Prenova kuhinje je praviloma obsežnejši projekt, ki zahteva premišljene in vnaprej načrtovane korake. Ker gre pri prenovi kuhinje za dolgoročno naložbo, moramo biti pri obnovi kuhinje pozorni na več dejavnikov. Kljub temu pa je lahko prenova kuhinje proces, v katerem uživamo in izražamo svojo ustvarjalnost. Da boste stari kuhinji povrnili svežino in ji podarili nov videz, ne spreglejte nasvetov, s pomočjo katerih boste svojo staro spremenili v sanjsko novo kuhinjo.

Na trgu zasledimo široko izbiro kuhinjskih elementov, omaric, pultov in kuhinjskih aparatov. Izbirate lahko med številnimi izdelki, ki olepšajo vašo kuhinjo. Da se boste izognili začetniškim napakam in preprečili morebitne nepotrebne stroške, se premišljeno lotite načrtovanja prenove kuhinje. Postopek namreč zahteva ne le čas, temveč tudi potrpežljivost in smiselne odločitve.

Obnova stare kuhinje – kuhinja prej in potem

Za začetek poglejmo, kaj prenova stare kuhinje sploh pomeni in kako poteka. Popolna prenova kuhinje ne spreminja osnove kuhinje, saj je to neke vrste adaptacija stare kuhinje. Gre za proces zamenjave kuhinjskih omaric, spreminjanje lege oz. postavitve pohištva, lakiranje kuhinjskih front, barvanje kuhinjskega pulta ... Konkretnejša prenova kuhinje pa predstavlja remodeliranje kuhinje, kar bi v praksi pomenilo, da spremenite koncept kuhinje. Manjšo kuhinjo bi tako na primer spremenili v kuhinjo odprtega koncepta z otokom. Pri tem bi lahko odstranili okno in s tem pridobili na prostoru ali pa dodali okno za boljšo osvetlitev. Ne glede na to, ali je preobrazba velika ali manjša, obe možnosti lahko pripomoreta k novemu svežem videzu vaše sanjske kuhinje. Naj se obnova kuhinje prične!

Prenova kuhinje prej potem in prenova kuhinjskih omaric

Kako se lotiti prenove kuhinje?

Določite proračun

Še pred prenovo kuhinje določite svoj budžet in se ga tekom procesa dosledno držite. Ne dovolite, da vas premamijo nepotrebni izdelki nedostopnih vrtoglavih cen, zato priporočamo, da ne nakupujte impulzivno. Izognite se nakupovanju nenačrtovanega pohištva, kuhinjske opreme, dekorativnih in drugih izdelkov. V salonih pohištva, kot je naš, najdete namreč čisto vse za kuhinje in jedilnice. Postavite si zgornjo mejo, najvišjo ceno, ki jo nameravate nameniti prenovi, in od nje ne odstopajte.

Cene obnove kuhinje se med seboj razlikujejo glede na izbiro materiala, velikost prostora in poseganje v prostor (rušenje sten, celotna obnova kuhinjskih front, lakiranje kuhinjskih elementov). Vam pa garantiramo, da lahko tudi poceni obnovite kuhinjo.

Načrtovanje prenove kuhinje in obnova kuhinjskih elementov

Premišljeno načrtovanje

Prenova kuhinje zahteva vnaprej postavljeno jasno strategijo o tem, kakšno kuhinjo želite in potrebujete. Premislite o tem, kako pogosto uporabljate kuhinjo, kaj je tisto, brez česar v kuhinji ne gre ter kako si boste olajšali delo. Dobro je imeti predstavo o novi postavitvi, načinu shranjevanja kuhinjskih pripomočkov in kuhinjske opreme … Skratkaimeti jasno sliko, kako bi zgledala vaša kuhinja po meri. Ključno vprašanje je, kaj želite s prenovo kuhinje doseči. Boste kuhinjo uporabljali kot sobo za druženje, obedovanje, kuhanje? Potrebam primerno načrtujte in sprejemajte odločitve.

 prenova kuhinjskih omaric

Kuhinjski elementi, kuhinjske omare – katere izbrati?

Posebno pozornost namenite kuhinjskim omaram, ki praviloma predstavljajo polovico stroškov proračuna povprečne prenove kuhinje. Za slednje je priporočljivo izbrati kakovostne materiale. Pri Furnituri boste po ugodnih cenah dobili kakovostno pohištveno opremo. Izberite kuhinje JELA, ki zagotavljajo odlično kakovost za dostopen budžet tudi v primeru kuhinje po naročilu.

Določite slog kuhinje

Ko izbirate kuhinjski slog, je priporočljivo izbrati takšnega, ki se sklada s preostalimi kuhinjskimi elementi in kuhinjskimi frontami. Še pred nakupom je dobro vedeti ali imeti predstavo o tem, kakšen videz želite za svojo kuhinjo. Vas mika nostalgični rustikalni stil kuhinje ali morebiti prisegate na moderni videz kuhinje? Izberite svojega!

Izberite brezčasen dizajn

Da bo kuhinja še dolgo v modi, izberite brezčasen dizajn, ki se po podal preostalim delom vašega doma. Poskrbite, da boste premišljeno izbrali zasnovo kuhinje.

Obnova kuhinje in nakup novih kuhinjskih elementov

Ne pozabite na osvetljavo in kuhinjska tla

Parket, ploščice, laminat … Že veste, kaj bi izbrali? Na trgu smo priča veliki izbiri materialov za kuhinjska tla. Izberite takšnega, ki je funkcionalen, trajen in trpežen. Med najbolj vzdržljive materiale prištevamo kamen, keramiko, ploščice, laminat in vinil.

Primerna osvetljava je ključnega pomena predvsem pri sodobnih kuhinjah. Razmislite o uporabi LED osvetljave ali večplastni kuhinjski razsvetljavi. Ker tudi osvetljava predstavljata strošek, o tej razmislite v zgodnjih fazah načrtovanja.

Izberite ustreznega ponudnika

Zadnji in obenem ključni korak pri prenovi sanjske kuhinje je izbira ponudnika. Izberite takšnega, ki zagotavlja ugoden nakup izdelkov kakovostnih materialov za prenovo kuhinje. Najboljša izbira so prodajalci z dolgoletnimi izkušnjami in široko ponudbo. Takšen ponudnik smo med drugim tudi Furnitura, večkrat nagrajeni trgovec, ki garantiramo 100 % najnižje cene.

Pri nas boste za svoj finančni vložek dobili največ. Ne zamudite bogate ponudbe kuhinj vseh cenovnih razredov specialista za kuhinje in si zagotovite svetovanje ter brezplačni izris kuhinje. Za dodatno izkušnjo obiščite naš Showroom, kjer vam bodo naši svetovalci predstavili ponudbo in vam pomagali na poti do prave odločitve.

Načrto prenove in obnove stare kuhinje - izračun cene

Dodatni koristni nasveti za prenovo kuhinje

Stare kuhinje lahko hitro postanejo dolgočasne, saj izgubijo svežino, ki bi vaš prostor napolnila z novo energijo. Tudi vaši kuhinjski elementi niso več to, kar so bili? Ste naveličani kuhinje? Čas je za preobrazbo.

Da bo vaša prenovljena kuhinja res sanjska, se mora skladati s preostalimi kuhinjskimi elementi in kuhinjskimi frontami. Zagotovite ji dovolj naravne svetlobe in delovnih površin ter bodite pozorni na postavitev. Pri tem imamo v mislih t. i. delovni trikotnik, ki ga sestavljajo ključni elementi kuhinje, kot so pomivalno korito, štedilnik in hladilnik. Ker je kuhinja osrčje vsakega doma, poskrbite, da se boste tam počutili dobro. To naj bo tudi osnovno vodilo med prenovo kuhinje.

Kuhinjo lahko prenovite že z manjšimi posegi in spremembami.

Prenova kuhinjskih omaric in drugih elementov zahteva kanček domišljije in ustvarjalnosti.

Kako prenoviti kuhinjske elemente in drugo pohištveno opremo?

- Prebarvajte kuhinjske omarice in podarite kuhinji nov barvit videz. Za vse, ki prisegate na trendovski stil, priporočamo temnejše mat barve. Živahno kuhinjo pa boste poustvarili s svetlimi barvnimi odtenki.

- Poseben videz kuhinji dajejo stranice za kuhinjske elemente, ki poskrbijo za dovršen in bogat videz. Ob tem ne pozabite na vrata za kuhinjske elemente, ki imajo glavno vlogo pri izgledu vaše kuhinje. Po potrebi prebarvajte lesena vrata za kuhinjske elemente in poskrbite, da se bodo barve med seboj skladale.

- Kuhinjski pulti po meri so odlična rešitev, če se odločite za večji poseg v kuhinjo. Ti se odlično obnesejo v primeru, da ima vaša kuhinja na voljo manj prostora.

- Namesto da bi kupovali nova vrata za kuhinjske elemente, raje premislite, kako jih obnoviti.

- Kakovostna in robustna rešitev so masivna vrata za kuhinjske elemente, ki bodo poskrbela, da bo vaša kuhinja kot nova.

- V primeru, da želite svež barvni videz delovnih površin, pride v poštev barvanje kuhinjskega pulta. Ta bo vaši kuhinji pričaral nov izgled, zato izberite svoje barve za kuhinjo že v dovolj zgodni fazi.

Kuhinjo še najbolje poživite z nakupom nekaj novih elementov in obnovo preostalih. Za lažjo odločitev in izbiro, ki bi najbolje ustrezala vašim željam, vam s strokovnimi nasveti lahko pomaga tudi naša prijazna ekipa, ki je dosegljiva preko telefona - 070 458 517, emaila - prodaja@salonpohistva.si ali obrazca na naši spletni strani.

Cena prenove kuhinje

Cene kuhinje variirajo glede na ponudbo, postavitev in velikosti kuhinje, kakovost materialov, intenziteto in obseg prenove, ponudnika ter želje in potrebe kupca. Pri Furnituri nikoli ne razočaramo, saj zagotavljamo neprestane akcijske ponudbe in odlične kuhinje različnih cenovnih razredov.

Na Salonpohistva.si nudimo široko izbiro visoko kakovostnih kuhinj in kuhinjskih elementov po garantirano najnižjih cenah v Sloveniji. Naše izbrane izdelke si lahko v živo ogledate v našem Showroomu na Letališki 32j v Ljubljani, kjer boste našli vse za kakovostno in poceni prenovo kuhinje.

Obnova ali prenova stare kuhinje?

Izbrano za vas

Na naši spletni strani najdete odlične izdelke za kuhinje in jedilnice z visokimi prihranki! Za namen poživitve vaše kuhinje ali jedilnice priporočamo ogled izredno priljubljenih in cenovno ugodnih barskih in jedilnih stolov ter jedilnih miz. Nova JELA kuhinja, ki nudi najboljšo kakovost za vaš denar, pa je zadetek v polno, ko želite popolno prenovo kuhinje oz. nakup nove sanjske kuhinje!

--

V primeru, da želite še kakšen nasvet, ali pa brezplačno pomoč pri izbiri ter načrtovanju vaše kuhinje, smo vam vedno na voljo preko kontaktnega obrazca, e-maila info@salonpohistva.si in na telefonski številki 070 458 517.

Skupaj z vami ustvarjamo dom!

Ne spreglej tudi naslednjih novic in nasvetov o kuhinjah:

- Nasveti in ideje za opremljanje kuhinje

- Kuhinje po naročilu

- Načrtovanje kuhinje