Čeprav je vaša predsoba le majhen prostor, ogledalo v njej nikakor ne sme manjkati. V takšnem prostoru je ogledalo nameščeno predvsem iz praktičnih razlogov, da lahko npr. pred odhodom od doma na hitro preverite svoj videz. Veliko mora biti toliko, da zagotovi odsev vaše celotne silhuete.


Obenem pa je predsoba prostor, ki je najpogosteje brez oken. Z njim zato lahko v prostor vnesemo nekoliko več svetlobe – v njem namreč odseva soj luči. Ne nazadnje pa ogledalo prostor razširi in ga vizualno poveča. S pravilno izbiro ogledala tako ne poskrbite samo za večjo funkcionalnost prostora, temveč zadostite še dekorativni komponenti.


Okvir ogledala naj bo skladen s pohištvom

Pri izbiri ogledala za predsobo je ključno, da je njegov okvir kar se da skladen s pohištvom ter drugo opremo v domu. Odlična izbira je vrsta okvirja, ki poskrbi, da je prostor videti še bogatejši. Po drugi strani pa se lahko odločite tudi za takšnega, ki ne izstopa preveč. V mislih imejte še, da je ogledalo prva stvar, ki jo opazijo gostje, ko stopijo v vaš dom.

Ogledala-v-predsobi

Skrbno izbrano predsobno ogledalo lahko namestite ob steno, na steno, ne nazadnje tudi na pohištvo. Namestite pa ga lahko v še tako majhen prostor, saj so vam na trgu na voljo tudi predsobna ogledala narejena po vaši meri.


Integrirano predsobno ogledalo

Če v predsobi nimate na razpolago proste stene, ogledalo lahko nalepite na vrat, vrata drsne omare ali pa na omaro. Umestiti ga je treba tako, da se vanj ujame odsev okna, saj s tem v prostor vnesemo naravno svetlobo.

Če takšno ogledalo dodatno osvetlite, ga odprete in s tem pričarate občutek prostornosti.


Stensko predsobno ogledalo

Če boste v predsobi ogledalo namestili na steno, poskrbite, da bo dovolj veliko in ustrezni višini. Pomembno je, da se v njem vidite v celoti. Najbolje je, da v tem primeru ogledalo postavite ob vrata. Postavite ga tako, da se bodo v njem zrcalili kosi pohištva, ki so vam še posebej ljubi.


Stensko ogledalo je lahko ukrivljeno. Dobrodošla izbira je tudi takšno, ki se ga na steno kar nalepi. Ogledala brez okvirja so precej bolj diskretna ter se preprosteje zlijejo s preostalo opremo v prostoru. V nasprotnem primeru pa ogledala z okvirjem postanejo pomemben dekorativni kos, ki lahko na odličen način popestri ali pa nadgradi preostalo opremo.


Predsobno ogledalo prislonjeno na steno

Ena od možnosti je tudi ta, da ogledalo v predsobi prislonite na steno. Večja ogledala se navadno postavljajo na tla, manjša pa lahko tudi na mizico. Ko se ogledalo prisloni na steno, se z njim lahko ustvari precej opazen umetniški element.

Če se boste odločili za takšen način nameščanja ogledala v predsobi, vam priporočamo, da je ogledalo veliko, dovolj visoko, močno in z masivnim okvirjem. Kljub temu pazite, da boste izbiro prilagodili velikosti prostora in tudi preostali opremi. Ogledalo, ki je postavljeno ob steno, je najpogosteje okvirjeno. Z okvirjem se skrijejo tudi vsi ostri robovi, ki lahko pomenijo celo negativno energijo.

--

Če želite, da vam pri izbiri ogledala za predsobo pomagamo mi, smo vam vedno na voljo preko kontaktnega obrazca, e-maila info@salonpohistva.si ali nas pokličite na 070 458 517.

Skupaj z vami ustvarjamo dom!