In kaj so pravzaprav tabureji? Gre za neke vrste oblazinjen stolček, ki ima lahko pokrov, in ga lahko uporabite v različne namene. Nanj se lahko usedete, spočijete noge ali pa ga uporabite za shranjevanje različnih drobnarij, ki se zagotovo najdejo v vsakem stanovanju. Danes so izjemno priljubljen kos stanovanjske opreme, ki s svojim dizajnom lahko dodatno poživijo bivalni prostor.

 Elegantni in hkrati izjemno uporabni

Tabureje sicer najpogosteje srečamo v dnevnih prostorih, vendar so dobrodošel del stanovanjske opreme tudi v spalnicah, igralnicah ali otroških sobah. Že ta podatek, da so tabureji uporabni praktično v vsakem prostoru, govori v prid temu, da imajo zelo široko področje uporabe.

Prostor za shranjevanje

Če se boste odločili za tabure s pokrovom za shranjevanje, boste s tem pridobili dodaten prostor. Tako so priporočljivi predvsem za majhna stanovanja, kjer običajno že tako primanjkuje prostora za shranjevanje. V otroških sobah so idealni prostor za shranjevanje igrač, v spalnicah se v njih najde prostor za shranjevanje raznih pregrinjal, v dnevni sobi pa lahko vanj skrijemo marsikatero odvečno drobnarijo.

Dodaten sedež, ki nam pride prav v primeru obiskov

Ob številčnih obiskih nam marsikdaj zmanjka prostora za vse goste. Ker tabure nima naslonjala, ni ravno udoben za dolgotrajno sedenje, kljub temu pa nam v ta namen pride prav kot izhod v sili.

Tudi za utrujene noge se najde prostor

Tabure že od nekdaj uporabljamo kot prostor, kjer si lahko odpočijem noge. Ker je zelo enostaven za prenašanje, ga lahko postavimo kamorkoli ob vznožje sedežne garniture in ga tako uporabimo za naše noge.


Odlagalna površina


V spalnicah in otroških sobah predstavljajo tabureji odlično in hkrati elegantno odlagalno površino, kamor lahko odlagate svoje obleke ali druge predmete.


Tabureji kot klubske mizice


Za vse tiste z najbolj izvirnimi zahtevami, pa so na voljo tudi tabureji, ki so hkrati tudi klubske mizice, s čimer dajo še poseben pečat vašemu dnevnemu prostoru. V tem primeru je potrebno biti le pozoren na to, da je odlagalna površina dovolj ravna in trdna, za na primer odlaganje pladnjev.Trpežni materiali so lahko tudi izvirni in zanimivi

Poleg svoje vsesplošne uporabnosti pa so tabureji priljubljeni tudi zaradi svojih vizualnih lastnosti, ki predstavljajo bivalnim prostorom dodatno poživitev. Če imate moderno zasnovan bivalni prostor, potem boste zagotovo izbirali med sodobnimi dizajni taburejev; tisti, ki pa ste po duši tradicionalisti, pa so vam na voljo tudi dizajni v tradicionalnem slogu.

Na voljo so vam tabureji iz različnih materialov, ki jih lahko prilagodite vašemu bivalnemu prostoru. Med najbolj odporne materiale uvrščamo usnje, tvid ali mikro tkanino, ki so tudi izjemno enostavni za vzdrževanje. Vedno bolj popularni so tudi tabureji, ki so prevlečeni s tkanino za talne obloge, s čimer so se oblikovalsko še bolj približali zahtevam in željam uporabnikov.

Primerna oblika in barva tabureja je pika na i vašemu bivalnemu prostoru

Z umestitvijo taburejev v bivalni prostor zagotovo ne boste imeli nobenih večjih težav. Ker vam je na voljo široka paleta barvnih odtenkov in dizajnov, lahko izbirate tudi med tistimi najbolj drznimi. Če si želite popestriti prostor, lahko izbirate med živim barvnimi odtenki s čimer bo vaš bivalni prostor ponovno zaživel.

V specializiranih trgovinah s pohištvom lahko danes srečate tudi različne oblike taburejev, oziroma otomanov. Razlikujejo se lahko po svoji velikosti, kot tudi dizajnu. V prostor tako lahko postavite tabureje okroglih ali kvadratnih oblik, lahko pa tudi oboje, le da se ujemajo z vašim slogom. Pri izbiri primerne velikosti bodite pozorni, da ne izbirate prevelikih, sploh če imate na razpolago manj prostora. Če boste tabureje uporabljali zgolj kot sedež, potem naj bodo dovolj veliki za sedenje, a hkrati ne preveliki, če jih imate namen postaviti ob klubsko mizico v dnevnem prostoru.

tabureje sicer lahko pogosto kupite kar v kompletu s sedežno garnituro. V tem primeru izbira materialov in barve sovpada s samo sedežno garnituro. Ta izbira je sicer dokaj enostavna, vendar za prostor velikokrat monotona. Seveda pa to ni pravilo. Če želite s tabureji popestriti in poživiti vaše prostore, potem izbirajte drzne oblike in barve, ki bodo v vaš prostor prinesle svežino.

V primeru, da želite še kakšen nasvet, ali pa pomoč pri izbiri ustreznega tabureja, nas kontaktirajte preko kontaktnega obrazca, e-maila info@salonpohistva.si ali telefona 01 5005 194 in z veseljem vam bomo pomagali. 

Skupaj z vami ustvarjamo dom