Ali veliko delate od doma, pa vas neprestano motijo? Nimate kam odložiti svoje dokumentacije? Potem je skrajni čas, da razmislite o ureditvi domače pisarne. Za ureditev pisarne ni primeren vsak prostor v vašem domu. Zato izberite miren in odmaknjen prostor z malo hrupa in veliko naravne svetlobe. Tako boste imeli med delom mir, kar vam bo zagotavljalo hitrejše in kakovostnejše delo.

Z vidika naše učinkovitosti in produktivnosti pa je zelo pomembno, kako se počutimo na svojem delovnem mestu. Boljše počutje je zagotovo garancija za boljše rezultate. Ustrezna ureditev pisarne je zato izjemno pomembna z vidika funkcionalnosti in udobja. Le urejena in našim potrebam prilagojena pisarna bo imela pozitivne učinke na sklepanje naših poslov.

Dober načrt je temelj funkcionalnosti in udobja

Predno začnete urejati kateri koli prostor v vašem domu, je osnova njegove ureditve dober načrt. Podobno je tudi v primeru, ko želite doma urediti prostor za svoje delo. Za izdelavo načrta tako potrebujete natančne mere prostora, na podlagi katerih si v ustreznem merilu izrišite tloris svojega prostora. Pri tem je potrebno vrisati tudi vrata, okna in morebitne električne priključke. Naslednji korak je, da naredite kar popis predmetov in pisarniškega pohištva, ki si jih želite v svoji pisarni. Pomislite na to, kaj boste v pisarni počeli in se na podlagi tega odločite, koliko in katero pisarniško pohištvo boste potrebovali.

S pohištvom ne pretiravajte, saj morate imeti v pisarni dovolj prostora, da normalno zadihate. V tloris nato vnesite vse predmete, ki ste si jih napisali na seznam. Glede na velikost prostora v tloris vrišite delovno površino z vsemi regali in predalniki. Omare za shranjevanje pa ločite od tega dela, da vam ne zastirajo pogleda ali pa omejujejo svetlobe. Glavno vodilo pri postavitvi mize je, da naj bo nameščena pod oknom oziroma naj bo to na njeni levi strani. Tako boste imeli pri svojem delu dovolj naravne svetlobe.

 

Izbira pravega pisarniškega pohištva vam omogoča nemoteno delo

Potem, ko imate izrisan načrt, sledi nakup pohištva. Stil pohištva izberite glede na lastni slog, ki vam je všeč. Ne težite k modernemu slogu samo zato, ker je v modi, ampak poslušajte sebe. Zavedajte se, da boste v pisarni preživeli vsaj 8 ur, zato je zelo pomembno, kako se v prostoru počutite. Prav tako pomislite na svoje lastne potrebe in ne posnemajte nekega univerzalnega vzorca. Če imate majhen prostor, poiščite pohištvo, ki je prilagojeno manjšim pisarnam, ki vam prav tako zagotavlja dovolj delovne in odlagalne površine in s tem nemoteno delo.

Glede na to, kako velik prostor imate, izberite primerno pisalno mizo. Delovna površina naj bo prilagojena vaši naravi dela. Grafični oblikovalec ali arhitekt na primer potrebujeta več manevrskega prostora kot pa le oblikovalec spletnih strani. Pisalna miza naj ima veliko odlagalne površine in prostor za računalnik. Pri tem bodite pozorni na ustrezno oddaljenost računalnika oziroma računalniškega zaslona od vaših oči. Pisarniški stol je najpomembnejši del opreme v domači pisarni. Zanj se vam splača odšteti nekoliko več denarja. Priporočamo vam nakup kakovostnega ergonomskega stola. Poleg pisalne mize in stola mora biti v vsaki pisarni tudi prostor za shranjevanje. Izbirate lahko med različnimi omarami, regali in predalniki.

Številni dodatki vaši pisarni dajo piko na i

Poleg obveznega pohištva, ki ga mora imeti vsaka pisarna, jo lahko polepšate in popestrite z raznimi dodatki, barvami in malenkostmi. S tem ji boste dodali svojo osebno noto. Osnovni izgled in tudi razpoloženje sta odvisna predvsem od barve sten. Svetujemo vam, da izbirate nevtralne barve, ki se jih zagotovo ne boste naveličali, prav tako pa naj se odlično ujamejo s slogom pohištva. Za popestritev prostora lahko na stene obesite razne fotografije in slike, na police pa položite različne dekorativne predmete.

Za boljše počutje in dobro razpoloženje lahko namestite v vašo novo domačo pisarno dodatni stol ali dvosed, ki vam lahko koristi v času odmora za čaj ali kavico. Na tla položite zanimivo preprogo, ki vam bo, poleg popestritve prostora, nudila tudi mehko udobje pod nogami. Da boste občutili v svoji lastni pisarni tudi nekaj zunanjega okolja, pa lahko namestite tudi kakšno zeleno okrasno rastlino. Za red in čistočo v pisarni morate poskrbeti predvsem sami. Danes so vam tako na voljo številne dekorativne škatle za shranjevanje drobnarij, ki so tudi zelo zanimiv dekorativen dodatek. Tako bo vaša pisarna vedno lično urejena in tudi pospravljena.

V primeru, da želite še kakšen nasvet, ali pa pomoč pri izbiri pisarniškega pohištva, nas kontaktirajte preko kontaktnega obrazca, e-maila info@salonpohistva.si ali telefona 01 5005 194 in z veseljem vam bomo pomagali. 

Skupaj z vami ustvarjamo dom