Pustolovski grad, avtomobil, ali postelja v obliki gusarske ladje? Vsi ti dizajni spravljajo fante v neizmeren delirij, starše pa v velik obup, katero izmed tako oblikovno dovršenih postelj izbrati. Vendar pa bolj kot to, se je potrebo pri nakupu osredotočiti na praktičnost, varnost in trajnost fantovske postelje.

Ni enostavno poiskati popolno posteljo za vašega fanta, saj mora v prvi vrsti zadovoljiti njegovemu okusu, kot tudi okusu njegovih staršev. Zavedati se morate, da je fantovska postelja velik kos pohištva, ki ga ne kupujete ravno vsako leto, zato temeljit razmislek nikoli ni odveč. V pomoč smo vam pripravili nekaj nasvetov, da bo vaš nakup postelje za vašega fanta tako veliko bolj brezskrben.

Privlačen dizajn fantovskih postelj bo poskrbel za še več domišljije

Tehnologija izdelave otroških postelj je danes že tako napredovala, da v ponudbi srečamo postelje v obliki avtomobilov, gradov, ladij in še marsikaj. Vse to je izjemno mamljivo za naše nadobudne fante z obilo domišljije, odločitev za popolno fantovsko posteljo pa toliko težja, saj je pri tem potrebno razmisliti še o mnogih drugih dejavnikih.

 


Je že res, da je videz izjemno pomemben, ni pa vse! Bolj kot to, je potrebno razmisliti o pravi velikosti otroške postelje. Le ta naj bo vsaj 10 do 15 cm daljša od njegove velikosti, če pa načrtujete, da boste posteljo več let uporabljali in bo vaš otrok še zrasel, naj bo fantovska postelja še večja.

Kakovostna postelja, ki bo preživela vse otroške zabave

Starši se ob nakupu fantovske postelje pogosto sprašujemo, kdaj jo bo prerasel, vendar bi nas bolj kot to moralo skrbeti, kako kakovostna je otroška postelja. Le kakovostna postelja bo namreč zdržala večje obremenitve in le v tem primeru boste lahko dočakali trenutek, ko jo bo vaš fant prerasel.

Fantje so po svoji naravi še posebno radoživa bitja, zato se prepričajte, da je fantovska postelja dovolj trpežna, da bo zdržala še tiste najbolj divje zabave ali pa boje z blazinami, ki so sestavni del vsakega otroštva. Manj kakovostne postelje se bodo v tem primeru hitro razmajale, vi pa boste zopet morali po nakupu nove postelje.


Zelo koristen podatek pri nakupu fantovske postelje je tudi ta, ali se lahko fantovska postelja v obliki avtomobila kasneje prelevi tudi v običajno mladinsko posteljo. Na ta način boste otroško posteljo resnično lahko uporabljali več let – tudi potem, ko vaš malček postane pravi najstnik.

Je že res, da boste morali za kakovostno posteljo po vsej verjetnosti odšteti nekoliko več denarja, vendar se vam bo to tekom let zagotovo obrestovalo.

Z izbiro varne postelje se boste izognili marsikateremu šivu

Dejstvo je, da nobena nesreča nikoli ne počiva, lahko pa z izbiro najbolj primerne fantovske postelje bistveno prispevate k temu, da so njene posledice čim manjše:

• Fantovska radoživost nikoli ne pozna meja, zato se lahko običajna igra kaj hitro sprevrže v divjo zabavo z neprijetnimi posledicami. Poskrbite, da bo imela fantovska postelja zaobljene robove in vogale, zaradi česar se boste izognili morebitnim šivom na najbližji urgentni postaji.

• Če se odločate za dvignjeno posteljo, potem poskrbite, da varen dostop, ob rob postelje pa namestite ograjo, da vaš otrok v spanju ne pade s postelje.

• Pozanimajte se na kakšni osnovi so barve, s katerimi je fantovska postelja pobarvana, saj z izbiro barv na vodni osnovi bistveno prispevate k bolj prijaznemu okolju, takšne barve pa so tudi veliko bolj prijazne do zdravja vašega fanta.

Postelja, ki vam bo prihranila ogromno prostora

Če ima vaš fant majhno otroško sobo in mu že tako primanjkuje prostora za svoje igrače ali pa oblačila, potem je vredno razmisliti o postelji, ki ponuja tudi kaj prostora za shranjevanje. Običajno so to dodatni predali v podnožju postelje, ki so lahko zelo koristni za shranjevanje igrač, posteljnine ali kakšne druge drobnarije. Postelje, ki so v obliki pograda in so nekoliko bolj dvignjene od tal, pa vam celo ponujajo dovolj prostora za pravo garderobno omaro, zato je primerna tudi za shranjevanje oblačil.

Ne pozabite na kakovostno vzmetnico

Kakovosten in udoben spanec pa ni toliko odvisen od oblike in velikosti postelje, kot je ključnega pomena izbira prave vzmetnice. Ugotovili boste, da vam bo le ta morda dala še več dela kot pa sama postelja, saj je ponudba otroških vzmetnic danes resnično zelo pestra.

Najpomembneje je seveda, da izberete pravilno dimenzijo vzmetnice, ki bo ustrezala v okvir fantovske postelje. Pri nakupu je najbolje, da jo otrok preizkusi, saj bo konec koncev on spal na vzmetnici. Glede na to, da ljudje v povprečju prespimo 8 do 9 ur na dan, je pomembno, da je vzmetnica kakovostna, saj bo to zagotovo pozitivno vplivalo na počutje vašega fanta.

Nikakor pa ne pozabite, da ima vzmetnica odstranljivo prevleko, ki jo lahko operete v pralnem stroju in na ta način poskrbite za njeno redno vzdrževanje.

V primeru, da želite še kakšen nasvet, ali pa pomoč pri izbiri otroške postelje, nas kontaktirajte preko kontaktnega obrazca, e-maila info@salonpohistva.si ali telefona 01 5005 194 in z veseljem vam bomo pomagali. 

Skupaj z vami ustvarjamo dom.