Ljudje kar tretjino svojega življenja preživimo v spanju, zato je pomembno razumeti, kako zelo pomembna je izbira nove postelje. Napačna postelja lahko povzroči bolečine v mišicah in hrbtu ter seveda pomanjkanje spanja. Boljši spanec v dobri postelji pa lahko prispeva k boljšemu počutju, vaša hrbtenica pa vam bo izjemno hvaležna.

Oglejte si naše nasvete o iskanju najboljše vrste postelje za vaš dom in vaše potrebe ter se sprehodite skozi našo kolekcijo udobnih, elegantnih in kakovostnih Jelinih lesenih postelj, kjer se za vsak slog in okus najde postelja za vsako spalnico.


9 nasvetov za izbiro popolne postelje

Pri izbiri dobre postelje je treba upoštevati več kot le to, kako je videti. Veliko je stvari, o katerih morate razmisliti, od skritega prostora za shranjevanje do postelj, namenjenih posebnim tipom ležišč:

1. Da bi se prepričali, da ste izbrali najboljšo vrsto postelje, ni ravno najbolje, če si jo samo ogledate na zaslonu. Z obiskom trgovine lahko preizkusite različne sloge, oblike in modele ter si tako zagotovite, da boste našli dobro posteljo. Naše postelje si lahko ogledate v salonu Pohištva v Ljubljani ali v Novem mestu. 

2. Ni dovolj da novo posteljo le gledate – preizkusite jo! Pred nakupom postelje jo morate nujno preizkusiti. Vsi smo različni in ena postelja ni primerna za vsakega. Zahteve po podpori se razlikujejo glede na telesno težo in zgradbo, zato se morate pri svoji odločitvi zares dobro počutiti.

3. Če si boste delili posteljo še z nekom, morate izbrati dobro posteljo za vas in vašega partnerja. Tako bosta na njej lahko ležala oba, zato se še pred nakupom prepričajte, da je dovolj velika in udobna za oba.

4. Vedno je treba upoštevati celotno velikost spalnice. Če je spalnica premajhna, masivna postelja ne bo primerna za vas. Za ustrezno sprostitev morate imeti okoli postelje primeren prostor. Če izboljšujete večnamenski prostor, upoštevajte, da raztegljivi kavči ponujajo več bivalnega prostora, kadar na njih ne spite. In če niste povsem prepričani, kakšen raztegljiv kavč potrebujete, si najprej oglejte naš vodnik po raztegljivih kavčih.

5. Če nimate prostora za veliko omaro ali ne veste, kam bi spravili rezervne rjuhe, razmislite o postelji s spodnjimi predali. Te so najboljša vrsta postelje za tiste z majhnimi sobami, saj vam nudijo veliko dodatnega prostora za enostavno in priročno shranjevanje stvari.

6. Če imate veliko ali primerno veliko spalnico in vaš partner vedno zasede ves prostor v postelji, razmislite o investiciji v večje zakonske postelje ali postelje maksimalne veličine, super king.

7. Tudi če spite sami, to še ne pomeni, da si morate kupiti enojno posteljo. Nekateri ljudje med spanjem potrebujejo ali imajo radi veliko prostora, da se počutijo udobno, zato, če ste eden izmed njih, razmislite o investiciji v zakonsko posteljo.

8. Vzmetne in letvene postelje so najboljša vrsta postelje za podporo hrbtu. Vedno pa ne pozabite, da mora dobra postelja upoštevati velikost, obliko in posebne potrebe spalca. Če vas na primer hrbet pogosto moti, ko ležite, potem izberite nastavljivo posteljo in spite v položaju, ki vam je udoben.

9. In še zadnji nasvet: Nikoli ne kupujte postelje, ne da bi vsaj pomislili na vzmetnico. Vzmetnice so idealne za vzmetne postelje, medtem ko so letvene postelje bolj primerne za vzmetnice iz pene. Če je mogoče, kupite novo posteljo in novo ležišče hkrati, saj novo ležišče na stari postelji ne bo tako dolgo zdržalo kot na novi.Jeline unikatne lesene postelje

Jelina kolekcija lesenih postelj se ponaša z raznolikostjo oblike in vrst lesa ter obenem nudi vrhunsko kakovost po ugodnih in dostopnih cenah. Izbirate lahko med različnimi vrstami postelj, kot so klasična in tradicionalna postelja Lisa, masivna in elegantna postelja Kalla Gala, postelja Elle s prefinjenim dizajnom, postelja Noel z minimalističnim dizajnom kombinacije bele barve in hrastovega lesa, izbirate pa lahko še med številnimi drugimi Jelinimi lesenimi posteljami. Naravna lepota lesa je tako izrazito poudarjena pri postelji Linda, saj je ta izdelana iz masivnega hrasta, ki je na svoji površini naoljen, z namenom da ohrani svojo primarno lepoto lesa. Bogatijo pa jo grobi zaključki postelje in naravne poteze lesa, ki v vašo spalnico prinesejo videz rustikalnosti in robustnosti ter obenem originalnosti.

Pri nas lahko postelje izbirate v različnih dimenzijah in barvnih kombinacijah, dodate pa ji lahko tudi praktične podposteljne predale za dodaten shrambeni prostor. Ker se predali zaprejo in lepo priključijo na posteljni rob, so praktično nevidni, vaši spalnici pa nudijo videz organiziranosti in urejenosti.

--


Če želite, da vam pri izbiri idealne postelje pomagamo mi, smo vam vedno na voljo preko kontaktnega obrazca, e-maila info@salonpohistva.si ali nas pokličite na 070 458 517.

Skupaj z vami ustvarjamo dom!