Tukaj je VIKEND AKCIJA!
Izkoristite GRATIS dostavo za vsa naročila.
Samo še .
Cart0Item(s)

V košarici ni nobenega izdelka.

Brezplačno svetovanje
Ogled izbranih vzorcev
Možnost izrisov prostorov
Kvalitetni pisarniški stoli

Kvalitetni pisarniški stoli

Product was successfully added to your shopping cart.

Kvalitetni direktorski, računalniški in ergonomski pisarniški stoli za pisarno ali dom. Izberite svoj nov pisalni stol.

Pri izbiri pisarniškega stola je udobje ključnega pomena za produktivno delo za pisalno mizo. Zato priporočamo kakovosten in ergonomsko oblikovan pisarniški stol, ki omogoča prilagajanje višine glede na višino delovne mize.

V naši ponudbi imamo različne vrste pisarniških stolov, vključno z vrtljivimi, oblazinjenimi gaming stoli, konferenčnimi stoli in otroškimi pisarniškimi stoli.

Pisarniško pohištvo Pisarniško pohištvo

Izdelki v kategoriji kvalitetni pisarniški stoli

Izdelki 1 - 36 od skupno 162 izdelkov

 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5

Izdelki 1 - 36 od skupno 162 izdelkov

 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5

Najboljši pisarniški stoli za udobno sedenje

Kakovosten pisarniški stol je nepogrešljiv kos pohištva. Čeprav se ga največkrat povezuje s pisarnami, gre pravzaprav za izdelek, ki se ga z razlogom najde skoraj v vseh domovih. Če je pisarniški stol izbran preudarno, bodo dolge ure sedenja na njem minile hitro, prijetno in brez bolečin, napačna oziroma slaba izbira pa bo predvsem hrbtenico, vrat in splošno počutje vsakokrat znova opominjala, da je čas za njegovo menjavo. Da ne boste pisarniških stolov menjavali brez potrebe, se je o osnovnih modelih, njihovih značilnostih in različnih možnostih, ki jih ponujajo, dobro prej podučiti.

Kje, kdaj in kdo potrebuje pisarniški stol?

Kje? Pisarniški stoli so del vsake pisarne, računalnice ter vsakega sodobnega doma, ki si ga je brez računalnika in pisalne mize že kar težko predstavljati. Moderen čas je tudi otrokom prinesel spremembe, tako da so otroški pisalni stoli in otroška pisalna miza del otroških in mladinskih sob ne le zaradi učenja, temveč tudi zaradi pogoste prisotnosti računalnika v njih.

Kdaj? Pisarniški stol je smiselno uporabljati, kadar se precej časa zaradi takšnih ali drugačnih razlogov preživi za pisarniško mizo. Sedenje na navadnem stolu bi telesu hitro prineslo nelagodje, na dolgi rok pa celo zdravstvene težave. Nekateri preživijo v službi na stolu kar osem ur, kar predstavlja tretjino celotnega dneva. V takem primeru je kakovosten in vrhunski pisarniški stol nuja!

Kdo? Udobni pisarniški stoli  so obvezna oprema direktorjev in direktoric, tajnic in tajnikov, programerjev in programerk, oseb, ki se ukvarjajo z računovodstvom, mnogih javnih uslužbencev in uslužbenk ter drugih, ki jim vsakdanji kruh predstavljajo birokratski posli. V zadnjem času so del vsakega doma ne le pisalni stoli za otroke, ki se na njih učijo, brskajo po spletu in igrajo računalniške igrice, temveč tudi klasični pisarniški stoli. Delo od doma in učenje na daljavo sta tudi na področju doma prinesla novosti: domača pisarna postaja nekaj vsakdanjega.

10 lastnosti, ki jih ima pisarniški stol, vreden nakupa

Dober pisarniški stol (naj) ima čim več spodnjih lastnosti ali vsaj sedem od njih. To bo opravičilo njegov nakup, vam pa prineslo dolgoročno zadovoljstvo.

 1. Je vrtljiv in zato izjemno prilagodljiv razmeram vašega dela.
 2. Je nastavljiv po višini in se tako prilega meram vašega telesa.
 3. Ima gumirana kolesca, ki ne bodo poškodovala tal.
 4. Ima (nastavljiv) naslon za roke, lahko tudi za glavo, kar pri dolgotrajnem delu predstavlja prednost.
 5. Ima ravno prav globoko in široko sedišče.
 6. Ima nagibni mehanizem za več sproščenosti med delom.
 7. Sedež naj bo oblazinjen.
 8. Hrbtišče naj bo iz kakovostnega materiala – oblazinjeno ali mrežasto.
 9. Naj bo prilagojen ustrezni obremenitvi.
 10. Naj bo zasnovan tako, da vam je všeč.

Pisarniški stoli po okusu in meri vsakogar

Pomembno je, da izberete takšen pisarniški stol, ki se bo čimbolj prilagajal vašemu telesu in razmeram za vašo pisalno mizo. Več časa kot preživite za njo, bolj je pomembno, da izberete stol, v katerem se boste počutili res dobro, pravzaprav kot kralj oziroma kraljica na svojem delovnem mestu. Pri tem je bolje, da mu ob nakupu morda namenite nekoliko več sredstev, kajti intenzivno vas bo spremljal ogromno časa, če pa imate službo, ki je primerna za delo od doma, si pa tudi za domačo pisarno izberite kvaliteten pisarniški stol. Nekaj drugega je na primer nakup pisarniške omarice, ki jo uporabljate občasno in na njej ne sedite oziroma ležite. Različnim stolom, vzmetnicam in ležiščem je ob nakupu vedno pametno nameniti posebno pozornost.

Konferenčni stol ali pisarniški stol

Pisarniški in konferenčni stoli se v prvi vrsti razlikujejo po svoji namembnosti, čeprav jih pogosto srečujemo skupaj oziroma v istem prostoru. Medtem ko pisarniški stoli prevladujejo v pisarnah in drugih poslovnih prostorih, so konferenčni stoli del sejnih sob, čakalnic in drugih prostorov, ki potrebujejo kakovostno in funkcionalno pohištvo za svoje običajno menjajoče se uporabnike ter uporabnice. Za razliko od pisarniških stolov so konferenčni stoli načeloma zasnovani tako, da jih je mogoče zložiti enega na drugega, kar je zagotovo prednost, sploh pri shranjevanju večje količine stolov, ki so potrebni ob različnih dogodkih, sestankih in drugih priložnostih.

Vrste modernih pisarniških stolov

Na trgu je mogoče najti široko ponudbo klasičnih, direktorskih, računalniških, otroških in mladinskih pisarniških stolov. Na voljo so stoli v preprostih minimalističnih dizajnih ali v razkošnih in barvitih oblikah, ki popestrijo sive dneve za ekranom ali ob urejanju takšnih in drugačnih dokumentov. Posebej prestižno kategorijo predstavljajo usnjeni pisarniški stoli, ki so običajno izbor najbolj zahtevnih strank.

Klasični pisarniški stoli

Klasični pisarniški stoli se največkrat znajdejo kot del pisarniške opreme. Za klasičen stol v pisarni je značilen estetski, a nevpadljiv videz, njegova zasnova pa je prilagojena dolgotrajnemu sedenju. Zasloni za roke, ki omogočajo udobnejše delo za računalnikom, so pogosto dodatek sodobnih pisarniških stolov.

Direktorski stoli

Pisarniški stoli ali direktorski so stoli z najvišjo vrednostjo in stopnjo udobnosti. Običajno imajo vseh deset lastnosti dobrega pisarniškega stola (zaslon za roke, veliko gibljivost, kakovosten material, estetski videz …) in brez dvoma dosegajo izraz: najboljši! Pogosto so takšni stoli iz pravega ali umetnega usnja, kar jim še dodaja luksuzen izgled, to pa njegovim lastnikom lahko povečuje odločnost, jasnost in fokus pri delu. Direktorski stoli seveda niso samo za direktorje – dostopni so prav vsakemu!

Gaming oziroma računalniški stoli

Ljubitelji računalniških iger in dolgega sedenja za ekranom so najbolj navdušeni nad t. i. gamerskimi oziroma gaming stoli (game angleško pomeni igra). Običajno so izdatno oblazinjeni in posebno pozornost polagajo udobnemu in dolgotrajnemu sedenju brez bolečin. Dobri računalniški stoli so naprimer stoli Klan, Tamara, Winta in Bremen. Na trgu pa je mogoče najti celo računalniške stole z vgrajeno masažno blazino in zvočniki. Tehnologija je res dosegla skoraj vsak kotiček našega življenja.

Pisarniški stoli za otroke

Kdaj naj otrok dobi svoj pisarniški stol? Najboljša priložnost je ob vstopu v šolo. Pisarniški stol je lahko tudi odlično darilo ob tem prelomnem dogodku, s katerim otrok stopi v svet učenja in različnih obveznosti. Značilno za otroške stole je, da so manjši in imajo manjšo nosilnost – običajno med 60 in 90 kilogrami. Otroci zaradi kratkotrajnejšega sedenja in manjše teže tudi ne potrebujejo naslonov za roke, čeprav ni prav nič narobe, če jih njihovi stoli imajo. Otroški pisarniški stoli so običajno zelo barviti in privlačni, pogosto jih krasijo različni priljubljeni otroški motivi – princeske, samorogi, nogometni in drugi otroški motivi.

Zanimiv dizajn pisarniškega stola popestri prostor

Zanimiv pisarniški stol bo zagotovo popestril prostor, najsi bo to moderna pisarna s sproščenim vzdušjem ali nekoliko odštekana mladinska soba. Primer takega stola je pisarniški stol Ariel, ki je primeren za najstnike ali lažje odrasle osebe. Fantom in nekaterim moškim zna biti izjemno všeč vrhunski pisarniški stol Army, ki ga krasi vojaški vzorec, osebam s prefinjenim okusom pa pisarniški stol Zabla, ki je minimalističnega, a ne dolgočasnega videza.

Ali obstajajo pisarniški stoli za zdravo hrbtenico?

Seveda obstajajo! Pisarniški stoli so za dolgotrajno sedenje boljši od navadnega. A tiste, ki res poskrbijo za dobrobit hrbtenice, je najpogosteje mogoče najti pod kategorijo: ergonomski stoli.

Ergonomski pisarniški stoli naj bodo prva izbira

Kadar je dolgo sedenje dan za dnem neizogibno, je najboljša rešitev – poleg dobre pisarniške mize, ustrezno razporejenega pohištva ter delovnih pripomočkov – prav ergonomsko oblikovan pisarniški stol. Pri naših strankah sta se izjemno izkazala stola Aron Ergonomic in stol Otilia. Prvi je na voljo v številnih barvnih odtenkih, drugega pa je mogoče dobiti v klasični črni.

Kaj pomeni, da je pisarniški stol ergonomski?

Kaj pravzaprav pomeni, da je pisarniški stol ergonomski? To pomeni, da se popolnoma prilega posameznikovemu telesu ter njegovim morebitnim specifičnim lastnostim, tako da ne prihaja do bolečin v vratu, hrbtenici, rokah, nogah ali drugje. Ker smo si ljudje zelo različni, res ne more vsem ustrezati isti model pisarniškega stola. Na to vpliva različna višina, teža, značilnosti dela ter posameznikov življenjski slog. Značilno za ergonomski stol je tudi, da ima ustrezno ledveno podporo, nastavljive zaslone za roke in več drugih funkcij, s katerimi ga je popolnoma mogoče prilagoditi posamezniku.

Seveda je pomembno, da je za ostale ergonomske prilagoditve v pisarni oziroma delovnem prostoru poskrbljeno, kajti pisarniški stol res ne more rešiti vseh težav, četudi je najboljše kakovosti. Pomembno je na primer, da je pod mizo dovolj prostora za noge, da je prostor svetel ter zračen in tako naprej.

Kdaj izbrati pisarniški stol z naslonom za roke in kdaj raje ne?

Nasloni za roke so običajno dobrodošli, saj podpirajo zgornje okončine in s tem zmanjšajo obremenitev na spodnji del hrbta, kadar se sedi. Odraslim se uporaba rokonaslonov priporoča, otrokom in lažjim posameznikom pa ne nujno. Najbolje svojo podporno funkcijo opravljajo nastavljive različice naslonov.

Kako na pisarniškem stolu pravilno sedeti?

Da vam bo pisarniški stol lahko v popolnosti služil, je dobro ob tem poznati osnove napotke, kako se na njem pravilno sedi. Le tako bo dosegel vaša pričakovanja in vam tudi po dolgih urah sedenja prizanesel brez bolečin in utrujenosti, hkrati pa ohranil vašo delovno učinkovitost ter dobro razpoloženje. Pri tem je ključnih pet stvari.

 1. Višina pisarniškega stola mora biti nastavljena tako, da je kot med podlahtjo in nadlahtjo okoli 90 stopinj, ob tem pa naj nadlahti sproščeno visijo navzdol. Podlahti naj bodo v vodoravni liniji glede na delovno oziroma ustvarjalno površino.
 2. Površina sedalne površine naj bo popolnoma zasedena in zasnovana tako, da preprečuje morebitno drsenje naprej.
 3. Med sedenjem naj bodo noge sproščeno, a trdno na tleh. Noge naj nikoli ne bodo prekrižane.
 4. Opora za hrbet mora biti zasnovana tako, da pri nenehnem spreminjanju drže zgornjega dela telesa vedno daje oporo hrbtenici v ledvenem delu.
 5. Sredina ekrana računalnika naj bo nameščena v višini oči, da po nepotrebnem ob previsokem položaju ne bo trpel vrat oziroma v prenizkem hrbtenica. Sedeti je potrebno z vzravnanim, a sproščenim hrbtom.

Kaj pa material?

Med pisarniškimi stoli prevladujejo različne tkanine ter umetno ali pravo usnje. Zahtevnemu uporabniku priporočamo pisarniški stol s tkanino iz dveh razlogov. Prvi je ta, da je na njej udobno v vseh letnih časih, drugi pa, da se ne lušči, kot se rado zgodi pri umetnem usnju.

Kakšna je sodobna pisarniška oprema?

Sodobno pisarniško pohištvo vsebuje moderne, funkcionalne in udobne elemente, ki delovnemu prostoru povečujejo praktičnost, prijetnost in poskrbijo, da delovni ali učni proces lahko teče nemoteno. To običajno poleg dobrih stolov vključuje tudi pisarniške in računalniške mize ali pulte, pisarniške predalnike in omare, obešalnike za oblačila, včasih tudi akustične stene, dvižne pisalne mize ter drugo veliko ali drobno pohištvo. Vedno je koristno, da se v tak prostor doda tudi nekaj osebne note posameznikov, ki prostor uporabljajo, saj se bodo le tako počutili domače, kar bo zagotovo pozitivno vplivalo na njihovo počutje in s tem na večjo delovno storilnost.

Najbolj prodajani pisarniški stoli

Vrhunski modeli pisarniških stolov, po katerih je največ povpraševanja so naslednji:

 • Pisarniški stol Wolf je dobavljiv v različnih barvah, narejen pa je iz kombinacije mreže in umetnega usnja. Dodana sta mu tudi naslona za roke.
 • Atraktiven pisarniški stol Merida je na voljo v klasični črni ali živahni rdeči barvi. Je izjemno funkcionalen, saj ima nastavljivo višino in nagib, hkrati pa mu je dodana posebna opora v ledvenem delu.
 • Moderen pisarniški stol Mindy je posebej prilagojen tistim, ki imajo med sedenjem pogoste bolečine v hrbtenici. Vsebuje mnogo nastavljivih možnosti, s katerimi se vam bo lahko popolnoma prilagodil ter vam omogočil udobno sedenje.
 • Pisarniški stol Simon je na voljo v črni, bordo rdeči in modri barvi. Ima kromirano podnožje in je oblazinjen v trpežno tkanino. Ima tudi naslone za roke ter plinski dvižni mehanizem, kar povečuje njegovo funkcionalnost.
 • Kontrasten pisarniški stol Betsy se ponaša s t. i. synchro mehanizmom, zaradi katerega je izredno prilagodljiv različnim položajem med sedenjem ter tako primeren tudi za dolgotrajno delo.

Kako kupiti vrhunski pisarniški stol preko spleta?

Preprosto in hitro – običajno je to mogoče le z nekaj kliki. Pred tem priporočamo, da si še enkrat preberete del besedila, ki govori o 10 lastnostih pisarniškega stola, ki je res vreden nakupa. Sicer pa se lahko vedno, kadar ste v dvomih ali pred nakupom potrebujete dodatne informacije glede pisarniških stolov, obrnete na Furniturino strokovno usposobljeno osebje, ki vam bo z veseljem priskočilo na pomoč!

Moderne pisarne in sodobni domovi kupujejo pohištvo le še on-line

Med modernimi pisarnami in domovi, ki so v koraku s časom, se zadnja leta opaža trend, ki kaže, da se kakovostno, dostopno in modno pohištvo v veliki meri kupuje preko spleta. Poskrbite, da si pravočasno zagotovite svoj izbrani računalniški ali pisarniški stol in drugo pohištvo, ki vam bo tudi med delovnim časom ohranjalo nasmešek na obrazu!

Najpogostejša vprašanja pri izbiri in nakupu pisarniškega stola

Potrebujem več pisarniških stolov, kako hitro jih lahko dobim?

Večina modelov je na zalogi, točno količino pa za vas lahko preverijo naši prijazni svetovalci. Pokličite jih na 070 458 517 ali pa napišite mail na prodaja@salonpohistva.si.

Si lahko stole pred nakupom kje ogledam?

Nekaj modelov imamo razstavljenih v Ljubljani, večina pa se nahaja v razstavnem salonu pri dobavitelju na Vrhniki. Za točno informacijo kje si željen model lahko ogledate prosim pokličite na 070 458 517.

So gumirana kolesca dobra izbira?

Seveda, saj vam ne bodo podrsala oz. poškodovala tal. Če vaš željeni model nima priloženih gumiranih koles jih vedno lahko donaročite. Pokličite našo prijazno prodajno ekipo na 070 458 517.

Kvalitetni pisarniški stoli : Ne prezrite naših nasvetov, idej, priporočil...

100% garancija NAJNIŽJE CENE

Garancija NAJNIŽJE CENEPrivarčujte, saj za vso pohištvo garantiramo najnižjo ceno v Sloveniji

Ekspresna dostava 1-3 dni

Ekspresna dostavaNajvečja ponudba hitro dobavljivega pohištva. Pohištvo prejmete kjerkoli v Sloveniji že v roku 1-3 dni.

Vračilo blaga v roku 365 dni

Vračilo blaga v roku 365 dniNakupujte brezskrbno saj lahko izdelke vrnete v roku 365 dni od prejema in vrnili vam bomo kupnino.

Obročno plačilo

Obročno plačiloNudimo Leanpay, obročno plačevanje preko spleta do 48 mesecev