Tukaj je VIKEND AKCIJA!
Izkoristite GRATIS dostavo za vsa naročila.
Samo še .
Cart0Item(s)

V košarici ni nobenega izdelka.

Brezplačno svetovanje
Ogled izbranih vzorcev
Možnost izrisov prostorov
Garderobne omare za spalnico

Garderobne omare za spalnico

Product was successfully added to your shopping cart.

Garderobne omare

Garderobne omare so kos pohištva, ki morajo nuditi dovolj prostora za vsa oblačila, kot tudi zagotoviti učinkovito možnost organizacije. Poleg tega morajo stilsko in dimenzijsko ustrezati ostalim kosom pohištva v vaši spalnici. Pri nas lahko izbirate med različnimi tipi garderobnih omar med katerimi pa prevladujejo omare z drsnimi vrati. 

Garderobne omare lahko uporabimo v spalnici, otroški in mladinski sobi, predsobi ali na hodniku. V naši ponudbi boste našli omare v številnih različnih stilih in barvah, med katerimi bo zagotovo vsaj ena ki bo idealna za vaš dom.  

Da vaša izkušnja nakupovanja z nami postane še bolj prijetna, ponujamo BREZPLAČNO dostavo za vsa naročila nad 500€ ter možnost nakupa na do 48 obrokov s spletnim kreditom Leanpay.

Jela spalnice Jela spalnice

Izdelki v kategoriji garderobne omare za spalnico

Izdelki 1 - 36 od skupno 324 izdelkov

 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5

Izdelki 1 - 36 od skupno 324 izdelkov

 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5

Funkcionalne garderobne omare in druge rešitve za shranjevanje

Lepo urejen dom je želja vsakogar, ki da kaj na svoje dobro počutje in dobro počutje tistih, s katerimi živi. Da dom lahko izžareva mir, harmonijo pa tudi red, je odvisno od tega, kako je načrtovano pohištvo znotraj posameznega prostora, pa naj gre za spalnico, dnevno sobo, kuhinjo, otroško sobo, predsobo ali drug prostor. Prva in najboljša rešitev na področju shranjevanja najrazličnejših stvari, ki jih potrebujemo za življenje, predstavljajo garderobne omare. Naj gre za garderobne omare po meri ali skrbno izbrane moderne omare preverjenih ponudnikov, je pred njihovim nakupom ključnega pomena, da natančno izmerimo prostor, v katerem bodo stale, hkrati pa premislimo tudi glede ostalega pohištva, ki bo stalo v bližini. Pomembno je, da končni rezultat prinese prijeten in urejen prostor, v katerem je dovolj zračnosti in prostora za vse aktivnosti.

Funkcija garderobne omare

Glavna naloga garderobne omare je seveda shranjevanje različnih stvari: oblačil, obutve, posteljnine, brisač, po potrebi pa tudi drugih stvari, kot so na primer knjige, igrače, kozmetika … V ponudbi je veliko število omar, ki s svojim sodobnim dizajnom, kakovostnimi materiali in funkcionalnostjo prostoru omogočajo, da zaživi v popolnosti, hkrati pa ostaja urejen in prijeten.

Kakšna je dobra garderobna omara?

Dobra garderobna omara, pa naj gre za visoke garderobne omare, omare za spalnico po meri ali druge garderobne omare, ima naslednje tri lastnosti:

 1. Izdelana je iz kakovostnega in trpežnega materiala. Sodobne garderobne omare so največkrat izdelane iz oplemenitene iverne plošče ali iz mediapana, ki je izredno trpežen, odporen na vlago, praske in poškodbe, hkrati pa ima tudi večjo nosilnost od večine drugih materialov.
 2. Izgled garderobne omare mora biti skladen s preostalim pohištvom, ki jo obkroža. V spalnici je to postelja, v dnevni sobi dnevni regal ter sedežna garnitura, v predsobi omarica za čevlje itd. Garderobna omara naj bo izbrana glede na rdečo nit doma. Če je dom urejen minimalistično, naj temu sledi tudi izbor garderobne omare.
 3. Garderobna omara mora biti prave velikosti. Kaj je prava velikost, je odvisno od mnogih dejavnikov. Najbolj na to vpliva velikost prostora, v katerega bo postavljena, ter njena ustreza razporeditev vanj. Pred dokončno odločitvijo je potrebno preveriti, da omara ni prevelika, hkrati pa mora imeti dovolj prostora za shranjevanje. Čeprav se morda to včasih zdi »misija nemogoče«, je v ponudbi precej omar, ki s svojimi izvirnimi rešitvami izpolnjujejo oba pogoja hkrati.

Vrste omar, ki dom ohranjajo urejen

Omar je toliko vrst, kolikor je bivalnih prostorov. Od klasične garderobne omare, kuhinjske do pisarniške in omar drugih vrst. Najboljšo rešitev glede shranjevanja predstavljajo garderobne omare, druge omare pa največkrat predstavljajo drugačne oziroma dopolnjujoče rešitve. Najboljši rezultat glede shranjevanja pa običajno da premišljena kombinacija obojih.

Garderobne omare za spalnico

Garderobne omare so največkrat postavljene v spalnico, kjer ponujajo shranjevanje ter takojšen dostop do oblačil in modnih dodatkov. Pogosto je omara za spalnico z drsnimi vrati, kar spalnici omogoča večjo funkcionalnost, mnogokrat pa ji je dodano tudi veliko ogledalo, s katerim bo urejanje in oblačenje zjutraj šlo hitreje.

Kako velika naj bo garderobna omara v spalnici, je predvsem odvisno od velikosti prostora in življenjskega sloga posameznika, ki jo uporablja, ter tudi števila ljudi, ki jo uporabljajo. Kadar jo uporabljata dva, bo potreba po prostornejši omari zagotovo večja, kakor če jo uporablja le eden. Na voljo so enodelne, dvodelne, trodelne, štiridelne, petdelne, šestdelne ter celo kotne garderobne omare za spalnico, tako da najverjetneje ne bo potrebe poslužiti se omare za spalnico po meri.

Ker je spalnica specifičen prostor, v katerem je dobro, da je čim manj dinamike, je smiselno, da je v tem slogu izbrana tudi garderobna omara. Naj bo nevtralne oziroma umirjene barve, hkrati pa naj ima vse potrebne funkcije za shranjevanje, ki jih potrebujete (garderobna omara s predali, garderobna omara s policami …). Dobro je razmisliti tudi o ustrezni osvetlitvi spalnega prostora in možnosti namestitve garderobne omare, ki že vključuje prijetno LED-osvetlitev.

Ostale omare v naši ponudbi

Poleg vrhunskih garderobnih omar za opremo spalnice v naši redno osveženi ponudbi lahko najdete vrsto omar za prav vsak prostor - tudi omare za dnevno sobo omare za predsobo, dnevno sobo in druge.

Omare za predsobo

Ker so predsobe običajno manjši prehodni prostori, ki lahko pokvarijo vtis celotnega doma, če niso dobro načrtovane, je dobro, da so res funkcionalno opremljene, tako da bodo preprečile morebiten pogled na kopico razmetanih čevljev ali plaščev, ki se valjajo eden na drugemu.

Smiselno je, da je omara za predsobo oziroma garderobna omara za hodnik prostorna in visoka, da se lahko prostor čimbolj izkoristi. V predsobi prav pride tudi ogledalo, v katerem lahko preverimo svojo opravo pred odhodom v službo, šolo ali drugam. Najbolje je, da je le-to že vgrajeno kot del omare. Poleg tega ogledalo tudi optično poveča prostor, kar je sploh v predsobi, ki je običajno manjši prostor, zelo dobrodošlo.

Sicer pa običajno najbolj prav pride takšna omara za predsobo, ki je razdeljena na dva velika dela, v katerem so na eni strani police za obutev, v drugem pa je nameščena palica za obešanje jaken, plaščev in bund. Lahko pa za obešanje toplejših zgornjih oblačil uredi tudi ustrezen prostor, kamor namestimo različne obešalnike za predsobo. Za odlaganje ključev in drugih drobnarij je znotraj omare izredno priročna polica ali poseben predal, kot ga na primer imata garderobna omara Adron 4 in garderobna omara Frankfurt.

Za urejenost predsobe pa so pogosto zaslužne tudi omare za čevlje, za katere je značilno, da imajo nekoliko manjšo globino– običajno gre za garderobne omare globine 40 cm ali manj.

Omare za oblačila

Omare za oblačila so običajno osrednji pohištveni element spalnic ter otroških sob. Garderobne omare za spalnico ter otroške omare se razlikujejo predvsem po tem, da so prve običajno večje ter bolj umirjenih barvnih kombinacij, druge pa pogosto krasijo živahne barvne kombinacije ter pravljični motivi.

Kakovostne garderobne omare za oblačila imajo dinamično organizirano notranjost, tako da se lahko vanje pospravi različne kose oblačil – od manjših do večjih. Vgradni predali za nogavice in spodnje perilo, police za hlače, majice in druge obleke ter prostor s palico za obešanje večjih kosov oblačil, kot do daljše obleke, plašči, jakne in drugo, so obvezen del garderobne omare za obleko.

Police in palice za obešanje oblačil so v omarah za oblačila navadno prilagodljive, kar pomeni boljšo prilagoditev posameznikovim potrebam. Take garderobne imajo zato v svoji notranjosti že izvrtane luknje za lažje premikanje posameznih polic oziroma palic.

Kakšna vrata naj ima funkcionalna omara in zakaj?

Omara ima lahko vrata nameščena na dva različna načina, in sicer kot klasična vrata ali kot drsna vrata. Oba načina sta enakovredna – ni boljšega ali slabšega, je pa od nekaterih dejavnikov odvisno, katera vrata bomo raje izbrali.

Klasične garderobne omare

Garderobne omare s klasičnimi vrati oziroma običajnim odpiranjem se najpogosteje uporablja v spalnicah, otroških sobah in predsobah, kjer ni prostorske stiske. Klasična omara omogoča udobno dajanje in jemanje stvari iz omare, tudi kadar so vsa vrata omare odprta na stežaj. Včasih so klasična vratca omare opremljena z mehanizmom za tiho zapiranje, kar omogoča lažjo vsakodnevno uporabo, hkrati pa preprečuje nastajanje poškodb, kar podaljšuje življenjsko dobo omare.

Priljubljene drsne omare

Omare z drsnimi vrati se najde v različnih prostorih, ne le spalnih. Garderobne omare z drsnimi vrati so pogosto del tistih prostorov, ki potrebujejo praktične rešitve za večjo funkcionalnost. Pogosto so del manjših prostorov ali delov prostorov, kjer je oteženo odpiranje navadnih vrat omare. To pa ni vedno nujno. Včasih so omare z drsnimi vrati preprosto izbira tudi zaradi atraktivnega modernega videza.

Globina omare je lahko različna

Povprečna globina omare se giblje okoli 60 centimetrov. Za specifične prostorske rešitve je mogoče najti tudi omare – tudi garderobne, ki imajo manjšo globino. Pred nakupom posamezne omare je potrebno najprej natančno izmeriti prostor, kjer bo stala, šele potem pa odločitev glede nakupa potrditi.

Majhne ali velike ter nizke ali visoke garderobne omare

Tako kot pri globini omare, sta tudi njena višina in širina odvisni od velikosti prostora, kamor bo umeščena, ter od tega, čemu bo namenjena. V naši ponudbi ni boljših ali slabših omar, temveč so le različne omare, med katerimi se zagotovo najde takšna, ki bo prostoru dodala shranjevalo funkcijo v takšni obliki, ki bo najbolj optimalna. Naj bo dolžina garderobne omare 150 cm, več ali manj, bistvo je, da se omara s svojimi dimenzijami in funkcionalnostjo prostoru kar najbolj prilega.

Druge priročne rešitve za shranjevanje

Shranjevanje stvari je mogoče tudi z drugačnimi rešitvami, ne le znotraj omar. Priročni so različni poličniki in police – samostoječe ali viseče, različni moderni zaboji za shranjevanje, predalniki, manjše stvari je v spalnici mogoče shraniti tudi v nočno omarico, v dnevni sobi v domiselno oblikovano klubsko mizico, kot je na primer klubska mizica Pampa. Včasih pa drugačno rešitev predstavlja tudi kombinirana postavitev posameznih omar, ki ustvarja izgled razkošne unikatne omare.

Prostori za ustvarjanje, kot so na primer različne delavnice, pa bodo potrebovali masivne in trpežne rešitve, kot jih predstavljajo kovinske garderobne omare ter kovinske stalaže z veliko nosilnostjo, ki jih prodajajo specializirani ponudniki.

Vrhunska garderobna omara je z nekaj kliki lahko vaša že danes!

Salon pohištva Furnitura je spletni trgovec pohištva z najdaljšo tradicijo v Sloveniji in preverjen ponudnik vrhunskega modernega pohištva, med katerimi so tudi najbolj kakovostne garderobne omare ter druge rešitve za dom, ki prostoru povečujejo urejenost in prijetnost. Nakup v Furnituri je zaradi mnogih ugodnosti zagotovo prva izbira!

Z nekaj kliki lahko hitro, varno in brez skritih stroškov kupite svojo garderobno omaro, ki vam jo bomo dostavili v najkrajšem možnem času. Večina garderobnih omar ima tudi brezplačno dostavo, vse pa imajo enoletno garancijo, možnost nakupa na obroke ter 365-dnevni rok vračila v primeru neustreznosti. Svojo odločitev lahko pred nakupom preverite še v živo v Showroomu v BTC-ju v Ljubljani, kjer je na ogled nekaj garderobnih omar oziroma katalogov različnih proizvajalcev. V živo, preko telefona (070 458 517) ali e-pošte (prodaja@salonpohistva.si) vam bo Furniturina strokovno usposobljena ekipa svetovala ter za vas poiskala najboljšo rešitev za shranjevanje v vašem domu ali v pisarni.

Naj red postane užitek in naj bo užitek pogledati skrbno urejen dom!

Najpogostejša vprašanja pri izbiri in nakupu garderobne omare

Koliko pomembno je tiho zapiranje?

Pri izbiri garderobne omare tiho zapiranje ni glavni faktor, je pa sigurno eden bolj pomembnih. S tihim oz. mehkim zapiranjem bo vaša omara dlje časa ostala brez prask in poškodb, v spalnici pa bosta vladala mir in tišino.

Zakaj so omare z drsnimi vrati bolj globoke kot klasične?

Garderobne omare s klasičnimi vrati in omare z drsnimi so konstrukcijsko nekoliko različne. Za razliko od klasičnih vrat, drsna vrata zahtevajo vodila, ki vzamejo nekoliko več prostora. Da ta dodatni prostor ne bi pomenil manj prostora za shrambo, večina proizvajalcev svoje omare z drsnimi vrati dela nekoliko bolj globoke.

Kakšne so dimenzije garderobnih omar?

Garderobne omare so na voljo od širine 45 pa vse do 270 cm, tako da boste zagotovo našli vsaj eno, ki se bo lepo podala v vašo spalnico in bo ravno pravšnjih dimenzij.

Garderobne omare za spalnico: Ne prezrite naših nasvetov, idej, priporočil...

100% garancija NAJNIŽJE CENE

Garancija NAJNIŽJE CENEPrivarčujte, saj za vso pohištvo garantiramo najnižjo ceno v Sloveniji

Ekspresna dostava 1-3 dni

Ekspresna dostavaNajvečja ponudba hitro dobavljivega pohištva. Pohištvo prejmete kjerkoli v Sloveniji že v roku 1-3 dni.

Vračilo blaga v roku 365 dni

Vračilo blaga v roku 365 dniNakupujte brezskrbno saj lahko izdelke vrnete v roku 365 dni od prejema in vrnili vam bomo kupnino.

Obročno plačilo

Obročno plačiloNudimo Leanpay, obročno plačevanje preko spleta do 48 mesecev