Dejstvo je, da je nakupovanje po spletu vse bolj priljubljeno. Le redko kdo med vami dandanes še ni kupil niti enega izdelka ali storitve na daljavo. Razlogi za slednje so lahko različni, eden pa je zagotovo ta, da spletnemu nakupovanju morda ne zaupate dovolj. A če nečesa ne preizkusimo sami, pravzaprav o tem ne moremo imeti svojega mnenja. Velika večina dobro ve, da je spletno nakupovanje povsem varno, obenem pa ponuja še druge številne prednosti, na primer ugodnejši, hitrejši in udobnejši nakup, večjo izbiro.

Dobro ozaveščeni ljudje se pogosto odločajo za spletno nakupovanje pohištva, kar pa se na prvi pogled morda za nekatere že vnaprej zdi brca v temo. A temu v resnici še zdaleč ni tako. Paziti pa je seveda potrebno, da tovrstne produkte kupujemo v preverjenih in specializiranih prodajalnah. Nakup pohištva in drugih elementov za dom preko spleta vam v obdobju prenove doma prihrani veliko časa, denarja in pa tudi energije, ki bi jo sicer izgubljali v fizičnih prodajalnah.

A to še zdaleč ne pomeni, da je za nakup odličnega kosa potreben le klik. Naša strokovna in izkušena ekipa iz Furniture vam je pripravila nekaj odličnih nasvetov, ki učinkujejo preverjeno uspešno.


Prostor, ki ga opremljate z novimi kosi pohištva, najmanj dvakrat premerite po dolgem in počez

Pri nakupu pohištva preko spleta se morate v prvi vrsti držati strogega načela Pomerite najmanj dvakrat in šele nato naročajte. Zavedati se morate, da slikovno gradivo v spletnih galerijah podjetij s pohištvom lahko daje povsem drug vtis o sami velikosti izbranega kosa. Še posebej pazite na tiste izdelke, ki v opisih nimajo navedenih konkretnih mer. Takšnim izdelkom se raje v velikem krogu izognite.

Veliko mero pozornosti namenjajte tudi raztegljivim oziroma prilagodljivim kosom, na primer raztegljivim mizam, kavčem. Imeti morate dovolj prostora tudi v primeru, ko je takšen kos najbolj raztegnjen. In če o merah niste povsem prepričani, se morate obvezno obrniti na ponudnika oziroma proizvajalca – preko e-maila ali telefonskega klica. S tem se uspešno izognete dodatnemu delu pa tudi stroškom z vračilom ali zamenjavo izbranega produkta.

Pri izbiri večjega pohištva vedno upoštevajte širino vrat

Ko preko spleta izbirate nekoliko večje pohištvo, na primer sedežno garnituro, garderobno omaroposteljo, ne pozabite preveriti, ali so notranja pa tudi vhodna vrata dovolj široka, da boste izbrano pohištvo brez težav prinesli v stanovanje. Dovolj široko mora biti tudi stopnišče oziroma hodnik. Neredko se namreč nevšečnosti pojavijo pri zelo ozkih tovrstnih delih domov oziroma stanovanj.


Strokovno svetovanje pred nakupom pohištva po meri

Čeprav se o prednostih spletnega nakupovanja piše in govori ves čas, se je morda pred nakupom nekaterih kosov pohištva ali sestavov, bolje dogovoriti za posvet s strokovnjaki iz spletne trgovine. V mislih imamo zlasti bolj kompleksne produkte, na primer kuhinje po meri. Pri izbiri takšnih izdelkov vam namreč strokovno prodajno osebje lahko precej bolje pomaga. Veliko dobro opremljenih pohištvenih salonov na primer ponuja tudi 3D izrise, kar vam bo omogočilo bistveno lažjo in boljšo predstavo. V kolikor salona fizično ne morete obiskati, vam strokovno osebje z veseljem na pomoč priskoči preko elektronske pošte ali telefona.


Spletnega prodajalca prosite za dodatno fotografijo ali pojasnilo

Nekatere kose pohištva, kot so posteljni okvirji, jedilni stoli, zlahka lahko nakupujete kar na daljavo. Pri tej vrsti izdelkov nam namreč že sama fotografija zelo hitro pove, kako bo vse skupaj videti v živo. Če nimate časa obiskati fizičnega salona, lahko prodajalca kar po mailu ali po telefonu poprosite za kakšno dodatno slikovno gradivo.

Pred nakupom temeljito preverite ugled ponudnika

Število spletnih ponudnikov pohištva je precej visoko, saj je spletno prodajalno precej preprosto ustanoviti. Začetniki neredko ponujajo izjemno nizke cene posameznih produktov, ker si na trgu želijo dobiti svoj prostor, a dobra cena še ne pomeni da boste imeli dobro nakupovalno izkušnjo. Slednje se v praksi lahko pokaže pri dostavi ali pa montaži izdelkov.


Pred nakupom izbranega pohištva vedno obvezno preverite ugled prodajalca – strokovnost, izkušnje, koliko časa je prisoten na trgu, reference, mnenje strank. Če pa ste še vedno v dvomih, je ponudnika najbolje obiskati kar v njegovem razstavnem salonu oziroma fizični prodajalni.

--

Če želite pridobiti še več učinkovitih nasvetov za nakupovanje pohištva in seveda če želite kupiti visokokakovostne izdelke, vam pri tem pomaga naša vrhunska ekipa. Če želite, smo vam vedno na voljo preko kontaktnega obrazca, e-maila info@salonpohistva.si ali nas pokličite na 070 458 517.

Skupaj z vami ustvarjamo dom!