Medtem ko je postelja najpomembnejši element vaše spalnice in dobrega spanca, so nočne omarice na drugem mestu med ključnim pohištvom za spalnico. Vašemu prostoru dodajo element sloga in praktičnosti.

Vendar le ena velikost in oblika omarice vsekakor ne spadata v vsako spalnico, zato so nočne omarice in posteljni okvirji na voljo v različnih velikostih, oblikah in slogih, kar posledično doprinese k temu, da je iskanje popolnega para za vašo spalnico lahko nekoliko težavno – a ne skrbite, v nadaljevanju prilagamo kratek vodič pri izbiri nočne omarice, ki vam bo olajšal dolgotrajno iskanje.


Enojna nočna omarica ali nočna omarica v paru

Ena od prvih stvari, ki jih je treba upoštevati pri iskanju prave nočne omarice, je odločitev, koliko jih želite – eno ali dve. Večina spalnic ima dve, zlasti če si posteljo delita dve osebi, tako da ima vsaka oseba na voljo svojo površino za nočno lučko in vse, kar želi imeti v bližini. Vendar ne pozabite, da sploh ni nujno, da sta nočni omarici v ujemajočem se kompletu. Za pare z različnimi slogi ali različnimi potrebami po nočni omarici lahko izberete tudi neusklajene nočne omarice.

Velikost sobe bo pomagala določiti, koliko nočnih omaric boste vključili. Čeprav želite, da nočne omarice ustrezajo vsem vašim potrebam, si ne želite izbrati para, ki bo preobremenil prostor in naredil sobo nefunkcionalno ter prenatrpano. Če je ena stran vaše postelje poravnana s steno (običajno v otroških sobah ali manjših prostorih) ali če ste v svoji sobi samo vi, lahko zagotovo shajate z eno nočno omarico.


Vrste nočnih omaric

Naslednja stvar, ki jo je treba upoštevati, je, katero vrsto nočne omarice želite. Na voljo je veliko različnih velikosti in slogov, od tradicionalne nočne omarice do preproste stranske mizice, nočne skrinjice in celo majhnih komod ter stenske knjižne police za pohištvo v obliki nočne omarice. Vse je odvisno od tega, kaj od svoje nočne omarice potrebujete.

V spalnici mora biti vzdušje prijetno in sproščeno, biti pa mora tudi kar se da funkcionalna, zato je izbira kosov pohištva zelo pomembna. Če iščete praktično nočno omarico, ki hkrati odraža tudi vašo osebnost, je naša kolekcija pohištva za spalnice kot nalašč za vas. Izbirate lahko med raznoliko ponudbo večjih in elegantnih nočnih omaric Kalla, Julietta, Galant, Linda, Elle, Nevada in še mnogo drugimi.


Oblika in velikost nočne omarice

Pomemben dejavnik so tudi dimenzije nočne omarice, saj verjetno želite takšno, ki se prilega vaši spalnici in je sorazmerna z okvirjem postelje. To pomeni, da je treba razmisliti o višini in celotni velikosti katere koli nočne omarice. Enostavno pravilo pri izbiri višine nočne omarice? Poiščite takšno, ki je približno enako visoka kot zgornji del vašega ležišča.

Pri izbiri nočne omarice bodite pozorni na njene mere, zato si pred njenim nakupom točno oglejte globino, širino in višino željene nočne omarice, da bo ta za vas dovolj velika in obenem ustrezna vašemu prostoru. Izbirate lahko tudi med nočnimi omaricami z nogicami, ki jih podaljšajo v višino in tako poskrbijo za večjo eleganco in izgled v vaši spalnici. Izbirate lahko med lesenimi, kovinskimi, plastičnimi nogicami ter nogicami iz iverne ali mediapan plošče. Tudi višina nog nočne omarice je enostavno nastavljiva.


Material in barve nočne omarice

Glede na funkcionalnost in želeni videz lahko izbirate med nočnimi omaricami s predali, vrati ali z obojim, odvisno od vaših potreb in želja. Nočne omarice so zgrajene iz različnih materialov, zato lahko izbirate med pestro izbiro po vašem okusu, npr. iz iverne ali mediapan plošče, iz lesa, prevleke iz naravnega lesa, kovine, eko usnja, blaga ter celo marmorja.


Izbrani material in barva sta odvisna od videza, ki ga želite doseči. Pomembno je, da se pred nakupom nočne omarice vprašate, ali želite, da se ujema z drugim pohištvom ali da v prostoru ustvarja kontrast.

Prav tako je vredno razmisliti o tem, kako enostavno ga je čistiti. Steklo je na primer enostavno obrisati, vendar se na njem zlahka vidijo tudi madeži in prah. Če radi preurejate ali ste najemnik in se vsako leto selite, je vredno razmisliti, kako težko je pohištvo. Pri nas lahko izbirate tudi med različnimi barvnimi odtenki vaše nočne omarice, pozorni bodite le na barve, ki so že v vaši spalnici in jih po vašem okusu kombinirajte. Posežete lahko po nežnih in nevtralnih barvah, kot so bela, svetlo rjava in siva, lahko pa izberete tudi odtenke temno rjave, črne in celo vijolične. 

--


Če želite, da vam pri izbiri nočne omarice pomagamo mi, smo vam vedno na voljo preko kontaktnega obrazca, e-maila info@salonpohistva.si ali nas pokličite na 070 458 517.

Skupaj z vami ustvarjamo dom!