Ana Žontar Kristanc je zagotovo ena tistih ljudi, ki zelo dobro krmari svoje poslovno in privatno življenje. Mnogi jo skoraj zagotovo poznate po nazivu "Anina kuhinja", saj na svojem Facebook in Instagram profilu ob pamet spravlja naše brbončice z izjemnimi kulinaričnimi stvaritvami.

Poleg zelo uspešne kariere, pa je Ana tudi mamica dvema fantoma, Timonu in Liamu. In ker fanta zelo hitro rasteta (ob vseh dobrotah, ki jima jih mami pripravi to tudi ni presenetljivo), je bilo potrebno poskrbeti, da fanta dobita svojo novo sobico.

Ana in njen partner sta se odločila, da njun studio za video in fotografijo predelata v otroško sobo. Ker pa živijo v starejši hiši, je bilo potrebno prostor prenoviti dobesedno od vrha do tal.

Kako je potekala prenova in zakaj se je družinica odločila prav za nakup našega pohištva pa preberite v spodnjem intervjuju z Ano.

1. Kako in kdaj je prišlo do odločitve za prenovo otroške sobice?

Bil je že čas, saj sta otroka spala v najini spalnici na vključenih posteljah poleg najine. Soba, ki naj bi bila otroška je bila najin studio za video in fotografijo. Soba je potrebovala pravo preobrazbo saj je imela vsepovsod udrta tla, ker živimo v stari hiši. Tako sva s preobrazbo nekaj časa čakala, potem pa je željo po svoji sobi in pogradu izrazil starejši fant in odločila sva se da se je lotiva.

2. Prenove ste se lotili temeljito. Ne samo z novim pohištvom, ampak tudi zamenjava tal, pleskanje itd. Ste se med prenovo soočali s kakšnimi nepredvidenimi težavami? Kako ste te rešili?

Ja, sobo sva vbistvu morala popolnoma urediti. Zravnati tla in položiti talno podlogo, potem posledično prepreskati in seveda predtem sprazniti, saj je imela Kristijanove stare omare iz njegove otroške sobe.
Največja težava je bila korona karantena, saj sva imela vse pripravljeno, potem pa so nas sredi procesa zaprli. Hvala bogu so tla že bila narejena in sva potem poleg službe in s pomočjo malčkov uspela ustvariti sobico, kot sva si jo zamislila.

3. Ste imeli glede pohištva kakšne pomisleke oz. strahove pred nakupom, glede nato, da pohištva niste mogli fizično pogledati in potipati?

Ne, sploh ne. Sama se rada poslužujem nakupov na spletu. Z njimi prihranim čas. Bistven kos sobe nama je bil pograd, saj se bila glede njega zahtevna. Želela sem zaščitne ograjice tudi na spodnji postelji, da mi Liam ne bi padal dol, pa dvojno zaščitno ograjo za zgoraj, da se slučajno ne bi zgodilo, da bi padel dol Timon. Ko sem našla Rico pograd sem se v trenutku zaljubila. Imel je vse to kar sem želela in še več. Na dnu pograda je možnost za dodatno otroško ležišče ali shranjevalni predal, je čudovite bele barve... Ko sva našla pograd sva se odločila, da pri vas naročiva tudi ujemajočo sobico in nad njo smo še vedno navdušeni. Pohištvo je vrhunsko in vedela sem da bo, saj se za vašo spletno trgovino že slišala kup dobrih izkušenj od prijateljev.

4. Zakaj ste se odločili za nakup pograda?

Prvotno zato, ker sta ga želela otroka. In istočasno zato, ker je soba majhna in ni prostora za dve postelji. En kot sobe, je namreč še vedno namenjen najinemu delu, le da je zdaj ta zelo zmanjšan.

5. Pri izbiri barve pohištva ste se odločili za belo barvo. Zakaj ravno bela?

Za belo barvo sva se odločila, ker se mi zdi da bo lahko soba tako dalj časa rasla s fantoma. Barve v manjše kose sobe bosta tako lahko z leti menjala, osnova pa bo ostala nevtralna.

6. Kako je potekala montaža pohištva? Ste se tega lotili sami ali ste imeli monterja?

Ker je najino montiranje naneslo sredi karantene, niti nisva imela izbire. No, bi pa v vsakem primeru montirala sama, saj je moj dragi v sestavljanju pohištva zelo spreten. Tako sva celotno sobo zmontirala sama.


7. Kaj vam je bilo pri izbiri otroškega pohištva najbolj pomembno (cenovna dostopnost, kvaliteta, hitrost dobave, funkcionalnost pohištva ali kaj drugega)?

Najbolj pomembno nama je bilo da najdeva pravo razmerje med kvaliteto in cenovno dostopnostjo in vaša trgovina ponuja ravno to.

8. Kako sta se malčka privadila na novo sobico? So bile kakšne 'borbe' kdo bo spal na pogradu zgoraj in kdo spodaj?

Odlično. Nad njo sta bila in še vedno sta navdušena, saj je čudovita. Težav glede spanja na vrhnjem pogradu ni bilo, saj smo se že od začetka dogovorili, da je zgoraj Timon, saj je starejši. Prav tako Liam ponoči večkrat pride pome, če ima grde sanje in tako kakšno urico prespim kar v pri njem v njegovi postelji. Na začetku sem mislila da bova pretežka, ampak so otroške postelje res konkretne in brez težav se nanjo uleževa oba z dragim.

9. Kako bi ocenili celotno nakupno izkušnjo v SalonPohistva.si, bi nakup priporočali tudi svojim prijateljem in znancem?

Nakup sem že priporočala naprej in zagotovo ob priložnosti tudi sama spet naročim kakšen kos. Nad celotno izkušnjo in pohištvom ne bi mogla biti bolj navdušena.

---------------------

Če tudi vaš malček potrebuje novo sobico ali pa ga želite z začetkom šole presenetiti z novim kosom pohištva, preverite našo aktualno ponudbo otroškega pohištva 'Nazaj v šolo' in izkoristite nore popuste, odlične plačilne pogoje ter ekspresno dobavo. 

V primeru, da želite pomoč pri izbiri kakovostne otroške sobe za vaše otroke, ali pa da imate kakšno vprašanje, nas kontaktirajte preko kontaktnega obrazca, e-maila info@salonpohistva.si ali telefona 01 5005 194 in z veseljem vam bomo pomagali. 

Skupaj z vami ustvarjamo dom!

Ne spreglej tudi naslednjih novic in nasvetov o kuhinjah:

- Opremljanje kuhinje

- Sanjske kuhinje po naročilu

- Načrtovanje kuhinje

- Popolna prenova kuhinje: od A do Ž