Otroštvo je obdobje pridobivanja novih znanj, vedoželjnega odkrivanja in uživanja v brezskrbnih trenutkih.

Brihtne glave naših otrok so kot spužve, ki z zanimanjem vsrkavajo vse, kar se okoli njih zgodi. Tako se počasi pripravljajo na mladost, ki s seboj prinese tudi več odgovornosti. Bogato znanje je tako najboljša popotnica, s katero se podajajo v razburkan svet odraščanja. Zato je glavna naloga staršev, da jim nudimo varen pristan in oporo.

img alt=

Poleg tega pa moramo poskrbeti tudi za ustrezen učni kotiček, kjer bodo mladi nadobudneži pridobivali novo znanje in krepili že pridobljenega - saj veste, vaja dela mojstra. Ustrezen delovni prostor je sestavljen iz otroške pisalne mize, ergonomsko oblikovanega stola in ostalih pripomočkov, ki še dodatno olajšajo delo - namizna luč in ostali pisarniški pripomočki.

Kako opremiti otroški delovni kotiček

Ko otrok nekoliko odraste in prvič prestopi šolski prag, se zanj prične popolnoma novo obdobje. Malček namreč postane šolar, s tem pa pridobi tudi nove obveznosti in zadolžitve, med katerimi je tudi učenje. Prijetno urejen delovni kotiček tako predstavlja tisti ključni faktor, ki bo vašega otroka še dodatno spodbudil k izpolnjevanju šolskih nalog.

Ker učenci veliko časa preživijo zatopljeni v šolske knjige in zvezke, je nujno, da izberete kakovostno pisarniško pohištvo, ki bo podpiralo zdravo držo med sedenjem. Otroka pa poučite tudi o pomembnosti gibanja!

img alt=

Pri opremljanju ne pozabite, da gre za prostor, ki je namenjen vašemu otroku, zato naj bo urejen v skladu z njegovimi željami. Je vaš šolar ljubitelj daljnih dežel? Potem pusto steno opremite z zemljevidom sveta, ki ima dodane opise znamenitosti. Dodajte še pisarniške dodatke v otrokovi priljubljeni barvi, predvsem pa mu dovolite, da v svojem učnem kotičku tudi sam ustvarja. Na tak način boste najmlajšim družinskim članom učni proces predstavili v zanimivi in prijetni luči ter jim tako omogočili, da ga zares vzljubijo.

Nasveti pri izbiri otroške pisalne mize

Osrednji del vsakega učnega prostora pa je zagotovo pisalna miza. Otroške pisalne mize se na prvi pogled bistveno razlikujejo od klasičnih pisalnih miz, saj so posebej prilagojene najmlajšim. Vendar pa se v poplavi najrazličnejših izdelkov starši pogosto izgubimo in niti ne vemo, katero pisalno mizo bi izbrali. Vendar nič zato, z nekaj priročnimi nasveti, ki smo jih pri Furnituri pripravili za vas, se boste tudi vi zagotovo odločili za tisto, ki bo vašemu nadobudnežu prinesla veliko prijetnih, učnih in ustvarjalnih trenutkov.

1. Kakovost je pomembna: otroške pisalne mize so pogosto izpostavljene različnim otroškim dejavnostim, zaradi katerih se lahko poškodujejo in obrabijo. Odločitev za kvalitetne materiale tako sploh ni vprašanje. V Furniturino ponudbo smo zato vključili tiste modele, ki dosegajo najvišje kakovostne standarde. Naše otroške pisalne mize so izdelane bodisi iz oplemenitene iverne plošče ali nadvse trpežnega mediapana. Kot odličen primer pisarniških miz iz vrhunskih materialov je tudi kolekcija EMA, pri kateri se za lakiranje uporablja ekološke barve, ki niso škodljive za okolje in zdravje vašega otroka.

img alt=

2. Načrtujte nakup: nemalokrat se zgodi, da nakupu otroške pisalne mize ne posvečamo veliko pozornosti, kar se kasneje izkaže za veliko napako. Zato vam svetujemo, da si vzamete nekaj časa in izmerite prostor, kamor boste postavili pisalno mizo in se tako izognete kasnejši slabi volji. Velikost mize zato prilagodite prostoru, ki vam je na voljo. Imate majhno otroško sobo? Ne skrbite, za vas imamo številne modele pisalnih miz, ki na priročen način rešijo problem prostorske stiske - kolekcija Dreamy je s svojo kompaktno zasnovo ter dodano omarico in predalnikom odlična rešitev za vse manjše otroške sobe. Popoln izkoristek prostora pa lahko dosežete tudi s kotno pisalno mizo Corner s priročnimi in sodobno zasnovanimi policami.

img alt=

3. Kam z vsemi pripomočki: sodobno zasnovano pohištvo stremi k čim večji uporabnosti in funkcionalni zasnovi. Opravljanje šolskih obveznosti s seboj prinese veliko učnega gradiva, zvezkov, pisal in ostalih pripomočkov, ki se vse prepogosto v velikih kupih nabirajo na mizi. Nered vodi v nezadovoljstvo staršev in kasneje otrok, ki morajo vse to pospraviti. Da se boste izognili domačim prepirom, vam svetujemo, da izberete otroško pisalno mizo, ki ima dodane predale. Kot odlična se izkaže pisalna miza MT926 z veliko delovno površino, štirimi predali in omarico za shranjevanje, kamor lahko pospravite vse šolske potrebščine. Tako bo vaš šolar svoje stvari lahko vedno pospravil na svoje mesto. Hkrati pa se bo tako naučil pomena ohranjanja urejenega delovnega prostora.

img alt=

4. Meter v roke: dimenzije sobe ste izmerili, sedaj pa morate enako narediti še z višino otroka in mize. Njena višina mora biti namreč prilagojena višini tistega, ki zanjo sedi. Tu pomembno vlogo odigra tudi pisalni stol, ki naj bo prav tako skrbno izbran. Sicer pa se držite pravila, da morajo pri sedenju biti stopala na tleh, roke pa sproščeno počivati na mizi pod pravim kotom. Tako boste otroku tudi med sedenjem omogočili zdrav položaj hrbtenice.

5. Moč dnevne svetlobe: ne glede na to, kako kakovostno namizno luč namenite svojemu malčku, le ta ne more nadomestiti naravne dnevne svetlobe. Če je le mogoče, pisalno mizo postavite ob okno, ki v prostor spusti dovolj sončnih žarkov. Poleg tega pa je dokazano, da dnevna svetloba pozitivno vpliva tudi na našo delovno produktivnost. Zato nasveta nikakor ne spreglejte.

V Furnituro po nasvet za dober učni uspeh

Dejstvo je, da je zadovoljstvo ob koncu leta odvisno predvsem od vašega šolarja. Trud in trdo delo sta namreč vedno poplačana. Vendar na doseganje dobrega učnega uspeha vpliva tudi harmonično urejeno delovno okolje. S tega področja pa si pri največjem spletnem ponudniku pohištva Furnitura zagotovo zaslužimo odlično oceno! Našo ponudbo otroških pisalnih miz si lahko ogledate kar na spletu in jo tam tudi naročite. Izdelki na zalogi pa bodo pri vas že v roku enega tedna.

img alt=

V primeru dilem vam je ves čas na voljo naša strokovna ekipa, ki je odgovorna, da smo prav mi večkratni dobitniki različnih priznanj in nagrad. Kontaktirate nas lahko preko telefona (070 458 517), e-pošte ali kontaktnega obrazca na naši spletni strani. Brezplačno svetovanje vam je na voljo tudi v našem Showroom-u v Ljubljani, od ponedeljka do četrtka od 8:00 do 18:00 ter vsak petek od 8:00 do 15:00.

Vstopite v novo šolsko leto z našo pomočjo in svojim brihtnim glav’cam zagotovite odličen prostor za pridobivanje novih miselnih spretnosti. V znanju je moč - dovolite nam, da svoj del na poti do odličnih rezultatov vašega otroka prispevamo tudi mi.