Kopalnica – prostor, kjer ženske uživajo v svojih lepotnih ritualih, moški pa nikoli ne pridejo na vrsto.

Napake pri zasnovi domačih prostorov na sploh se najpogosteje pojavljajo zato, ker zadeva ni vnaprej dobro načrtovana in se ne nameni dovolj pozornosti funkcionalni razporeditvi ter maksimalnemu izkoristku prostora. Kopalniški prostor še vedno ostaja pogosto prezrt. Vse prevečkrat ima namreč status servisnega prostora in kot takšnega ga je jemljemo kot del bivalne celote.

Na funkcionalnost kopalnice je treba misliti že v fazi snovanja. V projekt je pametno vključiti strokovnjaka – notranjega oblikovalca ali arhitekta. V ospredje je treba postaviti vse prostorske značilnosti, vire svetlobe, življenjski slog uporabnikov, oblikovalski stil in še kaj. Le na takšen način lahko poskrbite, da tudi kopalnica postane funkcionalno ter estetsko dovršeni prostor.

Svoje koristne nasvete z vami z veseljem delimo tudi strokovnjaki iz salona Furnitura. Tokrat z vami delimo odlične predloge, kako kar najbolje zasnovati manjši kopalniški prostor. Pri nas so vam na voljo številni kosi pohištva za kopalnice, ki se vam jih splača preveriti v naši spletni prodajalni salonpohistva.si.

Glavni namen vsake sodobne kopalnice je, da posamezniku omogoča funkcionalno in prijetno skrb za osebno higieno. Prav zato je še kako pomembno, da je oprema za kopalnico izbrana skrbno in premišljeno. Če je le mogoče, naj bodo kopalniško pohištvo in oprema točno taki, kot si sami želite. Ker pa je večina navadnih smrtnikov omejena s kvadraturo prostora, in imajo nekateri majhne kopalnice, včasih zgolj sledenje željam o sanjski kopalnici žal ni mogoče. Tu pa vam na pomoč priskočimo mi. S pomočjo pohištvenega salona Furnitura in naših strokovnih svetovalcev, bo vaša kopalnica zažarela v vsem svojem glamurju.

Naše kopalniško pohištvo ter oprema za kopalnice poosebljajo kakovost, eleganco in sodobne trende, ki vam odprejo popolnoma nove dimenzije preživljanja časa v njej. Da bo vaša izbira kopalniške opreme (tudi za majhno kopalnico) prinesla najboljše rezultate, četudi kopalnico le prenavljate, smo za vas pripravili vodič s priročnimi nasveti, ki vam bodo olajšali sam nakup.

 

img alt=

Kopalniška oprema naj bo iz kakovostnih materialov

Kopalniške omarice, predali in ostali elementi kopalniške opreme so podvrženi vsakodnevni uporabi. Da bi lahko pohištvo v vaši kopalnici nemoteno uporabljali več let, boste morali izbrati zares kakovostne materiale. Ker se vse začne pri temeljih, se najprej odločite za ustrezne ploščice. Te naj bodo iz dovolj trdne keramike, ki bodo zdržale tudi občasni padec sušilnika za lase. Barvno naj bodo čim bolj nevtralne, saj boste na tak način lažje prilagodili kopalniško opremo in dosegli skladnost v prostoru.

Pri nakupu opreme za kopalnico je seveda najpomembnejša odločitev za zanesljivega ponudnika. V našem salonu smo v svojo ponudbo vključili le tisto opremo za kopalnice, ki uporabnikom zagotavlja maksimalno izkušnjo in zadovoljstvo. Zahvaljujoč priznanim proizvajalcem, ki stavijo na vrhunsko kakovost uporabljenih materialov, bo vaša kopalniška oprema ohranila svoj prvotni izgled kar nekaj let.

Kakovosten in na vlago odporen les, oplemenitene iverne plošče in MDF material so tisti zmagovalci, ki ne smejo manjkati niti v vaši oazi lepote in miru.

img alt=

Harmonično vzdušje – usklajenost barv

Kopalnica ni le prostor, kjer se na hitro stuširate, ampak predstavlja nekakšno zavetje za sproščanje. Namestite se v udobno kad polno milnih mehurčkov, prižgete nekaj svečk in si privoščite kozarec najljubšega vina. Pogledate naokoli po prostoru in vaše razpoloženje, na račun neskladne kopalniške opreme, hitro pade. Verjeli ali ne, neustrezne barvne kombinacije še kako pomembno vplivajo na naše počutje.

Da do opisanega scenarija ne bi prišlo, smo pri Furnituri poskrbeli za pestre palete in skladnost barv, ki krasijo naše pohištvo in opremo za kopalnice. Za vas smo pripravili tudi nekaj izvirnih predlogov, kako lahko posamezne elemente med seboj kombinirate. Zagotovo boste najboljši učinek dosegli z naravnimi, zemeljskimi toni in nežnimi odtenki, ki spominjajo na naravo – travniki, morje in peščena plaža. Sliši se nadvse privlačno, kajne? Barvno usklajena kopalniška oprema bo kar pobožala vaše oči, vi pa boste po napornem dnevu končno sprostili vaš um.

img alt=

Zadovoljstvo: ko se sanje ujamejo z resničnostjo

Vsak izmed nas ima določeno predstavo o svojem sanjskem domu. Sanjamo o prostorni kopalnici, ki jo krasi kopalniška oprema po zadnjih modnih smernicah. Naj vas razveselimo - kopalnica kot iz pravljice niti ni tako težko dosegljiva, le njeno opremljanje je potrebno prilagoditi prostorskim in finančnim zmožnostim. Če boste svoje želje in ideje razvijali v skladu s tem pravilom, bo vaš dom pridobil vrhunsko kopalnico, na katero boste lahko še kako ponosni.

Celoten projekt zato skrbno načrtujte. V prvem koraku je smiselno narediti skico prostora. Tako se boste izognili nakupu opreme za kopalnico napačnih dimenzij in oblik. Razmislite, katere kopalniške elemente želite vključiti v prostor in kako bodo le ti med seboj funkcionirali. Imate zamisel, vendar niste prepričani kako bi jo oblikovali? Nič za to! Pri Furnituri vas čaka izkušena ekipa svetovalcev, ki vam bo kreativno idejo pomagala oblikovati v novo kopalnico.

Narediti pa boste morali tudi za marsikoga manj prijeten korak – natančen finančni načrt. Tako boste projekt veliko lažje izpeljali, pri tem pa ne bo trpelo vaše vsakdanje življenje. V našem pohištvenem salonu smo poskušali stopiti še dodaten korak naproti strankam. Zahvaljujoč številnim ugodnostim lahko sedaj kvalitetne, a poceni kopalnice dobi prav vsak, ki si to zares želi. Vaše sanje lahko sedaj postanejo resničnost.

img alt=

Kopalniška oprema naj bo pravilno umeščena v prostor

Ko določite mere vaše kopalnice, lahko začnete s tistim najbolj prijetnim opravilom opremljanja – ogledovanje pohištva. Na tej točki morate že kar dobro vedeti, katero osnovno pohištvo in dodatna oprema za kopalnice bi se kar najbolj podala v vaš dom. Si želite tuša ali kopeli? Bo vašo kopalnico krasila samostoječa kopalniška oprema, kopalniška omarica z ogledalom ali na steno pritrjen kopalniški blok? Gre za zahteven projekt, zato naj vam pri odločanju pomaga strokovnjak.

Obvezni elementi kopalniškega prostora so umivalnik, kad ali prha ter straniščna školjka. Manjše kopalnice s prho delujejo veliko bolj prostorno kot kopalnica s kadjo. Na le nekaj kvadratnih metrov naj bo čim manj omar, saj bi to prostor preveč utesnjevalo. Omare lahko nadomestite s policami. Radiatorji naj bodo čim ožji.


Pri opremi izbirajte pohištvo, ki ne bo na tleh, temveč bo viselo na steni. Na takšen način si boste zelo olajšali čiščenje in vzdrževanje prostora. Najbolje je, da je oblika kopalniške opreme polkrožna. V prostoru bo več prostora za gibanje. Funkcionalno ter estetsko pohištvo je sestavljeno iz omaric, predalov, ogledal, ki ponujajo možnost shranjevanja. Za manjše kopalnice se odlično obnese pohištvo po meri oz. manjši kopalniški blok. Izkoristek prostora bo v tem primeru najučinkovitejši.


Ne glede na velikost kopalniškega prostora je nepogrešljiv element stenski grelni radiator za brisače. Če nimate možnosti za takšno rešitev, lahko namesto tega uporabite simpatično zasnovana stenska obešala. V manjših in ozkih kopalnicah se prav tako odlično obnesejo kotni umivalniki ter omarice nizkih vgradnih globin, ki pa kljub temu omogočajo dovolj uporabnega prostora za shranjevanje.

 

Sedaj, ko je oprema za kopalnico določena, jo je treba le še pravilno umestiti v prostor. V prvi vrsti se morate pri načrtovanju orientirati na obstoječe priključke za vodo in odtoke. Ostalo pa je prepuščeno vam in seveda strokovnemu izvajalcu, ki bo kopalniško opremo montiral.

 

img alt=

3. Svetle stene za navidezno večji prostor

Prostor je videti bistveno večji, če so stene svetle. Enak učinek lahko dosežete s pravilnim izborom ploščic ali vzorcev. Ploščice manjših mer prostor povečajo. Pri kreiranju atmosfere v kopalnici se poslužujte le enega ali največ dveh barvnih tonov. Svetlejši odtenki so primernejši od temnejših. Najbolj priljubljena je bela barva, vendar v prostoru lahko deluje preveč hladno ter sterilno. Belo barvo lahko popestrite s kakšnim odtenkom ali borduro v kontrastni barvi.
Bel naj bo tudi strop. V nasprotnem primeru bo deloval tako, kot da pritiska na vas.

Čar kopalniške omare

Večni problem vsake družine: kam s stvarmi? Tudi v kopalnici se te zelo rade kopičijo, kar pogosto vodi do slabe volje. Izvrstna rešitev za problem urejenosti vseh krem, šamponov in ostalih pripomočkov je dovolj prostorna kopalniška omarica. Včasih je smiselno dodati še priročne odprte police in vsestranski predalnik. Tako bodo vaše stvari zagotovo vedno urejene.

Izvedb kopalniških omar je več – od samostoječih, pritrjenih na steno, prostornih, z eno ali več policami do kopalniških omar z ogledali. Pri izbiri sledite sebi in svojim potrebam – število družinskih članov, velikost kopalnice in osebni okus.

img alt=

Zmagovalni trojček: ogledalo, osvetlitev in postavitev

Tega nasveta bodo še najbolj vesele dame. V kopalnici je zelo pomembna močna svetloba, ki dobro osvetli prostor in še posebej ogledalo. Zato ni odveč, če nekaj tehtnega premisleka namenite tudi sami postavitvi. V naši ponudbi so vam na voljo kopalniška ogledala, ki se ponašajo z lastno osvetlitvijo. Preizkusite jih - ličenje še nikoli ni bilo tako uspešno!

Ker manjše kopalnice v starejših blokih praviloma nimajo oken, je pomen umetne svetlobe še toliko večji. V takšnem prostoru lahko povsem zadošča pravilno nameščena svetilka pri umivalniku. Ogledalo naj bo osvetljeno s strani – z leve in desne, z razpršeno svetlobo. Odlična izbira je tudi ambientalna osvetlitev. To lahko vgradite v police ali niše. Vidna svetilna telesa morajo biti manjše velikosti, po možnosti naj imajo možnost regulacije moči svetlobe.

img alt=

Pomislite nase

Ves čas smo govorili le o tem, kako mora biti postavljena oprema za kopalnice, da bo prostor zasijal v najboljši luči. Nismo pa omenili tistega, ki bo kopalnico uporabljal, torej vas. Ne glede na vse trende, ki narekujejo izgled kopalniške opreme, se morate vi v njej počutiti udobno in prijetno.

Izbrana oprema kopalnic je lahko še tako vrhunska, a če ne omogoča maksimalne funkcionalnosti, ni dosegla svojega namena. V kopalnici morate imeti dovolj prostora, da se boste lahko skupaj z družino še vedno neovirano gibali. Zato pomislite nase in poskrbite, da bo prostor služil vam.

Oprema za kopalnice Savinidue – za tiste s stilom

V salonu pohištva Furnitura smo še posebej ponosni na Savinidue kopalniške bloke, ki združujejo prefinjenost in uporabne rešitve. V naši novi ponudbi boste zagotovo našli svoj idealen kopalniški blok - Idea, Sole ali Armonia so kot ustvarjene za popestritev vaše kopalnice.

Če prisegate na brezčasni minimalizem, čar pa najdete v skrbno zasnovanih detajlih, potem je kopalniška oprema Savinidue kot nalašč za vaš dom.

1. Kopalniški blok Perla 

Za finalista je bil kopalniški blok Perla izbran zato, ker zavzema le malo prostora in je kot takšen odlična izbira za kopalnice s prostorsko stisko. Čeprav je manjši, vam ponuja izjemno veliko uporabnega prostora. Uporabnikom nudi ter omogoča luksuzen občutek. Ustvarja uporabnost v manjšem prostoru.

Odlična novica je tudi ta, da so pri kopalniškem bloku Perla vsi elementi že sestavljeni. Tako prihranite veliko časa, imeli boste tudi precej manj dela in stroškov. Lep, preprost ter visokokakovostno zasnovan kos pohištva je privlačen za prav vse oči. Dovolite si, da je vaš kopalniški prostor urejen in privlačen na pogled.

2. Kopalniški blok Easy 

Kopalniški blok Easy se je med finaliste prebil zaradi elegantnega videza ter preproste barvne sheme. Kot takšen je odlična izbira za prav vse vrste kopalnic. Vključuje omarico z dvema predaloma, umivalnik iz keramike, priročno ogledalo in LED lučko. Slednja odlično poskrbi za razsvetlitev prostora.

Omarica kopalniškega bloka zagotavlja dovolj prostora za shranjevanje brisač, čistil in drugih različnih higienskih pripomočkov. Ima ABS robove ter funkcijo mehkega zapiranja. To preprečuje trenje in nastajanje poškodb. Posledično vam bo odlično služil vrsto let.

3. Kopalniški blok Koral v rdečem barvnem odtenku

Si želite prenoviti kopalnico v sodobno in moderno? Potem izberite finalista, ki ga najdete pod oznako kopalniški blok Koral v rdeči barvi. Takšen blok za kopalnice je namenjen tudi vsem tistim, ki si poleg modernosti želite imeti veliko prostora za shranjevanje. Blok je izdelan iz visokokakovostne plošče MDF ter oplemenitene iverne plošče.

Kopalniški blok Koral vam je na voljo tudi v drugih barvnih odtenkih. V prav vseh sestavih pa je vključen umivalnik, ki je izdelan iz konglomerata oziroma iz zmesa kamnin.

4. 5-delni kopalniški blok Corallo II

Za izjemno moderen in eleganten izgled vaše kopalnice izberite kopalniški blok Corallo II. Pri nas vam je na voljo v kar štirih različnih odtenkih hrasta. Sestavljen je iz petih elementov, ki vključujejo vse, kar potrebujete za stilsko dovršeno ter funkcionalno kopalnico.

Blok Corallo II torej vsebuje LED lučko, priročno ogledalo, keramični umivalnik in dve prostorni omarici, kamor lahko pospravite brisače, čistila in druge higienske pripomočke. Obe omarici imata funkcijo tihega zapiranja ter ABS robove.

5. Kopalniški blok Cube

Najboljši med najboljšimi za prenovo kopalnice je tudi kopalniški blok Cube. Je sodoben in izjemno eleganten. Na voljo je v elegantni beli barvi v visokem sijaju. Zaradi preprostega videza ter barvne sheme se odlično poda v prav vsak kopalniški prostor.

Kopalniški blok Cube vključuje omarico z ABS robovi ter mehkim zapiranjem, keramični blok, veliko praktično ogledalo, LED lučko.

img alt=

Vse pohištvo in oprema za kopalnico na enem mestu

Po svojo sanjsko kopalnico se odpravite v Furnituro, kjer svojim strankam garantiramo najnižje cene. Ker vemo, kako dragocen je vaš čas, vas vabimo, da si kopalniško opremo ogledate kar na naši spletni strani. Ker smo največja spletna trgovina s kopalniško opremo in vsem ostalim pohištvom v Sloveniji, smo temu primerno prilagodili tudi brezplačno svetovanje naše strokovne ekipe. Kontaktirate nas lahko preko telefona 070 458 517, e-pošte ali kontaktnega obrazca.

Seveda pa se lahko vedno oglasite tudi v našem Showroom-u v Ljubljani, od ponedeljka do četrtka od 8:00 do 18:00 ter vsak petek od 8:00 do 15:00. Skupaj z enim od naših prijaznih prodajalcev si boste lahko ogledali različne vzorce materialov in izčrpen katalog.

img alt=

Sanjska kopalniška oprema vam je sedaj popolnoma enostavno dosegljiva. Ne verjamete? Potem se oglasite pri nas, kjer vas bomo očarali s še eno odlično možnostjo – nakupom na obroke.

Na vas že čakajo moderne kopalnice, kopalniški bloki in ostalo vrhunsko kopalniško pohištvo.

--

V primeru, da želite še kakšen nasvet, ali pa brezplačno pomoč pri izbiri kopalniške opreme za vaš dom, smo vam vedno na voljo preko kontaktnega obrazca, e-maila info@salonpohistva.si in na telefonski številki 070 458 517.

Skupaj z vami ustvarjamo dom!