Spalnica je pravzaprav najpomembnejši prostor doma, čeprav to mesto pogosto dodelimo dnevni sobi ali kuhinji.

Od naše spalnice je odvisno marsikaj, predvsem pa, kako dobro se bomo naspali in regenerirali. Vsak pa ve, kako pomemben je dober spanec in kakšne posledice ima dolgotrajno slab spanec. A vendarle spalnica ni le sinonim za kakovostno posteljo, temveč mnogo več.

img alt=

Spalnica je sinonim za dobro počutje

Dobro načrtovana in opremljena spalnica v praksi pomeni kakovostno spanje, odlično počutje, dobro voljo, mirne živce in dovolj energije, ki je potrebna za vse vsakodnevne obveznosti. Da lahko spalnica nosi naziv »sanjska spalnica«, mora izpolnjevati določene pogoje, hkrati pa vključevati nekaj pomembnih podrobnosti. V nadaljevanju vam bomo razkrili, katere so to.

Iz česa je sestavljena popolna spalnica?

Spalnica, ki bo vsakomur lahko dobro služila, ima običajno naslednje pohištvene elemente: moderno posteljo oziroma posteljni okvir, kakovostno posteljno letveno dno, dobro izbrano vzmetnico oziroma ležišče, funkcionalno garderobno omaro, priročno nočno omarico, po potrebi pa tudi prostoren predalnik ali komodo, različne police in še kaj.

img alt=

Kakšne vrste posteljo ali posteljni okvir kupiti?

Med izredno priljubljenimi so še vedno klasične lesene postelje, ki jih je mogoče najti v številnih dizajnih, barvah in velikostih. Praktičen in izredno funkcionalen primer predstavlja na primer model postelje Lisa. Leseni posteljni okvirji so pač večni, kar pa ne preseneča, saj imajo na področju postelj najdaljšo zgodovino!

img alt=

Zelo iskane pa so tudi t. i. napredne postelje, za katere je značilno še več udobja. Med njimi so oblazinjene postelje ter razkošne boxspring postelje za najzahtevnejše uporabnice ter uporabnike. Glavna razlika med njimi je v tem, da boxspring postelje vsebujejo tudi ležišče, oblazinjene postelje pa ne. Težko je reči, katere so boljše – vse je odvisno od potreb, želja in značilnosti tistega, ki posamezno posteljo uporablja. Pri nas so na voljo le vrhunski in dostopni modeli obeh kategorij.

Kakšno vzmetnico ali ležišče izbrati?

Vzmetnica in ležišče se med seboj nekoliko razlikujeta. Katero vzmetnico kupiti (klasično, žepkasto, iz spominske pene …) in kje jo kupiti, da vam bo lahko res dolgo služila, si lahko preberete tukaj, pa tudi tukaj. Načeloma so penasta ležišča primernejša za lažje osebe (tudi za otroke na primer) ali za opremo postelj, kjer se spi priložnostno (soba za goste, počitniške nastanitve, vikendi). Med odličnimi vzmetnicami so brez dvoma vzmetnice mebloJOGI, posebej iskana je nekoliko bolj čvrsta žepkasta vzmetnica Relax Dream, ki zagotavlja res vrhunski spanec, med dobrimi penastimi ležišči pa je na primer tole ležišče iz hladnovaljane in spominske pene s kar 5-conskim jedrom!

img alt=

Garderobna omara je obvezen del vsake spalnice

Garderobna omara v spalnici poskrbi za urejenost ter funkcionalnost. Zjutraj, ko se navadno hiti obveznostim nasproti, mora biti vse pri roki – oblačila, modni dodatki in druge stvari. Velikost garderobne omare naj se prilagaja velikosti spalnega prostora ter posameznikovim potrebam. Zaradi svoje praktičnosti, domiselnosti in estetskega videza so izjemno priljubljene garderobne omare z drsnimi vrati, ki se prilegajo prav vsakršni spalnici – manjši ali veliki. Pogosto garderobne omare v spalnici vključujejo tudi veliko ogledalo, ki olajša jutranje urejanje. Na voljo so različne velikosti omar – v naši ponudbi ima najožja 120 centimetrov, najširše pa tudi več kot 300 centimetrov (Kalla Tara - Bela, Kalla Tara - Grafit). Najdete pa seveda tudi vse vmes, in to v različnih sodobnih barvnih kombinacijah!

img alt=

Majhna, a nepogrešljiva

Nočna omarica v spalnici predstavlja najmanjši, a nepogrešljiv kos pohištva. Nanjo se lahko odloži različne predmete, ki se jih potrebuje ali uporablja v času pred ali po spanju (knjige, revije, očala, tablete …). Na voljo so tudi take z osvetlitvijo, ki so poleg praktičnosti tudi izjemno lepega izgleda.

img alt=

Ali do sanjske spalnice obstaja kakšna bližnjica?

Seveda! Nakup kompleta spalnice vam bo olajšal precej dela in vam prihranil veliko časa. Sploh nad brezčasnimi kolekcijami spalnice Jela ne boste razočarani, saj združujejo najboljše od najboljšega, poleg tega pa so na voljo za vsakomur dostopno ceno.

Je pri opremi spalnice še kaj potrebno?

Pri opremljanju spalnice je poleg kakovostne izbire spalnega pohištva nekaj pozornosti nameniti tudi vzdušju v spalnici, predvsem izbiri barv sten in posteljnine, vključno z vzglavnikom. Priporoča se izbira nežnejših in nevpadljivih barv. Poleg tega je pomembno tudi, da se v spalnici ustvarja občutek umirjenosti in sproščenosti, zato je bolje, da se sodobno tehnologijo pusti pred njenimi vrati.

Do kakovostne spalnice varno, hitro in ugodno preko spleta

Najhitreje bo nova spalnica vaša, če jo naročite pri zaupanja vrednem spletnem trgovcu pohištva. Z največ pozitivnimi ocenami, najširšo ponudbo ter največ zadovoljnimi strankami se lahko pohvalimo ravno v Salonu pohištva Furnitura, ki zasedamo mesto prve spletne trgovine pohištva v Sloveniji! Nakupi pri nas so drugačni, saj ves čas ponujamo vrsto ugodnosti, kot so na primer: pogoste akcijske ponudbe, možnost plačila na obroke, možnost vračila izdelkov v roku 365 dni, hitra dobava, pogosto brezplačna dostava, možnost brezplačnega 3D-izrisa nekaterih prostorov ter ekskluzivna prednost ogleda nekaterih izdelkov, katalogov in materialov v živo v našem Showroomu v BTC-ju v Ljubljani.

img alt=

Naša strokovno usposobljena ekipa vam bo z veseljem svetovala v živo, po telefonu (070 458 517), preko e-naslova (prodaja@salonpohistva.si) oziroma preko kontaktnega obrazca. Z največjim veseljem opremljamo vaš dom, pisarno in vrt!