Če morda vaši starši ali stari starši o spalnici razmišljajo kot o prostoru, ki je v prvi vrsti namenjen spanju, počitku ali odlaganju, je vaše mnenje o uporabi tega prostora nekoliko drugačno, kajne? Spalnice namreč vse bolj prevzemajo vloge dnevne sobe pa tudi delovnega prostora.

Sodobno in moderno zasnovane spalnice torej ne predstavljajo samo udobnega kotička, kamor se večina med vami zateče po napornem dnevu, ampak tudi izjemno funkcionalen prostor, ki združuje veliko več, kot sploh morda mislite. V spalnici – opremljeni po zadnjih modnih oziroma trendovskih smernicah – boste našli garderobne omare, velike ter nadvse udobne postelje, fotelj, domačo knjižnico, ponekod celo kopalnico.

 


Poskrbite za čim bolj privlačno ter zanimivo pohištvo

Ležišče je eden od pomembnejših kosov opreme v spalnici, takoj za njim pa so to tudi velike omare in prostrane garderobe. V zadnjem času so zelo popularne vgradne omare z drsnimi vrati. Na njih so najpogosteje nameščena moderna in zanimiva ogledala posebnih oblik in tudi najrazličnejše tkanine.
Poleg omare je v spalnico dobro postaviti še komodo, ki se mora popolnoma skladati z ostalimi kosi pohištva oziroma elementi v spalnici. Dobrodošle so tudi mizice za lepotičenje, ki so se vrnile iz daljne preteklosti, ko so bile v takem prostoru zelo zaželene in dobrodošle.
V spalnici pomembno vlogo igrajo še predalniki, ki jim dovolite, da izstopajo po svojih barvah in vzorcih. Ne pozabite v ta prostor postaviti niti lučk, ki jih namestite tik ob postelji. Modni so še prostostoječi obešalniki, dragocenejši predmeti ter umetniške slike.


Vračanje 'sideboardsov' iz preteklosti

Med bolj priljubljenimi vrstami omar spalnice so v tem letu postale nizke omarice, ki jih v tujini pa tudi ponekod pri nas imenujejo 'sideboards'. Vrnile so se iz preteklosti, v kateri so bile kar dolgo časa zelo moderne.

 


Sideboards nočne omarice so izdelane v kombinaciji visokokakovostnega lesa, keramike, kamna, stekla in podnožja iz kovine. V naši spletni trgovini jih lahko najdete v številnih variacijah in dimenzijah.


Med materiali prevladujejo les, kovina, steklo ter naravni marmor

Za oblikovanje nižjih omar, ki so v sodobni spalnici zelo dobrodošle, pa tudi za druge kose pohištva v drugih prostorih vašega doma, so v ospredje stopili les, kovina, steklo in naravni marmor. Še vedno pa je najpopularnejši med njimi naravni les, na primer hrast ali brest. Za ti dve vrsti lesa je namreč značilno, da izjemno dobro vplivata na zdravje ljudi. Sicer pa sta že tako in tako že mnogo let prisotni pri oblikovanju pohištva.


Oprema vaše spalnice kaže na vašo osebnost

Vedite, da opremljanje vaše spalnice ni le okraševanje interjerja, ampak s tem ustvarjate tudi poseben značaj in slog, ki lahko veliko povesta o vašem karakterju. Ker v spalnici preživite veliko časa in v njej najdete svoj mir, zavetje in svobodo, ima odlična urejenost ter oprema še toliko večjo vlogo.
Najpomembneje je, da se vsakič, ko stopite v spalni prostor, počutite kar se da sproščeno ter varno in da si v njej tudi čez noč pridobite ustrezno energijo za podvige in izzive naslednjega dne.

V primeru, da želite še kakšen nasvet, ali pa pomoč pri izbiri najbolj ustrezne opreme za vašo spalnico, nas kontaktirajte preko kontaktnega obrazca, e-maila info@salonpohistva.si ali telefona 01 5005 194 in z veseljem vam bomo pomagali. 

Skupaj z vami ustvarjamo dom.