Pohištvo in ostala oprema v spalnici naj bo po vašem okusu. Spalnico opremite tako kot je vam všeč in s tistim kar potrebujete. Je morda to velika garderobna omara, kozmetična mizica, dodatni predalnik, knjižna polica in svetilka za nočno branje? Če so vam všeč preproge, dodajte tudi preprogo. Svoji domišljiji pustite prosto pot in si ustvarite svojo oazo počitka in udobja. Kaj pa so tiste stvari, na katere morate dati večji poudarek?

1. SVETLOBA in SVEŽINA
V spalnici si moramo za miren in udoben spanec najprej ustvariti svojo oazo, kjer se bomo lahko sprostili in spočili. Spalnica mora biti dovolj temna, vsekakor je dnevna svetloba tista, ki na nas deluje pozitivno. Vendar našim možganom sporoča, da je čas, da se zbudimo. Zato poskrbite, da si spalni prostor lahko zatemnite. Zelo moteči svetlobni dejavniki so vsekakor tudi električne naprave, kot je npr. budilka z močno svetlobo, televizija, telefon, računalnik in tablica. Poleg navedenega pa ne pozabite spalnico pred spanjem tudi dobro prezračiti, svež zrak je »must have«!

 

2. IZBIRA POSTELJE
Spanje naj bo kot lebdenje med oblaki, kjer vam je toplo, udobno in ste sproščeni. Spalnici dovolite, da služi svojemu namenu – spanju. Izbiri postelje namenite malo več pozornosti, saj je izbira res ogromna. Izberite takšno, ki se bo stilsko vklopila z obstoječim pohištvom in tlemi, naj bo to lesena, kovinska ali oblazinjena. Če imate v spalnici prostorsko stisko, je za vas zagotovo pravilna rešitev postelja, ki vključuje predale, s katerim boste pridobili dodaten prostor za shranjevanje.

3. VZMETNICA, KI VAS OBJAME
Poskrbite za spočita jutra s primerno vzmetnico. Pri izbiri pravega ležišča so zelo pomembne naše karakteristike in navede, kot so: teža, starost, položaj spanja, zdravstvene težave in podobno. S temi podatki je izbira trdote in vrste ležišča enostavna, potem moramo poskrbeti le še za ustrezno udobje (spominska pena, lateks, ipd.). Ko imamo vzmetnico izbrano pa ne smemo pozabiti tudi na vzdrževanje le-te. Če ima vzmetnica snemljivo in pralno prevleko je vzdrževanje enostavnejše, jo je pa vseeno nujno potrebno obračati (vsaj 3x na leto). Za podaljšanje življenjske dobe vzmetnice pa poskrbite še za nadvložek in/ali nepremočljivo podlago, ki je pri otrocih še toliko bolj pomembna.

Za pomoč pri ureditvi vaše popolne spalnice se lahko vedno obrnete tudi na naše strokovne svetovalce, ki vam bodo z veseljem svetovali in za vaš našli najbolj primerno rešitev.