Primerno urejena pisarna je ključna za vaše dobro počutje med delom.

Ne glede na to, ali opremljate domačo pisarno ali poslovni prostor, vam svetujemo, da pri nakupu pisarniškega pohištva upoštevate določene zakonitosti in pravila

Čeprav govorimo o prostoru, ki je prvenstveno namenjen delu, pa se morate v njem dobro počutiti, saj sicer svojih zadolžitev in nalog ne boste mogli opraviti dovolj dobro. V nadaljevanju vam zato predstavljamo, kako pravilno izbrati pisarniško pohištvo, ki bo čisto navaden prostor spremenilo v pravo delovno oazo.

Veste, kakšen je dober pisarniški stol?

Ključno za prijetno in udobno delo je nedvomno primeren pisarniški stol, ki vaše telo dovolj dobro podpira med dolgotrajnim sedenjem. Toda kakšni sploh so pisarniški stoli, ki si zaslužijo naziv vrhunski? Kot smo že omenili, gre za stole, ki uporabniku tudi ob dolgotrajnem sedenju nudijo maksimalno udobje in funkcionalno uporabo. Le ob sedenju, ki ne povzroča bolečin in nelagodnega občutka, smo lahko kar najbolj osredotočeni na svoje delo in zastavljene naloge opravimo hitro in kar se da učinkovito.

V Furnituri se zavedamo, kako zelo pomembno je dobro počutje med delom in opravljanjem službenih dolžnosti. Pisarniški stoli iz naše ponudbe se zato ponašajo z najvišjo stopnjo kvalitete. Najpomembnejše pri izbiri stola je njegova ergonomska oblika (pisarniški stol Danilo), ki upošteva načela človeške anatomije in posledično nudi ustrezno oporo tistim delom, ki so med sedenjem najbolj obremenjeni - hrbtenica, ledveni del in vrat.

Glavni namen kakovostnega pisarniškega stola je, da vaše telo med sedenjem kar najbolj razbremeni. Slednje vam omogoči z različnimi osnovnimi in naprednimi funkcijami. Med pomembnejše sodi funkcija nastavitve višine sedeža, katero ima že večina pisarniških stolov. Višina sedeža naj bo prilagojena višini pisarniške mize in seveda vaši višini. Med sedenjem morajo biti noge v kolenih upognjene pod pravim kotom, stopala pa v celoti na tleh. Sodobni pisarniški stol omogoča tudi nastavitev globine sedišča (pisarniški stol Zaky). S pomočjo te priročne funkcije boste vedno sedeli pravilno, ne preblizu in ne predaleč od roba stola. Pisarniški stol, ki dovoljuje dovolj natančno nastavitev bo imel veliko boljši vpliv na zdravje vaše hrbtenice in bo omogočal pravilno držo med sedenjem.

Pozabiti pa ne smemo niti na naslonjala za roke, ki imajo pomembnejšo vlogo, kot si sploh lahko mislimo (pisarniški stol Yerik). Ta morajo biti nastavljiva vsaj po višini, saj tako omogočajo pravilnejši položaj rok in zmanjšujejo bolečine v ramenskem obroču.

Izbran pisarniški stol mora biti tudi estetsko dovršen in skladen s preostalim pohištvom vaše pisarne. V naši ponudbi boste lahko našli stole različnih barv (pisalni stol Simon), vrhunskih materialov (pisarniški stol Class) in dizajnov (pisarniški stol Sofos). Tako boste lahko dodatno popestrili svojo pisarno, obenem pa se v njej počutili dobro in udobno.

Pisarniška miza - osrčje vašega delovnega prostora

Osrednji del vsake pisarne je pisarniška miza, za katero opravljate svoje delo in različne zadolžitve. Tako kot pisarniški stol, mora tudi miza ustrezati splošnim smernicam za ustrezno in zdravo delovno okolje. Pri tem je zelo pomembna njena višina, ki je odvisna od pisarniškega stola in vaše višine. Tako se boste med sedenjem počutili kar se da udobno.

Oblika in dolžina pisarniške mize je odvisna od vaših potreb in prostorskih možnosti. Ker je urejeno delovno okolje ključno za uspešno opravljanje delovnih dolžnosti, vam svetujemo, da izberete mizo z dovolj veliko površino (pisalna miza TK100) ali pa se odločite za model z dodatnimi policami (pisalna miza Stilist) ali predalnikom (kotna pisalna miza s predalnikom TK05). Tako boste imeli svoje stvari vedno pospravljene na svojem mestu, delovni prostor pa čist in urejen.

Med bolj priljubljene pisarniške mize v zadnjem času sodijo dvižne pisarniške mize (nastavljiva pisalna miza Lavigne), ki omogočajo delo stoje. V pisarnah se za njih vse pogosteje odločajo zato, ker omogočajo aktivno in bistveno bolj zdravo različico dela.

Pisarniške omare in predalniki za dodaten prostor

Ustrezne pisarniške omare in predalniki so ključnega pomena pri doseganju dodatnega funkcionalnega prostora. Dodatne police in prostorni predali pridejo še kako prav pri pospravljanju dokumentacije, papirjev, knjig in ostalih predmetov, ki bi vam sicer bili v napoto na vaši pisarniški mizi. Izbira omar in predalnikov je odvisna predvsem od vaših delovnih potreb in prostora, ki vam je na voljo. Preden se odpravite v pohištven salon ali pa izbrane kose notranje opreme naročite na spletni strani, izmerite prostor, ki vam je na voljo. Tako boste lahko svojo pisarno kar najbolj optimalno opremili in izkoristili vsak centimeter, ki vam je na voljo.

Predvsem stilsko dovršene omarice bodo v pisarno vnesle dodatno svežino in eleganco (omara TK01). Odlična izbira pri pridobivanju dodatnega prostora je tudi visoki poličnik (poličnik Brook) ali eleganten samostoječ predalnik (predalnik na koleščkih TK02). Za pospravljanje večjih količin pisarniškega gradiva pa se odlično izkaže kakovostna omara (polična omara KM52).

Moč dodatkov

Če se želite v pisarni zares dobro počutiti, potem ji poleg kakovostnega pisarniškega pohištva dodajte tudi nekaj osebnostne note - vaš delovni prostor popestrite s priljubljenimi slikami, stensko uro ali vam ljubo rastlino.

Ne glede na to, kako vrhunsko pohištveno opremo boste vključili v svojo domačo ali poslovno pisarno, če le-te ne boste popestrili z dodatki po vašem okusu, boste zamudili edinstveno priložnost za ustvarjanje prostora, kjer se boste počutili zares udobno in sproščeno. Nekaj priročnih izdelkov poiščite tudi v naši kategoriji dodatkov za dom.

Za pomoč pri izbiri ustreznega pisarniškega pohištva so vam na voljo tudi naši izkušeni svetovalci, ki vam bodo z veseljem pomagali pri opremljanju vašega delovnega kotička. Na voljo smo vam na telefonski številki 070 458 517, na nas pa se lahko obrnete tudi preko e-mail naslova prodaja@salonpohistva.si ali kontaktnega obrazca na spletu. Nakup izbranega pohištva še nikoli ni bil tako enostaven.