Kupovanje ležišč je, ne glede na to za kakšno vrsto gre, danes pravi projekt. Ponudba različnih materialov je tako pestra, da nas bolj kot v dobro voljo, spravlja v pravi obup. Ker tudi dva modela ležišča iz spominske pene nista med seboj enaka, to pomeni, da so si tudi ležišča iz spominske pene lahko med seboj zelo različna. Trdota ležišča, velikost, materiali, cena je le nekaj pomembnih dejavnikov, na katere morate biti pozorni, ko kupujete ležišče iz spominske pene.Ležišče iz spominske pene je mehko in popolnoma obda vaše telo

Ali ste vedeli, da spominsko peno imenujemo tudi NASA pena?
Glavni razlog za to je, ker je bila v osnovi izdelana za vesoljska potovanja, da bi povečala udobje mnogih astronavtov. Ker je pena zelo mehka, je učinkovito zmanjševala pritisk med samo izstrelitvijo, na splošno pa je tako povečala tudi varnost astronavtov.

 


Ker je spominska pena izdelana iz visoko elastičnega poliuretana, se zaradi tega takoj po pritisku vrne v prvotni položaj. Ko boste ležali na ležišču iz spominske pene, bo le ta obdal vaše telo in se mu popolna prilagodil. Torej, če kupujete ležišče iz spominske pene, morate upoštevati, da gre za mehko ležišče, zato ne pričakujte trših različic, vsaj ne v primerih, ko je ležišče izdelano izključno iz spominske pene.Z ležiščem iz spominske pene boste poskrbeli za vaše sklepe

Se neprestano zbujate z bolečinami v sklepih? Slabo spite zaradi tega?
Dobro je vedeti, da se boste z ležiščem iz spominske pene izognili marsikaterim težavam z vašimi sklepi in tudi vašim partnerjem.

Zaradi svojih lastnosti, ki jih ima spominska pena, so se tovrstna ležišča izkazala za izjemno prijazne do vaših sklepov. Zaradi visoke gostote in absorbcije teže, omogočajo površini enakomerno porazdelitev telesne teže, s čimer boste čutili manjše pritiske na vaše sklepe, predvsem na hrbtenico in vrat.


Takšna ležišča imajo tudi izjemno sposobnost absorbcije gibanja, kar pomeni, da če ste imeli do sedaj ob sebi partnerja z nemirnim spancem, ga sedaj praktično ne boste čutili.

Vas ponoči pogosto zebe? Ležišče iz spominske pene je rešitev vašim težavam

Ste že slišali, da boste z ležiščem iz spominske pene potrebovali kakšno odejo manj? Glavni razlog za to je, da se spominska pena odziva tudi na toploto vašega telesa. Najhitreje boste to opazili po tem, da bo vzmetnica ob večji temperaturi postala še mehkejša in tako zagotavljala še boljši spanec. Pravijo, da so s spominsko peno še posebej zadovoljni vsi tisti, ki jih je pogosto zeblo in so potrebovali za udoben spanec še kakšno odejo več.


Tudi za tiste, ki se potijo, se najde primerna rešitev

Na drugi strani pa zato veljajo ležišča iz spominske pene za manj zračna in imajo manjšo sposobnost uravnavanja temperature. Zaradi tega se jih odsvetuje vsem tistim, ki jim je pogosto vroče, ali pa se ponoči prekomerno potijo.

Zasledili boste, da mnogi proizvajalci spominsko peno kombinirajo z jedri iz drugih vrst pene ali vzmeti, kot sta na primer kombinacija ležišča iz spominske pene in jedra iz hladne pene, ali pa kombinacija spominske pene z žepkastimi vzmetmi.


Ležišča iz spominske pene so danes vsem dostopna

Še do nedavnega je veljalo, da so ležišča iz spominske pene izjemno draga, glavni razlog pa je tičal v tem, da so bili stroški materiala iz spominske pene zelo dragi. Ker pa je izjemen napredek v njihovi proizvodnji bistveno zmanjšal stroške, so postala tudi ležišča iz spominske pene vsem dostopna.

Potrebno pa je vedeti, da se je s tehnološkim razvojem na trgu pojavilo več različic spominske pene, ki se med seboj razlikujejo tudi v zračnosti, predvsem pa v ceni.

 

V primeru, da želite še kakšen nasvet, ali pa pomoč pri izbiri najbolj ustreznega ležišča iz spominske pene, nas kontaktirajte preko kontaktnega obrazca, e-maila info@salonpohistva.si ali telefona 01 5005 194 in z veseljem vam bomo pomagali. 

Skupaj z vami ustvarjamo dom.