Kuhinja je prostor, ki ga iz več razlogov želimo opremiti čisto po svojih željah – zato odločitev za nakup kuhinje po elementih predstavlja odlično rešitev, ki ne razočara.

V njej namreč preživimo kar dobršen del dneva. Kuhinja po elementih omogoča, da funkcionalnost kar najbolj uspešno združite z vašimi željami glede samega izgleda in postavitve.

Pri Furnituri smo zato za vas pripravili nekaj priročnih nasvetov za nakup kuhinje po elementih. Da pa bi vam še bolj približali zares izvrstno izkušnjo opremljanja kuhinje, vas v naši pestri ponudbi čakajo številni kuhinjski elementi, ki jih lahko med seboj poljubno kombinirate. Na naši spletni strani smo z vami delili tudi nekaj zanimivih zamisli za vrhunsko ureditev kuhinje, če jo kupujete po elementih. Za nasvet pa se lahko seveda vedno obrnete na naše prijazne svetovalce.

img alt=

Druženje z družino ob peki slastnih sladic, jutranje pitje aromatične kave ali ustvarjanje pravih 'masterchef' mojstrovin – da, kuhinja je resnično mnogo več kot le navaden prostor. Je mesto, kjer se združita strast in kreativnost. Zato jo opremite tako, kot si sami želite. Kuhinja po elementih je tista idealna rešitev, ki bo poskrbela za vaše čudovito počutje in željo po druženju ob kavi ali pripravi vrhunskih domačih specialitet. Nenazadnje, ljubezen gre vendarle skozi želodec!

Prednosti nakupa kuhinje po elementih

Nakup kuhinje po elementih omogoča kupcu odlično prednost – možnost, da si sestavi kuhinjo sam. To pomeni, da lahko posamezne kuhinjske elemente izberete sami in jih tako v kar največji meri prilagodite lastnim željam in prostoru, ki vam je na voljo. Posamezno pohištvo lahko izberete glede na vaše potrebe in uporabniške želje. Nekdo si namesto kuhinjski omaric želi več predalnikov, kakšen dodaten viseči element ali povsem samosvojo postavitev. Kuhinja po meri zato navduši tudi vse tiste bolj kreativne, saj lahko po svojih idejah opremijo svoj kulinarični kotiček.

Kuhinje po elementih so zato prva izbira vseh, ki prisegajo na maksimalno funkcionalnost, udobje in vrhunski dizajn.

img alt=

Premišljena izbira pohištva

Prvo pravilo, ki se ga morate držati pri opremljanju svoje kuhinje je, da v kar največji meri izkoristite prostor, ki vam je na voljo. Z izbiro praktičnega pohištva boste tako pridobili nujno potreben funkcionalen prostor, kjer se boste lahko nemoteno gibali, rezali, mesili in vihteli kuhalnico. Glavni namen nakupa kuhinje po elementih je, da se v njej počutite bolj prijetno, kot bi se sicer v kuhinji iz standardne ponudbe. Vsi lastniki velikih in prostornih kuhinj imajo seveda pri nakupu pohištva veliko prednost. Poleg vse nujne opreme in gospodinjskih aparatov si lahko vsi ti srečneži privoščite nadvse zaželene kuhinjske otoke, barske stole in večje kuhinjske omare. Tako opremljena kuhinja nosi prav poseben čar, saj poleg kuhanja služi tudi kot odličen prostor za druženje.

Pred nakupom razmislite, koliko časa preživite s kuhalnico v roki. Izbira kuhinje po elementih naj bo v popolnosti prilagojena vašemu načinu življenja, saj bo le tako služila svojemu namenu. Če imate veliko družino, potem bo odločitev za kakšno dodatno prostorno omarico več kot dobrodošla. Viseči elementi so odlična izbira, saj z njimi pridobimo kar nekaj dodatnega prostora, medtem ko predali omogočajo zelo pregledno organizacijo pripomočkov.

Ne glede na to, kako velik kuhinjski kotiček imate, naj bo ta usklajen s preostankom vašega doma. Kuhinja po elementih vam omogoča, da pohištvo prilagodite stilu, ki kraljuje v vašem domu. Ne glede na to, ali prisegate na moderno, rustikalno, skandinavsko ali tradicionalno pohištvo, bomo pri Furnituri skupaj z vami našli najboljšo rešitev – uporabno in privlačnega videza.

Več nasvetov o kuhinji po lastnih željah, si lahko preberete tudi v članku o kuhinje po naročilu.

img alt=

Po pomoč k strokovnjaku

Glavna napaka, ki jo lahko naredite je, da kuhinjo izberete brez tehtnega premisleka. Ker ste nekaj videli pri prijatelju, to še ne pomeni, da bo funkcioniralo tudi pri vas. Svetujemo vam, da svojo trenutno kuhinjo fotografirate, izmerite in si ogledate ponudbo, ki smo jo za vas pripravili na spletu.

Predstavili vam bomo trende, ki narekujejo, kako naj izgleda sodobna kuhinja. Ugotovili boste, da je čas, da se osredotočite tudi na preproste dodatke oziroma majhne spremembe, ki bodo kuhinji dali velik kos veselja. Če boste želeli v prostor vnesti še piko na i, boste morali dobro premisliti, kako prebarvati tudi njene stene. Vsak vaš korak pri opremljanju tega prostora bo moral biti narejen z veliko mero previdnosti in premišljenosti. Če boste upoštevali prav vse naše trendovske nasvete, vam zagotavljamo, da boste postali lastniki najlepše in najbolj moderne kuhinje, ki se bo ponašala z izjemno funkcionalnostjo. Standardne postavitve kuhinj in kuhinjskih blokov, najboljših proizvajalcev, kot so tudi kuhinje Jela, že sledijo predstavljenim trendom. 

1. Namesto omaric namestite police iz stekla, lesa ali kovine 

Eden od novejših trendov, ki je povezan z opremljanjem kuhinje, je smiselnost razporejanja prostora za shranjevanje. Še ne dolgo nazaj so bile najbolj priljubljene velike in zakrite omare. Namesto tega v kuhinjo namestite police iz stekla, lesa ali kovine, ki vam je najljubša. Na njih lahko shranjujete krožnike, posodo in tudi rože. Več prostora za shranjevanje lahko pridobite tudi s kuhinjo z otokom.

2. V prostor vključite vintage stil 

Če želite, da bo vaša kuhinja res nekaj posebnega, potem vanjo nikakor ne pozabite vključiti vintage stila. Priporočamo vam uporabo brušenega, naravnega kamna, organsko bazaltnih ploščic, posebne vrste osvetljave in lesa. Za piko na i, vanjo na primerna mesta namestite še pletenine. Ena od opcij so tudi rustikalne kuhinje.

3. Bodite artistični in drzni

Barvno preproste kuhinje niso več v trendu, zato lahko mirno postanete nekoliko bolj drzni. Barvni dodatki naj bodo sicer minimalni, kljub temu naj poskrbijo za dovolj veliko mero popestritve. Priporočamo vam uporabo barvnih sedežev oziroma stolov. Drzne barve lahko namestite tudi na vsaj eno od sten. Prebarvate lahko tudi kuhinjske omare. Te so lahko modre, sprano zelene, rjave ali v barvi po vašem okusu. Ne priporočamo pa vam uporabo rdeče barve, ker bi se v kuhinji lahko slabše počutili.

4. V prostor vključite naravo

V kuhinji povečajte uporabo lesa in tako vanjo vključite naravo. Ljudje v resnici ves čas hrepenimo po povezovanju z zunanjim svetom, naravo. Prostori, kjer osrednjo vlogo igra les, vedno izžarevajo mir in poskrbijo za harmoničnost.

5. Vrnite se k osnovam 

Pri opremljanju kuhinje poskrbite, da bo v njej vključenih veliko naravnih materialov. Pri tem imamo v mislih predvsem kamen, les, ladijski pod in juto. Tovrstni materiali so bili pri ljudeh v preteklosti zelo priljubljeni, še danes pa jih lahko občudujete v starih hišah, predvsem na podeželju.

6. Uporabite lovsko zeleno barvo 

Med večjimi aktualnimi barvnimi trendi je uporaba lovsko zelene barve. Z njo lahko v kuhinji dosežete pridih klasičnosti, razkošja in topline. Vzporedno z njo uporabite les in usnjene ročaje na predalih. Priporočamo še olivno barvo, ki lahko najbolje nadomesti lovsko zeleno.

7. Vključite še kovinsko črno barvo 

Kovinsko črna barva je postala že kuhinjska klasika. Vendar pa se pri tem držite načela, manj je več. V črni barvi naj bo na primer samo štedilnik ali pa z njo obrobite bele ali oker omare.

8. Skrijte nekatere osnovne funkcionalne površine 

Velike omare v vaši kuhinji naj postanejo skrite votline. Njihova notranjost pa naj navdušuje pristaše organizacije in ljubitelje kuhanja. V kolikor vam kuhinje iz standardne ponudbe ne ustrezajo si privoščite kuhinjo po meri.

9. Kuhajte kar na pultu 

Hrano lahko pripravite kar na pultu. Nanj lahko postavite posodo in hrano ter jo še termično obdelate. Z opuščanjem kuhalne površine iz kovine boste poskrbeli še za ohranitev skladnosti in neprekinjenosti vrhnje plošče.

10. Poskrbite za razkošje v sijaju

Izberite si kateri koli kovinski sijaj. Priporočamo žametno mat črno, zlato ali rose zlato barvo. Lahko izberete več kot pa samo eno vrsto kovino. Med seboj jih kombinirajte z ustreznimi dodatki in kovinskimi policami. Tople barve armatur naj dopolnjujejo drzne vzorce površin. Odlične barvne kombinacije najdete pri kuhinjah Jela Jagodina.

11. Kuhinjske površine izkoristite do popolnosti

Poskrbite, da bo umivalnik v vaši kuhinji prijazen do vas, predvsem kar se tiče maksimalnega izkoristka prostora in organiziranosti pri sami pripravi hrane. Rezalna deska, rešetke v nivojih, robna cedila ter podobno naj združujejo pomemben del kuhinjske opreme. Odlično funkcionalne in uporabne so lahko tudi manjše in mini kuhinje.

12. Namestite viseča svetila

V kuhinji lahko pravo vzdušje pričarajo še odlično izbrana viseča svetila nad kuhinjskimi površinami. Z njimi boste zaokrožili popoln videz sodobne kuhinje.

Ob pregledovanju ponudbe boste ugotovili, kaj vam je všeč. Tako informirani pa se nato oglasite pri nas, kjer vam bomo svetovali glede vrste in števila posameznih kuhinjskih elementov, barvnih kombinacij in ostalih podrobnosti.

img alt=

10 TOP nasvetov, kako nadgraditi vašo kuhinjo

Pri opremljanju kuhinjskega prostora vam še zdaleč ni potrebno slediti trendom. Zlasti je najvažneje, da uživate pri kuhanju, peki in najkakovostneje preživljate čas s svojimi najbližjimi. Še posebej, če tam preživite večino časa, je teh 10 nasvetov kot nalašč za vas.


1. V kuhinji vedno imejte vse na dosegu rok

Vaša kuhinja naj bo zasnovana tako, da imate vedno vse na dosegu rok. Med opravljanjem gospodinjskega dela morate narediti čim manj korakov. Najpogosteje se gibljemo med hladilnikom, pomivalnim koritom in štedilnikom ozkuhalno ploščo. Med štedilnikom in koritom naj bo razmik vsaj 60 centimetrov. Kuhališče, hladilnik in pomivalno korito je treba povezati v pravilni delovni trikotnik. Učinkovitejše kuhanje vam bo omogočila medsebojna bližina teh treh elementov.

 

Priporočamo vam, da hladilnik, delovni pult ali pomivalno korito ter koš za smeti stojijo skupaj. Paziti morate, da je med elementi delovnega prostora še vedno dovolj prostora za uporabnost površin ter da vratca omar lahko brez težav odpirate. Pretočnost prostora je torej ključnega pomena.

2. Kuhanje naj postane priložnost za druženje

Kuhinjski otok ali polotok postaja vse bolj priljubljen element moderne kuhinje. Ta daje izjemno priložnost ne samo za kuhanje, temveč tudi za druženje. Če takšen element želite vključiti v svojo kuhinjo, pazite le, da ne boste preveč zmanjšali preostalih delovnih površin. Ohranite dovolj prostora za prehode med otokom in stenskim delom prostora.

Na otroku je praviloma postavljeno samo kuhališče, v nekaterih primerih tudi dostop do vode. Preostala površina otoka naj bo namenjena dodatni delovni površini.

3. V kuhinji si lahko omislite manjše omarice za shranjevanje živil

Če je vaše stanovanje manjše in zato nimate dovolj prostora za shrambo, rešitev lahko najdete v kuhinji. V njej si na primer lahko omisliti več kuhinjskih omaric. Z njimi poskusite učinkovito izkoristiti celotno višino prostora. Za manjše prostore so odlična rešitev tudi kuhinje po meri ali mini kuhinje.


Izjemno priljubljene so tudi izvlečne mreže. Te vam na preprost način omogočajo dostop do živil in drugih izdelkov.

4. Izbirajte med več oblikami kuhinje

Znanih je kar nekaj različnih oblik kuhinj, na primer kuhinja v nizu, kuhinja v obliki črke U, kuhinja v obliki črke L, kuhinja z otokom, kuhinja s polotokom.


Kuhinja v nizu omogoča najpreprostejšo postavitev elementov. Od leve proti desni si praviloma sledijo hladilnik, večja omara za shranjevanje, odlagalna površina, pomivalno korito, osrednja delovna površina, štedilnik, odlagalna površina. Kuhinja v obliki U je dobrodošla izbira za manjše ali večje prostore. Višji elementi so postavljeni ob steno ter so nanizani drug ob drugem.


Kuhinja v obliki L je najprimernejša za ozke ter dolge prostore. Če je prostor odprt, imate možnost za otočno kuhinjo. Elementi so nanizani eden za drugim v obliki črke L in nameščeni ob dve sosednji steni.

Kuhinja z otrokom je najboljša izbira za večje bivalne površine. Samostojni element otoka je postavljen na sredino prostora, višji elementi pa so nanizani ob steni.

Če je kvadratura kuhinje nekoliko manjša, je bolje razmisliti o polotoku.

Večino omenjenih oblik kuhinj si lahko ogledate na podstrani o kuhinjah in kuhinjskih blokih ter kuhinjah Jela.

5. Pri nakupu kuhinjskih aparatov upoštevajte energijsko nalepko

Pri izbiri vseh gospodinjskih aparatov vedno upoštevajte tudi energijsko nalepko. Najboljša izbira so razredi A++ in A+++. Cena takšnih aparatov je praviloma višja, a to se vam bo preverjeno še kako dobro obrestovalo pri mesečnih stroških.


Razmislite, ali je bolje kupiti plinski štedilnik, steklokeramično ploščo ali indukcijsko ploščo. Vsak od omenjenih aparatov ima svoje prednosti pa tudi slabosti. Te naštudirajte, še preden vstopite v specializirano prodajalno, kjer nameravate kupiti aparat.

6. Pri izbiri kuhinjske nape preverite pretok zraka

V kuhinji izjemno pomembno vlogo igra tudi napa, ki naj vam omogoča najučinkovitejše odzračevanje nad kuhališčem. Poskrbite, da bo napa hkrati tudi dovolj estetski element. Pri izbiri nape pa ima ključno vlogo pretok zraka. Ta pove, koliko zraka napa izsesa v eni uri. Ne nazadnje preverite še glasnost nape ter vrsto filtra – ogljeni ali maščobni filter?
Vse bolj so priljubljene nape, ki so integrirane v kuhalne plošče. S svetlobno hitrostjo izpodrivajo samostoječe stenske, vgradne nape z visečimi elementi ter viseče otočne mape.

7. Izberite pečico, ki se sama očisti

Za pečico je najpomembneje, da ima odlično izolirane stene ter večplastno steklo na vratih. Priporočamo vam na primer ventilacijsko pečico s pirolizo. Njena ključna prednost je, da se očisti sama.
Za priročnejšo uporabo pečice vam svetujemo izvlečna vodila. Na ta način je manjša možnost opeklin pri jemanju jedi in nje.

8. Najprimernejša velikost hladilnika

Za dvočlansko gospodinjstvo je najbolje izbrati 100 ali 120-litrski hladilnik. Za štiričlansko družino pa 200 ali 250-litrski hladilnik.

Hladilnik naj vključuje inverterski motor, saj omogoča tišje ter učinkovitejše delovanje. Prav tako je daljša tudi njegova življenjska doba.
Na voljo so hladilniki z ledomati ali brez. Nekatere vrste je treba priključiti na vodovod, druge vključujejo akumulacijsko posodo, v katero se dodaja voda v ledomat.

9. Izberite korito z najmanj 80 % naravnega bavarskega kamna

Večina korit na trgu je izdelana iz mešanice umetnih mas. Poiščite raje korito, ki vsebuje najmanj 80 % naravnega bavarskega kamna. Material ne prenaša vonjav, je neobčutljiv, na temperaturno spremembo do 180 stopinj Celzija, odporen je na udarce ter na madeže hrane.
Pri izbiri korita iz kamna kupite še čistilni set za takšna korita. Ker se približno 60% dela v kuhinji dogaja ravno okoli korita, to redko ostane povsem čisto. Ravno zato potrebujete dovolj učinkovit izdelek za nego. Zaščitni premaz korito obda s posebno plastjo, ki bo v veliki meri zmanjšala nabiranje umazanije ter vodnega kamna in mu dodala še lesk.

10. S pomivalnim strojem privarčujte vodo

Pomivalni stroj največ energije porabi za gretje vode. Na trgu so vam na voljo različne vrste strojev za pomivanje posode. Delimo jih zlasti glede na zmogljivost oziroma glede na velikost in na postavitev – vgradni ali samostoječi.


Zmogljivost stroja je treba izračunati s pomočjo števila pogrinjkov, ki jih naprava lahko opere. Stroji manjših zmogljivosti so namenjeni na primer za 8 pogrinjkov – to je za enega ali dva člana družine. Tri- ali štiričlanske družine potrebujejo v povprečju 12 pogrinjkov na dan.

 

Skupaj z enim od naših svetovalcev, boste izbrali vse potrebne omare, predalnike ter kotne in viseče elemente, ki bodo vašo kuhinjo oplemenitili, vam pa pričarali popolnoma nove razsežnosti kuharskih užitkov. Za popolnost je namreč potrebno le nekaj premišljenega snovanja in genialnih rešitev. Tako bodo z našo pomočjo vrhunsko izgledale tudi mini kuhinje.

 

img alt=

Majhna kuhinja? Mi imamo rešitev!

V pohištvenem salonu Furnitura smo še posebej ponosni na kuhinje po elementih JELA. Njihova oprema je narejena iz vrhunskih nemških materialov, ki zagotavlja dolgo življenjsko dobo vaše kuhinjeTrpežnost in praktičnost sta tisti ključni lastnosti, ki odlikujeta Jeline kuhinje. V njihove omare in predale lahko zložite veliko posode in ostalih kuhinjskih pripomočkov. Pohištvo izdelano po meri je kakovostnokompaktno in odporno na udarce in praske. Za piko na i pa poskrbijo vrata in predali, ki se mehko zapirajo.

Jelina kuhinja po elementih je sodobna, praktična in uporabniku prijazna. Združuje napredne rešitve in prefinjeno estetiko. Fino pohištvo mehkih linij bo vaši kuhinji vdahnilo večno eleganco. Dovršene in skrbno izbrane barvne kombinacije, ki jih bogatita hrast in oreh pa bodo pravi balzam za vaše oči. Jela Jagodina tako s kombinacijo uporabnosti in dizajna doseže svoj namen – očara uporabnike.

img alt=

V Furnituro po sanjsko kuhinjo

Se sprašujete, zakaj v poplavi različnih ponudb izbrati ravno nas? Zato, ker je v našem pohištvenem salonu vaš dom na prvem mestu. Smo največji slovenski spletni ponudnik pohištva, ki svojim strankam garantiramo najnižje cene in najvišjo kakovost. Še kako dobro se zavedamo glavnega problema sodobnega človeka – pomanjkanje časa. Ker vas cenimo, smo našo ponudbo prilagodili tako, da si lahko opremo za kuhinjo ogledate kar iz domačega naslonjača. S klikom na to povezavo boste vstopili v prečudovit svet kuhinj in jedilnic, ki zadovoljijo najrazličnejše okuse in želje.

img alt=

Naši zavzeti svetovalci vas pričakujejo v Showroom-u v Ljubljani, od ponedeljka do četrtka od 8:00 do 18:00 ter vsak petek od 8:00 do 15:00. Ob dobri kavi, ki jo skuhamo mi, bomo vaše želje in naše strokovne nasvete o izbiri pravega pohištva združili v izris sanjske kuhinje. Sledi še odločitev za ustrezne odtenke, vse potrebne kuhinjske omarice in predale. Pri nas pa ne pozabimo niti na še kako pomembne detajle, ki bodo vaši kuhinji vdahnili tisto prav posebno iskrico.

Vaša želja bo pri nas tako postala resničnost in že kmalu boste lahko nove življenjske zgodbe pisali v novi prečudoviti domači kuhinji.

Moderne kuhinje po elementih so vam že na voljo v našem pohištvenem salonu.

--

Če imate v zvezi z nakupom kuhinje po elementih kakršna koli vprašanja, se po odgovore, nasvete, mnenja in ideje lahko vedno obrnete na naše strokovno podkovane svetovalce in svetovalke, ki bodo za vas poiskali najboljšo rešitev. Kontaktirate nas lahko preko kontaktnega obrazca, lahko pa nam pišete na e-naslov: prodaja@salonpohistva.si oz. nas pokličite na telefonsko številko 070 458 517.

Skupaj z vami ustvarjamo dom!