Spalnica zagotovo velja za del stanovanja, ki je namenjen polnjenju vaših baterij in vam prestavlja odmik od vsakdanjega sveta. Predstavlja kraj, kjer se počutite dovolj umirjene, da se odpravite k počitku. Prav tako kot spalnica pa je pomembna tudi vaša nočna omarica. Stvari na nočni omarici zagotovo veliko povedo o vas, zato je zelo pomembno, da imate urejeno nočno omarico in da točno veste, kaj nanjo sodi in kaj ne.

Spodaj je naštetih sedem predmetov, ki jih je pametno imeti na vaši nočni omarici.


1. Zdravila in lepotni izdelki

Zdravila, v primeru da jih potrebujete, in izdelki za nego kože so zagotovo dovoljeni predmeti na vaši nočni omarici. Spanec je pomemben tudi za vašo kožo, saj jo obnavlja. Pred spanjem uporabite lepotne izdelke in zjutraj se boste zbudili z nežnejšo kožo.
Takšne drobne stvari, imajo zagotovo svoje mesto na nočni omarici, saj morajo biti na voljo tik pred spanjem.


2. Knjige

Pomemben del vaše nočne omarice morajo prestavljati knjige. Branje knjige pred spanjem vas bo umirilo in pripravilo na počitek. Poskusite pa se izogniti e-bralnikom in podobnim elektronskim napravam, saj so to naprave, ki slabo vplivajo na vaš spanec.
Poleg uporabnosti pa knjige tudi dobro izgledajo, če vam je estetika vaše nočne omarice nekoliko pomembnejša.


3. Steklenica z vodo

Pitje veliko vode je izjemnega pomena za vsak organizem in prav med spanjem telo porabi največ vode. Obvezno je, da takoj zjutraj spijete vsaj dva kozarca vode in s tem prebudite telo ter ga pripravite na nov dan.
Ob sebi imeti steklenico z vodo je koristno tudi takrat, ko sredi noči postanete žejni in resnici na ljubo nikoli ne pomislite, da bi vstali z vaše tople postelje in odšli po kozarec vode. Zato je nujno, da imate na nočni omarici vedno polno steklenico z vodo.


4. Papir in pisalo

Verjetno se vam je že večkrat zgodilo, da ste pred spanjem dobili zares dobro idejo, ki ste jo želeli zjutraj predstaviti ostalim, ampak kaj, ko ste jo do jutra pozabili. Vse bi lahko samo prebrali, če bi si jo zvečer zapisali na list, tako bi neobremenjeni legli k počitku, ideje pa prav tako ne bi pozabili.
Papir in pisalo pa sta pomembna tudi za vse, ki si zapisujete sanje. Sanj se najbolj podrobno spomnite prav takoj, ko se prebudite, kasneje pa njihov spomin zbledi. Zaradi tega vam lahko zelo koristita prav pisalo in papir na nočni omarici, da si jih nemudoma zapišete in preprečite, da zbledijo.


5. Modni dodatki

Tisti modni dodatki, ki vam največ pomenijo, si zagotovo zaslužijo svoje mesto na nočni omarici, saj so prva stvar, ki si ji nadenete zjutraj ko vstanete. Njim namenite stojalo ali majhno košarico, v katero jih boste odlagali. Poleg njih pa po potrebi lahko položite tudi svoja očala, če jih nosite.


6. Budilka

Eden od dovoljenih predmetov na nočni omarici je seveda budilka. Redki se zjutraj ob pravem času zbudite brez budilke. Pomembno je, da se držite klasične budilke, ne tiste, ki jo imate na pametnih telefonih ali tablicah, saj so to elektronske naprave, ki negativno vplivajo na vaš spanec.


7. Svetilka

Svetilka mora imeti prostor nekje na vaši nočni omarici. Nikoli ne morate predvideti vseh dogodkov, ki se vam lahko dogodijo, zaradi tega so svetilke več kot dobrodošle na vaši nočni omarici. Pomagale vam bodo, v primeru da vam bo zmanjkalo elektrike. Z njimi boste lažje sredi noči hodili do sanitarij, saj je njihova svetilna moč veliko manjša kot tista od stropne luči.


8. Električne naprave niso med dovoljenimi predmeti

V svetu, ki ga živimo, so električne naprave postale del našega življenja in brez njih si ga ne predstavljamo več. Vendar vsakršne elektronske naprave ne bi smele imeti mesta na vaši nočni omarici.

V raziskavi, ki jo je opravil Bank of America report, lahko zasledimo, da samo 29 odstotkov Američanov nima telefona v svoji postelji ali na svoji nočni omarici. Ti podatki odvisnost od elektronskih naprav zagotovo potrjujejo. Elektronske naprave bi morali vsaj v času pred spanjem in takoj zjutraj umakniti nekam, kjer jih ne bi mogli doseči. Tako bi se vaš dan začel in končal popolnoma drugače in verjetno tudi veliko bolje.

Elektronske naprave namreč oddajajo sevanje, ki je lahko nevarno za človeka, poleg tega pa vam odvračajo pozornost od možnosti za počitek. Večina od vas zadnjo stvar pred spanjem verjetno pogleda na telefon. Verjetno je tudi prva stvar, ki jo zjutraj primete v roke, kar pa ni pravilno. Ne samo zaradi sevanja, ki ga oddajo, vendar tudi zaradi modre svetlobe, ki povzroča, da se težje umirite in zaspite, kar pa vpliva na kakovost vašega spanja.

Nočna omarica je torej zelo pomemben del vsake spalnice. Pomembna je njena funkcionalnost in namenskost, nanjo pa zagotovo ne spadajo elektronske naprave, saj negativno vplivajo na vaše spanje. Zgoraj je naštetih sedem predmetov, ki morajo biti zagotovo prisotni na vaši nočni omarici, po želji pa lahko dodate še kakšnega. Oddaljite se le od elektorskih naprav, saj bo vaše življenje popolnoma drugačno, če jih pred spanjem in zjutraj ne boste uporabljali.

V primeru, da želite pomoč pri izbiri nočne omarice za vašo spalnico, ali pa da imate kakšno vprašanje, nas kontaktirajte preko kontaktnega obrazca, e-maila info@salonpohistva.si ali telefona 01 5005 194 in z veseljem vam bomo pomagali. 

Skupaj z vami ustvarjamo dom.