Ste vedeli, da povprečni posameznik presedi tudi do 8 ur dnevno? To po izračunih nanese kar tretjino življenja. Sodobni način življenja, svetovna epidemija in digitalizacija procesov je večini posameznikov omogočila delo od doma. Tovrsten način dela od nas zahteva dolgotrajno sedenje.

Zakaj je dober pisarniški stol ključen za vašo hrbtenico?

Za zagotavljanje udobnega sedenja v domači pisarni ali na delovnem mestu je ključnega pomena ergonomsko oblikovan pisarniški stol, s katerim boste poskrbeli za udobno sedenje in pravilen položaj hrbtenice ter tako izboljšali splošno počutje in učinkovitost na delovnem mestu. Pisarniški stol je priporočljivo menjati vsakih 5 let.

Z ustreznim pisarniškim stolom boste preprečili nastanek bolečin v vratu in hrbtenici ter preprečili morebitne poškodbe in nepravilno »puklasto držo«. Omenjeni dejavniki so posledica prisilne drže, ki lahko traja tudi po več ur, dolgoročno pa ti predstavljajo tveganje za naše zdravje. Vse več raziskav je namreč potrdilo, da je daljše neprekinjeno sedenje povezano z razvojem številnih zdravstvenih težav. Te boste preventivno preprečili s pravilno izbiro pisarniškega stola.

ergonomski pisarniški stoli za hrbtenico

Katere pomembne kriterije/dejavnike morate upoštevati pri nakupu pisarniškega stola?

Dober ergonomski stol omogoča udobno sedenje brez bolečin v hrbtenici. Kako prepoznati dober pisarniški stol za hrbtenico?

Vrtljivost stola

Ljudje smo ustvarjeni za gibanje, zato statičnost telesa ne pride v poštev. Iz tega razloga je najbolje, da so mišice aktivne tudi med sedenjem, kar omogoča obračanje in vrtenje v vse smeri.

Ergonomska oblikovanost

Dober stol omogoča gibanje medenice, obenem uravnoteži telo in glavo ter tudi med sedenjem poskrbi za krepitev mišic.

Nastavljiva višina sedišča

Stol mora uporabniku omogočiti pravilen položaj telesa (noge na tleh, roke v višini mize).

Širina in globina sedeža

Stol mora omogočati sedenje z vzravnanim položajem hrbta na naslonjalu. Naslonjalo hrbtnega dela mora biti ločeno od sedišča in imeti nastavljiv naklon.

Oblazinjeni in zračni materiali

Priporočljivo je izbrati tkanino, ki omogoča udobje v vseh letnih časih.

Ponudba pisarniških stolov

Pisarniški stoli v naši ponudbi ustrezajo vsem omenjenim kriterijem kakovosti pisarniškega stola, zato ni razloga za odlašanje. Pisarniški stoli se med seboj razlikujejo po tipu sedeža in naslonjalu za hrbet, materialu in funkcijah, ki jih izberete glede na svoje želje in potrebe. Najbolj priljubljeni in najbolje prodajani pisarniški stoli v naši ponudbi so:

Pisarniški stol WOLF >>

Pisarniški stol DINO >>

Pisarniški stol MERIDA >>

Pisarniški stol NETY >>

--

Če želite pridobiti še več informacij ter učinkovitih nasvetov za pisarniške stole ali ga želite kupiti, smo vam vedno na voljo preko kontaktnega obrazca, e-maila info@salonpohistva.si in na telefonski številki 070 458 517.

Skupaj z vami ustvarjamo dom!