Ste vedeli, da letveno dno odločilno vpliva na pravilno lego spanja. Če ste si zamislili mehko ležišče iz lateksa ali spominske pene, je trše letveno dno najboljša izbira. S svojo trdoto namreč daje odlično oporo ležišču in ga postavi tudi v povsem raven položaj. 

Vas zanima, kolikšna je maksimalna širina letvenega dna in kaj je še posebej dobro vedeti pri izbiri širšega dna? V nadaljevanju vam bomo odgovorili na vprašanji, obenem vam bomo zaupali še nekaj koristnih informacij, ki jih je dobro vedeti že pred samim nakupom oziroma izbiro ležišča.

 


Maksimalna dolžina letvenega dna

Maksimalna dolžina letvenega dna je približno 100 cm, kar vam zagotavlja dovolj močno oporo. Za širše letveno dno je najbolje, da je še dodatno ojačano. Zakaj? Ker bi se v nasprotnem primeru lahko pri večji teži na ležišču preveč upogibal. Tako bi imeli ves čas občutek, kot da spite v neudobni luknji. Če kupujete zakonsko posteljo, je najbolje, da kupite dve letveni dni, da se bo teža lepo porazdelila.


Ne pozabite si odgovoriti na druga pomembna vprašanja

Vsekakor je nakup kakovostnega in pravilnega letvenega dna ena od najpomembnejših elementov pri izbiri ležišča. Veliko ljudi na pomembnost dna pogosto pozablja. Mi smo vas ravno zato najprej opozorili na ta pomemben del ležišča.
Vsekakor pa morate pri nakupu ležišča natanko vedeti, katero vrsto ležišča si boste izbrali in tudi zakaj ste se tako odločili. Bo to ležišče iz lateksa, spominske pene, vzmetnice ali pa si boste celo omislili kombinacijo naštetega?

 


Pomembna je tudi višina ležišča, na kar vas bodo še posebej opozorili specializirani trgovci, ki predvsem na podlagi izkušenj zelo dobro vedo, na kaj ljudje niso pozorni pri nakupovanju ležišča kot enega od najpomembnejših kosov opreme za dom.
Pri izbiri ležišča posebno pozornost namenite tudi trdoti. Priporočamo vam, da posteljo oziroma ležišče preizkusite še pred nakupom. Naj ne bo pretrdo in niti ne premehko. Dokaj zahtevna in pomembna naloga je tudi izbira pravega vzglavnika. V nadaljevanju vam bomo zaupali nekaj koristnih namigov v povezavi s tem.


Vzglavnik ima eno od glavnih vlog pri dobrem spanju

Za dober vzglavnik je značilno, da sprošča vratne mišice in ponuja mehko oporo glavi ter vratu, ki ju med spanjem ali počitkom samodejno spravi v pravi položaj. Najboljši vzglavniki bodo poskrbeli tudi za to, da boste med počivanjem imeli pravilen pretok krvi in kisika do možganov.
Med bolj priljubljenimi vrstami vzglavnikov so tisti, ki so narejeni iz spominske pene ali lateksa. Za vse je značilno, da vam lahko v veliki meri ponudijo odlično zračenje z luknjasto strukturo. Pretok zračenja med spanjem je namreč izjemno pomemben. Zakaj? Ker prepreči razmnoževanje mikrobov v vzglavniku. To je še posebej koristno za vaša dihala. Nos in usta se med spanjem nahajata na vzglavniku in sta na tako najbolj izpostavljena vstopu pršicam in bakterijam v vaše telo.

V primeru, da želite še kakšen nasvet, ali pa pomoč pri izbiri pravega letvenega dna, nas kontaktirajte preko kontaktnega obrazca, e-maila info@salonpohistva.si ali telefona 01 5005 194 in z veseljem vam bomo pomagali. 

Skupaj z vami ustvarjamo dom.