Pri opremljanju otroške sobe starši iščejo kakovostno in funkcionalno pohištvo, ki bo zadovoljilo tako estetske kot tudi razvojne potrebe njihovih najmlajših ter najdražjih.

Ker res ni vseeno, kakšno otroško pohištvo se nahaja v otrokovi sobi, smo vam tokrat pripravili kratek sprehod skozi najnovejše trende v kategoriji pohištva za dojenčke, malčke, šolarje in mladostnike, hkrati pa predstavili najboljše ponudnike otroškega pohištva na našem tržišču.

Podpora razvoju na vsakem koraku: Montessori pohištvo

Zadnja leta je izjemno priljubljeno in iskano otroško pohištvo Montessori, ki je zasnovano po posebnih razvojno-izobraževalnih načelih Montessori pedagogike, ki jih je utemeljila italijanska zdravnica, učiteljica in filozofinja Maria Montessori.

Za tovrstno otroško pohištvo je značilno predvsem to, da se izjemno prilagaja otrokovim sposobnostim ter zmožnostim, kar predvsem spodbudno vpliva na otrokovo samostojnost. V prvi vrsti to pomeni, da je pohištvo takih dimenzij, da ga otrok lahko brez težav uporablja sam. Ker se otroci običajno znajdejo v velikem svetu, kjer je vse veliko – tudi pohištvo, so pogosto zato prikrajšani za mnoge vsakdanje izkušnje (na primer učenje in pomoč pri gospodinjskih opravilih) zgolj zato, ker stvari okoli njih niso prilagojene njihovi velikosti. Tako so med Montessori pohištvom najbolj iskani naslednji izdelki: prilagodljiv stolček pomagalček, stolček pomagalček 2v1 (mizica in stolček v enem), mizica s stolčkom za najmlajše ter 3-delni Piklerjev trikotnik (izjemen gibalno-razvojni pripomoček).

Kakovostne in moderne otroške postelje

Čeprav je otroška soba običajno sestavljena iz postelje, omare, mize in drugih elementov glede na otrokovo starosti (igralni kotiček, poličnik za knjige …), pa je za otrokov razvoj še posebej pomembna otroška postelja. Poleg tega, da mora biti varna, pa naj bo tudi dovolj prostorna ter igrivo zasnovana. Med posteljami, ki otroka lahko spremljajo vse do študentskih let oziroma odrasle dobe, so zelo cenjene moderne postelje BestBed, ki združujejo praktičnost, varnost, udobje in lepoto. Na voljo so z dodatnim ležiščem, izvlečnim predalom za igrače ter druge potrebščine, v obliki hiške, kot pograd ali v razširjeni kombinaciji z garderobno omaro in praktičnimi stopnicami.

A zakaj prav postelje spadajo med najpomembnejše otroško pohištvo? Preprosto zato, ker kakovosten in globok spanec otroku prinašata osnovno energijo za zdrav razvoj ter moč, da se sooči z vsemi radostmi in izzivi otroštva – odraščanjem, medsebojnimi odnosi, šolskimi obveznostmi, prostočasnimi aktivnostmi in zabavo.

Malo tega in malo onega za srečno otroštvo

Kdor išče najrazličnejše pohištvene kose za otroško sobo, jih bo zagotovo našel pri proizvajalcu HappyKids, ki ponuja res vse od A do Ž za opremo sob naših najmlajših. Od posteljice z ograjico v skandinavskem videzu za dojenčka, ličnega minimalističnega poličnika, garderobne omare, domiselne postelje, predalnika z otroškim motivom (na voljo jih je več) pa vse do pisalne mize ali kar seta celotne otroške sobe – njihovo pohištvo ima odgovor na vsako vprašanje, ki je povezano z opremljanjem otroške sobe.

S pohištvom HappyKids je otroštvo lahko samo veselo, kot pove že samo ime znamke.

Otroške preproge: toplina in mehkoba na vsakem koraku

Večina otrok je rada bosih, zato so preproge zaželen del vsakega prostora, kjer se največ zadržujejo. Igra je na preprogi vsekakor prijetnejša, poleg tega pa tudi odraslim odvzame nekaj skrbi – na preprogi ga ne bo zeblo v noge, niti se ne bo prehladil. :)

Ker je preproga tudi dekorativni element, je prav, da se v otroški sobi znajde igriva, barvita ter v skladu z otrokovimi leti in zanimanji. Čudovite, mehke in trpežne preproge Antalya poleg ponudbe klasičnih vsebujejo tudi velik nabor krasnih otroških preprog z različnimi motivi. Zemljevid, cesta, ristanc, koale, kužki ali mavrica – kateri motiv vas ta trenutek najbolj nagovori?

Če nimate idej, kako bi otroški sobi dodali barvitost in izvirnost, ji dodajte preprogo. Hkrati bo služila kot prostor za igro, ustvarjanje pa tudi sproščanje.

Spletni nakupi otroškega pohištva pri nas se najbolj splačajo prav zdaj!

Praznično obarvan čas je tudi najprimernejši trenutek za nakup otroškega pohištva ter drugega modernega in kakovostnega pohištva za dom, pisarno in vrt, saj smo te dni tudi v enem in edinem spletnem Salonu pohištva Furnitura praznično in akcijsko razpoloženi! Ker se kot prva spletna trgovina pohištva v Sloveniji ponašamo z največ izkušnjami ter izjemnim naborom najrazličnejšega pohištva, nam lahko povsem zaupate tudi opremljanje tako pomembnega prostora, kot je otroška soba.

Ne pozabite pa, da ste pri nas vse mesece po malem (in ne zgolj decembra) poleg mnogih popustov deležni tudi drugih ugodnosti. Možnost nakupa na obroke, možnost vračila izdelkov v roku 365 dni, hitra dobava, pogosto brezplačna dostava, brezplačno svetovanje, izredna kakovost, dobra cena, možnost brezplačnega 3D-izrisa nekaterih prostorov in zagotovo še kaj, predstavlja samo vrhunec vseh naših prednosti.

Če še ne veste, naj vam zaupamo, da se od drugih spletnih ponudnikov pohištvene opreme razlikujemo tudi po veliki prednosti! Nekatere naše izdelke, materiale in kataloge si lahko pri nas v živo ogledate v našem Showroomu v BTC-ju v Ljubljani (Letališka cesta 32J), kar vam bo pred nakupom novega pohištva zagotovo olajšalo morebitne dileme. V živo v salonu, preko e-naslova (prodaja@salonpohistva.si) ali telefonske številke (070 458 517) vam bo na vsa vprašanja glede ponudbe, pri iskanju rešitev ter idej nasproti prišla naša prijazna in strokovno usposobljena ekipa. Izkoristite ta veseli december tako, da boste v novem letu vi in vaši najmlajši doma še bolj uživali ter udobno zmagovali na poti vsakega dne!