Toplejši dnevi kar sami od sebe vabijo ven na vrt, kjer v krogu svojih najljubših lahko preživljamo nepozabne trenutke. A lepo sončno vreme še zdaleč ni edini pogoj za uživanje v naravnem okolju. Na vrtu si je potrebno zasnovati prijeten kotiček, v katerega postavimo primerne kose pohištva.

Ste si takšen kotiček že zasnovali? Samo v glavi ali tudi na listu papirja? Si na vrt želite postaviti kakovostno in lepo zasnovano sedežno? Morda stole in jedilno mizo? Poleg pa kakšen najsodobneje zasnovan in nadvse privlačen ležalnik? Možnosti je neskončno veliko. Pri snovanju takšnega kotička pa vam seveda lahko pomagamo tudi mi.

Najpomembneje pa je, da vam bo izbrano vrtno pohištvo učinkovito služilo več sezon!

To pa je v prvi vrsti odvisno od same kakovosti pohištva, ne nazadnje tudi od tega, kako boste zanj skrbeli sami.

V nadaljevanju vam predstavljamo nekaj TOP kosov pohištva za vrt Perfect Home Shop, ki ga pri nas lahko kupite po sila ugodnih cenah, čeprav je izdelano iz vrhunske vrste lesa. Čisto na koncu pa še nekaj koristnih nasvetov, kako na preprost in učinkovit način poskrbeti za nego in vzdrževanje takšnega pohištva za vrt.


1. Vrtni set Finley iz kakovostnega akacijevega lesa

Svoj vrt, balkon ali teraso lahko opremite z vrtnim setom Finley. Ta namreč vsebuje prav vse, kar je potrebno za primerno urejen zunanji prostor. Takšen set vam omogoča, da si lahko v prav vsakem trenutku privoščite kavico ali pa kosilo s svojimi najbližjimi. Set za vrt Finley je odlična izbira tudi zato, ker je narejenen iz izjemno kakovostnega akacijevega lesa. Ta je namreč nadvse trpežen ter dolgo časa ostane lepo ohranjen.

Set sestavljata dva stola, miza in stojalo. Miza in stola sta zložljiva ter se lahko obesita na priloženo stojalo. To uporabnikom zagotovi peprosto shranjevanje, pohištvo pa tako ne zavzame prav veliko prostora. Stojalo je lahko izjemno dobrodošlo tudi za postavitev vaših najljubših zelišč in rož.


2. Vrtna klop Finley – funkcionalna, kakovostna in modernega dizajna

Vrtna klop Finley lahko prav vsak vrt spremeni v oazo sproščanja. Odlikuje se po izjemni funkcionalnosti, kakovosti pa tudi po modernem dizajnu. Je nastavljiva, zato se lahko uporablja tako za sedenje kot tudi za ležanje. Postavite jo lahko na vrt ali na balkon – za sproščanje na sončku ter svežem zraku.

Ker ima klop nastavljive rokonaslone, je še toliko bolj praktična. V spremstvu takšnega kosa vrtnega pohištva in kakšne odlične knjige si boste zagotovo ustvarjali prečudovite poletne dni.


3. Ležalnik Finley z blazinami

Ležalnik Finley vam lahko v poletnem času ponudi izjemno visoko mero udobja in prijetnega počutja. Takšen kos pohištva je izjemno kakovosten, obenem pa je tudi odličnega izgleda. Z njim lahko na hiter način polepšate tudi okolico svojega doma.

Ležalnik je izdelan iz akacijevega lesa in poliestra. Vključena je tudi 4,5 centimetra debela blazina, ki poskrbi še za dodatno mero udobja med ležanjem.


Nekaj dejstev in nasvetov za vzdrževanje pohištva iz akacijevega lesa

Akacija ali robinija je evropska drevesna vrsta ter je odlična alternativa za tropski les. Sestava in struktura takšne vrste lesa zagotavlja naravno odpornost proti vremenskim vplivom. Za les akacije je zlasti značilno, da je trd, žilav in zelo obstojen. Posledično je akacija nadvse primerna za uporabo na prostem. Pohištvo iz akacije je lahko izpostavljeno najrazličnejšim vremenskim vplivom. Za naravno akacijo je značilno, da je rumenozelenkaste barve, parjena pa ima značilno temno rjavo barvo.


Pohištvo za vrt iz akacije čez čas prosivi. Posledično ga je treba s površinsko obdelavo obnoviti. Kako dolgo bo uporabno, pa je zlasti odvisno od ravnanja z njim. Če se ga primerno neguje in vzdržuje, takšno pohištvo lahko zdrži tudi do 15 let. Če ga v zimskem času ne pustimo na zmrzali in snegu, se njegova življenjska doba lahko še podaljša.

Želite, da vam pohištvo za vrt pomagamo izbrati mi?

--

Če želite, da vam pri izbiri ustreznega vrtnega pohištva pomagamo mi, smo vam vedno na voljo preko kontaktnega obrazca, e-maila info@salonpohistva.si ali nas pokličite na 070 458 517.

Skupaj z vami ustvarjamo dom!