Hišni ljubljenček je za človeka prava mala terapija za dušo, zato si zasluži bivati v prijetnem in udobnem prostoru. Psu, mačku ali drugemu ljubljenčku lahko zunaj svojega doma pripravite izjemno prijeten prostor, še najbolj pa ga osrečite, če lahko prebiva skupaj z vami. 

Ker vas ni malo, ki imate doma vsaj enega ljubljenčka, smo za vas pripravili 4 koristne nasvete, na kaj je treba še posebej paziti pri izbiri sedežne ter tudi pri samem vzdrževanju in čiščenju. Če boste upoštevali vse, boste zadovoljni tako vi kot tudi vaše male živali.

 

1. Posebno pozornost namenite izbiri tkanine

Pri nakupu sedežne garniture se zlasti osredotočite na vrsto tkanine. Izbirajte med najbolj vzdržljivimi tkaninami, saj hišni ljubljenčki svoje kremplje neredko zatikajo prav ob tkanino. Ob izbiri trpežne tkanine ni ne duha ne sluha o raztrganinah.


Odlična izbira je tkanina s prevleko iz sintetičnih vlaken. Ta preprečuje vdor krempljev v zanke ter trganje blaga ob raztezanju.


2. Prednost dajte materialom, s katerih preprosto odstranjujete dlake

Tkanina je lahko pravi magnet za mačjo in pasjo dlako, ker je statična in privlačni različne drobce iz zraka. Pri izbiri sedežne zato pazite, da bodo materiali antistatični. Takšen material dlake odbija.
In čeprav bo dlaka na materialu vseeno ostala, jo lahko hitro obrišete z vlažno krpo ali pa odstranite s sesalcem. Dobrodošel je tudi lepljivi valjček.


3. Izberite material, ki je preprost za čiščenje

Na sploh velja, da je najbolje, če je sedežna garnitura odeta v tkanino, s katere se lahko madeži hitro odstranijo kar z vlažno krpo. Čeprav pazite na svoje kose pohištva, se vseeno lahko hitro pripeti, da se ne nazadnje na sedežni pojavi pasje ali mačje blato, urin, kri in še kaj. Priročno čiščenje sedežne je tudi zato ključnega pomena.
Poskrbite, da z izbrane sedežne večino madežev lahko odstranite z vlažno ter opojno krpo.


4. Ne dovolite si, da ima vaša sedežna vonj po živalih

Materiali sedežne se nepričakovano hitro lahko navzamejo najrazličnejših neprijetnih vonjav naših malih kosmatinčkov. Ravno zato je še toliko pomembneje, da prostor sproti zračite. Živali so med ležanjem na sedežni pogosto vlažne ali pa mokre, saj so bile pred tem na sprehodu.


Sedežno je na vsake toliko časa dobro tudi temeljito presesati. Pri roki imejte še razpršilo proti neprijetnim vonjavam.

Pri Furnituri se ves čas z veseljem prilagajamo življenju posameznikov. Ravno zato nenehno iščemo nove in tehnološke tkanine in druge materiale za omogočanje prave izbire pohištva za vsak način življenja. Pri nas vam zato ponujamo tudi številne vrste sedežnih garnitur, ki jih lahko brezskrbno uporabljate tudi v družbi svojih hišnih ljubljenčkov.

Postregli smo vam s koristnimi nasveti za sedežno, ki jo bodo ne nazadnje uporabljali tudi vaši kosmatinci. Sedaj pa vas vabimo, da si tukaj – https://www.salonpohistva.si/sedezne-garniture – še enkrat v miru ogledate najlepše in funkcionalno najbolje zasnovane sedežne. Vam pomagamo?

--


Za več informacij se lahko obrnete na nas, kjer vam bomo z veseljem svetovali pri izbiri sedežne garniture za vaš dom. Pišite nam preko kontaktnega obrazca, e-maila info@salonpohistva.si ali nas pokličite na 070 458 517.

Skupaj z vami ustvarjamo dom!