oseb. Takšno zakonsko posteljo imajo le sodobni kralji in kraljice, ki so zadovoljni le z najboljšim. Takšna postelja se najbolj prilega velikim spalnicam, ki jim kljub ogromni postelji še vedno ostane dovolj prostora za drugo pohištvo.

Otroške postelje

Otroška postelja spada v povsem svojo kategorijo postelj. Najmlajši običajno v prvih letih uporabljajo posteljico dimenzij 60x120, 70x140 ali 80x160, nekoliko starejši otroci ter mladostniki pa pogosto kar običajno enojno posteljo standardnih dimenzij.

Kako poskrbeti za spanje gostov?

Za spanje gostov se največkrat uporabi začasne rešitve, kot jih na primer nudijo sedežne garniture, izvlečna ležišča, zložljive postelje ali zgolj uporaba vzmetnice. Kadar prostori v domu to dopuščajo, najboljšo možnost predstavlja spanje v posebni sobi za goste. Ta naj vsebuje prostorno in udobno klasično posteljo, ki bo omogočila udoben spanec tudi gostom, ki so na obisku več dni ali celo tednov.

Kaj v sodobni spalnici ne sme manjkati?

V spalnici sodobnega časa – poleg udobne postelje s kakovostno vzmetnico ali ležiščem po izbiri posameznika – ne smeta manjkati prostorna garderobna omara ter nočna omarica. Morebitne zavese, dekoracija in drugi dodatki naj bodo umirjeni, a naj hkrati izžarevajo energijo tistih, ki v njej spijo. Za večje udobje spalnice se priporoča nežna osvetlitev in posteljnina iz naravnih materialov v barvi po izbiri. Večni hit so pastelne barve. Več nasvetov glede barv za spalnico si lahko preberete na našem blogu v članku z naslovom Katere barve za spalnico so najboljša izbira?

Za tiste, ki imate najraje celostne rešitve, a nanje niste pripravljeni predolgo čakati, imamo v naši ponudbi tudi sestavljene komplete spalnic, ki so plod dela najboljših dizajnerjev in proizvajalcev.

Kupite svojo posteljo hitro, ugodno in varno kar preko spleta

Vrhunsko posteljo po svoji izbiri je najhitreje, po garantirano nizkih cenah in varno kupiti preko spleta v Salonu pohištva Furnitura, ki je prvi spletni trgovec pohištva v Sloveniji! Dolgoletne izkušnje, raznolika ponudba, ki se redno posodablja, možnost nakupa na obroke ter mnogo drugih ugodnosti vam omogoča, da pridete do svoje nove postelje tako, da se boste njenega nakupa še dolgo zadovoljno spominjali, saj vam bo noč za nočjo nudila vso udobje, ki ga med spanjem potrebujete.

Poleg tega pa se Furnitura od drugih spletnih trgovcev pohištva razlikuje po tem, da edina pred končnim nakupom ponuja možnost ogleda večine izdelkov ter materialov v showroomu v BTC-ju v Ljubljani, kjer vam je na voljo tudi brezplačno svetovanje ter izris spalnic ter drugih prostorov.

Za nasvet, idejo ali vprašanje glede ponudbe postelj in drugega pohištva nas vedno lahko pokličete na telefonsko številko: 070 458 517 ali nam pišete na e-naslov: prodaja@salonpohistva.si. Naše strokovno usposobljeno osebje vam bo rado priskočilo na pomoč, kadar boste opremljali katerega koli od prostorov svojega doma, pisarno ali vrt. Dobrodošli v svetu najlepšega in najkakovostnejšega modernega pohištva!

Najpogostejša vprašanja pri izbiri in nakupu postelje in posteljnega okvirja

Vključuje posteljni okvir tudi letveno dno?

Večina posteljnih okvirjev ne vključuje dna in ga je potrebno dokupiti. Tako si sami lahko izberete model katerega funkcije vam kar najbolje ustrezajo. Izbira je v veliki meri odvisna tudi od tipa vzmetnice, ki jo boste uporabljali. Za primer; žepkaste vzmetnice zahtevajo dno z čim večjim številom letvic, tako da razdalja med letvicami ni večja od 3 cm. Za pomoč pri izbiri so vam vedno na voljo tudi naši izkušeni in prijazni svetovalci na telefonski številki 070 458 517.

Si vzorčke in barve tkanin lahko kje ogledam v živo?

Seveda! V našem showroomu na Letališki cesti 32J v Ljubljani si lahko ob prijetni kavi in svetovanju ogledate vse izmed številnih tkanin v katerih je možno naročiti oblazinjene modele postelj. Za naročilo termina za ogled nas prosim prej samo pokličite na telefonsko številko 070 458 517.

Je postelja kje razstavljena?

V našem showroomu na Letališki cesti 32J v Ljubljani si lahko ogledate modela oblazinjenih postelj Tremont in Piano. Na voljo so tudi vsi vzorčki možnih tkanin in umetega usnja v katerih lahko naročite posamezne modele. Lepo vabljen! Za pomoč pri svetovanju so vam izkušeni strokovnjaki na voljo tudi na 070 458 517.

Postelje in posteljni okvirji : Ne prezrite naših nasvetov, idej, priporočil...

100% garancija NAJNIŽJE CENE

Privarčujte, saj za vso pohištvo garantiramo najnižjo ceno v Sloveniji

Ekspresna dostava 1-3 dni

Največja ponudba hitro dobavljivega pohištva. Pohištvo prejmete kjerkoli v Sloveniji že v roku 1-3 dni.

Vračilo blaga v roku 365 dni

Nakupujte brezskrbno saj lahko izdelke vrnete v roku 365 dni od prejema in vrnili vam bomo kupnino.

Obročno plačilo

Nudimo Leanpay, obročno plačevanje preko spleta do 48 mesecev