Cart0Item(s)

V košarici ni nobenega izdelka.

Brezplačno svetovanje
Ogled izbranih vzorcev
Možnost izrisov prostorov
Kvalitetna ležišča

Kvalitetna ležišča

Product was successfully added to your shopping cart.

Ležišča vseh vrst in dimenzij za odličen spanec - Izberite svoje novo ležišče

Izdelki v kategoriji kvalitetna ležišča

24 izdeklov

24 izdeklov

Več o kakovostnih ležiščih in njihovi uporabi

Postelja ni edina stvar, ki med spanjem vpliva na njegovo globino, dolžino in intenzivnost. Pravzaprav je za kakovost spanca še bolj pomembno, kakšna je vzmetnica oziroma ležišče postelje.

Kaj sploh je ležišče?

Čeprav Slovar slovenskega knjižnega jezika besedo ležišče v prvi vrsti definira kot tisto, kar je namenjeno za ležanje oziroma spanje, v drugi pa kot prostor, namenjen ležanju, je v žargonu pohištvene industrije beseda ležišče mišljena nekoliko drugače. Načeloma se znotraj t. i. pohištvenega jezika izraz ležišče uporablja za specifično vrsto vzmetnic, ki so narejene iz pene in nimajo nobenih vzmeti.

Vzmetnice in ležišča za postelje sta dva različna pojma

Klasična vzmetnica (pogovorna sopomenska je jogi) je, kot že sama beseda nakazuje, nekaj, kar vsebuje vzmeti, ležišče pa nekaj, na čemer se leži, oziroma, kot je razloženo v odstavku višje, kot nekaj, na čemer se leži, a hkrati ne vsebuje vzmeti. Ležišča so mnogo starejša od vzmetnic, ki so se pojavile v 17. stoletju. Predvideva se, da so se prva ležišča pojavila sočasno s pojavom človeka, kar pa se tudi zdi povsem logično. Najprej so bila slamnata, kasneje žimnata ter iz naravnih materialov druge vrste.

Vrhunska ležišča različnih vrst

Za sodobna ležišča je značilno, da običajno združujejo udobje in posnemajo lastnosti, ki jih imajo naravni materiali. Najbolj priporočena so penasta ležišča iz spominske pene ali ležišča, ki so iz lateksa. Oboja spremlja najvišja kakovost, kar jih premore področje ležišč. Katero vrsto izbrati – penasto ali lateks, pa je odvisno od posameznikovega življenjskega sloga oziroma od situacije, za katero naj bi ležišče predstavljajo rešitev.

Penasta ležišča

Penasta ležišča so ležišča, katerih jedro je zgrajeno iz ene od pen, ki se uporabljajo v industriji rešitev za spanje. Sodobne pene so že davno presegle povprečne lastnosti klasične pene in prinesle svojevrstno revolucijo na področju penastih ležišč. Na izbiro so številne vrste pen, kot sta na primer hladnovaljena oziroma hladno stisnjena pena ter spominska pena. Pred nakupom ležišča je dobro vedeti, da hladnovaljena pena ne hladi, ampak med spanjem pomaga ohranjati optimalno telesno temperaturo. Sicer pa je med rešitvami iz pene najbolj iskano ležišče iz spominske pene.

Ležišča iz spominske pene so najboljša ležišča iz pene

Ležišča in vzmetnice iz spominske pene so izredno priljubljeni zaradi številnih dobrih lastnosti.

Navajamo le pet najpomembnejših:

 1. Spominska pena je izredno prilagodljiva posameznikovemu telesu, tako da mu omogoča res kakovostno spanje.
 2. Spominska pena ublaži različne tresljaje (na primer premikanje partnerja), hkrati pa telesu nudi prijeten občutek zlitosti s posteljo.
 3. Ker je iz umetnega materiala, se je izogibajo pršice. To poskrbi za manjše število alergičnih napadov in težav, ki so povezane z njimi.
 4. Izredno podpira telo in ne pritiska na občutljive točke telesa, kar zmanjšuje morebitne bolečine in težave, s tem pa ohranja spanec udoben in sproščen.
 5. Ležišče ali vzmetnica iz spominske pene je elastične strukture in ima zato res dolg življenjski cikel, kar omogoča dolgotrajno uporabo ležišča, lahko pa se jo uporablja na obeh straneh.

Ponudba spominskih pen je izredno raznolika. Obstaja namreč več vrst spominskih pen, zato je dobro, da se pred nakupom pozanimate, za kakšno vrsto gre: klasično spominsko peno, gel spominsko peno, odprto celično spominsko peno ali spominsko peno druge vrste.

V našem blogu lahko najdete tudi precej nasvetov, ki vam bodo olajšali nakup ustreznega ležišča, in sicer članka z naslovom Kakšno je najboljše ležišče iz spominske pene? in Na kaj morate biti pozorni pri nakupu ležišča iz spominske pene?

Ležišča iz lateksa odlikujejo ergonomske lastnosti

Ležišče iz lateksa oziroma lateks vzmetnica ima vrsto prednosti, zaradi katerih se ljudje pogosto odločajo za nakup. Med njimi je na prvem mestu ergonomsko prilagajanje telesu, kar nudi dobro podporo hrbtenici. Boleča hrbtenica lahko povzroča nespečnost in nejevoljo, zato je takšno ležišče primerno za osebe, ki imajo bolečine v hrbtenici, pa tudi za alergike, astmatike ter tiste, ki najraje spijo na boku.

Lateks vzmetnice in ležišča so narejene iz naravnega kavčuka. Marsikdo se začudi, ko sliši, da je lateks naraven material. Pridobiva se ga s posebnim obrezovanjem dreves kavčukovca. V ustreznih tovarnah iz kavčukovega soka naredijo čisti lateks, ki katerih se kasneje izdela najboljše vzmetnice, ležišča z najdaljšo življenjsko dobo, ter kakovostne vzglavnike za sladko in udobno spanje.

Dobre lastnosti lateksa so:

 1. Je za tretjino bolj zračen od umetnih materialov.
 2. Je neverjetno prožen in točkovno prilagodljiv, kar posamezniku med spanjem nudi optimalno ergonomsko podporo.
 3. Ima dolgo življenjska dobo. Značilno zanj je, da se večina lateks ležišč po desetih letih menja iz higienskih razlogov, ne pa zaradi obrabljenosti.
 4. Lateks je antibakterijski material, kar onemogoča razvoj pršic in plesni, ki slabo vplivajo na človekovo zdravje.
 5. Lateks je na voljo v različnih trdotah, kar omogoča še boljši izbor pravega ležišča.

Kdaj je ležišče najboljša rešitev?

Udobno ležišče je najboljša rešitev v različnih situacijah. Najpogosteje se ga uporablja kot otroško ali mladinsko ležišče, kot občasno ali pomožno ležišče ter za praktične dvižne postelje.

Otroško ležišče

Ležišča v otroških sobah so izredno priljubljena, saj se otrokom med spanjem dobro prilegajo ter poskrbijo za varno in popolno udobje spanja. Pogost razlog njihove uporabe so antibakterijske lastnosti, ki odlikujejo številna otroška ležišča. Mnogim je priložena antibakterijska pralna prevleka. Otrokom se zaradi njihove manjše teže priporočajo mehkejša ležišča.

Zložljiva pomožna ležišče

Klasične vzmetnice pogosto dopolnjujejo pomožna zložljiva ležišča, ki jih je po uporabi mogoče potisniti pod posteljo. Največkrat jih je najti ravno pri otroških posteljah.

Občasno ležišče

Največkrat se za odrasle ležišče uporablja kot občasna oziroma začasna rešitev. Na primer za spanje na vikendih in v preprostejših turističnih nastanitvah, domačih sobah za goste ter izvlečnih ležiščih, ki omogočajo udoben popoldanski počitek.

Kdaj ležišča niso priporočljiva?

Čeprav imajo vrsto dobrih lastnosti, ležišča niso priporočljiva za vsakodnevno spanje odraslih oseb, saj telesu ne nudijo toliko opore kot klasične ali ortopedske vzmetnice. Za spanje na počitnicah, obiskih ali ob drugih priložnostih bo takšno ali drugačno kakovostno ležišče dobra izbira, sicer pa se priporoča izbor vzmetnice Meblo oziroma druge kakovostne rešitve za spanje, kot jo na primer omogoča klasična ali ortopedska vzmetnica.

Za vsakodnevno spanje je sploh priporočljiva žepkasta vzmetnica, ki je zgrajena tako, da se točkovno prilagodi prav vsakemu delu telesa posebej, in sicer v vsakem spalnem položaju. Sistem žepkaste vzmetnice namreč zagotovi izredno veliko fleksibilnost, ki jo na počitnicah brez težav pogrešamo, ne pa med sivim vsakdanjikom, ki od nas zahteva 100-odstotno spočitost in pripravljenost na vedno nove izzive.

Dimenzije za prav vsako posteljo

Ležišča in vzmetnice je v Salonu pohištva Furnitura dobiti po standardnih dimenzijah.

Na voljo so naslednje možnosti dimenzij posameznega ležišča:

 • ležišče 80x200,
 • ležišče 90x190,
 • ležišče 90x200,
 • ležišče 100x200,
 • ležišče 120x200,
 • ležišče 140x200,
 • ležišče 160x200 in
 • ležišče 180x200.

Izbrati pa je mogoče tudi naslednje dimenzije vzmetnic:

Ležišča in vzmetnice nestandardnih dimenzij

Če je vaši postelji vzmetnica 100x200 prevelika, vzmetnica 90x190 pa premajhna, je mogoče izvenserijsko naročiti tudi takšno, ki se bo vaši postelji prilegala prav do milimetra. To vam omogoča podjetje Meblo Jogi, ki izdeluje vrhunske vzmetnice in ležišča v vseh dimenzijah, ki vam pridejo na pamet. Zaslužite si namreč popolno udobje spanja in estetsko urejeno spalnico.

Kako trdo ležišče izbrati?

Vedno se pred nakupom ležišča pojavlja tudi vprašanje glede ustrezne trdote ležišča. Nasploh se priporoča, da otroci ali lažji posamezniki izberejo mehka, srednje težki srednje trda, težji pa ležišča z največjo stopnjo trdote. Oznaka H1 na primer označuje kategorijo trdote ležišč za ljudi z nižjo telesno težo, H2 za malce težje in tako naprej. Višja je H-oznaka, trše je ležišče.

Kje kupiti dobro in zanesljivo ležišče po ugodni ceni?

Na trgu je res veliko ponudnikov ležišč (vzmetnice Lesnina, Slovenska postelja …), a ne združujejo vse kakovosti in ugodne cene hkrati. Salon pohištva Furnitura to iz leta v leto zagotavlja brez izjeme, saj se v podjetju zavedamo, da se le zadovoljne stranke spet vračajo po nakupih glede modernih rešitev za dom in pisarno ali zgolj po dobro idejo in nasvet.

Nakup preko spleta je pametna odločitev!

Spletni nakup ležišča in drugih pripomočkov ter rešitev za dom je vedno modra izbira. Salon pohištva Furnitura je edini spletni trgovec pohištva, ki pred nakupom ponuja možnost ogleda in preizkusa svojega izbora v t. i. showroomu v BTC-ju v Ljubljani, ker vam bo Furniturino strokovno usposobljeno osebje svetovalo oziroma pomagalo poiskati najboljšo rešitev. Obiščite nas, nam pišite ali nas za mnenje, nasvet ali idejo pokličite po telefonu. Pri nas ste vedno dobrodošli!

Najpogostejša vprašanja pri izbiri in nakupu kvalitetna ležišča

Zakaj je pomembno izbrati kvalitetno ležišče?

Spanje predstavlja velik del našega življenja in je ključ do dobrega počutja. Da bi svoje baterije lahko kar najbolje napolnili priporočamo, da vložite v kvalitetno ležišče, ki vam bo služilo še leta.

Obstaja razlika v kvaliteti med vzmetenimi in penastimi ležišči?

Pogosto velja zmotno prepričanje, da so penaste vzmetnice brez vzmetenja manj kakovostne, kar ne drži. V vsaki naši vzmetnici so uporabljeni kakovostni materiali, vi samo izberete model in trdoto, ki sta za vaše spalne navade najbolj optimalna. Pri izbiri vam lahko pomagajo naši izkušeni prodajalci po tel. št. 070 458 517 ali v našem showroomu na Letališki cesti 32J v Ljubljani.

Kakšna je življenjska doba kvalitetnih ležišč?

Ustrezno kvalitetno ležišče bi vam moralo ob ustrezni oskrbi služiti 5-7 let. Po tem času je priporočljivo, da staro ležišče zamenjate z novim in si s tem zagotovite pogoje za kvaliteten spanec.

Kvalitetna ležišča: Ne prezrite naših nasvetov, idej, priporočil...

100% garancija NAJNIŽJE CENE

Privarčujte, saj za vso pohištvo garantiramo najnižjo ceno v Sloveniji

Ekspresna dostava 1-3 dni

Največja ponudba hitro dobavljivega pohištva. Pohištvo prejmete kjerkoli v Sloveniji že v roku 1-3 dni.

Vračilo blaga v roku 365 dni

Nakupujte brezskrbno saj lahko izdelke vrnete v roku 365 dni od prejema in vrnili vam bomo kupnino.

Obročno plačilo

Nudimo Leanpay, obročno plačevanje preko spleta do 48 mesecev