V lanskem in letošnjem letu ste imeli najverjetneje zaradi okoliščin, ki so presenetile prav vse, nekoliko več časa. Morda ste si zasnovali nov načrt, kako boste prenovili oziroma na novo opremili svoje stanovanje. Ker ste bili več časa doma, ste bili še toliko bolj pozorni na vse pomanjkljivosti in napake. Ugotovili ste, da je čas za spremembo tudi na področju barv pohištva, sten in še česa.

V Furnituri – vrhunski prodajalni s pohištvom – se ves čas svojim strankam trudimo ponuditi odlične in trajnostne kose pohištva. Obenem pa z vami želimo deliti tudi svoja znanja ter izkušnje s področja opremljanja. Ker imajo barve na končni videz prostorov pa tudi na vaše počutje lahko kar precej velik vpliv, smo pripravili nekaj vrhunskih nasvetov. Vas zanimajo, kateri barvni odtenki so še posebej mikavna in trendovska izbira v letošnjem letu? Vsekakor!


Za začetek nekaj svetlega in veselega

V fazi načrtovanja je najbolje, da se najprej odločite za svojo najljubšo barvo. Ta naj vam bo v nadaljevanju dobra koordinacija za ustrezne kombinacije. Finalistke letošnjega leta so rumena, turkizna in magenta. Slednja je najbližje barvi ciklame. Z izbiro rumene v svoj dom dobesedno prinesete veliko mero sonca. Svetlo rumena v ljudeh vzbuja upanje in optimizem, kar pa v tem času zagotovo potrebujete. Takšna barva se odlično ujema z barvo žafrana in odtenki zlate. V rumeno lahko odenete tapete, ne nazadnje so v tem odtenku lahko tudi pregrinjala za oblazinjeno pohištvo.

 

Turkizna barva spominja na morje, korale, kamen. Z njo v svoj dom vključite čudovit delček narave. Turkizna se odlično obnese na preprogah, posteljnini pa tudi na okrasju.

Magenta pa v vaš dom lahko pride s pomočjo rastlinja v takšni barvi. Vsekakor se odlično obnesejo tudi takšne blazine.


Vse tri finalistke si zaslužijo zlati gumb, torej lahko vse tri barve naenkrat vklopite v svoje bivalne prostore. Poskrbite, da se bodo med seboj kar se da učinkovito poigravale. Vseeno pa naj prevlada samo en barvni odtenek. Ste se že odločili, kateri vam je najbolj pisan na dušo?


Bivalne prostore nato uravnotežite z izbiro sodobnih nevralnih barvnih odtenkov

Še večje udobje in stabilnost v domu lahko dosežete z izbiro sodobnih trendovskih nevtralnih barvnih odtenkov. S tem odlično poskrbite tudi za uravnoteženost z intenzivnejšimi odtenki. Za leto 2021 so vrhunski strokovnjaki za notranje opremljanje v ospredje postavili ultimativno sivo barvo. Takšna barva naj bi simbolizirala moč in odpornost. Sliši se fantastično, kajneda? Tudi sicer siva barva velja za klasično, elegantno barvo, ki ustreza številnim slogom ter dizajnom.


Med sodobne izjemno priljubljene nevtralne barve sodi tudi barvni odtenek urbane bronze. V njo lahko odenete barvo sten. Če se vam v tem hipu niti ne sanja, kakšna barva je to, pokukajte na splet.


S pomočjo barv v svoj dom poleg narave povabite še mir

Barve, ki jih tudi sicer najdete v naravi oziroma na prostem, prinašajo občutek dobrega počutja, umirjenosti, spokojnosti. Vse omenjeno potrebujete bolj kot pa kdaj koli poprej. Izbirate lahko med lahkotnimi, toplini nevtralnimi in naravnimi zelenimi odtenki pa tudi med modrimi, mehkimi, nežnimi zemeljskimi odtenki.


Izjemen občutek pozitivizma ter udobja na primer v vaš dom prinašata rumeno zelena barva in odtenek mete.


Ste pripravljeni na barvno obnovo svojega doma?

--


Če imate v zvezi z izbiro barvnih odtenkov za vaš dom še kakršno koli dodatno vprašanje, vam bomo nanj z veseljem odgovorili. Za pomoč in nasvete smo vam vedno na voljo preko kontaktnega obrazca, e-maila info@salonpohistva.si ali nas pokličite na 070 458 517.

Skupaj z vami ustvarjamo dom!