Kakovostno pohištvo v vaš dom prinese vse tisto, česar ste si od nekdaj želeli. Pohištvo je namreč na sploh eden od najpomembnejših dejavnikov, ki vplivajo na počutje, udobje in še kaj. Na njem počivate, spite, kuhate, otroci ga uporabljajo pri igri. Določeni kosi vas lahko spremljajo skozi celo življenje. Kljub temu nekateri na kakovost pohištva še vedno dajejo premalo poudarka.


Pri izbiri novega pohištva za svoj dom torej na prvo mesto postavite kakovost.
Še preden odidete po nakupih, izberite ustrezno vrsto lesa ali drugega materiala, pri čemer zlasti upoštevajte slog, ki vam je pisan na kožo. Pri izbiri barvnih odtenkov bodite čim bolj realistični. Naj vas ne zavedejo lepe intenzivne barve, ki se jih vsak človek slej ko prej prenaje.

Preden izberete ustrezno omaro, preverite funkcionalnost; predale, police, velikost prostora. Vzmetnico za ležišče pred nakupom dobro preizkusite. Najpomembneje je, da domov ne prinesete nekaj, česar ne boste koristno uporabljali.

Pri nas v Furnituri – prodajalni s pohištvom – izjemen poudarek dajemo na kakovost pohištva. To upoštevamo tudi pri najmanjšem elementu, ki na prvi pogled ni viden, a je toliko uporabnejši. Svojim strankam pri izbiri pohištva ves čas stojimo ob strani. Pomagamo vam tudi z izjemno koristnimi nasveti.

 

A kakovostno pohištvo bo sčasoma izgubilo svoj čar – v vseh pogledih –, če ga ne boste ustrezno negovali. Kako?


Pohištvo blizu oken še posebej dobro zaščitite pred razbarvanjem

Razbarvano pohištvo ne zgleda prav nič privlačno, poleg tega morda izgubi še na svoji funkcionalnosti. To se najpogosteje zgodi s kosi, ki so nameščeni neposredno pod okni ali v bližini. Da bi preprečili razbarvanje, uporabite ustrezno zaščito – okenske tretmaje.


Pri čiščenju blazine prevleke iz tkanine nikoli ne snemajte

Če se po blazini pojavi kakšen madež ali pride do razlitja tekočine, prevleke za blazino ne snemajte. Nastali madež popivnajte, ne da bi pri tem preveč drgnili. Sicer pa mora blazina vsebovati nalepko, s katere lahko hitro razberete, kako zadevo najhitreje očistiti.


Usnje očistite z mehko in vlažno krpo

Še posebej pazljivi bodite pri čiščenju pohištva iz usnja. Po njem samo nežno podrgnite z mehko, malo vlažno krpo. Za čiščenje usnja nikoli ne uporabljajte lakov, olj, amonijaka, čistilnih tekočin, topil ali detergentov. Uporaba tovrstnih sredstev lahko povzroči izjemno veliko škode. S takšnim načinom čiščenja ne nazadnje lahko celo razveljavite garancijo.


Posamezne kose pohištva redno sesajte z oblazinjenim nastavkom

Pohištvo očistite vsaj enkrat na teden. Do posameznih kosov bodite čim nežnejši. Pri sesanju vedno uporabljajte oblazinjeni nastavek. S tem preprečite prezgodnjo obrabo in neprivlačen videz pohištva. Če prahu redno ne odstranjujete, se bo ta vidno priplazil v tkanine in povzročil nepopravljivo škodo.

--


Če se vam je v tem hipu porodilo še kakršno koli vprašanje v povezavi z izbiro kakovostnega pohištva in nege ali pa v povezavi s čimer koli, nam pišite preko kontaktnega obrazca, e-maila info@salonpohistva.si ali nas pokličite na 070 458 517.

Skupaj z vami ustvarjamo dom!