Toplo pomladansko sonce iz brlogov ne prikliče le živali in prebudi rastline, ampak je na vrtovih in poljih opaziti vse več ljudi. V teh nepredvidljivih časih, ko je gibanje na trenutke precej omejeno, se vse več ljudi odloča, da bo ponovno obudilo svoje vrtičke in okrasilo balkonske terase. Delo z zemljo in rastlinami nima le terapevtskih koristi, ampak nas zadovolji tudi po estetski plati. Ni ga večjega zadovoljstva kot pa pohvala o simpatičnem vrtu.

Trenutni trendi se vse bolj nagibajo k estetski ureditvi vrtov in teras. Vse več ljubiteljev vrtnarjenja si želi vrtno pohištvo visoke kakovosti in takšna korita za rože, ki bodo izgledu zagotovo dodale piko na i. Korita za rože naše balkone in terase krasijo že desetletja. A vse kvalitetnejša, prostorna in enostavna za vzdrževanje pa so priljubljena še posebno pri ureditvi vrtov, kjer nas prelepa zelena ali cvetoča okolica razveseli in včasih prekrije celo radovedne sosede.

V Furnituri smo veliki pristaši lepo opremljenih vrtov, zato smo vam pripravili nekaj koristnih informacij v povezavi s tem.


Korita za rože iz ratana so elegantna in kakovostna

Prvovrstna izbira korit za rože so izdelki iz ratana. Takšna korita so prava paša za oči ne le na vašem vrtu, ampak tudi v gostinskih lokalih in terasah. Naša korita za rože izdelana iz ratana so visokokakovostna in narejena v Evropi. Korita so v notranjosti narejena iz pocinkane pločevine, zunanjost pa je prekrita z ratanom in poliranim aluminijem.

Barvna shema tega materiala je praktično neomejena. Najpogosteje lahko izbirate med rjavimi, sivimi, črnimi, bež in zelenimi odtenki. Da se korita za rože lepo vklopijo v vaš prostor, jih lahko sestavljate s številnimi drugimi elementi in bodo tako postala pravi okras vašega vrta ali terase.


Samozalivalna korita so prvovrstna izbira za vroča poletja

Včasih si želimo veliko več, kot pa smo sposobni vzdrževati. Ker nas čas hitro prehiti in se nam marsikatera rastlina v vročih poletnih dnevih posuši, so za takšne situacije idealna samozalivalna korita za rože. Korita, opremljena z zalivalnim sistemom, rastlinam postopoma dovajajo vodo. Tako ni bojazni, da bi se nam rastline posušile tudi takrat, ko smo od doma.

Samozalivalna korita iz ratana so primerna tako za zunanje kot notranje prostore, za dekor, restavracije, pisarne ali domove. Vrtno pohištvo Rattan Art je tako razvilo takšne izdelke, ki povezujejo harmoničnost in kvaliteto s praktično uporabnostjo. Ker se rjavi, sivi in bež odtenki samozalivalnih korit podajo v marsikateri prostor ali teraso, bojazni o napačni odločitvi zagotovo ni.


Korita za rože odporna na vremenske pojave

Odločitev, da boste svoj vrt opremili s kakovostnim pohištvom iz ratana, je zagotovo prava. Še posebno, če boste izbrali večnamenska korita za rože in vanje posadili želene cvetoče sadike, grmičke, zelenjavo in dišavnice. Korita iz ratana so razvili po posebni patentirani formuli, ki omogoča zaščito izdelkov pred različnimi vremenskimi pojavi, kot so dež, umazanija, UV sevanje, sneg in nizke temperature.


Če boste na koritih iz ratana opazili umazanijo, enostavno vzamete vlažno krpo in milnico ter jih obrišete. Pri trdovratnejši umazaniji si pomagate še s sesalcem ali mehkejšo krtačo. Korita za rastline so vam na voljo v različnih dimenzijah – v dolžinah med 95 cm in 150 cm, v širini okrog 40 cm ter višini med 43 cm in 50 cm.

V široki paleti korit za rože iz ratana boste zagotovo našli nekaj za vaš okus in s temi visokokakovostnimi izdelki vaš vrtiček opremili tako, da boste brez slabega občutka dolgo posedali in občudovali bujno rastje.

--


Če želite, da vam pri izbiri korit za rože pomagamo mi, smo vam vedno na voljo preko kontaktnega obrazca, e-maila info@salonpohistva.si ali nas pokličite na 070 458 517.

Skupaj z vami ustvarjamo dom in vrt!