Prihajajoča pomlad nas neredko spomni na to, da je treba poskrbeti za generalno čiščenje domačih prostorov. Vedno znova in spet pa nas prehiti čas, zato s čiščenjem samo odlašamo, naša volja in motivacija pa sta posledično vse manjši. A če bi se skupaj z družinskimi člani usedli za mizo ter skupaj pripravili učinkovit načrt, bi se čiščenja lotili hitreje in še z večjo vnemo.

Načrta vam ne bo treba pripraviti, saj smo ga posebej za vas pripravili strokovnjaki v Furnituri. Zaupali vam bomo, kako samo v treh korakih poskrbeti, da bo vaše stanovanje videti kot novo in popolnoma sveže. V svoj dom se boste vračali še z večjim veseljem, v njem boste imeli še več energije ter volje do dela, druženja in še česa.


1. Iz prostorov odstranite vso nepotrebno navlako

Največ volje pri čiščenju prostorov nam na splošno jemljejo kupi nepotrebne navlake, ki se iz dneva v dan samo kopičijo. Takšen pojav je zlasti značilen za manjša stanovanja, kjer vsak še tako majhen predmet vzame še tisti košček prostora, ki smo ga nekoč uporabljali za kaj koristnega.

 

V vsak prostor najprej postavite nekaj praznih škatel iz papirja. Vanje nato shranite prav vse predmete, liste, oblačila – seveda primerno ločeno –, ki jih ne potrebujete več. Če je le možno, predmete podarite prijateljem, sorodnikom, znancem ali nekomu, ki ga sploh ne poznate, a veste, da bi mu katera od zadev še kako dobro koristila. Preostalo lahko začasno shranite v kleti ali na podstrešju, toda samo tisto, kar v bližnji prihodnosti nameravate uporabiti. Če ne, odvrzite v za to namenjene koše za smeti.

Zavedamo se, da ste mogoče na določene stvari vezani tudi emotivno, vendar je enkrat potrebno "presekati". Še posebej, če se na teh stvareh že nabira prah, ali celo plesen.
V hipu, ko boste iz prostorov odnesli nekaj škatel, se boste počutili prerojeno, svobodno, polni energije ter zagona za opravljanje 2. koraka. Prostori bodo namreč v hipu postali večji, bolj zračni, svetlejši, morda boste v katerem od njih slišali celo svoj odmev. Pustite se presenetiti.


2. Središčne točke dogajanja prestavite kam drugam

Določeni kosi pohištva v prostoru označujejo središče dogajanja. V dnevni sobi je to na primer sedežna garnitura in mizica ob njej, v kuhinji jedilna miza. Čas je za učinkovito prestavitev pohištva. Dobro premislite, kam boste postavili izbrani kos pohištva. S tem boste namreč ustvarili novo središče, morda še z veliko boljšo energijo za druženje ali pa opravljanje pisarniškega dela.

Takšen korak vam bo morda vzel nekoliko več časa. Potrebno bo namreč tudi eksperimentiranje. Ne zadovoljite se ob prvi prestavitvi pohištva. Klubsko mizico poskusite postaviti na čim več različnih koncev. Skupaj z družinskimi člani se odločite, katero mesto ji najbolj pristoji in zakaj.


3. Privoščite si nov kos pohištva

In ker ste bili pri čiščenju in prestavljanju pohištva ter ostalih elementov tako pridni, se lahko nagradite. Kupite vsaj en nov kos pohištva. Ni potrebno, da je to večji kos, ki bi vas stal veliko denarja. To je lahko le zanimivo zasnovana moderna svetilka za v dnevni prostor ali majhna barvita mizica.

Če pa vam proračun dovoljuje, lahko v dnevni prostor postavite nov kavč oziroma sedežno garnituro. Morda je čas za nakup nove jedilne mize ali komode za spalnico. Sami najbolje veste, kaj si boste kupili.

--


Če imate v zvezi z urejanjem domačih prostorov, stanovanja, hiše še kakršno koli dodatno vprašanje, vam bomo nanj z veseljem odgovorili. Za pomoč in nasvete smo vam vedno na voljo preko kontaktnega obrazca, e-maila info@salonpohistva.si ali nas pokličite na 070 458 517.

Skupaj z vami ustvarjamo dom!