Pripravili smo VIKEND AKCIJO!
Izkoristite GRATIS dostavo za vsa naročila!
Samo še .
Cart0Item(s)

V košarici ni nobenega izdelka.

Brezplačno svetovanje
Ogled izbranih vzorcev
Možnost izrisov prostorov

Moderne jedilne mize

Product was successfully added to your shopping cart.

Jedilne mize

Mini kuhinje Mini kuhinje

Izdelki v kategoriji moderne jedilne mize

Izdelki 1 - 36 od skupno 115 izdelkov

 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4

Izdelki 1 - 36 od skupno 115 izdelkov

 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4

Jedilna miza je središče vsake sodobne jedilnice

Če je kuhinja prostor, kjer nastaja tista ljubezen, ki gre skozi želodec, je jedilnica tista, kjer se to ljubezen uživa. Najbolj prijetna, zdrava in slastna hrana je tista, ki je postrežena in zaužita na jedilni mizi. Ker je jedilniška miza eden od kosov pohištva, ki najbolj povezuje družinske člane, ni vseeno, kakšna le-ta je. Da bo vaša nova kuhinjska miza res nakup po vašem okusu v vseh pogledih, si pred nakupom vzemite nekaj časa, da raziščete ponudbo in značilnosti dobrih jedilnih miz. Da boste vse bistvene informacije dobili v najkrajšem možnem času, smo vam pripravili nekaj koristnih napotkov in dragocenih informacij.

Kakšna je dobra kuhinjska miza?

Dobra jedilniška miza je v prvi vrsti takšna, ki odlično izpolnjuje svojo nalogo povezovanja in dobrega počutja med hranjenjem. Pomembno je, da:

 • je iz kakovostnega in trpežnega materiala,
 • je zasnovana sodobno in stabilno,
 • je dovolj velika, a ne prevelika,
 • je enostavna za čiščenje,
 • je njena cena dostopna (a ne na račun kakovosti).

Seveda je pomembno, da jedilniška miza slogovno ustreza dizajnu jedilnice ter da je všeč njenim uporabnikom. Zraven jedilne mize nikar ne gre pozabiti niti na nakup kakovostnih jedilnih stolov, ki bodo uporabnost kuhinjske mize dvignili na najvišji nivo.

Kakšni materiali so najbolj priljubljeni?

Včasih so bile na voljo le masivne jedilne mize iz različnega lesa, sodobni časi pa so tudi na področju materialov prinesli napredne novitete. Še vedno se za nakup priporoča jedilne mize iz masivnega lesa (jedilna miza – hrast ali akacija), poleg tega pa tudi izredno priljubljene kakovostne jedilniške mize iz mediapana, jedilne mize iz trpežnih oplemenitenih ivernih plošč ali kaljenega stekla.

Kako veliko mizo izbrati?

Dimenzija jedilniške mize naj bo prilagojena številu družinskih članov. Če prostor dopušča, je lahko za odtenek večja, a naj ne bo prevelika. Če si mizo delijo štirje družinski člani oziroma člani druge skupnosti, naj bo tudi jedilniška miza izbrana za štiri oziroma do največ šest oseb. Tako bodo na njej lahko vsi – vključno z morebitnimi gosti – udobno obedovali.

V primeru, da je prostora manj, je izredno priročna raztegljiva miza. Lahko pa se pravokotno mizo namesti v kot in se tako pridobi nekaj dodatnega prostora.

Jedilne mize vseh vrst in oblik

Kuhinjske mize so na voljo v najrazličnejših oblikah. Najpogosteje so pravokotne, kvadratne ali okrogle. Mogoče pa je najti tudi čudovite ovalne jedilniške mize, nesimetrične jedilne mize in druge zanimive oblike. Pomembno je, da je oblika jedilniške mize izbrana preudarno in v skladom z lastnostmi jedilnega prostora.

Praktične pravokotne in kvadratne jedilniške mize

Najpogosteje se v domovih najdejo pravokotne kuhinjske mize, ki so izredno praktične in prostorne. Njihova dolžina se prilagaja sedenju različnega števila oseb za mizo. Jedilne mize za štiri ali šest oseb so različnih standardnih velikosti, na tržišču pa je tudi jedilna miza za 8 oseb ali celo več.

Primer minimalistične in sodobne trpežne kuhinjske mize je miza Kongo 140x80 – sonoma hrast, ki se jo zaradi nevpadljive barve lahko kombinira z vsemi ostalimi vrstami in tipi lesa. Izdelana je iz oplemenitene iverne plošče z ABS zaobljenimi robovi, ki omogočajo dodatno zaščito proti poškodbam ter podaljšujejo življenjsko dobo te jedilne mize.

Jedilna miza Garian II strong spada med jedilne mize po meri in okusu najzahtevnejših kupcev. Gre za vrhunski izdelek iz masivnega akacijevega lesa. Ta jedilniška miza je narejena po posebnem postopku, ki vključuje tehnologijo lakiranja in voskanja hkrati, kar podaljšuje njen čudovit izgled in življenjsko dobo. Ta kuhinjska miza spada med unikatne jedilniške mize, saj je njen neraven lesen rob na vsaki mizi nekoliko drugačen. Na voljo so štiri različne dimenzije te izvirne kuhinjske mize, ki se bo čudovito podala prav v vsako jedilnico, ki je zasnovana z nekaj občutka za estetiko.

Jedilna miza Betis je še en primer izjemno moderne kuhinjske mize, ki jedilni prostor dvigne na višji nivo. Njen sodoben dizajn v kombinaciji črne in natur barve ter domiselno zasnovano kovinsko podnožje rahlo spominja na abstraktne skulpture iz galerij in muzejev. Njena nosilnost je kar sto kilogramov, kar omogoča, da bodo vaša slavja res lahko razkošna in gurmanska.

Jedilna miza Lara spada med najmodernejše jedilniške mize v beli barvi v visokem sijaju, ki še poudarja eleganco te jedilne mize. V dom bo vnesla več svetlobe, hkrati pa ne bo zavzela preveč prostora, a bo še vedno ostala dovolj prostorna, da bodo obedi ob njej udobni in prijetni. Osrednji steber te osupljive kuhinjske mize bo postal središče druženja in povezovanja med družinskimi člani.

Okrogle jedilne mize so čudovita izbira

Če so kvadratne oziroma pravokotne kuhinjske mize in stoli izjemno praktični, je okrogla jedilniška miza simbol povezovanja, saj ima že sam krog kot geometrijski lik prav poseben pomen. Okrogla jedilna miza bo prostor lepo zaokrožila s svojo energijo, njenim uporabnikom pa omogočila izjemno povezanost med skupnimi obroki. Okrogla kuhinjska miza s stoli je lahko odlična izbira za vsak jedilni prostor, tudi za nekoliko manjšega, saj je na tržišču mogoče najti okrogle jedilne mize različnih premerov.

Okrogla barska miza Alexia (nastavljiva po višini) je primer zanimive jedilniške mize, ki bo zaživela v malce bolj ekstravagantnih domovih ali gostinskih lokalih, kjer so takšne mize stalnica. Gre za manjšo mizo, ki ima premer 60 centimetrov ter nastavljivo višino, in sicer med 68 in 90 centimetri. Njena kakovostna izdelava in visoka funkcionalnost jo uvrščata med mize za različne vrste uporabe in priložnosti. Na voljo je v črni barvi.

Jedilna miza Taylor je eden od tistih pohištvenih izdelkov, ki s svojim izgledom jemlje dih in navdušuje. Gre za vrhunsko sodobno mizo, ki iz jedilnice ustvarja galerijo, prehranjevanje za njo pa postane prava umetnost! Krasijo jo močno kromirano srebrno podnožje ter izjemno kompaktna namizna plošča iz kaljenega stekla. Ta jedilniška miza bo očarala prav vsakogar!

Druge moderne kuhinjske jedilniške mize

Sodobne kuhinjske mize pa je mogoče najti tudi drugih oblik: od nesimetričnih, trikotnih ter priljubljenih ovalnih. Tudi oblikovalci pohištva imajo neskončno domišljijo, ko gre za oblikovanje različnih pohištvenih elementov in rešitev za dom. Različne jedilniške mize s stoli najrazličnejših dizajnov v dom vnašajo pestrost, praktičnost in toplino.

Prilagodljive raztegljive jedilne mize

Funkcionalna rešitev za večino jedilnic predstavljajo raztegljive jedilne mize, ki se lepo prilagajajo prostoru glede na dogajanje v njem. Nekatere kvadratne, pravokotne, okrogle in ovalne mize je brez težav v nekaj trenutkih mogoče podaljšati, in s tem za mizo posesti večje število ljudi, kar je sploh ob praznovanju rojstnih dni ter drugih praznikov izjemno praktično.

Primer izredno lepe in trpežne okrogle jedilne mize predstavlja raztegljiva jedilna miza Siena, ki se v hipu lahko spremeni v večjo ovalno različico. Ta raztegljiva kuhinjska miza je krasen primer klasične jedilne mize v kremno beli barvi v rustikalnem slogu. Narejena je iz masivnega lesa, preprosto pa jo je mogoče povečati s pomočjo sredinskega vložka.

Kakšne noge naj ima jedilniška miza?

Kakšne noge naj ima jedilna mize, je – prav tako kot vprašanja, kako naj bo velika, kakšne barve naj bo ter kakšnega dizajna – odvisno od zakonitosti in lastnosti prostora, kjer bo stala, ter od potreb in želja tistega, ki jedilnico opremlja. Še vedno so izjemno priljubljene mize s štirimi nogami ter takšne, ki imajo le eno, ki spominja na steber. Sodobne smernice so v jedilnice vpeljale tudi bolj ekstravagantna podnožja miz, ki so lahko prekrižana ali zasnovana kako drugače. Največkrat pa je mogoče izbirati med lesenimi ali kovinskimi nogami.

Kakšno nego potrebuje jedilna miza?

Ker se za jedilno mizo mnogokrat počne še kaj drugega, ne samo je, je izredno pomembno, da je namizna plošča trpežna, kakovostna in enostavna za čiščenje. Mizo iz masivnega lesa je potrebno redno mazati s posebnim oljem ali pa jo prekriti z navadnim ali pleksi steklom, da se prehitro ne umaže oziroma poškoduje. Posebno enostavna je nega steklene jedilne iz kromiranega stekla, ki ne potrebuje nikakršnega posebnega vzdrževanja, zgolj nego z običajno krpo in čistili za steklo.

Pred nakupom jedilne mize je dobro vedeti ...

Pred nakupom nove jedilne mize je dobro prej premisliti in se pozanimati glede materiala, barve, velikosti in drugih značilnosti, da nakup slučajno ne bo prinesel slabe volje. Ker je kuhinjska miza prijetno središče vsake jedilnice, je prav, da je le-ta lepa, praktična in tako kakovostna, da bo z nami z lahkoto preživela desetletje ali še kakšno leto več.

 1. Kuhinjska miza naj bo stabilna in trpežna – sploh če jo uporabljajo tudi otroci. Miza se ne sme gugati ali se prevrniti že ob manjših obremenitvah. Družinam z majhnimi otroki se priporoča kuhinjska miza s štirimi nogami, ki je med vsemi mizami najbolj stabilna, vsi ostali pa lahko brezskrbno in zadovoljno uporabljano vse ostale tipe miz.
 2. V večini jedilnic se izjemno lepo obnesejo raztegljive jedilne mize, ki se dobro prilagajajo vsem priložnostim. Takšne mize bodo praktične predvsem v manjših in srednje velikih jedilnicah, pa tudi v večjih, ki jih običajno uporablja manjše število ljudi.
 3. Pred nakupom nove jedilne mize je potrebno natančno izmeriti jedilni prostor ter ob tem posebno pozornost nameniti tudi višini stropa ter meram preostalega pohištva v prostoru. Razmerja med posameznimi kosi pohištva se morajo dobro ujemati, da prostor lahko ostane zračen in v sorazmerju. Prevelika kuhinjska miza, preveliko število jedilnih stolov ali večja vitrina lahko manjšo jedilnico popolnoma deformirajo, medtem ko preveč skromno pohištvo v večji jedilnici lahko da občutek, da le-ta še ni popolnoma opremljena.
 4. Izberite pravi material glede na vaš življenjski slog. Masiven les iz akacijevega, hrastovega ali kakšnega bolj eksotičnega lesa, trpežne iverne plošče, kakovosten mediapan ali steklo? Vsak od teh materialov ima svoje prednosti, zato je vsak po svoje vreden nakupa.

Jedilna miza brez stola je ...

Jedilna miza brez stola je kot riba na suhem, kot pravi pregovor. Pomembno je, da se tudi jedilni stoli slogovno in številčno ujamejo z jedilno mizo ter celotno vizijo jedilnega prostora. A prevečkrat se še vedno na pamet ugiba, koliko od stene postaviti jedilno mizo, tako da bo sedenje ob njej udobno. Strokovnjaki za opremljanje prostorov priporočajo, da naj bo ta od stene odmaknjena približno pol metra, saj bo tako večini omogočala prijetno posedanje ob njej.

Odlične cene in možnost obročnega odplačevanja jedilnih miz

Ker se zavedamo, da je opremljanje in prenova doma večkrat precejšen finančni zalogaj, se v Salonu pohištva Furnitura ves čas trudimo, da so cene naših izdelkov izjemno dostopne, a ne na račun kakovosti. Vse naše jedilne mize so proizvod dolgoletnega dela preverjenih proizvajalcev in za prav vse vam ob nakupu ponujamo možnost obročnega odplačevanja. Pogosto vam odlično ceno še bolj približamo s sezonskimi in drugimi akcijskimi ponudbami in dodatnimi popusti.

Po najlepše in najkakovostnejše jedilne mize kar na splet!

Morda še ne veste, a najlepše jedilne mize se dobijo prav na spletu – a ne kjer koli! Naš Spletni salon pohištva Furnitura je prva spletna trgovina pohištva s Sloveniji, tako da se ponašamo z največ izkušnjami, najdaljšo tradicijo in največjim številom strank, ki so z našo pomočjo opremile svoj dom, pisarno ali vrt. Nakup na naši spletni strani je hiter, varen in brez skritih pasti, povrh vsega pa prinaša mnoge prednosti in ugodnosti. Poleg obročnega odplačevanja prav vseh izdelkov in ne le jedilnih miz, lahko naše izdelke vrnete v roku 365 dni, če ugotovite, da vam zaradi česar koli ne ustrezajo. Naša strokovno usposobljena ekipa vam je dnevno na voljo za informacije glede ponudbe, razne ideje in rešitve glede opreme različnih prostorov. Poleg tega vam ponujamo tudi možnost 3D-izrisov prostorov ter ekskluziven ogled nekaterih izdelkov, materialov ter katalogov v živo še pred nakupom. Obiščite nas v našem Showroomu v BTC-ju v Ljubljani in se prepričajte o kakovosti naših izdelkov ter storitev. Med delavniki nas lahko vedno pokličete na telefonsko številko 070 458 517 oziroma nam pišete na e-naslov: prodaja@salonpohistva.si. Po najboljših močeh se bomo potrudili in skupaj z vami poiskali najboljšo rešitev za vašo jedilnico oziroma drug prostor. Do danes smo ustregli že več kot 60 tisoč zadovoljnim strankam in zagotovo bomo tudi vam!

Najpogostejša vprašanja pri izbiri in nakupu jedilne mize

Je mogoče mizo naročiti tudi v drugi dimenziji?

V polju »dimenzije« lahko izberete med vsemi opcijami, ki so trenutno na zalogi. V primeru, da vaša iskana dimenzija ni nikjer vidna se lahko za pomoč pri svetovanju vedno obrnete na naše izkušene prodajalce ki so dosegljivi na telefonski številki 070 458 517.

Je miza kje razstavljena?

Za razpoložljivost in ogled mize v salonu prosimo predhodno pokličite v naš klicni center na 070 458 517. Naši prijazni svetovalci bodo hitro pregledali zalogo in razpoložljivost za ogled v Ljubljani ali na Vrhniki.

Izbrana miza mi je všeč vendar nisem prepričan/a ali lahko najdem stole, ki bi se podali zraven?

Brez skrbi! Oglejte si našo široko ponudbo jedilniških stolov, za pomoč pri izbiri pa pokličite naše izkušene svetovalce na 070 458 517. Stranke ponavadi rade izbirajo modele pri katerih se barva podnožja ujema z barvo miznih nogic. V ponudbi imamo široko paleto barv tako da se zagotovo najde ustrezna barva tudi za vas :)

Kako hitro lahko mizo dobim?

Ko v polju »dimenzije« izberete željeno širino se vam spodaj avtomatsko izpiše tudi rok dobave. Če niste prepričani ali pa izdelek ni na zalogi se za pomoč lahko vedno obrnete na naše svetovalce po telefonski številki 070 458 517.

Moderne jedilne mize: Ne prezrite naših nasvetov, idej, priporočil...

100% garancija NAJNIŽJE CENE

Privarčujte, saj za vso pohištvo garantiramo najnižjo ceno v Sloveniji

Ekspresna dostava 1-3 dni

Največja ponudba hitro dobavljivega pohištva. Pohištvo prejmete kjerkoli v Sloveniji že v roku 1-3 dni.

Vračilo blaga v roku 365 dni

Nakupujte brezskrbno saj lahko izdelke vrnete v roku 365 dni od prejema in vrnili vam bomo kupnino.

Obročno plačilo

Nudimo Leanpay, obročno plačevanje preko spleta do 48 mesecev