Pripravili smo VIKEND AKCIJO!
Izkoristite GRATIS dostavo za vsa naročila!
Samo še .
Cart0Item(s)

V košarici ni nobenega izdelka.

Brezplačno svetovanje
Ogled izbranih vzorcev
Možnost izrisov prostorov

Product was successfully added to your shopping cart.

KUHINJE Z OTOKI - ZA VSE, KI POTREBUJETE VEČ DELOVNE POVŠINE

Izdelki v kategoriji kuhinje z otokom

4 izdeklov

4 izdeklov

VEČ O KUHINJAH Z OTOKOM

Kuhinja z otokom v osrčju vašega doma

Težko si zamislimo začetek dneva brez jutranje skodelice kave, ki jo spijemo za osrednjim kotičkom kuhinje. Osrednji kotiček izraža vašo osebnost in vizualno olepša vašo kuhinjo. Kuhinjski otok razdeli prostor in je odlična alternativa za shranjevanje in pripravo hrane, saj nudi dodatno delovno površino. Moderne kuhinje z otokom odprejo prostor in ga povežejo z jedilnico in dnevno sobo. Da bo prostor prijeten za druženje in kuhinjske podvige, povišajte pult in mu dodajte barske stole za sedenje.

Funkcionalnost kuhinj z otoki

Dovolj velik prostor je prvi pogoj za postavitev kuhinjskega otoka. Kuhinjski otoki nudijo dodaten prostor za shranjevanje, ki je še posebej pomemben, če se soočate s prostorsko stisko. Opremite ga lahko s predali različnih velikosti, prilagojenim vašim pripomočkom, ki jih najpogosteje uporabljate. Jedilni servis, posoda in druga živila bodo tako varno shranjena in vedno na dosegu rok. Med drugim otok omogoča možnost, da vanj vgradimo kuhalno ploščo ali pomivalno korito. Pred nakupom premislite o možnosti priklopa odtoka, kuhinjske nape, vode in elektrike. Nepravilno zasnovane inštalacije lahko povzročijo številne preglavice, kot so nepotrebni stroški ali posegi v steno in strop, zato ne tvegajte in se o možnostih dobro pozanimajte pri naših strokovnjakih.

Kuhinja z otokom je odličen način, da prostor funkcionalno ločimo od ostalih območij in obenem ohranimo enotnost prostora. Za nemoten prehod med kuhinjskimi elementi in kuhinjskimi nizi ter nemoteno odpiranje predalov in omaric upoštevajte razdaljo med 120—150 cm. S tem boste sicer podaljšali delovno pot, a hkrati olajšali prehod. Olepšajte prehod med prostori in v svojem domu ustvarite najljubši bar kotiček.

Privoščite si odprt pogled na celotno kuhinjo in izkoristite vse prednosti kuhinjskega otoka. Za več nasvetov o vgradnji se posvetujte z našimi strokovnjaki, ki vas bodo usmerili v pravo smer. Za vas so na voljo po telefonu (070 458 517), e-pošti (prodaja@salonpohistva.si) in preko kontaktnega obrazca.

V našem Showroomu pa se lahko oglasite na osebno svetovanje, kjer se boste dobili nasvet iz prve roke, naše strokovno usposobljeno osebje pa bo za vas pripravilo tudi brezplačen 3D izris.

Kuhinjski otok - dimenzije

Prav tako otok omogoča dodatno delovno in odlagalno površino, ki je načeloma globine minimalno 60 cm, za zagotavljanje še več prostora pa tudi 90 cm. Uporabna površina omogoča, da v kuhinji naenkrat kuha več oseb, prav tako je prostora za gibanje dovolj, saj je otok dostopen z vseh strani. Če izberete še šank, ga nekoliko dvignite. Z njim boste imeli na voljo še dodaten prostor za sedenje in tako ustvarili prijeten prostor za druženje. Pri tem naj se višina ujema z ostalimi kuhinjskimi elementi. Potrebno je upoštevati mere kuhinje z otokom, glede dolžine, števila in vrste elementov pa specifičnih omejitev ni. Med elementi in otokom zagotovite vsaj 80 cm prehodne površine, najbolj optimalno 90—100 cm, s čimer olajšate uporabo.

Vrste kuhinjskega otoka

Poznamo več vrst kuhinjskega otoka. Že veste, katerega boste izbrali?

  • Kuhinjski polotok se na eni strani dotika stene ali ostalih elementov kuhinje. Odlično se obnese v manjših kuhinjah.
  • Ločen otok sredi kuhinjskih elementov. Kuhinje z otokom na sredini so izjemno priljubljen trend, ki se vrača v modo.
  • Združena polotoka s prehodom na sredini sta odlična izbira v primeru, ko imate na voljo dovolj prostora. S tem se izognete predolgi delovni poti, poskrbeti pa morate, da bo otok dolg vsaj 1 m. Prav tako mora biti vizualno privlačen in dolg največ 5 m, s čimer se ohranita funkcionalnost in prehodnost prostora.

Kuhinjski polotok za manjše kuhinje

Tudi če vaša kuhinja meri manj od 15 m2, se sanjam o kuhinjskem otoku ni potrebno odpovedati. Za vse, ki si želite majhne kuhinje opremiti z otokom, je tu na voljo kuhinjski polotok, ki zavzame manj prostora, na eni strani pa se drži stene ali kuhinjskega niza. Slednji pride v poštev že prostoru, ki meri 10 m2. Polotok funkcionira enako kot običajen kuhinjski otok, le da se nekoliko prilagodi prostorskim kapacitetam vaše kuhinje.

Barve in dizajn

Izberite iste barve front, cokla in pulta kot pri ostalih kuhinjskih elementih. S tem boste poskrbeli za enotnost in ujemanje v prostoru. Priporočamo izbiro svetlejših barv, s čimer prostora optično ne zmanjšate. Barve naj se ujemajo z barvo tal in sten. Ne glede na to, ali izberete moderne ali klasične elemente, bodo ti izgledali odlično.

Kuhinjski aparati na otoku

Pomemben korak pri načrtovanju je tudi razmislek glede vgradnje željenih aparatov. Dobro je vedeti, katere aparate želite na kuhinjskem otoku, da se lahko pravilno izvede inštalacija, še preden položite tla ali montirate kuhinjo. Zelo priljubljen trend je kuhalna plošča na otoku. V tem primeru je potrebno pomisliti na električno napeljavo ter dejstvo, da potrebujete tudi napo. Kuhinjska napa je lahko stropna, prostostoječa ali potopna. Slednja je nekoliko bolj elegantna in ne zapre prostora.

Vrtoglave cene kuhinjskih otokov – mit ali resničnost?

Glede na eleganco in številne prednosti kuhinjskih otokov ugotavljamo, da kakovost ni nujno pogojena s ceno otokov. Res je, da cena sorazmerno narašča z velikostjo otoka, s številom elementov ter z izbiro gospodinjskih aparatov. Prav tako je cena kuhinjskih otokov odvisna tudi od postavitve, kakovosti, potreb in želja posameznika. Pri Furnituri boste zagotovo našli takšno, ki bo ustrezala vsem vašim kriterijem in vašemu budžetu. Pri nas boste za svoj finančni vložek dobili največ in najbolj kakovostno pohištveno opremo, saj omogočamo najboljše razmerje med kakovostjo in ceno in vrhunske akcije kuhinj z otokom. To pa še ni vse – ob nakupu kuhinje vam garantiramo tudi najnižje cene za belo tehniko. V Furnituri so torej vrtoglave cene vsekakor mit!

Kuhinjski otok po meri za vse, ki prisegate na eleganco

Pri nas lahko naročite kuhinjo in kuhinjski otok po meri. Izbirate lahko med posameznimi kuhinjskimi elementi in skupaj s svetovalci ustvarite takšno, ki bo funkcionalna in se bo najbolj podala v vaš dom. Nekatere kuhinje so za ogled na voljo v našem Showroomu na Letališki 32j, ki je za obiskovalce odprt od ponedeljka do četrtka (8:00—18:00) in vsak petek (8:00—15:00). Za naročilo kuhinje po meri se obrnite na našo prijazno in strokovno usposobljeno ekipo, ki vam je na voljo za dodatna vprašanja in vas bo usmerjala na poti vaše odločitve. Ob obisku bodo za vas svetovalci pripravili tudi brezplačen 3D izris za lažjo predstavo. Svetovalna ekipa je za vas dosegljiva na telefonski številki (070 458 517), e-naslovu (prodaja@salonpohistva.si) in preko kontaktnega obrazca.

Pogosta vprašanja o kuhinjah z otokom na sredini

Kakšna je cena kuhinje z otokom?

V Furnituri si vselej prizadevamo strankam ponuditi kakovostno in trpežno pohištvo, ki bo kljub temu primerno za vsako denarnico. Cena kuhinje z otokom je seveda odvisna od tega, za kakšno postavitev se odločite, koliko elementov potrebujete in kakšne vrste elementov želite. Naša prijazna prodajna ekipa vam bo pripravila garantirano najboljšo ceno za kvalitetno in lepo kuhinjo, ki se bo odlično podala v vaš dom!

Ali imam lahko na otoku tudi kuhinjske elemente?

Seveda lahko. Za kuhinjski otok vam lahko pripravimo ponudbo za kuhinjske elemente, ki omogočajo vgradnjo pomivalnega stroja, hladilnika, pečice, kuhalne plošče ali korita. V tem primeru je nujno potrebno, da se za to odločite, še preden v kuhinjo položite pode in montirate kuhinjo, saj so potrebne predhodne inštalacije.

Kakšen je rok dobave za kuhinjo z otokom?

Rok dobave je odvisen od tega, za katero kuhinjo se odločite, saj imamo v ponudbi več dobaviteljev z različnimi dobavnimi roki. Med najbolj prodajanimi so Jela kuhinje, ki imajo rok dobave samo 20—40 dni in se tega tudi vestno držijo.

Koliko prostora potrebujem za kuhinjski otok?

Večji kot je prostor, tem bolje. Čeprav je tudi v majhne prostore mogoče vključiti otok, vendar le v primeru, da so primerne oblike. Načeloma velja pravilo, da imamo med kuhinjskim otokom in ostalimi kuhinjskimi elementi vsaj 80 cm prostora. Velikost prostora je odvisna od tega, kako dolg in globok kuhinjski otok želite imeti ter ali bo osnovna kuhinja linijska ali kotna kuhinja z otokom. Za manjše prostore se stranke velikokrat odločijo za kuhinjo s polotokom, ki se na eni strani dotika kuhinje ali stene in načeloma zavzame nekoliko manj prostora.

Imate možnost plačila na obroke?

V Furnituri se seveda zavedamo, da je nakup kuhinje lahko kar velik zalogaj, zato nudimo strankam več načinov nakupa na obroke. Nakup na obroke lahko opravite s karticama Diners (do 36 obrokov) in Visa Electron ali pa preko spletnega kredita Leanpay. Leanpay je izjemno enostaven, saj se vse uredi preko spleta in ni potreben obisk poslovalnice ali banke. Maksimalni znesek kredita je 5000 eur, ki se lahko odplača v do 48. obrokih.

Ali so vaše kuhinje z otokom kvalitetne?

V Furnituri ponujamo le kvalitetno in trpežno pohištvo, ki ga stranke z veseljem uporabljajo in se ne obrabi prehitro. Najboljše razmerje med kakovostjo in ceno predstavljajo kuhinje Jela, ki so na voljo v sedmih različnih linijah in dizajnih. Izdelane so iz kakovostnih nemških materialov in vsebujejo funkcijo mehkega zapiranja, ki prepreči nastajanje prask in poškodb, zato bo kuhinja dolgo časa ostala lepo ohranjena, prav tako jo bo lahko uporabljalo več generacij.

Kuhinje z otokom: Ne prezrite naših nasvetov, idej, priporočil...

100% garancija NAJNIŽJE CENE

Privarčujte, saj za vso pohištvo garantiramo najnižjo ceno v Sloveniji

Ekspresna dostava 1-3 dni

Največja ponudba hitro dobavljivega pohištva. Pohištvo prejmete kjerkoli v Sloveniji že v roku 1-3 dni.

Vračilo blaga v roku 365 dni

Nakupujte brezskrbno saj lahko izdelke vrnete v roku 365 dni od prejema in vrnili vam bomo kupnino.

Obročno plačilo

Nudimo Leanpay, obročno plačevanje preko spleta do 48 mesecev