V kopalnico morate poleg tuša, umivalnika, stranišča ter omaric postaviti še vrsto drugih kosov opreme. V tem delu doma nikakor ne smeta manjkati niti stojalo za brisače in primerno izbrano ogledalo. Slednje je še toliko pomembnejše, saj vam dovolj jasno in svetlo kopalniško ogledalo ne nazadnje lahko prinese veliko dobre volje. Sicer pa je kopalnica poleg dnevne sobe eden od najbolj obiskanih prostorov, zato se še toliko bolje spodobi, da je opremljena tako, kot mora biti.

Pri izbiri ogledala za kopalnico je treba biti pozoren zlasti na višino. Strokovnjaki za opremljanje celo trdijo, da je višina ogledala prva zadeva, ki jo je treba upoštevati pri nameščanju. Višina tovrstnega elementa se mora prilagoditi višini družinskih članov. Zaradi različne velikosti so na voljo različni načini pritrjevanja, na primer pritrditev z vijaki, pritrditev z nosilci.

Pri nas v Furnituri pozornost namenjamo prav vsakemu elementu – ne glede na to, kako velik in kako pomemben je. V nadaljevanju vam predstavljamo še nekaj simpatičnih nasvetov v povezavi s kopalniškimi ogledali.


Ogledalo naj bo nameščeno čim dlje od tuša oziroma kadi

Če je vaša kopalnica manjša, morate pri zasnovi in opremljanju biti še toliko pozornejši in zahtevnejši. Izjemno pomembno je, kam postavite določen element. Pri tem vam lahko pomagajo strokovnjaki, na primer notranji oblikovalec, arhitekt.

Ogledalo za kopalnico je treba namestiti čim dlje stran od tuša oziroma kadi. Tako boste imeli dovolj prostora za svoje kopalne aktivnosti. Ker pa kopanje povzroča vroč zrak, posledično pa rošenje stekla, razmislite o nakupu takšne vrste ogledala, ki to učinkovito preprečuje.

Če prisegate na Feng Shui filozofijo, pa gotovo že sami veste, da ogledalo ne sme biti obrnjeno proti vratom oziroma oknu.


Ogledalo lahko naročite kar poleg ostalega kopalniškega pohištva

Zagotovo ni kopalnice brez ogledala in pri izbiri je možnosti izvedb več kot ogromno. Idejo za izdelavo v resnici lahko prepustite kar steklarju, ogledalo pa nato pritrdite na lesen podstavek. Tega lahko osvetlite z LED trakom za posredno osvetlitev dela prostora za njim. A pri nas boste zagotovo našli natančno takšno ogledalo, kot ste si ga želeli izdelati sami po meri. V Furnituri – salonu z vrhunskim pohištvom – lahko ogledalo naročite kar zraven druge kopalniške opreme.


Izjemno dobrodošla izbira je takšno kopalniško ogledalo, ki omogoča posredno in neposredno osvetlitev. Praviloma ima takšna vrsta elementa poleg osvetlitve še senzorska stikala. Preko takšnih stikal pa je moč brezstično na določeni razdalji vklapljati ali izklapljati luč pred in za ogledalom. Prav tako je možno uravnavati tudi samo jakost osvetlitve.


Že v fazi elektro inštalacij za ogledalom pustite električno inštalacijo za osvetlitev prostora

Pri ogledalih na sploh je zelo pomembno že v fazi elektro inštalacij za njimi pustiti električno inštalacijo za njihovo osvetljevanje. Če ne nameravate izbrati ogledala z integrirano osvetlitvijo, se priporoča na strani ogledala pustiti tudi dozo s stikalom za vklop ter izklop luči.

Ogledala se v večini primerov prodajajo v kombinaciji kot kopalniški blok. Če pa želite, lahko za vas preverimo tudi možnost nakupa ogledala kot samostojne enote. 

--


Če želite, da vam pri izbiri ogledala za kopalnico pomagamo mi, smo vam vedno na voljo preko kontaktnega obrazca, e-maila info@salonpohistva.si ali nas pokličite na 070 458 517.

Skupaj z vami ustvarjamo dom!