Le kaj je lahko lepšega od sproščanja na urejenem vrtu v objemu sonca?

Čas je za vrtno druženje

Vrt ali zunanji prostor in zunanje pohištvo predstavljajo pomemben del skupnega bivalnega prostora tako z vidika udobja in praktičnosti kot z vidika estetskosti. Lahko bi se strinjali, da je prav vrt tisti del, ki poteši radovedne poglede ter privabi ali odvrne pozornost obiskovalcev. Urejen vrt ali terasa je neke vrste ogledalo našega doma, še preden vstopimo vanj, ter obenem podaljšek dnevne sobe, še posebej v toplejših letnih časih, ko je uživanje v sončnih žarkih skorajda nujno.

Kako izbrati zunanje pohištvo za vrt?

Poznamo več vrst zunanjega pohištva, ki poskrbi za prijeten izgled vašega vrta. Pred nakupom vrtnega pohištva se je dobro pozanimati glede ustreznosti le-tega, saj boste le tako izbrali zase najbolj primernega. V prispevku razkrivamo recept za izbiro zunanjega pohištva, s katerim boste pričarali svoj sanjski vrt. Da bo uživanje na prostem nadvse prijetno, izberite kakovostno zunanje pohištvo, ki bo zadostilo vsem potrebam in prostorskim kapacitetam. Poglejmo, kako se lotiti nakupa vrtnega pohištva.

leseno zunanje pohištvo: lesena zunanja garnitura - leseni zunanji stoli in miza + ležalnik

Postavite si ključna vprašanja

Preden se odločite za nakup zunanjega pohištva, premislite o tem, kako pogosto in s kakšnim namenom ga boste uporabljali. Določite prostorske zmožnosti, postavitev pohištva ter stopnjo izpostavljenosti soncu, vetru in dežju. Premislite, kateri materiali so za vas najprimernejši in najbolj enostavni za vzdrževanje ter kje boste pohištvo hranili v hladnejših mesecih. V primeru, da nameravate zunanje pohištvo uporabljati zgolj občasno, boste potrebovali le nekaj kosov pohištva. Če pa večino prostega časa preživite zunaj, priporočamo, da izberete trpežno in bolj kakovostno zunanje pohištvo za terase. Da bo vrt vaša oaza miru in sproščenosti, dodajte še rastline, drevje in druge dodatke za vrt (žar, ležalniki, garniture).

Izbira ustreznega materiala

Široka paleta vrtnega pohištva obsega različne modele in kombinacije iz različnih materialov. Medtem ko je pohištvo iz lesa priljubljeno že dlje časa, je v zadnjih letih prišlo do porasta trga kovinskega pohištva, ki se odlično obnese tudi in predvsem na vrtu. Druga možnost vrtnega pohištva je združevanje lesa in kovine. Les daje pohištvu naraven, eleganten in prefinjen videz, kovina pa zagotavlja dodatno trdnost in obstojnost. Kar pa zadeva praktičnost pri uporabi in obstojnost materialov pa je priporočljivo izbrati pohištvo iz umetnih materialov ter aluminija. Težji materiali (masivni les, jekleno ogrodje) so odlična izbira v primeru, da vrtnega pohištva ne nameravate premikati. Naravni materiali so precej zračni in omogočajo udobje med sedenjem. V nadaljevanju navajamo prednosti materialov za lažjo orientacijo pri izbiri zunanje opreme.

- Aluminij (lahek, nerjaveč in trpežen material, ki ne zahteva veliko vzdrževanja)
- Železo, jeklo (čvrst in trpežen material, odporen na vremenske vplive)
- Ratan (UV odporen, trpežen in lahek material, je enostaven za čiščenje in ima dolgo življenjsko dobo)
- Les (odlična izbira za ljubitelje naravnih materialov, odlično se obnese v naravnem okolju) *Les evkaliptusa in akacije sta posebej trpežni vrsti, odporni na vremenske vplive.
- Plastika, steklo, kovina (sintetični materiali ne potrebujejo dodatne nege)

sodobno zunanje pohištvo - zunanje vrtne garniture iz različnih materialov, blazine za zunanje pohištvo

Preverite ponudbo in bodite pozorni na …

Če želite, da bo vrtno pohištvo poudarilo vaš vrt, si pred nakupom vzemite čas za razmislek in pretehtajte določene možnosti, ki so na voljo. Preglejte spletno ponudbo in se osredotočite na razmerje med kakovostjo in ceno. Na spletu boste našli številne ideje in tako prihranili s časom in energijo pri iskanju. Prav tako boste na spletu lažje našli primerne kose vrtnega pohištva, saj zunanje vrtne garniture, zunanji jedilni stoli in drugi ne zahtevajo na centimeter natančnega merjenja, kot je to predvideno za druge kose pohištva. Poskrbite, da se zunanje mize in klopi ter drugi posamezni kosi skladajo z vrtom ter zlijejo z okolico. Poleg tega je dobro vedeti, da je pohištvo na vrtu v veliki meri izpostavljeno vremenskim pojavom, zato sta faktorja kakovosti in trdnosti pri izbiri ključnega pomena. V Furnituri smo dobro specializirani za področje zunanjega pohištva. Naša ponudba obsega široko paleto lesenega in kovinskega vrtnega pohištva, ter vrtnega pohištva iz ratana, ki popestri vaš kotiček. Svojo izbiro nenehno dopolnjujemo in nadgrajujemo z novimi trendovskimi kosi in ponudniki, kot je na primer zunanje pohištvo Leples, ki slovi po funkcionalnih vrtnih stolih.

Izberite najboljše razmerje med dizajnom in vzdržljivostjo

Izberite vrtno pohištvo, ki zagotavlja kombinacijo privlačnega dizajna in vzdržljivosti. Naj bo vaše pohištvo obstojno in obenem izraža vaš edinstveni slog. Ne spreglejte pestre ponudbe modelov različnih vrtnih zunanjih miz, izdelanih posebej za uporabo na vrtu. Med mizami, ki so na voljo v klasičnih oblikah, kot so podolgovate, okrogle, pravokotne, ovalne in kvadratne vrtne mize, boste za svoj vrt vsekakor našli primerno. V skladu s tem je na voljo tudi impresivna ponudba vrtnih stolov, ležalnikov, vrtnih miz in čudovitih zunanjih vrtnih garnitur. Zunanje sedežne garniture večinom vključujejo tudi klubsko mizico, kamor lahko odložite prigrizke in pijačo. Garniture bodo popestrile prevleke oz. blazine za zunanje pohištvo, ki so načeloma snemljive in pralne.

Udobje, kakovost in stil na prvem mestu

Poskrbite, da bo vaše vrtno pohištvo združevalo udobje in estetskost. Pri vrtnem pohištvu sta v ospredju tudi praktičnost in kakovost materialov, saj ne bi želeli, da pomanjkljivosti pokvarijo užitek.

Zaščitite in zavarujte zunanje pohištvo

Določeni deli vrtnega pohištva, kot so zunanji stoli in zunanje vrtne mize ali zunanje vrtne garniture, so izpostavljene številnim vremenskim pojavom. V primeru vetra, dežja ali neurja se hitro zgodi, da vrtno pohištvo podleže zunanjim vplivom, ki povzročijo nepotrebno škodo in dodatne stroške. Da bi se temu izognili, priporočamo uporabo pohištva iz odpornih materialov, kot je na primer ratan. Večje dele, kot so vrtna sedežna garnitura ter večje zunanje mize in stoli, dobro pritrdite in s tem preprečite, da bi jih odpihnilo ali celo poškodovalo ljudi v bližini.

kovinsko vrtno pohištvo - kovinska vrtna garnitura, vrtne mize, vrtni stoli

Vzdrževanje vrtnega pohištva

Vrt je prostor, ki je tesno v stiku z naravo. To lahko poudarimo z lesenim vrtnim pohištvom, ki se odlično poda v naravno okolje. Pri lesu je dobro, da ga postavite na mesto, zaščiteno pred dežjem, kot so pokrita mesta, terase, balkoni, pokrita dvorišča in vrtne ute. V zimskih mesecih ga skrbno shranite v zaprtih prostorih, da preprečite obrabo in poškodbe. Med drugim na soncu zbledijo tudi barve, zato pohištva ne izpostavljajte nepotrebnim obremenitvam in dejavnikom. Pomembno je, da svoj čas in denar namenite pravilnemu vzdrževanju zunanjega pohištva, saj vam bo s pravilno nego služilo še vrsto let.

V Furnituro po zunanje pohištvo!

Pri Furnituri je na voljo velika izbira zunanjega pohištva za terase in vrt – tu se za vsak okus najde nekaj. Poleg omenjene izbire ne gre zanemariti okrasnega cvetja, ki bo izpopolnilo vaš kotiček za sproščanje. Za vse ljubitelje cvetlic so na voljo tudi korita za rože, ki bodo popestrila vašo okolico.

Vabljeni med Furniturine spletne police – ne spreglejte izjemne ponudbe vrtnega pohištva!

Zakaj Furnitura?

Enostaven pregled ponudbe zunanjega pohištva

Spletna ponudba vrtnega pohištva na enostaven, pregleden in kupcu prijazen način predstavlja pohištvo, ki je na voljo. S pomočjo filtrov in podkategorij boste na enostaven način našli točno to, kar potrebujete, brez da bi za to porabili veliko časa.

Najboljše razmerje med ceno in kakovostjo

Furnitura zagotavlja enostavno, ugodno in zanesljivo nakupovanje kakovostnega pohištva preko spleta. Pri nas boste za svoj vložek dobili največ – zagotovljeno je najboljše razmerje med kakovostjo in ceno. Salon pohištva se ponaša s 100 % najnižjo ceno v Sloveniji. Zagotovite si kakovostne izdelke po cenah, ki so »denarnici prijazne«. Za svoj denar z nakupom prek spleta dobite več, saj imate na voljo več akcijskih cen in boljši vpogled v ponudbo.

Prihranek časa in energije

Poslovite se od zamudnega sprehajanja po pohištvenih trgovinah in nakup opravite preko spleta. S tem boste prihranili z energijo in s časom ter se osredotočili na ustrezno izbiro zunanjega pohištva, vrtnih garnitur in drugih dodatkov, kot so na primer vrtni žari.

zunanje pohištvo za terase in zunanje prostore: zunanje mize, stoli in klopi

Strokovno svetovanje in pomoč pri izbiri

Furnitura si prizadeva maksimizirati nakupovalno izkušnjo od začetka do konca nakupnega procesa in s tem olajšati nakup. Naši strokovnjaki s pohištvenega področja bodo svetovali ter ugodili vašim željam in potrebam. Za vas so dosegljivi po telefonu 070 458 517, e-pošti prodaja@salonpohistva.si in preko kontaktnega obrazca.

Enostaven in hiter nakup ter možnost vračila ali reklamacije

Furnitura zagotavlja možnost obročnega plačevanja preko spleta do 48 mesecev ter vračilo kupnine in blaga v roku enega leta od prejema. Obenem zagotavlja tudi varen in ugoden nakup s hitro in zanesljivo dostavo.

Izkušnja v Showroomu

Furnitura omogoča možnost butičnega ogleda določenih izdelkov v svojem Showroomu, kjer si boste lahko v živo ogledali izdelke ali pa vsaj materiale določenih artiklov ter dobili več informacij in usmeritev glede nakupa. Naj bo terasa vaš nov kotiček za sproščanje in preživljanje prostega časa. Pri Furnituri boste našli odlično vrtno pohištvo različnih barv, oblik in velikosti - naj se druženje prične!

--

V primeru, da želite še kakšen nasvet, ali pa brezplačno pomoč pri izbiri vrtnega pohištva, smo vam vedno na voljo preko kontaktnega obrazca, e-maila info@salonpohistva.si in na telefonski številki 070 458 517.

Skupaj z vami ustvarjamo dom!