Dober spanec je ključnega pomena za dobro počutje in zdravje nasploh. Spanje v veliki meri vpliva na kvaliteto vašega življenja, zato si zagotovite krepčilen počitek. Napolnite svoje baterije, da boste kos vsakodnevnim izzivom.

Prvi korak do mirnega in brezskrbnega spanca je izbira za vas najboljše vzmetnice. Ker se tega v Salonu pohištva Furnitura dobro zavedamo, lahko na naši spletni strani najdete širok nabor kakovostnih vzmetnic z visokimi prihranki.

Najboljše vzmetnice vam omogočajo čaroben spanec

Ker je kakovost spanca odvisna od vzmetnice, se je dobro prepričati, kdaj je čas za izbiro nove. Ležišče po nekaj letih uporabe izgubi svojo funkcionalnost, na kar kažejo vdolbine ali izstopajoče vzmeti, zato je priporočljiva menjava vsakih 7 let. Poleg tega priporočamo, da vzmetnico obrnete vsake 3 mesece, da bo dlje časa ostala dobro ohranjena. Poglejmo, kakšne vzmetnice poznamo in kako izbrati zase najboljšo vzmetnico.

Tipi vzmetnic

Žepkaste vzmetnice so najboljše vzmetnice za hrbtenico

Danes najbolj priljubljene in izpopolnjene vzmetnice imajo vzmeti ovite v tekstilne prevleke. Ker so slednji med seboj povezani in sešiti, je premikanje onemogočeno, tako da se vsaka vzmet individualno prilagodi telesu in vam nudi optimalno udobje in oporo.

Prednosti žepkastih vzmetnic:

- Omogočajo točkovno prilagajanje naprednih žepkastih vzmeti, ki ublažijo pritisk na telo, vrat in hrbet.
- Omogočajo pravilen položaj hrbtenice.
- Kombinacija različnih materialov poskrbi za mehkost in udobje vzmetnice.
- Najboljše vzmetnice za odrasle, starejše osebe in osebe z več kilogrami.

Najboljše žepkaste vzmetnice niso le vitapur vzmetnice, ali vzmetnice slovenska postelja

Odlična ideja za vse, ki:

- želite miren spanec s čim manj premikanja,
- imate težave z bolečinami v hrbtenici, vratu, kolkih ali sklepih,

Bonell vzmetnica ali klasična vzmetnica

Prednosti klasičnih vzmetnic:

- Telesu se prilagajajo ploskovno in ne točkovno.
- Načeloma so nekoliko mehkejše od vzmetnic z žepkastim vzmetenjem, zato so primerne tudi za otroke

Najboljše vzmetnice - klasične

Ležišča iz pene

Penasta ležišča se med seboj razlikujejo po materialu, trdoti, višini, prožnosti in kakovosti. Najpogosteje gre za kombinacijo poliuretanskih, spominskih in HR pen. Slednje so uporabljajo tudi v Lume Home vzmetnicah, kjer so obdelane tako, da preprečujejo razvoj pršic, bakterij in plesni.

Prednosti penastih ležišč:

- Prilagodijo se telesu in mu nudijo ustrezno oporo.
- Lahko se kombinirajo z drugimi materiali.
- Preprečujejo nastanek pršic, bakterij in plesni.

Najboljše vzmetnice za otroke in odrasle.

Odlična izbira za vse, ki:

- imate načeloma radi nekoliko mehkejše ležišče
- uporabljate dvižni posteljni pod z nastavljivo višino vzglavja ali vznožja
- trpite za alergijami ali astmo (vlakna v prevleki preprečijo nabiranje pršic),
- imate težave z udobno namestitvijo med spanjem.

Vzmetnice iz spominske pene

Prednosti vzmetnic iz spominske pene:

- Izjemno dobro podpirajo vaše telo.
- Material poskrbi za mehkost in upogljivost.
- Spominska pena se po pritisku vrne v svojo prvotno obliko in razbremeni pritisk na sklepe.
- Spominska pena poskrbi za občutek breztežnosti in sprošča napetost v predelu vratu in hrbtenice.
- Je priporočljiva za osebe z bolečinami v vratu, hrbtu, kolkih ali hrbtenici.
- Spominska pena se lepo ovije okoli telesa in nas greje, zato je primerna za osebe katere ponoči pogosto zebe.

Najboljše vzmetnice iz spominske pene niso le dormeo jogi - mebdlo jogi ima tudi vrhunske vzmetnice

Lateks vzmetnice

Prednosti lateks vzmetnic:

- Elastičnost in zračnost poskrbita za ustrezen položaj spanja in prilagajanje vašemu telesu.
- LežiščaLume Home omogočajo dodatno zračnost in preprečujejo pregrevanje telesa med spanjem.
- Protibakterijska in protiglivična ležišča, odporna na pršice. Enakomerna porazdelitev teže.
- Sproščanje vratnih in hrbtnih mišic.
- Je priporočljiva za osebe z bolečinami v vratu, hrbtu, kolkih ali hrbtenici.
- Udobje med spanjem in podpora telesu.

Ortopedske vzmetnice

Prednosti ortopedskih vzmetnic:

- Tovrstne vzmetnice so odlična ideja za športnike, aktivne posameznike, okrevajoče po poškodbah ter starejše ljudi.
- Nudijo oporo hrbtenici med spanjem. Skrbijo za enakomerno porazdelitev telesne teže.

Kako izbrati trdoto ležišča?

Pomemben kriterij kakovostnega ležišča je določanje trdote. Ta je odvisna od zahtev in potreb posameznika, pri tem pa je ključen položaj hrbtenice. Pomembno je, da se hrbtenica v ramenskem in bočnem predelu med spanjem nekoliko pogrezne in s tem na vretenca ne ustvarja dodatnega pritiska. Po drugi strani pa lahko premehko ležišče povzroči napetost v mišicah, zato je smiselno izbrati takšnega, ki ni pretrdo oz. premehko. Priporočljivo je, da ga pred nakupom preizkusite in sami določite ustrezno trdoto.

Trdota vzmetnice se določa s pomočjo oznake h. Višja kot je zaporedna številka ob oznaki h, bolj je vzmetnica trda. Sodobne vzmetnice omogočajo izbiro trdote na obeh straneh in imajo različno trde cone. Pri tem morate upoštevati tudi telesno težo. Mehkejša ležišča so primerna predvsem za osebe z manj kilogrami, medtem ko so srednje trda in trda praviloma namenjena tistim z več kilogrami.

Kako izbrati najboljšo vzmetnico zase?

Določite budget

Pred nakupom določite proračun, ki bo ustrezal vašim zmožnostim. V mislih imejte, da visoka cena ne pomeni nujno dobre vzmetnice in da se za denarnici prijazno ceno že veliko dobi. Prav tako se skušajte izogniti prenizkim cenam saj boste na vzmetnici preživeli po 8 ur na dan in mora biti dovolj kvalitetna. Za lažjo orientacijo – povprečna cena vzmetnice dimenzij 90 x 200 cm znaša približno 160 evrov.

Poceni najboljše vzmetnice in postelje

Določite dimenzije vzmetnice glede na posteljni okvir

Velikost vzmetnice praviloma določamo glede na dimenzije posteljnega okvirja. Premislite tudi o tem, koliko prostora potrebujete za spanje in ali posteljo delite še s kom.

Standardne dimenzije vzmetnic za:

- samsko posteljo: 200 x 90 cm,
- zakonsko posteljo: 160 x 200 cm ali 180 x 200 cm,
- osebe višje rasti (podaljšana verzija): 210 ali 220 cm.

Priljubljene velikosti vzmetnic:

Izberite trdoto

Glede na položaj spanja in vašo telesno težo določite stopnjo trdnosti vzmetnice. Za vse, ki spite na boku, je priporočljiva mehkejša vzmetnica, trša pa pride v poštev za tiste, ki spite na hrbtu ali trebuhu. Pozicijo spanja najlažje določite tako, da preverite, v kakšnem položaju se zjutraj zbudite. Če ste lažji od 60 kg, izberite mehkejšo vzmetnico ali srednje trdo vzmetnico. V kolikor se vaša teža giblje med 60 in 80 kg, izberite srednjo ali trdo vzmetnico. Za posameznike, težje od 80 kg, predlagamo trde vzmetnice, za osebe nad 120 kg pa ekstra trde oziroma dodatno ojačane vzmetnice.

Preizkusite vzmetnico

V našem Showroomu na Letališki 32j v Ljubljani boste lahko preizkusili določene modele vzmetnic Lume Home in PerfectMatras. Prav tako boste vzmetnico kupili po 100% garantirano najnižji ceni. Naši izkušeni svetovalci pa bodo na voljo za vsa vaša vprašanja. Showroom je odprt od ponedeljka do četrtka med 8:00 in 18:00 ter v petek med 8:00 in 15:00.

Vprašajte svetovalca

Prijazni in izkušeni svetovalci vam bodo prihranili nevšečnosti, ki jih boste lahko imeli z izbiro napačne vzmetnice. Pokličite nas na 070 458 517 ali nam pišite na prodaja@salonpohistva.si in pomagali vam bomo izbrati pravo vzmetnico. Na zalogi imamo številne modele vzmetnic, v primeru, da so te razprodane, pa slednjo v najkrajšem možnem času izdelamo posebej za vas.

Katere vzmetnice so najboljše?

Odkrijte nove dimenzije spanja in preverite Furniturino akcijsko ponudbo vrhunskih ležišč priznanih blagovnih znamk! Vabimo vas v svet vrhunskih vzmetnic, ki si jih lahko zagotovite po znižanih cenah. Pri Furnituri vam nudimo največjo izbiro visokokakovostnih vzmetnic vodilnih blagovnih znamk v več kot 30 dimenzijah (za vsako višino) in 6 različnih trdotah (za vsako težo) po 100% garantirano najnižjih cenah v Sloveniji. Med našo top izbiro se uvrščajo Lume Home vzmetnice, ki so sinonim za kakovost in vrhunske materiale

V našem spletnem salonu Furnitura omogočamo izredno ugoden nakup kakovostnih pohištvenih elementov. Hkrati garantiramo 100% najnižje cene na trgu in ohranjamo vedno odlično razmerje med kakovostjo in ceno. Tako za svoj vložek dobite največ – kakovostno pohištveno opremo po dobrih cenah. Prav tako pa za vas redno pripravljamo številne akcijske ponudbe.

--

V primeru, da želite še kakšen nasvet, ali pa brezplačno pomoč pri izbiri prave vzmetnice, smo vam vedno na voljo preko kontaktnega obrazca, e-maila info@salonpohistva.si in na telefonski številki 070 458 517.

Skupaj z vami ustvarjamo dom!